• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İntiharı düşünüyorum kendime gelemiyorum

Merhaba arkadaşlar okur musunuz bilmem. Ben evlilik öncesi bebeğimi aldırmak zorunda kaldım. (başta bende istiyordum bebeğimi fakat ailem karşı çıktı istemedi vs daha sonra bebeğim canlanmadı. Allah verdi Allah aldı. Hayırlısı buymuş.) daha sonra 2 aya evleneceğim nişanlımdan ayrıldım nedeni de bebeği öğrendikten sonra istememesi kendini uyuşturucuya vermesiydi. Nitekim bu olanların hepsi bi 20 gün içinde olup bitti. Bebeğim benden gideli 3 haftaya yakın oldu. Ailem ayrılıp okula dönmemi sağladı. Sakaryada iyi bi bölümde okuyorum. Ama ben hala kendime gelemiyorum sürekli geceleri ağlıyorum neden gitti neden bitti diye kendimi sorguluyorum çoğu kez de dayanamayıp yüzümü falan çiziyorum tırnaklarımla. Bir türlü toparlanamadım hiçbirşeyden zevk alamaz oldum evet yaptıklarım çok büyük hatalardı ama herkes keyfine döndü,eski nişanlım hayatına devam etti hergün takılıp gezmeye devam etti. Ama ben öyle yapamıyorum sürekli bi bunalma intiharı düşünme durumum var. Artık dayanamıyorum. Sizce ne yapmalıyım beni ne düzeltebilir. Nasıl yeniden kendime gelip olanları nişanlımı unutabilirim? Cevaplarınız için teşekkür ederim şimdiden.

Bu intihar hissinin hormonal değişikliklerden olduğunu düşünüyorum. Sen lohusa sayılırsın şimdi. Lohusalık depresyonu gibi düşün. Ve ne yazık ki klasik olacak ama zamana bırakacaksın. Yeniden sevicek sevileceksin. Kimler kimler unutulmuyor ki. Rabbine yönel ona sığın.

Bebeğe üzülmeni anlıyorum fakat bir istiyorum bir istemiyorum diye seninle kafa bulan madde bağımlısı herifi unutamamanı ve ona üzülmeni anlamıyorum

Her kayıp yaşayan intihar etsin madem. Hormonlardan dolayı kafan bulanmış ama kendine gelmeni öneririm.
Hayatta görecek yaşayacak bir sürü şey var.

İnsanlar nasıl unutuyorlar, kafalarını yastığa gömüyorlar demişsin. Unuttukları falan yok. Sadece mücadele ediyorlar. Düşüncelerin nickine hiç yakışmıyor. Kendine gelesin laz kızı.

Dünyanın sonu değil, çaresi olmayan tek şey ölüm. Nasıl toparlanırmış göster onlara. Her şerin ardında bir hayır vardır. Şimdilik sabredesin.

Bu aşamadan sonra eğer kalkabilirsen tekrar ayağa, güçlü ve ayakları yere basan bir kadın olacaksın. Herkesin pişmanlıkları hataları var emin ol, kimse melek değil çünkü hepimiz insanız. Mühim olan onlardan ders alıp hayatını güzelleştirerek devam edebilmek. Kendiniz ve çevreniz için faydalı işler yapın. En basiti bir kedi sevin, bir köpeğin başını okşayın, sokakta bir hayvana su verin. Yapılan her iyilik yapılan her hataya küçük de olsa kefaret olur bence.

O adamdan ayrıldığın için şükür et..
Yanında ailen var..
Sana bu olan biten herseye rağmen 2. Bir şansı veren okuluna devam ettiren.
Bunun için de şükür et ve onlara saril ..
Herkes bu kadar şanslı olmuyor ..
Bebeğini kaybetmissin ..
Hakkinda hayirlisi buymus.
Inşallah zamanı gelince yeniden anne olursun .
Şu an okulunu bitir . Ailene saril .
Ve destek al.
Yasamak için çok sebebin var.
Aynı şeyi çok yakın bir arkadaşım yasadi.
17 yaşında koca adam tarafından hamile birakildi.
Adam kiz onunla evlenmeye mecbur kalsin diye böyle bir şey yaptı ..
Bağımlı ve iğrenç birisiydi ..
Kızın annesi , bebeği aldirtti ..
Okuluna devam etti.
Şu an çok iyi ve iyi ki bitmiş diyor .
Kendine şans ver.

ailen var onlara sarıl. seni istemeyen nişanlıyı sen de sen de isteme. okuluna dönmüşsün. oku mesleğini eline al. karşına nice insanlar çıkacak. eminim çok gençsin. göreceğin güzel günler olacak inşallah.. karamsar olma.

