• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İntiharı düşünüyorum kendime gelemiyorum

O şakayla karışık söyledim yani o mesajımda. canım bebeğim gittikten sonra bi kin oluştu bende ondan sonra nefret ettim kendisinden. Ve bitti zaten.
Aynen canım nefret etmen normal zaten uyuşturucu bağımlısı biri ne kadar çocuğuna sahip çıkabilirdi ki...

Bu arada aileninde değerini bil çünkü seni tekrar okul gibi yeni bir hayata yönlerdirmişler destek olmuşlar inşallah en kısa zamanda atlatırsın bu durumu...

Tüm yorumları okudum ve hiiiiiççççç sevgiline nişanlıma kızma diyeceğim sana.
Hata sende....
Ben evlilik öncesi birlikteliğe karşı biri değilim ya da seni kınamıyorum bundan dolayı, sevmiş birlikte olmuşsun tamam. Ama daha kendi rızkını kazanamazken, babanın kapısındayken birlikte olup hamile kalma cesaretini göstermene şaştım... sanıyorum ki birlikte olduğun kişi de senin gibi öğrenciydi. Ne bekliyordun ki? Erkeklerin hepsi evlilikten korkarken, adama bir de bebek var demişsin. Uyuşturucuya başladı diyorsun, adam olgun değil ki, daha adamı tanımamışsın ki... Adam üzülmez elbet, bir çocuğun şekerini alıp eline başka şeker verirsen diğer şekeri unutur gider, yani adamda zeka çocuk kapasitesinde...
Sen yatıp kalkıp dua et bebek düştü diye, kaldı ki o kadar cahilsin ki, bebek eğer sağlıksızsa düşer zaten, bu çok normaldir bunu bile bilmeyip vicdan azabı çekiyorsun.
Ailene şükret, yapması gerekeni yapan düzgün insanlarmış, kırgınlıklar, kızgınlıklar zamanla geride bırakılır, sana düşen bundan sonra okulunu bitirmek, meslek sahibi olmak, elbet karşına doğru biri çıkar.
İnsanların ne dertleri sıkıntıları oluyor, Allah seni erkenden kurtarmış buna şükret, sorumluluğunu alamayacak insandan kurtarmış seni ve bir bebeğin sorumluluğunu yüklememiş senin sırtına bir ömür.
Önüne bak artık, geçmiş değişmez ama geleceğini kendin yeniden yazabilirsin, Allah’ın verdiği canı almak gibi saçma sapan şeyleri de düşünme, yazdıklarından takıntı yapmaya başladığını düşünüyorum, önüne bak....
Gerçekten güzel günler gelecek....

Çizi ne güzel yazmış,psikolog gibi,psikolog dünya para alıyor,çizi bedavs daha gerçekçi yazmış para için değil,bütün söylediklerinin altını çiziyorum.mutlu nişanlı hayret birşey allah seni ondan kurtarmış sen mutlu ol,bağımlı diyorsun daha niye üzülüyorsun.aileni çok takdir ettim,ne güzel yanında olmuşlar,okulunu bitir yoluna devam et,karşına daha iyileri çıkat,

