• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İntikam fırsatı sizin elinize geçseydi ne yapardınız?

Sana yapılan bir şeyin aynısını sen de yaptığın takdirde onunla aynı seviyeye düşmüş olacaksın.
Sen de en az onun kadar kötü bir insan olacaksın, değer mi?
Çizginden, kişiliğinden, karakterinden, aldığın terbiyeden ödün vermeye değer mi?

Mantıklı düşün.

"Müslümanların ayıplarını (ve gizli şeylerini) araştırmayın..." (el-Hucurât, 49/12).

Resulullah (s.) bir hadisinde şöyle buyurmaktadır:
"Her kim bir müslüman kardeşinin ayıp ve kusurlarını, kimsenin görmediği ve görmesini istemediği şeylerini örterse, Allah'u Teâlâ da kıyamet gününde onun ayıplarını örter. Her kim müslüman kardeşinin meydana çıkmasını istemediği birşeyini ortaya çıkarır ve dile verirse; Allah da onun ayıplarını, kimsenin bilmesini istemediği hallerini meydana çıkarır. Bu suretle kendi evi içinde de olsa onu rezil eder. Müslüman kardeşinin ayıplarını örten, bir ölüyü diriltmiş gibidir. " (Buhârî, Mezâlim, 3; Müslim, Birr, 58; Tirmizî, Birr ve Sıla, 85)

bunu göze alıyorsanız yapın o zaman, siz bilirsiniz.

Evet kocamin hatasi büyük bu konuda bunu biliyorum zamaninda beni cok üzdü gelgörelim ki ona bir sans daha vermisim oda hatalarindan bir ders cikardi ve ayni hatalara düsmedi birdaha. Konu burda sadece eltimin büyük konusmus olmasi ve büyük konustugunu bilmesini istemem.

Yazismalar yuva yikacak yazismalar degil acikcasi kizin yuvasini yikmayacaktir bunu biliyorum. Benim icim de allaha havale et diyor ama iste biryandanda seytan dürtmüyor degil.

mmeerrwee cim, telefon acip onlara söylersem kavga cikar olaylar büyür. Ben daha ziyade kocasina internetten sms atip linki vermeyi düsündüm isimsiz olarak. Ama bilmiyorum böyle birseyi kendimede yakistiramiyorum aah biraz Ferhunde cadiligi olsaydi keske bende hakediyorlar cünki.

boşver o zaman canım allahından bulsunlar hiç üzme kendini ve bu konuyu da kapat kafanda sonuçta senin problemin eltinle kızıyla değil

Öncelikle sunu söylemek istiyorum fikirleriniz benim icin cok önemli ve hepsinide dikkate aliyorum. Yanliz suna bir aciklik getirmek istiyorum. Ben esimi coktan affettim cünki o cezasini fazlasiyla cekti. Ancak ayrilma noktasina geldigimizde aslinda esimin ailesinin beni hic istemedigini ve sevmedigini anladim cünki birakin baristirmayi, benimle baristigi icin esime küstüler. Esimde bende evlendigimizde cok tecrübesizdik cogu seyleri hata yaparak ögrendik, cok kötü günler gecirdik ama birbirimizden nefret ettigimiz anlarda bile birbirimizi cok sevdik. Hatalarindan bir ders cikardigi ve eski hatalarina düsmedigi icin esimi affettim onu affetmedigim dogru degil, o benim sahip oldugum en degerli varlik.

insan esini bir sekilde affediyor olanlari unutuyor ama araya girip herseyi daha da yokusa sürenleri affedemiyor. Cok düsündüm onlar bana bunlari yaparken hepsinin kizlari var acaba banya yapdiklari kendi kizlarinin basina gelmez mi diye ve geldigini kendi gözlerimle gördüm simdi ve bunu onlarin gözlerine sokmak istiyorum.

