Intikam

Öfkeyle kalkan zararla oturur.

Bir genç kız,her zaman zerafetini korumalı.
Öfke ve hiddet bayanları çirkinleştirir.
İnanmıyorsan bağıran,kavga eden kadınlara bir bak,ne kadar çirkin olduklarını göreceksin.

Sen kendine saygın icabı susup yoluna devam etmelisin.
Ne kadar zarif ve asil davranırsan o kadar takdir toplarsın.Eninde sonunda çevrendekiler,o çocuğa "sen bu kızı kaçırdın,hiç dediğin gibi değilmiş,çok kaliteli kızmış" derler,böylece pişman olur.

Böyle olay yaratırsan herkes ona "haklıymışsın" diyecek.O da "ucuz kurtulmuşum,gördünüz mü iyi yapmışım" diyecek.
Hangi yolu tercih edeceğin sana kalmış.

Benim tek istedigim beniml ugrasmanin kolay olmadigini böyle onun yanina birakmicagimi göstermek.
Ben ona daha önceden demistim biri bana öyle söyle yapsa yanina birakmam sonucuna katlanir intikam alirim falan..
Ben bu konunun bu sekilde kapanmasini istemiyorum onu tekrar görmek ona bunlari yapmak arkadaslarimla ve onun arkadasiyla onu rezil etmek gülmek kahkaha atmak istiyorum ki hepsi benim tarafimda olacaklar.
simdiden ztn yanimdalar ve yarin duyduklarindan sonra tamamen hakli cikacagim icin ondan süphem ve korkum yok.
Onun yüzünden insanligimida kaybetmek istemiyorum.

son kez diyorum bence yapma bu kadar insanın elbet bir bildiği vardır ben 25 yaşındayım ve senin anlatığın olay başıma gelse asla intikam uğruna kendimi küçük düşürmezdim onu hayatımdan çıkarıp mutlu olurdum ve onun için ne iyi nede kötü hiçbirşey yapmazdım karar senin umarum bundan sonrasında mutlu olursun

Son düzenleme:
Sakın yanlış anlama, sana sevgilini affet falan demiyorum ama bu sözü çok severim; "Sana affedilmeyecek kadar büyük hata yapan birine akıl sınırlarının bittiği yerden başlayacak ceza vermek istiyorsan, onu bütün samimiyetinle affet.Hissedilen her şeyi arşivleyen kader kendisiyle en iyi biçimde ilgilenecektir." (Şems'i Tebrizi )

Son düzenleme:
Vallaha neyin dogru neyin yanlis olduguna kararsiz kaldim :S

arkadaslarin sirtindan vurmasi söyleki onlari sikayet edip ceza aldilar ve daha baska seylerde var. yani bu iyi olurdu bunu kullanmak.
ama bana karsi en ufak birsey yapamaz cünki elimde büyük kozlar var ailesiylede ilgili olan.
Okadar abartmak istemedigim icin ailesini karistirmakta istemedigim icin onlari sonraya sakliyorum belki lazim olur.

ya mutlu olmak gülmek eglenmek dogru güzel en güzel cvp susmak olur ama yapamiyorum okadar sustum tatil yaptim ama hala duruyor icimde..
buraya üye olmadan önce kesinlikle yapicam deyip hersey hazirlamistim simdi ise cok kararsizim

Bence intikam sınırlarını zorluyorsunuz. Size hiç yakışmıyor. Aiesiyle ilgili şeyler de biliyorum diyorsunuz ve bunu koz olarak kullanmak istiyorsunuz fakat ailesinin ne suçu var ayrıca zamanında demekki dize güvenmiş birşeyleri anlatmış kendisi anlatmayıp siz bir yerden duymuş olsanız bile ailevi meseleler özeldir ve dillere pelesenk olacak hele intikam malzemesi olacak şeylr olmamalı ben neler yaşadım neler intikam almayı da çok düşündüm ve emin ol elimde sende olanından çok daha ciddi bilgiler vardı ama yapmadım Allah'a havale ettim. Sen ne kadar intikam alırsan al ne yaparsan yap tüm kozlarını oyna yine de rahatamayacaksın ki için ferahlamayacak sadece öyle zannediyorsun ve o arkadaşlarının gönlünü yine alır yaptıklarına bir güzel gülerler daha da hırslanırsın hırslandıkça daha çok kızar başka şeyler düşünürsün yani bunun sonu hiç gelmez ve olan sana olur. Ha madem kararlısı yap yapmak istediğini ama sonradan pişman olacağını buradaki herkes biliyor ve sana söylüyor.

