İntizar, beddua , ah etme hakkında fikirlerinizi öğrenenebılır mıyım ?

Konuları lütfen içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.
Bu nedenle konu "İlişkiler,duygular ve hayatın içinden"başlığına taşınmıştır.

İnsanın canı yanınca ister ,istemez bazen ahh ediyor... Kötülük eden kendine eder ben bunu bilir bunu derim...Kötülük edenin gözüne perde iner,hayatında görebileceği güzellikler ondan saklanırmış.

Beddua etmeyi geçtim.

Canımı cok ciddi sıkanların,bizzat çok kötü haller yaşadığını gördüm.

Sonuçta canın yandığı zaman ,ilahi adelet karsınında canını yakıyor.

Yani bu kamu davası gibi,sen istesende istemesende ilahi adalette hesabı görülüyor zalimin.

Allahım sen bildiğin gibi yap diyorum genelde o da bildiği gibi yapıyor

ben tiroid kanseriyim doktor mümkün olduğunca sigara dumanında kalma dedi ben içmem zaten bizim evde de evlendiğimizden beri içilmez ve eşim sigara içer tabi bu durum kayınvalide ve görümceye batıyor onlara neyse oğulları memnunken

eşim benim yanımda sigara içmez eskiden beri kayınvalidemlerde de gider mutfakta içer ameliyatımdan beri kayınvalidem her seferinde eşme gel bizim yanımızda iç diyordu ben de her seferinde anne bana dokunuyor orada içiversin diyordum ama her seferinde bir değil iki değil çok üzülüyordum Allahım sen görüyorsun sen bildiğin gibi yap ne yaptığını anlasın dedim

ne mi oldu kayınvalidemin akciğerlerinde nodüller olduğu ortaya çıktı ve kesinlikle yanında sigara içilmesi yasak ve şu anda yanında sigara içirmiyor

duyunca eşime direk dedim aşkım ben de artık seni çağırcam gel burda sigara iç diye aslında yapmayı düşünüyorum da neyse Allah biliyor görüyor diyip vazgeçiyorum

Allahım sen bildiğin gibi yap diyorum genelde o da bildiği gibi yapıyor

ben tiroid kanseriyim doktor mümkün olduğunca sigara dumanında kalma dedi ben içmem zaten bizim evde de evlendiğimizden beri içilmez ve eşim sigara içer tabi bu durum kayınvalide ve görümceye batıyor onlara neyse oğulları memnunken

eşim benim yanımda sigara içmez eskiden beri kayınvalidemlerde de gider mutfakta içer ameliyatımdan beri kayınvalidem her seferinde eşme gel bizim yanımızda iç diyordu ben de her seferinde anne bana dokunuyor orada içiversin diyordum ama her seferinde bir değil iki değil çok üzülüyordum Allahım sen görüyorsun sen bildiğin gibi yap ne yaptığını anlasın dedim

ne mi oldu kayınvalidemin akciğerlerinde nodüller olduğu ortaya çıktı ve kesinlikle yanında sigara içilmesi yasak ve şu anda yanında sigara içirmiyor

duyunca eşime direk dedim aşkım ben de artık seni çağırcam gel burda sigara iç diye aslında yapmayı düşünüyorum da neyse Allah biliyor görüyor diyip vazgeçiyorum

Öncelikle geçmiş olsun ALLAH hayırlı şifalar versin. Etme bulma dünyası işte kınadığın şey başına gelmeden ölmezmişsin siz yine de öyle söyleyip de onların seviyesine düşmeyin zaten cezasını bulmuş acaba düşünüyormudur kınadım da başıma geldi diye

aklıma geldi paylaşmak istedim bu beddua içinde demek istiyorum;;
''kendin için istemeyeceğin birşeyi başkası içinde isteme''((Hz.Muhammed S.A.V)) bu sanırım herşeye yetiyor bu beddua etme konusu için..

Sevmiyorum ben o lafları etmeden de yaşayabiliyoruz neticede.. Zaten hak eden hakkını bulur..

rabbime havale ederim..
ama sanırım duyuyor rabbim:78::78::78::78:

ama beddua da ALLAH a havale etmektir sonuçta gidip kendi elinle o kişiye zarar vermeyeceksinki o kişi yine ALLAHINDAN bulacak

ama beddua da ALLAH a havale etmektir sonuçta gidip kendi elinle o kişiye zarar vermeyeceksinki o kişi yine ALLAHINDAN bulacak

şöyle olsun böyle olsun deme ki ben..
rabbim sen herşeyin en doğrusunu biliyorsun, en doğrusu ne ise onla karşılaştır beni derim

beddua da Allaha havalet etmek ayni sey degildir bence. Allaha havale etmek Allah o kisi hakkindan gelir ve o kisi icin baska bir imtihan sunar. Sonucta herkes kul, inancli da inancsiz da imtihanlardan geciyor.. Fakat beddua etmeye gelince, kendi istegimizle o kisinin basina bir musibet gelmesini istiyoruz. bu iki seyi arasinda fark var..