Arkadasim eltinin kizini sana neyapdi onun ne sucu var demis, arkadasim onun ve hepsinin tek tek ne sucu oldugunu en iyi ben bilirim. Baskasindan intikam almak icin sucsuz bir insani kullanacak bir insan degilim ben emin ol

Şimdi ben yanlışmı anladım acaba, eltinin sana söylediği laf eşinin bir zamanlar kızgınlıkla söylediği yani senin hakkında uydurduğu laf değil mi?
Şimdi eltin bu lafı kendi uydurmamış. Eşin söylemiş. Tamam onu affetmişsin ama onun geride bıraktıklarını silmek için başkalarından intikam almaya ne gerek var ki. Eltinin söylediği lafı kabul et demiyorum, eltine haklıda demiyorum. Tabiki haksız, siz tekrar barışmışken böyle konuşmamalıydı ama sen söyleyene değil söyletene bak. Burada arkadaşların ve benim söylemek istediğimiz eltinin bu lafı eşinin sözünden dolayı söylediğidir. Yani söyleten daha suçludur. Sen affettim eşimi diyorsun ama bak lafların acısı şimdi çıkmaya başlıyor, bence kırgınlığın eltinden çok eşine olmalı. Eşin söylediği bu lafı temizlemeli.

Şimdi ben yanlışmı anladım acaba, eltinin sana söylediği laf eşinin bir zamanlar kızgınlıkla söylediği yani senin hakkında uydurduğu laf değil mi?
Şimdi eltin bu lafı kendi uydurmamış. Eşin söylemiş. Tamam onu affetmişsin ama onun geride bıraktıklarını silmek için başkalarından intikam almaya ne gerek var ki. Eltinin söylediği lafı kabul et demiyorum, eltine haklıda demiyorum. Tabiki haksız, siz tekrar barışmışken böyle konuşmamalıydı ama sen söyleyene değil söyletene bak. Burada arkadaşların ve benim söylemek istediğimiz eltinin bu lafı eşinin sözünden dolayı söylediğidir. Yani söyleten daha suçludur. Sen affettim eşimi diyorsun ama bak lafların acısı şimdi çıkmaya başlıyor, bence kırgınlığın eltinden çok eşine olmalı. Eşin söylediği bu lafı temizlemeli.

Aynen katiliyorum Burbuk ablama...:hulya:

Tamam esini aff ettin diyelim ki bunca agir sözler isitmenin sebebi esindir, kizginlikla olmusta bilmem ne hic önemli degil resmen sana ifitira atmis......bu sözleri sana zamaninda söyleyenleri neden aff edemiyorsun?:delphin:

Kesinlikle yanlis anlama, onlar iyi yapti güzel yapti demiyorum:olmaz:, ama kavga esnasinda esinin onlara vermis oldugu kozu kullanmalari bir bakima olasiligi cok yüksek bir ihtimal.:delphin:

Bak sende simdi eline gecen ilk firsatda elindeki kozu kullanmak istiyorsun.....tabikide canin yandi tabikide yok yere degil, fakat seninde o zaman onlardan hicbir alta kalan tarafin olmaz.

anlamadığım, bu yazışmaları nasıl gördünüz?

aynı pc yi mi kullanıyorsunuz?

sanki biraz hafiyelik yapmışsınız gibime geldi.. tabi canınız yandı kolay değil ..

ama eltiniz iftira atmamış size.. öyle düşünmekten ziyade onların bana birçok kötülükleri oldu diye düşünmeniz daha mantıklı.. iftirayı atan eşiniz çünkü..

bu durumda, kızın eşine değilde, eltinize, kızına ve eşine aynı ortamda bunları göstermek en iyi yol.. olayı önceden eşinize anlatıp, birlikte gideceksiniz eltinize kızıda orda bulunacak..

İntikamı kimden almayı düşünüyorsunuz anlamadım..
Eşinizden mi eltinizden mi?
Sizin başka erkeklerle yazıştığınız lafını ortaya atan eşiniz değil mi?
Eltiniz sadece gaza gelmiş,yanlış anlamadıysam..

Ama eltiside çamur at izi kalsın şeklinde davranmış Laleciğim anladığım kadarıyla.

Senin yerinde olsam eşine msj atmam ama, annesine birşekilde söylerdim. Normalde kinci bir insan değilim ama, insanın namusuna kadar dil uzatılıyorsa, etme kulum bulursun lafını ona bizzat yaşatırdım, insanlar bazen cidden haddini aşıyorlar.