Kuzum kafayı takmışsın dolu bi tarafıda yokki yapmak istediğinin komplekse girmişsin sen..
eğer kendini aciz görüyorsan kanıtlama çabasında olursun zaten.. olgun ve büyük düşün.

Benim anlayamadigim degmeyecek insanlarla beraberlik kurulur tabi adam kendine yakisani yapar birde ardini temizlemeye calisiriz.Adami iyi secmeliyiz ki emegimize degsin.Simdi intikam... adamin yasgunu intikam ...Canim bu adam Sen ne yaparsan yapp bir KILIF bulur.Tukursen Nisan yagmuru der.Bizim Kiz hala benim pesimi birakmadi.Salya sumuk bana asik baksana cilve ediy.Hem erkekler birbirini satmaz.Yine bir bahane bulup ikna ederler birbirlerini.Sen mutlulugu sec.Adama aci.Senin gibi birisinden mahrum. 'SOKAKTA bulduklarizi yine SOKAKTA kaybedersiniz'demisti meshur bir yazar.Intikam sahibini yer bitirir karsiya bir sey Olmaz.Sadece sen Onsuzda mutlulugu yakaladigini isppatlarsan iste iste bu vakit intikamin asil anlamiyla alinir.

Yapacağın şeyler seni küçük düşürmekten öteye gitmez bence herşeyi oluruna bırak. Ki sen intikam için birşey yaparsan emin ol o da boş durmaz. İntikam gözünü kör etmesin yaşamana bak sen.

Vallah bi tarafim dogru olani bi tarafim intikami istiyordu buraya girmekle iyi yapmisim en azindan tanimadigim insanlar bile bana bunu diyebiliyorsa ozaman dogru olani secmem gerektgini iyi anladim.
hepinize cok cok tsk ediyorum.
hakli olan dogru olan bendim sonucta ve böyle kalsin intikam alarak hakliyken haksiz duruma düsmek istemiyorum.
az önce o srfsizin arkadasi aradi yani numarami vermis birilerine bende bi erkek arkadastan rica ettim aradik konustu onunla yani artik birsey olursa onlar kendi aralarinda halledecekler ben aradan cekildim.
sizlerin dedigi gibi artik düsünmemeye baska seyler yapmaya mutlu olmaya devam etme karari aldim. dua ediyorum insallah allhim onu icimden alir veya bununla yasamamda bana güc verir ins.
bu kin nefret insanliktan cikariyor allah kimsenin basina vermesin böyle birseyi.
Tekrardan cok cok tskler.

Bu bahsettiğin şeyler kendini küçük düşürmekten başka hiçbir işe yaramaz. Bazen susup sessiz kalmak, o insanı yok saymak en güzel intikamdır.

bncede en ii intikam onu yok saymaktır..
onu adam yerine koymadıgnı göstermendir...
onu gördügünde sanki hyatında öle bi insan hiç olmamış gibi davranmalısın bnce..
arkadaşlarında söyledigi gibi intikam alırken kndini madara edersin bnce en iisi onu yok sayman...
Allaha havale et o zaten cezasını verir...

Sakın yanlış anlama, sana sevgilini affet falan demiyorum ama bu sözü çok severim; "Sana affedilmeyecek kadar büyük hata yapan birine akıl sınırlarının bittiği yerden başlayacak ceza vermek istiyorsan, onu bütün samimiyetinle affet.Hissedilen her şeyi arşivleyen kader kendisiyle en iyi biçimde ilgilenecektir." (Şems'i Tebrizi )

Çok çok çok harika bir söz. ama konu sahibi arkadaşımız o kadar genç ve teceübesiz ki Şems Tebrizi'nin bu kocaman lafını anlayamayacak. Zaman yaptığının ne kadar saçma olduğunu öğretecek. Biz buna Tecrübe(!) diyeceğiz. Burda kim ne derse desin bu genç kızımız dediğini yapacak ve akıl istediği ablalarını dinlemeyecek.