Tüm yorumları okudum ve hiiiiiççççç sevgiline nişanlıma kızma diyeceğim sana.
Hata sende....
Ben evlilik öncesi birlikteliğe karşı biri değilim ya da seni kınamıyorum bundan dolayı, sevmiş birlikte olmuşsun tamam. Ama daha kendi rızkını kazanamazken, babanın kapısındayken birlikte olup hamile kalma cesaretini göstermene şaştım... sanıyorum ki birlikte olduğun kişi de senin gibi öğrenciydi. Ne bekliyordun ki? Erkeklerin hepsi evlilikten korkarken, adama bir de bebek var demişsin. Uyuşturucuya başladı diyorsun, adam olgun değil ki, daha adamı tanımamışsın ki... Adam üzülmez elbet, bir çocuğun şekerini alıp eline başka şeker verirsen diğer şekeri unutur gider, yani adamda zeka çocuk kapasitesinde...
Sen yatıp kalkıp dua et bebek düştü diye, kaldı ki o kadar cahilsin ki, bebek eğer sağlıksızsa düşer zaten, bu çok normaldir bunu bile bilmeyip vicdan azabı çekiyorsun.
Ailene şükret, yapması gerekeni yapan düzgün insanlarmış, kırgınlıklar, kızgınlıklar zamanla geride bırakılır, sana düşen bundan sonra okulunu bitirmek, meslek sahibi olmak, elbet karşına doğru biri çıkar.
İnsanların ne dertleri sıkıntıları oluyor, Allah seni erkenden kurtarmış buna şükret, sorumluluğunu alamayacak insandan kurtarmış seni ve bir bebeğin sorumluluğunu yüklememiş senin sırtına bir ömür.
Önüne bak artık, geçmiş değişmez ama geleceğini kendin yeniden yazabilirsin, Allah’ın verdiği canı almak gibi saçma sapan şeyleri de düşünme, yazdıklarından takıntı yapmaya başladığını düşünüyorum, önüne bak....
Gerçekten güzel günler gelecek....
Cahil demene anlam veremedim. Sağlıksızdı ki canlanmadı. Yani sağlıksız olduğunu bende biliyordum. Hamile kalma cesaretini gösterdim fakat hamile kalacağımı düşünmemiştim evet bu konu benim hatam fakat ağır ithamlarda bulunmanı doğru bulmuyorum. Yine de yorumların için teşekkür ederim.

Çizi ne güzel yazmış,psikolog gibi,psikolog dünya para alıyor,çizi bedavs daha gerçekçi yazmış para için değil,bütün söylediklerinin altını çiziyorum.mutlu nişanlı hayret birşey allah seni ondan kurtarmış sen mutlu ol,bağımlı diyorsun daha niye üzülüyorsun.aileni çok takdir ettim,ne güzel yanında olmuşlar,okulunu bitir yoluna devam et,karşına daha iyileri çıkat,
Ben bebeğime üzülüyorum sadece. Evet bu cahillikse cahilim ne diyeyim.

Aynen canım nefret etmen normal zaten uyuşturucu bağımlısı biri ne kadar çocuğuna sahip çıkabilirdi ki...

Bu arada aileninde değerini bil çünkü seni tekrar okul gibi yeni bir hayata yönlerdirmişler destek olmuşlar inşallah en kısa zamanda atlatırsın bu durumu...
Öyle yapıyorum zaten teşekkür ederim.

Bu adam size zor zamanınızda sahip çıkmamış birlik olmamış. Eş dediğin zor durumlarda dağ gibi durabilmeli.
Ayrıca uyuşturucuya karar vermek bu denli basit değildir. Bilmediğiniz öncesi mutlaka vardır. Sadece şiddeti artmıştır.
Size sahip çıkamayacak bi adamla evlenmeden kurtulmuşsunuz. Bebeğiniz için de uzuldum. Allah yardımcınız olsun.
Nasıl ki o daha tekme bile atamadan sizin ciğerinizi yaktıysa siz de giderseniz ailenizin ciğerini yakacaksınız.
Bunu o insanlara,kendinize yaşatmaya hakkınız var mı ?
Madem veren canı sadece Allah alabiliyor sizin canınıza kıymaya hakkınız var mı ?
Üzüntünüzü yaşayın ve hayata tutunmaya devam edin.
Yorumun için teşekkür ederim.

