lutfen yanlis bilgilenmissiniz
hemsireler dr larin dediklerini yapmazlar
vital bulgulari tedavi kan alma bunlarin hepsei esasinda hekimin isidir
hemsire hastanin tum hijyen yeme icme gibi yerine getiremedi oz bakimlari vermek
ve haytinin butunlugunun bozulmamasi ile gorevlidir
ancakkkkkk maalesef turkiyede hekimin isini hemsireler
asistanarida abilerinin ablallarinin islerini yaparlar
bnoule gecinip giderler...
zaten bu yapilacakti geri kaldi
sadece 3 yil ekstra egitim alip hastanelerin acillerinde ve asm lerde aile hekimlihi yapilabileceti
ama son durumu bilmiyorum....
zaten bu yapilacakti geri kaldi
sadece 3 yil ekstra egitim alip hastanelerin acillerinde ve asm lerde aile hekimlihi yapilabileceti
ama son durumu bilmiyorum....
haaa buarada hemsireler sonda takmaz nst baglamzz
lavman yapmaz
ama bu duzen turkiyede boyle kurulmusss
ama yapacak bisey yok..
acikcasi ben bu islermleri zevkle yapiyordum hic bir zaman gocunmadim
hatta kimi insanin tiksindigi b..ktan tiksinmem bile
ama gorev tanimini dikkatli yapmakta fayda var....
Him burada demek istedigim bir sey var. Doktor var doktor var. Hemsire var hemsire var. Keske baska meslekleri karsilascagimiza kendi cürüklerimizi temizlesek.aslinda arkadasin konusunun disina da cikiyoruzz..
tip fakultesi okumak gercekten cok zor
hakki ile okuyorsaniz
simdi turkiyenin heryerinde tip fakultesi var
benim eski calistigim e.a.hastanesindeki gelen 5. siniflar hakikaten
beni sok etmislerdi konntraksiyon nedir
efasman dedigim zaman yuzume saskilikla bakiyordum
hatta k.d. hocalarinin bizzat agzindan duydum
bunlar mezun olup dr luk yapmaya baslayinca allah bunlarin elie dusmesin demisti
yani buda ne kadar cok mantar gibi tureyen tip fakultesi o kadar kalitesiz agitim haline gelmis sanirim...
ben doktorum nasıl yanlış bilgileneceğim ki acaba?
vital bulgular kan almak vs hemşire işidir bi kere
yasası bile vardı bunun kanunlarda hemşirenin işi olduğu açıkça yazıyor.
ben hiç hemşirelerin özbakım verdiğini görmedim şahsen.
hasta yakınlarına bilgi verirlerdi, hastanın bakımı genel olarak nasıl diye kontrol edip forma kaydederlerdi.
ayrıca bütün hastanelerde vitalleri hemşireler alır, ki zaten onların görevi.
vitalleri biz alalım, tedaviyi biz düzenleyip ağzına götürüp verelim hemşireler ne iş yapacak ayrıca, kaldı ki dediğim gibi hemşirelerin görevidir.
kan şekeri bakmak bile kendi görevleri olduğu halde bakmayıp, biz bakardık, kanları biz alırdık (intörnken) ,döner sermayeden parasını hemşireler alırdı.
Ya iste bu 3 yilda doktorluk egitimi alacaklar söyleyin bu hangi dünya ülkesinde var. Zaten doktorlarin üstüne geliniyor , bir de bu olsa warya kim doktor kim degil sasarim.
Yurt disinda bir cok hemsire taniyorum. Tip okudular 6 Yillik doktor oldular. Bunlara lafim yok. Eger siz tib egitiminin 3 yila sigdirabilirseniz tebrik ederim. Ben 6 yila bile sigdiramiyorum.
ben hiç sonda takan hemşire görmedim şahsen.
evet lavmanı yaptırdıklarını gördüm ama öyle her yerde değil.
hemşire onu yapmaz bunu yapmaz ee ne yapar peki?
bizim hastanede çekirdek çitlerlerdi bak önemli bi iş bu da.
ayrıca dediğim gibi o saydığınız işler hemşirelerin görev tanımında yazıyordu bir yasa maddesi olarak.
hemşireler de pek meraklıymış sanırım doktor olmaya
akıl var mantık var vital bakıp kan alabiliyorsunuz diye 3 yıl daha eğitim alıp kendinizi nasıl tamamlayabileceğinizi düşüyorsunuz?
aile hekimliği hele hele acil hekimliği yapmak sanki çok kolay bişey.
o dediğiniz şey zaten akla mantığa sığan bir durum değildi, ayrıca yasa tasarısı filan bile değildi, birilerinin tamamen uydurmasıydı ve doğal olarak anılmıyor bile şu anda.
Him burada demek istedigim bir sey var. Doktor var doktor var. Hemsire var hemsire var. Keske baska meslekleri karsilascagimiza kendi cürüklerimizi temizlesek.
yaaa bunun hukmune ben varmiyorumki \pratisyen hekim yetersizligi nedeniyle saglik bakanligi calismasi bu
saglikbakanligi.gov.tr ye bi bakinn
bakanlikta caismiyorum ben
ayrica susnuda unutmayin bu ulkeye denklik sinavina girmyen bir dunya hekim
bakanlik tarafindan dr olarak bircok yere atandi
nasil egitim aldilar kalitesi bile mechul
ayrica tam turkce bile konusamiyorlar
tabib odasi bunun karsisinda nasil sesiz kalir anlayamdim ben....
Bu denklik sinavina girmeden bu ülkeye gelip doktorlardan biride benim. Denklik yapmadim cünkü üniversitem övünmek gibi olmasin dünyanin en iyi üniversitelerinden birisi bende derece ile bitirdim. buyur burdan yak. Him türkcem de hic hic iyi degil... Simdi napcem abla bir yardimci oluversen sevinirim...
ne alaka yaa
hemşirelerin yaptığı doktorların verdiği tedavi rejimini uygulamak ve vital bulguları alıp doktorlara söylemektir.
kan gazı bile alamazlar invaziv bir işlem olduğu için
hemşireler farmakolojinin f'sinden anlamazlar diğer alanlara hiç girmiyorum bile.
biz enayiydik 6 sene okuyarak zaten
Bu nasıl bir üslup
benimle ne ilgisi var bunun..
neye ulasmaya calistiginizi anlamiyorum...
eee ne guzel iste istedigini olmussunda
varmaya calistigin yeri begenmedim
Demek istedigimi anlamadiniz galiba . Yüksekögretim kurulu isteseydi yapardim ama istemedi. Sadece bir kac evrak. Hi denklik yapanlar yok mu var .Diplomami yurt disinda aldim ama parayla satin almadim. Simdi denklik yapmadim diye isini bilmez bir doktormuyum ? Ne yapabilirim ? yardimci olmanizi cok isterim.
üslubumda bir yanlış göremedim şahsen
Görseydin öyle konuşmazdın sanırım görebilecek kadar alçakgönüllü göremedim ben de seniHerkes oturduğu yeri kaldıramıyor maalesef
alçakgönüllü olduğumu söylemedim zaten
benimki doğuştan bir de
alçakgönüllü olduğumu söylemedim zaten
benimki doğuştan bir de
ne alaka yaa
hemşirelerin yaptığı doktorların verdiği tedavi rejimini uygulamak ve vital bulguları alıp doktorlara söylemektir.
kan gazı bile alamazlar invaziv bir işlem olduğu için
hemşireler farmakolojinin f'sinden anlamazlar diğer alanlara hiç girmiyorum bile.
biz enayiydik 6 sene okuyarak zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?