Ama eltiside çamur at izi kalsın şeklinde davranmış Laleciğim anladığım kadarıyla.

Senin yerinde olsam eşine msj atmam ama, annesine birşekilde söylerdim. Normalde kinci bir insan değilim ama, insanın namusuna kadar dil uzatılıyorsa, etme kulum bulursun lafını ona bizzat yaşatırdım, insanlar bazen cidden haddini aşıyorlar.

Arkadaşın namusuna dil uzatan ve onu dillere düşüren eltisi değil ki, eşi. Zamanında eşi yaymış bu lafları, eltisi de şimdi kullanıyor tabiki.
Bence işin asıl noktası burası. Asıl suçlu arkadaşın eşi, kötü zamanda insan kendisine karılık yapmış hayat arkadaşı hakkında böyle laflar çıkartıp etrafa yayarsa sonucu da aynen bu şekilde olur. Burada asıl suçlu arkadaşın eşidir.
Tabi ki eltide suçlu ama insanlar ellerindeki kozu zamanı gelince kullanıveriyorlar işte. Dilin kemiği yok diye boşuna söylenmemiş.

Bence de Allaha havale et.
Yalnız anlayamadım sen yazışmaları nasıl gördün ve söylersen kanıtın var mı?:uhm:

Katılıyorum..
Elti çok hatalı..
Ama evliliğimize hiç kimse karışmasın diye barım barım bağrınırız ya hep..sengözlerimebaksanab
İşte bunu sağlamak eşlerin görevidir..
Eşler eğer müsade etmezse hiç kimse onlar hakkında iyi ya da kötü yorum yapamaz..
Ama eşlerden biri ufacık kötü söz söylese millet abarttıkça abartır.. Doğru mu? Elbette değil.. Ama insanlar artık o kadar kötü ki herkes birbirinin kuyusunu kazma,açığını arama ile uğraşıyorlar.. Maalesef..:çok üzgünüm:
Bak ben boşandım hala ne eşime laf söylerim ne de başkasına söyletirim..
Eninde sonunda o benim kocamdı,severek isteyerek yanında olduğum adamdı,ona olan saygım sürer,hiç kimsenin de bunu bozmasına izin vermem ben..:delphin:

bencede intikamını al diyeceğim de ama boşver allaha havale et nasıl olsa ortaya çıkar bu mesele
he eşine suç buluyorlar tabiki haklılarda eltine neoluyorda açıp söylüyor onamı kalmış senin başkalarıyla mesajlaşman doğruolsabile bu konu bence ayıp etmiş aramaması gerekiyordu seni
ama ben olsam bu meseleyi ne ya par yapar ortaya bişekilde çaktırmadan çıkarırıdım.:mymeka:

Arkadaşın namusuna dil uzatan ve onu dillere düşüren eltisi değil ki, eşi. Zamanında eşi yaymış bu lafları, eltisi de şimdi kullanıyor tabiki.
Bence işin asıl noktası burası. Asıl suçlu arkadaşın eşi, kötü zamanda insan kendisine karılık yapmış hayat arkadaşı hakkında böyle laflar çıkartıp etrafa yayarsa sonucu da aynen bu şekilde olur. Burada asıl suçlu arkadaşın eşidir.
Tabi ki eltide suçlu ama insanlar ellerindeki kozu zamanı gelince kullanıveriyorlar işte. Dilin kemiği yok diye boşuna söylenmemiş.

Ben eşi suçsuz demedimki burbuk ablacığım, ama eltisi çok ayıp etmiş, dilin kemiği yoksa Yüce Allah böyle önüne getiriveriyor işte...