Neyse ne ..geri gelecek mi ,hayır ..üzül tabi ama hayatı kendine zehir etme .ayrıca yazdıklarından hiç umrunda değilmiş gibi görünmüyor .geziyorsa geziyor sanane ..niye hala takip ediyosun
Bunu gözüme soka soka yapıyor x kişi ortak arkadaşımızsa sürekli xde hikayelerini paylaşımlarını görüyorum. Kişiyi engellememe rağmen başka ortak arkadaşlarımla muhattap oluyor unutmamamı sağlıyor. Delirmek üzereyim

Cahil demene anlam veremedim. Sağlıksızdı ki canlanmadı. Yani sağlıksız olduğunu bende biliyordum. Hamile kalma cesaretini gösterdim fakat hamile kalacağımı düşünmemiştim evet bu konu benim hatam fakat ağır ithamlarda bulunmanı doğru bulmuyorum. Yine de yorumların için teşekkür ederim.
Cahilsin, çünkü hayatta her şey sırayla yavaş yavaş hazmedilecek yaşanmalı, sen birden her şeyi istemişsin... bu cahillik....
Ağır itham felan yok, iyiliğini istiyor buradaki herkes, sadece seni uyandırmaya çalışıyorum.
Lütfen bundan sonraki hayat adımlarını kendini düşünerek at, aileni düşünerek at, daha çok gençsin uzun bir ömür var önünde, biraz zaman geçsin, ne cahilmişim diye kendin söyleyeceksin zaten.
Ve o adamla ilgili her şeyi çıkart hayatından, nasıl takip ediyorsun onun hareketlerini?
Artık olgunlaş, çocukla çocuk olma, en kendi hayatını kurtarmaya bak...
Kendi hayatını bir tek sen pozitife çevirebilirsin, seni aşağı çeken yüklerinden kurtul takip etme sosyal medyayı kapat hatta bir süre kendine engel olamıyorsan.

Cahilsin, çünkü hayatta her şey sırayla yavaş yavaş hazmedilecek yaşanmalı, sen birden her şeyi istemişsin... bu cahillik....
Ağır itham felan yok, iyiliğini istiyor buradaki herkes, sadece seni uyandırmaya çalışıyorum.
Lütfen bundan sonraki hayat adımlarını kendini düşünerek at, aileni düşünerek at, daha çok gençsin uzun bir ömür var önünde, biraz zaman geçsin, ne cahilmişim diye kendin söyleyeceksin zaten.
Deli cesareti deli saçması yaptıklarım farkındayım. Zaman gösterecek herşeyi.

Yaşadıkların çok zor ama hayırlısı gerçekten buymuş demelisin bence. Kendini uyuşturucuya verebilen bir adamdan çocuk mu doğuracaktın? Böyle bir adam nasıl bir eş, nasıl bir baba olurdu? Söyleyeyim sana; ikisi de olamazdı. İşin yok, mesleğin yok, nasıl bir gelecek verecektin o bebeğe? Ailenin sana destek olması ne bulunmaz şey biliyor musun? Birçok insan buna sahip değil. Bu şansın varken, intihar etme düşüncesine değil, kendine yeni bir gelecek inşa etmeye odaklan. Psikolojik yardım al, okulunu bitir. Şuan kuyuya düştüm zannediyorsun ama inan çabalarsan, ne kadar güzel bir hayata sahip olacağını göreceksin. Sen ayaklarını yere sağlam bas önce, sonra kendine uygun bir eş de bulursun, bebeğin de olur. Onu sağlıklı bir aile ortamında büyütmenin keyfini de yaşarsın. Sadece biraz zaman...

Kendimiz yaşarken bilmiyoruz ama anne olarak bi insanın ne zorluklarla büyüdüğünü anne olduğumda öğrendim.Annen sen onun karnında olduğun andan itibaren hastalandığında sana gözü gibi baktıysa,sana emek verdiyse intihar ederek sen bencillik yapamazsın. Allah seni bi su damlasından yaratıp bu yaşa getirdiyse, Bi ş...siz yüzünden Allaha ihanet edemezsin. Lütfen bu basit yola kaçma. Tamam zor ama başarabilirsin. Ailen yanında onlardan güç Al.Bebeğin de sana cennette şefaatçi olur inşallah. Bir de şu mübarek ayda bol bol dua et.Şanslısın ki yalnız değilsin.