Git canım git okulun önünde aldında ben eşşeğim değil ben salağım yazılı fotoğrafları yüzüne fırlat. Açıkçası ben o çocuğa kızmıyor ve sana acı acı gülüyorum. Benim kızım böyle hissetse intikam almak istese asla izin vermez ve aşşağılık derecesine düşmesine izin vermezdim. Yazık anneciğine ve babacığına.... :19:

Vallaha neyin dogru neyin yanlis olduguna kararsiz kaldim :S

arkadaslarin sirtindan vurmasi söyleki onlari sikayet edip ceza aldilar ve daha baska seylerde var. yani bu iyi olurdu bunu kullanmak.
ama bana karsi en ufak birsey yapamaz cünki elimde büyük kozlar var ailesiylede ilgili olan.
Okadar abartmak istemedigim icin ailesini karistirmakta istemedigim icin onlari sonraya sakliyorum belki lazim olur.

ya mutlu olmak gülmek eglenmek dogru güzel en güzel cvp susmak olur ama yapamiyorum okadar sustum tatil yaptim ama hala duruyor icimde..
buraya üye olmadan önce kesinlikle yapicam deyip hersey hazirlamistim simdi ise cok kararsizim

Yahu çocuksunuz siz ya Allahım ailesiyle ilgili ................... neyse susuyorum gerçekten...

Sanirim benim yazdigimi okumadiniz. kararimi degistirdim ve cok aptalca bi fikir oldugunu anladim tekrar kopyalayip yolluyorum. ha buarada hakaret eder gibi konusanlara siz hic hata yapmadinizmi?? vallah ben burda acik acik konumu söylemisim asil böyle yapanlara yazik derim ben.

Vallah bi tarafim dogru olani bi tarafim intikami istiyordu buraya girmekle iyi yapmisim en azindan tanimadigim insanlar bile bana bunu diyebiliyorsa ozaman dogru olani secmem gerektgini iyi anladim.
hepinize cok cok tsk ediyorum.
hakli olan dogru olan bendim sonucta ve böyle kalsin intikam alarak hakliyken haksiz duruma düsmek istemiyorum.
az önce o srfsizin arkadasi aradi yani numarami vermis birilerine bende bi erkek arkadastan rica ettim aradik konustu onunla yani artik birsey olursa onlar kendi aralarinda halledecekler ben aradan cekildim.
sizlerin dedigi gibi artik düsünmemeye baska seyler yapmaya mutlu olmaya devam etme karari aldim. dua ediyorum insallah allhim onu icimden alir veya bununla yasamamda bana güc verir ins.
bu kin nefret insanliktan cikariyor allah kimsenin basina vermesin böyle birseyi.
Tekrardan cok cok tskler.

çok güzel bi sözmüş gerçekten, söylemeden geçemicem

ben intikam almak için cabalayan kişileri acıkcası cok aciz caresiz göruyorum ve bence intikam almak isteyen kişi o konuda kendininde suclu oldugunu bilen kişidir
bos işler bunlar ugrasma bosver

yasin herhalde 16 ya da 17...

Yasla ne alakasi var?? insanin basina ilk kez böyle birsey geldiginde gayet normal ne yapcagini bilmemesi degilmi??
Hem ben buraya benim yasimi sorun diye girmedim yardimci olmak veya akil danismak amaciyla
Konu baska sen kalkmis yasimi soruyorsun.
Cok sacma ki ben farkina vardim dogru olmadiginin insan zamanla anliyor dinliyor görüyor.

akil yasta degil basta´dir.
Insan aci ceke ceke hata yapa yapa büyüyo ;)

Haklisin dogru bende artk öyle yapiyorum.

Eğer bu konuda ciddi ve kararlıysanız, tebrik ederim. Çünkü kafanızdaki planı da gerçekleştirseniz, başka şeyler de icat etseniz, olan size olacaktı. Bir gün öfkeniz dindiğinde, o kişinin size yaşattıkları uzak bir hayal gibi göründüğünde "iyi ki birilerine danışmışım, iyi ki öyle bir şey yapmamışım" diyeceksiniz, bundan emin olun. Bu kadar insan, üstelik sizden çok daha fazla görmüş geçirmişliği olan bir insan, hiç tanımadıkları ve tanımayacakları size "yapma" diye dil döktüyse, bi sebebi var.

Şimdiye kadar hep içinizde ona zarar verme hırsıyla yaşamışsınız. Bunu atmak kolay değildir elbet, ama yavaş yavaş uzaklaşın ondan ve onun anılarından. Ve unutmayın, kimsenin âhı kimsede kalmaz, Allah âdildir. Siz bilmeyeceksiniz, ama o bedelini ödeyecek, bu herkes için geçerli. Bunu düşünün, kafanızı başka şeylere verin.

Bundan sonra tüm güzellikler sizinle olsun.

hiç kimse, senin kendini düşüreceğin kadar küçük düşüremez seni.

al eline bi bira, git sahile iç, bağır hiçbişeyin kalmaz:34:

Back
X