Bunu kullanmak sana cazibeli geliyor tabii ki..
Ama bu size daha cok bas agrisi getirecektir
Hatta siz yine kabahatli cikabilirsiniz.
Hic kimsenin seviyesine inmeyin
Birakin herkes kendi degerinde kalsin..

bu tam 'Ferhunde'nin' yapacagi bisey (yaprak dokumu)
verdigim ornegi bakin kaydirigubbakcemile3

Katılıyorum..
Elti çok hatalı..
Ama evliliğimize hiç kimse karışmasın diye barım barım bağrınırız ya hep..sengözlerimebaksanab
İşte bunu sağlamak eşlerin görevidir..
Eşler eğer müsade etmezse hiç kimse onlar hakkında iyi ya da kötü yorum yapamaz..
Ama eşlerden biri ufacık kötü söz söylese millet abarttıkça abartır.. Doğru mu? Elbette değil.. Ama insanlar artık o kadar kötü ki herkes birbirinin kuyusunu kazma,açığını arama ile uğraşıyorlar.. Maalesef..:çok üzgünüm:
Bak ben boşandım hala ne eşime laf söylerim ne de başkasına söyletirim..
Eninde sonunda o benim kocamdı,severek isteyerek yanında olduğum adamdı,ona olan saygım sürer,hiç kimsenin de bunu bozmasına izin vermem ben..:delphin:

Keşke herkes senin, benim gibi olsa Laleciğim bütün bunlar yaşanmazdı. Başkalarının hayatına dil uzatmak, insanları karalamak moda olmuş. Bu yüzden etrafımdaki insanları özenle seçerim, seçemediklerimle de sınır çizerim, insan insanın kurdu olmuş maalesef mafoldumben

Ben eşi suçsuz demedimki burbuk ablacığım, ama eltisi çok ayıp etmiş, dilin kemiği yoksa Yüce Allah böyle önüne getiriveriyor işte...

Evet...ama ayni zamandada Allah (C.C.) siniyor seni güzelim....bakalim diyor kulum ne yapacak?:hulya:
Bunuda unutmamak lazim.
Konu sahibi arkadas simdi cok iyi düsünmesi lazim, önüne böyle bir firsat gecti, simdi bunu hemen intikam almak icinmi kullanmali yoksa banane Allahindan bulsunmu demeli?şutarafagitti

Zamaninda eltisinin yaptigi yanlisi simdi bu arkadasimizda yaparsa eltisi ile onun arasinda hicbir fark kalmaz. Aynen onun gibi olur....bana göre.
:delphin:

Evet...ama ayni zamandada Allah (C.C.) siniyor seni güzelim....bakalim diyor kulum ne yapacak?:hulya:
Bunuda unutmamak lazim.
Konu sahibi arkadas simdi cok iyi düsünmesi lazim, önüne böyle bir firsat gecti, simdi bunu hemen intikam almak icinmi kullanmali yoksa banane Allahindan bulsunmu demeli?şutarafagitti

Zamaninda eltisinin yaptigi yanlisi simdi bu arkadasimizda yaparsa eltisi ile onun arasinda hicbir fark kalmaz. Aynen onun gibi olur....bana göre.
:delphin:

Ben eltisinin damadına söylesin demedimki Gülsümüm, annesine bu büyük sözünü hatırlatıversinde bir daha konuşurken on kere düşünmesini sağlasın bir zahmet. Hepimiz evlat büyütüyoruz, evladımız yoksada yeğenlerimiz var...Bir lafı sarfederken oturup on kere düşünmeli, düşünmeyene de maalesef düşündürtmek gerekiyor bazen :kahve:

Ya allah kimseyi iftiraya maruz bırakmasın ama sen o zaman içinden geldiği gibi neden tepki vermedin ki kalkıp eltim bana sen erkeklerle konuşuyorsun dicek onun ağzını yırtarım kocamın ona sölemesi onun da benimle bu şekilde konuşmasını haklı çıkarmaz çok sinirleniyorum ya böyle olaylara. Sonuç itibariyle bence o kızın kocasına söleme onun bu anlamda belki de günahına girersin onun sana yaptığı tüm kötülüklere rağmen belki yuvası yıkılcak bu vebalin altına girme allah böle insanları ıslah etsin ya

bence bu durumu eşinin gözüne sok... benim için ailene erkeklerle görüşüyor deyip iftira attın. bak yengen yada kızı neler yapıyor. sana söyleyip anlatan var mı? ben de arayıp onun beni azarladığı gibi yapmıyorum. çünkü kimseyle aynı kefeye girmem diye anlatın. eşinizde alsın ağzının payını otursun. siz hiç bulaşmayın.

Back
X