İntikam almak ?

gerisiyalan

gecelerim ve nefretim
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2013
421
78
18
35
Kırklareli
Günaydın herkese.Uzun süredir düşündüğüm bir konu bu.Farzedelim ki biri sizden en değer verdiğiniz şeyi aldı.Artık adına ne derseniz bu hayatta kimi için gururu önemlidir,kimi için ailesi,evladı,hatta bazıları için bekareti,iş hayatı,eğitim hayatı... Yaptığı şey de hem bugününüzü hem geleceğinizi ciddi anlamda etkileyen bir şey olsa,bu insandan intikam alır mısınız?Karşınızdaki hayatına hiçbir şey olmamış gibi üstelik haksız olduğu halde utanmadan üste çıkarak yoluna devam ediyorsa sizden aldıklarının sizin için ne kadar önemli olduğunu bildiği halde en ufak bir mahcubiyet duymadan hayatına devam ediyorsa,sizce bir bedel ödemeli mi? Ona bu bedeli ödetecek imkanın elinizde olduğunu varsayalım,bunu kullanır mısınız?

Intikam ateşten gömlek once giyeni yakar.
en güzeli Alllaha havale etmek. O biliyor kime ne yapacagını nasılsa :)

Intikam ateşten gömlek once giyeni yakar.
en güzeli Alllaha havale etmek. O biliyor kime ne yapacagını nasılsa :)

Beni tutan da bu dşünce zaten.Ama bahsettiğim insanın bir yerde durdurulması lazım diye de düşünüyorum.Aynı şeyleri bir başkasına da yapmaya devam edecek.Ne bileyim o mevkiyi haketmiyor.Temsil ettiği yeri kullanarak bir şeyler yapıyor ve o makamın adını da kirletiyor.O zaman vicdani sorumlulukta yükleniyor bilmiyorum ya :))

Imkanım varsa eger yapmadigimi bırakmam

Derin bi konu :) pcyi açıp uzun uzun yazicam

Yani asil durayım şöyle böyle diye düşünmezsiniz değil mi? Karşınızdaki insanlıktan anlamayan biri sonuçta

Susmak asil bir durus olmaz tabiri caizse eziklik bile olabilir konu ne hicbir fikrim yok ama eger ben hakliyim diyorsaniz gogsunuzu gere gere, biseyler suistimal edilmisse sizden hic dusunmeyin derim
Bir de cok sevdigim bi soz var paylasmak isterim; evren size istediginiz yasami vermez, calin onu. Yani size yapilan haksizligin bedelini ne zaman ne evren odetmez o sahsa ancak siz yaparsiniz
Ay gaza getirmek gibibde olmasin simdi, bunlar sahsi fikirlerim en iyi karari yine siz verirsiniz

İntikam alırsın ama dibe beraber vurursunuz.Onu mahvederken kendini de edersin.
İntikam aldığında hiç bir şey düşündüğün ve hissetmeyi umduğun gibi olmaz.

Son düzenleme:
Derin bi konu :) pcyi açıp uzun uzun yazicam

Çok incesiniz teşekkür ederim :))

Çok gaza geldim valla bu da iyi oldu düşününce söyledikleriniz çok mantıklı şeyler. Farklı açıdan bakmamı sağladınız teşekkür ederim :))

İntikam alırsınız ama dibe beraber vurursunuz.Onu mahvederken kendini de edersin.
İntikam aldığında hiç bir şey düşündüğün ve hissetmeyi umduğun gibi olmaz.

Kaybedebileceğiniz en değerli şeyi kaybettiğinizi düşünün.Daha dibi yok.Karşınızdaki üstelik kayıplarınızla dalga geçiyor.Senin enayiliğin bu dünyada kötü olmazsan kazanamazsın vs. gibi sözler söylüyor?

Eğer beni çok derinden etkileyen bir olay yaşamışsam, bu olay psikolojimi bozmuş ise evet alırım. Alacağım.

Ama diyelim sevgilim/eşim beni aldattı, Allah'a havale ederim. Ne kadar çok seviyorsam da bir çırpıda siler atarım umrumda olmaz... İntikam peşine düşmem, çünkü bu onu önemsediğimi gösterir.

Kısacası olayına, duruma göre değişir ve tabi ki bende bıraktığı izlere...

Kaybedebileceğim en değerli varlığımı kaybetmiş biri olarak konuşuyorum.Asla intikam fayda değil.
Kimden neden nasıl ?
Filmlerde ki gibi olmuyor.İntikam alacaksın ne yapacaksın onu rezil edeceksin misal diyorum ya da yaptığı şerefsizliği ortaya çıkaracaksın.Peki sonra ? o anlayacak mı hatasını ? hiç sanmam.Zihniyette sorun var belki o olaydan da sıyrılacak.

Ben az çok neyden bahsettiğini anlıyorum.

Fakat Allah var bunu da unutma yaptığı asla yanına kalmaz.

Fırsat kollamam intikam için ama elimde fırsat varsa kullanabilirim. Tabi bazı durumlara bağlı. Ben yaptığım şeyi yaptıktan sonra kötü duruma düşecek miyim? Hani onun kötülüklerini bilmeyen biri bana şuna bak adamın ayağını kaydırmak için ne taklalar attı falan mı diyecek yoksa adamın pisliklerini ortaya döktüğüm için en azında bir kısım insan tarafından destek alacak mıyım? Günün sonunda dedikoducu, kötücül kişinin ben olma ihtimali varsa yapmayabilirim.

Elmayra'nin da dedigi gibi; en iyisi Allah'a havale etmek. Kimsenin ahida kimse de kalmaz, o isini bilir.

Bilmiyorum ne kadar doğru ama şu şekilde bir düşünce oluşmaya başladı.Örneğin biri birini aldatıyor sonra ileride başka biri de onu aldatıyor işte hakettiğini buldu,diğerinin ahı kalmadı diyoruz ya gerçi bu basit bir örnek oldu ama,Belki Allah o kişinin cezasını benimle verecektir? Ne bileyim başka aldığı ahların karşılığı benimdir.Benden başka kimsede hakettiğini bulması için yeterli imkana sahip değil olamaz da. Ne bileyim ya söz konusu şerefsiz bir adam ve bu adam mesleki açıdan,maddi açıdan yükselmeye devam ediyor başkalarına zarar vermeye de devam ediyor. Ne bileyim ben gerekeni yapsam belki daha önce canı yananlar bak işte ahımız onda kalmadı diyecek.

Yapacağım şey adamın meslek onuruna yakışmayan hareketlerde bulunduğunu,Mesleğini çıkarları doğrultusunda kullandığını artık ne biliyorsam işte bunları ilgi yerlere bildirmek. Şu an türkiyenin en kritik birimlerinden birine geçmiş resmen adam gözümün önünde yükseliyor üstelik bu kişi bana çok büyük zararlar verdi.Maddi ve manevi olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…