Tüm yorumları okudum ve hiiiiiççççç sevgiline nişanlıma kızma diyeceğim sana.
Hata sende....
Ben evlilik öncesi birlikteliğe karşı biri değilim ya da seni kınamıyorum bundan dolayı, sevmiş birlikte olmuşsun tamam. Ama daha kendi rızkını kazanamazken, babanın kapısındayken birlikte olup hamile kalma cesaretini göstermene şaştım... sanıyorum ki birlikte olduğun kişi de senin gibi öğrenciydi. Ne bekliyordun ki? Erkeklerin hepsi evlilikten korkarken, adama bir de bebek var demişsin. Uyuşturucuya başladı diyorsun, adam olgun değil ki, daha adamı tanımamışsın ki... Adam üzülmez elbet, bir çocuğun şekerini alıp eline başka şeker verirsen diğer şekeri unutur gider, yani adamda zeka çocuk kapasitesinde...
Sen yatıp kalkıp dua et bebek düştü diye, kaldı ki o kadar cahilsin ki, bebek eğer sağlıksızsa düşer zaten, bu çok normaldir bunu bile bilmeyip vicdan azabı çekiyorsun.
Ailene şükret, yapması gerekeni yapan düzgün insanlarmış, kırgınlıklar, kızgınlıklar zamanla geride bırakılır, sana düşen bundan sonra okulunu bitirmek, meslek sahibi olmak, elbet karşına doğru biri çıkar.
İnsanların ne dertleri sıkıntıları oluyor, Allah seni erkenden kurtarmış buna şükret, sorumluluğunu alamayacak insandan kurtarmış seni ve bir bebeğin sorumluluğunu yüklememiş senin sırtına bir ömür.
Önüne bak artık, geçmiş değişmez ama geleceğini kendin yeniden yazabilirsin, Allah’ın verdiği canı almak gibi saçma sapan şeyleri de düşünme, yazdıklarından takıntı yapmaya başladığını düşünüyorum, önüne bak....
Gerçekten güzel günler gelecek....