- 16 Ekim 2012
- 32.409
- 95.793
- 598
- Konu Sahibi gerisiyalan
-
Bilmiyorum ne kadar doğru ama şu şekilde bir düşünce oluşmaya başladı.Örneğin biri birini aldatıyor sonra ileride başka biri de onu aldatıyor işte hakettiğini buldu,diğerinin ahı kalmadı diyoruz ya gerçi bu basit bir örnek oldu ama,Belki Allah o kişinin cezasını benimle verecektir? Ne bileyim başka aldığı ahların karşılığı benimdir.Benden başka kimsede hakettiğini bulması için yeterli imkana sahip değil olamaz da. Ne bileyim ya söz konusu şerefsiz bir adam ve bu adam mesleki açıdan,maddi açıdan yükselmeye devam ediyor başkalarına zarar vermeye de devam ediyor. Ne bileyim ben gerekeni yapsam belki daha önce canı yananlar bak işte ahımız onda kalmadı diyecek.
Yapacağım şey adamın meslek onuruna yakışmayan hareketlerde bulunduğunu,Mesleğini çıkarları doğrultusunda kullandığını artık ne biliyorsam işte bunları ilgi yerlere bildirmek. Şu an türkiyenin en kritik birimlerinden birine geçmiş resmen adam gözümün önünde yükseliyor üstelik bu kişi bana çok büyük zararlar verdi.Maddi ve manevi olarak.
Kamusal alanda olsun özel sektörde olsun insanlar yükseliyorsa benim gördüğüm küçük bir yüzde yetenekleri ile yükseliyor. Kamuda belli siyasi görüşe sahipseni özelde falancanın yakın arkadaşı isen pat diye belli bir mevkiye gelebiliyorsun. Doğru söyleyeni de dokuz köyden kovabiliyorlar. Arkadaşın arkası sağlamsa sana patlayabilir haberin olsun. Buda gıdacı bir arkadaş vardı bir müşterinin çıkma teklifine olumsuz yanıt verdi diye o müşteri bütün amirleri ondan memnunken bu kızın işten çıkartılmasına sebep olacaktı. Konunun sonu ne oldu bilmiyorum ama arkan yeterince sağlamsa devleti toptan soysan bir şeycik olmaz.
Yok şu an yükseliyor çünkü malum emniyette olanlar,yer değiştirmeler :) yetenek kim o karaktersiz kim.Mesleki hiyerarşide adli amiriyim zaten.Bana biraz cesaret verin ya böyle olmamalı. Bu tarz insanlar rahat yaşamamalı.Yarın öbür gün herkesin yolu o tarz insanlarla kesişebilir.Ama işte söz konusu kelime ''intikam'' olunca insan çekiniyor.Bıraksam mı acaba diyor.
Yapacağım şey adamın meslek onuruna yakışmayan hareketlerde bulunduğunu,Mesleğini çıkarları doğrultusunda kullandığını artık ne biliyorsam işte bunları ilgi yerlere bildirmek. Şu an türkiyenin en kritik birimlerinden birine geçmiş resmen adam gözümün önünde yükseliyor üstelik bu kişi bana çok büyük zararlar verdi.Maddi ve manevi olarak.
Bence tam olarak intikam değil bu istedğin. Haketmeyen biri yüksek bir mevkiye geliyor ve orada ciddi zararları olacak.. Etik olarak zaten buna engel olmak için elinden ne geliyorsa yapman lazım. Bu insan daha önce senin en değerli varlığını almış olsun ya da olmasın. Senin bu insanın görevini yerine getiremeyeceğine dair bir inancın varsa arkasında dur kararının.
Senin bahsettigin kisisel "bana topumu geri vermedi" intikami degil yalniz. Etik acidan uygun bir durum yoksa tabi ki bildireceksin.
Özel mesaj attım bakabilir misiniz?
Çelişki çelişki işte. Kararımın kişisel olması beni rahatsız eden.Bana zarar vermese bu düşüncede olur muydum bilmiyorum.Bahsettiğim önemli yere geçeli henüz 1 ay olmadı sanırım o yüzden işini ne şekilde yapacak bilmiyorum ama haketmiyor işte.İşini iyi yapacak olsa,tecrübeli olsa onu getirmezlerdi zaten.Siyasete girsin istemiyorum konu. sadece açıklamak adına söylüyorum. Çok üzülerek söylüyorum bu hepimizin bildiği bir şey zaten her usulsüzlük yapanın peşine düşülecek olsa özellikle amirlerden,müdürlerden üst düzey memurlardan kimse kalmaz.Ya karışığım işte ya benim hesabım kişise bunu itiraf etmek zor olsada. mesleğe yakışmıyor,başkalarını üzecek sözleri benim kendimi haklı çıkarma bahanelerim sanırım.Ama kesinlikle iftira durumu yok onlarda var ama dedim ya kişisel ego söz konusu.İstemiyorum onun hayatının mükemmelleşmesini,mutlu olmamalı.
Adam o mevkiye dediğin şekilde geldiyse senin yapacağın hamlelerin etkili olacağına inanıyor musun? Bir de sen göze batma sonra?
Bir yanlışını görmeden hareket etme derim. Biraz bekle. İzle yapacaklarını. Böylece için de daha rahat olur gibime geliyor.
Soruşturma açılması bile yeter görev yeri zaten değişmez ama soruşturma açılırsa müstakil müdürlük alamayacak yani müdür rütbesine çıkamayacak.Zamanında sayesinde idari soruşturma almıştım prosedürü iyi biliyorum o yüzden :)) Kısaca şunu söyleyin bayanlar ya ne yapıyım bana çok çektirdi o da çeksin mi?Elimde bunu sağlayacak çok delil var.
kesinlikle alirim.
olanlari unutma gibi bir luksum yoksa tabi..
Intikam ateşten gömlek once giyeni yakar.
en güzeli Alllaha havale etmek. O biliyor kime ne yapacagını nasılsa :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?