Teşekkür ederim yardım alıyorum ilaçla tedavi yöntemini deneyeceğiz son çare. Konuşuyoruz konuşuyoruz hah diyorum tamam normale döndüm,gece yine sebepsiz ağlamaya kendimi sorgulamaya başlıyorum. Gidenle gidilmiyor biliyorum ama bütün sorumluluğun benim üstüme yıkılmasına da dayanamıyorum artık canım :63:
Üstüne düşünüp düşünüp kendini bunaltma. Hayatın akışında birçok insanın başına gelen bir durum. Ki bence Allah gözünü açmış o adamdan koca olmıycapını görmelisin ve geleceğine yoluna devam etmelisin. Verilmiş sadakan varmış. Bir ohh çek ve sımsıkı sarıl hayata. Daha ne fırsatlar çıkacak önüne.

Bir kere şu mahlukattan nişanlım diye bahsetmeyi bırak.Yok çok mutluymuşta şöyle de böyle de ee sanane bundan.
Neden herhangi bir haber alıyorsun ki bırak ölmüş say sosyal medyadan falan engelle bakma kesinlikle.
Geceleri böyle hissetmen çok normal zaten herhangi bir yara bile zamanla geçiyor kabuk bağlıyor buna da zaman lazım.
Hayır bebek dusmeyebilirdi aldirada bilirdin bu da olabilirdi ki sen benim kizim olsan ben de aldirmani isterdim.
Biraz güçlü ol yaşadıysan da yaşadım hataysa da hata geride bırak artık.

Intihar edince ne olacak ? Bu dunyada kalip tekrardan mutlu olma imkanin varken, kucagina yine bebegini alma imkanin varken, yok olup ne olacak ? Nisanlinla ayrilmayip hergun seni dovseydi evlendikten sonra daha mutlu olmicaktin... bu gunlee mutlaka gecicek, bi kac zaman sabretmeye deymezmi ?

Teşekkür ederim yardım alıyorum ilaçla tedavi yöntemini deneyeceğiz son çare. Konuşuyoruz konuşuyoruz hah diyorum tamam normale döndüm,gece yine sebepsiz ağlamaya kendimi sorgulamaya başlıyorum. Gidenle gidilmiyor biliyorum ama bütün sorumluluğun benim üstüme yıkılmasına da dayanamıyorum artık canım :63:
İlk düşük yaptığımda bende her gece ağlayarak uyanır ,saatlerce ağlar sonra sızardım, zamanla geciyor sanki başkası yaşamış gibi geliyor.

Herşey de bir hayır vardır bebeğini kaybetmen tabiki üzücü ama eski nişanlının gerçek yüzünü gördün böle bi insan evlilikte daha kötü olurdu inan senin peşinde koşsa daha kötü dengesiz bir insanla uğtaştığını düşünsene çocuk meselesine gelince üzücü bişey lütfen yazdıklarımdan ötürü incinmeyin ama sizde okuyorsunuz, babası onu istememiş büyütmek zor olmaz mıydı böyle bir ortamda intihar hiçbişey in çözümü olmadı intihar etseniz de olan size olacak karşınızdakiler yine hiçbişi olmamış gibi devam eder
Ted konuşmaları oluyor muhakkak tavsiye ederim buraya yazın geçer hepsi Okulunuzu da Bitirin zaten sonrası daha da güzelleşir sizin gibi iyi biri çıkar karşınıza mutlu olursunuz inşallah :)

Konunun özeti,giden bir bebek,yok olan hayatım ve herşeye rağmen mutlu olabilen gamsız bi eski nişanlı.

Hayatını yoluna koyabilmen için hüzünlü de olsa kırılma bana ama
gerçekten isabetli bir gidişat olmuş aslında.
Ailen her şeye rağmen yanında, hatalarını örtüp seni hayata döndürme derdinde.
Ne kadar şanslı olduğunu biliyor musun?
Nişanlınla bebek için evlenmek zorunda kalabilirdin.
Bu küçücük yaşında gecenin bu saatinde evde olmayan uyuşturucu bağımlısı
kocanı pencere kenarında endişe ile bekliyor olabilirdin..

Bu hayatta mı kaldı aklın söyle?

Back
X