Geçmiş olsun öncelikle, umarım bu konu hem sizin için hem de burayı okuyan kadınlara bir ibret olabilir. Zamanla kendinizi toparlayacağınıza inanıyorum yeter ki yeni hatalar olmasın.

Ailen dağ gibi arkandayken hayırsız elleri düşünme. Aile herşeyden önemli. Sana sahip çıkıp üstelik okuluna döndürmüşler seni. Böyle bir aileyle hayata daha sıkı tutunmalı insan, hayattan kopmak bişeye çare değil. Yaşamak güzel şey

Okulumuokuyorum destekte alıyorum ama bilmiyorum. İşte böyle insanlar nasıl hala mutluolur kafasını rahatça yastığa koyar aklım almıyor giden sadece benim değil onunda bebeğiydi
Kaç haftalık tı ? Evlilikte bile düşen bebekler için bayanlar çok daha dazla üzülüyor , eşlerinin destek olmadığını söylüyorlar çoğusu, kadın la erkek aynı şeyi hissedemez mümkün değil, kendine yeni bir yol çiz inşallah atlatırsın hepsini

Seni sadece sen kurtarabilirsin. Bunun farkına varmanı sağlaması için de psikoterapiye gitmeni öneriyorum. Devletin sunduğu toplum ruh sağlığı merkezlerinde ücretsiz bu hizmeti sunan psikologlar mevcut.

kafam karisti bebek nisanlindanmiydi???
bebek kurtajlami gitti hic bisey anlamadim kusura bakmayin

Hanımlar çok teşekkür ederim bir sürü mesaj olmuş hepiniz beni düşünerek iyi güzel dileklerde bulunmuşsunuz çok çok çok teşekkür ederim sizin gibi iyi yürekli insanlarla burda dertleşmek fikir almak çok güzel hepinize yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim herkesin hakkında hayırlısı olsun evlat sahibi olmak isteyene allah aratmasın bi an önce kavuştursun inşallah herkes burda yazdığı güzel mesajların karşılıklarını hayatta kat kat fazlasıyla alır.. ❤

Daha çok yeniymiş yaşadığın olaylar. Unutmak ve iyileşmek için kendine zaman tanı. Tüm suç senin üzerine falan da kalmış değil. Ortada bir suç da yok zaten. Nişanlının ne olduğu, asla sorumluluk alacak bir tip olmadığı, uyuşturucu bağımlılığı vb. evlenmeden önce açığa çıkmış ne şanslısın ki... Bu duruma şükretmelisin. Hayatına tek başına yön vermeyi öğren ve mutluluğunu asla bir başkasına bağlama, yoksa hep üzülürsün.

Bunu gözüme soka soka yapıyor x kişi ortak arkadaşımızsa sürekli xde hikayelerini paylaşımlarını görüyorum. Kişiyi engellememe rağmen başka ortak arkadaşlarımla muhattap oluyor unutmamamı sağlıyor. Delirmek üzereyim
Niye delireceksin ki ? Seni takmayanı niye takacaksin ? Tertemiz hayat ,yasin küçük ,buyur yaşa, niye kendine engel oluyorsun ? İlaç tedavisini geciktirme bence

Okulumuokuyorum destekte alıyorum ama bilmiyorum. İşte böyle insanlar nasıl hala mutluolur kafasını rahatça yastığa koyar aklım almıyor giden sadece benim değil onunda bebeğiydi
Hayatta her turlu ınsan var kımjsı de cok gamsız umursamaz .Uzme kendıni ınan gececek zamanla hersey .

Niye delireceksin ki ? Seni takmayanı niye takacaksin ? Tertemiz hayat ,yasin küçük ,buyur yaşa, niye kendine engel oluyorsun ? İlaç tedavisini geciktirme bence
Her yerden engelliyorum bu sefer içimde ölen bişeyler var kızım mı olacaktı oğlum mu bilmiyorum vs diyerek saçmalıyor sürekli bi acıtasyon halinde pişmanım vs tarzında orda burda konuşuyor aklı sıra insanlara beni kötü gösteriyor işin kötüsü aynı mahallede oturuyoruz aramızda sokak farkı bile yok ama işte.

Back
X