- Konu Sahibi gerisiyalan
-
Intikam ateşten gömlek once giyeni yakar.Günaydın herkese.Uzun süredir düşündüğüm bir konu bu.Farzedelim ki biri sizden en değer verdiğiniz şeyi aldı.Artık adına ne derseniz bu hayatta kimi için gururu önemlidir,kimi için ailesi,evladı,hatta bazıları için bekareti,iş hayatı,eğitim hayatı... Yaptığı şey de hem bugününüzü hem geleceğinizi ciddi anlamda etkileyen bir şey olsa,bu insandan intikam alır mısınız?Karşınızdaki hayatına hiçbir şey olmamış gibi üstelik haksız olduğu halde utanmadan üste çıkarak yoluna devam ediyorsa sizden aldıklarının sizin için ne kadar önemli olduğunu bildiği halde en ufak bir mahcubiyet duymadan hayatına devam ediyorsa,sizce bir bedel ödemeli mi? Ona bu bedeli ödetecek imkanın elinizde olduğunu varsayalım,bunu kullanır mısınız?
Intikam ateşten gömlek once giyeni yakar.
en güzeli Alllaha havale etmek. O biliyor kime ne yapacagını nasılsa :)
Alırım. Net. Hem de ne alirim, imkanlarim olcusunde tabi
Günaydın herkese.Uzun süryaledir düşündüğüm bir konu bu.Farzedelim ki biri sizden en değer verdiğiniz şeyi aldı.Artık adına ne derseniz bu hayatta kimi için gururu önemlidir,kimi için ailesi,evladı,hatta bazıları için bekareti,iş hayatı,eğitim hayatı... Yaptığı şey de hem bugününüzü hem geleceğinizi ciddi anlamda etkileyen bir şey olsa,bu insandan intikam alır mısınız?Karşınızdaki hayatına hiçbir şey olmamış gibi üstelik haksız olduğu halde utanmadan üste çıkarak yoluna devam ediyorsa sizden aldıklarının sizin için ne kadar önemli olduğunu bildiği halde en ufak bir mahcubiyet duymadan hayatına devam ediyorsa,sizce bir bedel ödemeli mi? Ona bu bedeli ödetecek imkanın elinizde olduğunu varsayalım,bunu kullanır mısınız?
Intikam ateşten gömlek once giyeni yakar.
en güzeli Alllaha havale etmek. O biliyor kime ne yapacagını nasılsa :)
Beni tutan da bu dşünce zaten.Ama bahsettiğim insanın bir yerde durdurulması lazım diye de düşünüyorum.Aynı şeyleri bir başkasına da yapmaya devam edecek.Ne bileyim o mevkiyi haketmiyor.Temsil ettiği yeri kullanarak bir şeyler yapıyor ve o makamın adını da kirletiyor.O zaman vicdani sorumlulukta yükleniyor bilmiyorum ya :))
Yani asil durayım şöyle böyle diye düşünmezsiniz değil mi? Karşınızdaki insanlıktan anlamayan biri sonuçta
Derin bi konu :) pcyi açıp uzun uzun yazicam
Susmak asil bir durus olmaz tabiri caizse eziklik bile olabilir konu ne hicbir fikrim yok ama eger ben hakliyim diyorsaniz gogsunuzu gere gere, biseyler suistimal edilmisse sizden hic dusunmeyin derim
Bir de cok sevdigim bi soz var paylasmak isterim; evren size istediginiz yasami vermez, calin onu. Yani size yapilan haksizligin bedelini ne zaman ne evren odetmez o sahsa ancak siz yaparsiniz
Ay gaza getirmek gibibde olmasin simdi, bunlar sahsi fikirlerim en iyi karari yine siz verirsiniz
İntikam alırsınız ama dibe beraber vurursunuz.Onu mahvederken kendini de edersin.
İntikam aldığında hiç bir şey düşündüğün ve hissetmeyi umduğun gibi olmaz.
Günaydın herkese.Uzun süredir düşündüğüm bir konu bu.Farzedelim ki biri sizden en değer verdiğiniz şeyi aldı.Artık adına ne derseniz bu hayatta kimi için gururu önemlidir,kimi için ailesi,evladı,hatta bazıları için bekareti,iş hayatı,eğitim hayatı... Yaptığı şey de hem bugününüzü hem geleceğinizi ciddi anlamda etkileyen bir şey olsa,bu insandan intikam alır mısınız?Karşınızdaki hayatına hiçbir şey olmamış gibi üstelik haksız olduğu halde utanmadan üste çıkarak yoluna devam ediyorsa sizden aldıklarının sizin için ne kadar önemli olduğunu bildiği halde en ufak bir mahcubiyet duymadan hayatına devam ediyorsa,sizce bir bedel ödemeli mi? Ona bu bedeli ödetecek imkanın elinizde olduğunu varsayalım,bunu kullanır mısınız?
Çok gaza geldim vallabu da iyi oldu düşününce söyledikleriniz çok mantıklı şeyler. Farklı açıdan bakmamı sağladınız teşekkür ederim :))
Kaybedebileceğiniz en değerli şeyi kaybettiğinizi düşünün.Daha dibi yok.Karşınızdaki üstelik kayıplarınızla dalga geçiyor.Senin enayiliğin bu dünyada kötü olmazsan kazanamazsın vs. gibi sözler söylüyor?
Elmayra'nin da dedigi gibi; en iyisi Allah'a havale etmek. Kimsenin ahida kimse de kalmaz, o isini bilir.
Fırsat kollamam intikam için ama elimde fırsat varsa kullanabilirim. Tabi bazı durumlara bağlı. Ben yaptığım şeyi yaptıktan sonra kötü duruma düşecek miyim? Hani onun kötülüklerini bilmeyen biri bana şuna bak adamın ayağını kaydırmak için ne taklalar attı falan mı diyecek yoksa adamın pisliklerini ortaya döktüğüm için en azında bir kısım insan tarafından destek alacak mıyım? Günün sonunda dedikoducu, kötücül kişinin ben olma ihtimali varsa yapmayabilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?