beddua da Allaha havalet etmek ayni sey degildir bence. Allaha havale etmek Allah o kisi hakkindan gelir ve o kisi icin baska bir imtihan sunar. Sonucta herkes kul, inancli da inancsiz da imtihanlardan geciyor.. Fakat beddua etmeye gelince, kendi istegimizle o kisinin basina bir musibet gelmesini istiyoruz. bu iki seyi arasinda fark var..

beddua ederken cezasını bulmasını istiyoruz ALLAHA havale ederken de cezasını bulması için havale ediyoruz senin demek istediğini anladım tamam haklısın arada fark var ama beddua da bir nevi ALLAHA bırakmaktır yoksa gider kendi elimle vurur gelirim

çok vicdan sahipli birisiyimdir birisi beni ne kadar üzerse üzsün
Allah belasını versin diyemiyorum
Allahım sen beni benden iyi bilirsin sana havale ediyorum derim hep
ki sonuçta gülen taraf hep ben oluyorum
eee ne demişler son gülen iyi güler :D

hem beddua dönüp dolaşıp sahibini bulur lafınada inanırım

bir de Peygamber efendimiz insanlara beddua ederken (!)
alnı secdeden kalkamayasıca dermiş bunu da eklemek istedim

Ne kadar kirarsa kirsin kimseye ah edemem kolay kolay, durdururum kendimi.Allahindan bulsun derim. Canimi cok yakan olursa kaciyo agzimdan bazen :59: Bir de haberlerde vahset gordugunde faillerine sayiyorum biraz :47:

Geçen hafta gerçekleşen bir olayı paylaşmak istedim annemin dayısı evli aynı zamanda metresi vardı o metresine gittiğinde karısı beddua ediyormuş ayakların kırılsın diye ve geçen hafta araba vurmuş adama şu an yatağa mahkum ayakları tutmuyormuş ve karısı bütün ihtiyaçlarını karşılıyormuş

Geçen hafta gerçekleşen bir olayı paylaşmak istedim annemin dayısı evli aynı zamanda metresi vardı o metresine gittiğinde karısı beddua ediyormuş ayakların kırılsın diye ve geçen hafta araba vurmuş adama şu an yatağa mahkum ayakları tutmuyormuş ve karısı bütün ihtiyaçlarını karşılıyormuş

Rabbım yaa :53::53::53: yahu kadın da niye öyle beddua etmiş, ''Allah ıslah etsin'' deseydi ya :53:

Arkadaşlar onuyla ilgili bende fikrimi yazmak istiyorum..
Kimse kimseye durup dururken beddua edeceğini sanmıyorum.İnsanın canını gerçekten çok yakmış olmaları lazım..Bende hayatımda 4 kişiye beddua ettim.3.ü tuttu.Hemde uzun sürmeden.sonuncusunu bekliyorum.Belki kızacaksınız bana ama içimi yaktıkları için böyle davrandım.Pişmanmıyım hayır...Aslında hayatta kimsenin kötülüğünü isteyen biri değilimdir..Ama insanın içini yakmaları çok farklı oluyor...Şunada inanıyorum.Eğer haklıysanız beddua tutar.Değilseniz döner dolaşır sizin başınıza gelir...

Evet ben de fundaya katılıyorum ben sadece bir kişiye beddua ettim yeni ettim zaten tutarmı tutmazmı bilmem ama o bedduaya gerçekten müstehak biri ALLAHIM biliyor onun bana yaşattıklarını

Evet ben de fundaya katılıyorum ben sadece bir kişiye beddua ettim yeni ettim zaten tutarmı tutmazmı bilmem ama o bedduaya gerçekten müstehak biri ALLAHIM biliyor onun bana yaşattıklarını

Emin ol haklıysan eğer muhakkak tutacak ve sen bunu duyacaksın...Benim eski eşimin erkek kardeşi benim gelinliğimi bodruma atmıştı tartıştıktan sonra. bende onu orda görünce allah seni bu gelinliğe muhtaç etsin dedim.6 ay sonra kız kaçırdı ve para yokluğundan o gelinliği temizletip giydirmek zorunda kaldı eşine:26:Eski k.validem zor bi zamanımızda parası olduğu halde yardım etmediği için tüm eşyalarım hacize gitmişti hemde sadece 1,5 milyar için..Bende allah senden çıkarsın dedim.2 ay sonra arabalarını değiştirirken dolandırıldılar hemde 1,5 milyar.Ne eksik ne fazla...:26:Kurban olduğum allahımın adaleti çok büyük emin ol...:34:

Back
X