en son iple aldığımda 1,5 ay gitti.tabi ay takvimine göre aldım.ama ipi kesinlikle öneriyorum.
almadan önce o bölgeyi kolonyalı pamukla siliyorum önce.ciltteki yağı temizliyorum yani.aldıktan sonrada aynı şeyi tekrar yapıyorum.
iple almayı kendi başına deneyerek geliştirebilirsin tatlım.anlatmaya çalışayım biraz.
40 cm lik ipi alıp iki ucunu birleştirip düğüm at.yani elinde ipten bir çember oluştur.
sol elinle ipin düğüm yerini orta parmağınla başparmağının arasında tutarak sabitle.sağ elini halkanın içine geçir ve çevirerek ipin ortasında yaklaşık 1 cm lik burgu oluştur.
sonra iki elini yumruk yap ve baş parmaklarınla işaret parmaklarını açıp bu halkanın içine geçir.ve önce böyle elinde burguyu sağa sola hareket ettirme oyunu oyna :))
elin iyice alışınca o burguyu tüylerin üzerine yerleştir ve oyuna devam et :) bundan sonrası biraz acılı bir oyun olacak :)
bunu ayna karşısında yapma bir süre..görüntü ters olduğu için ellerini rahat hareket ettiremezsin.kafan karışır.
birkaç günde alışır elin.ama sakın pes etme..
mincik birşey için kuaföre gidip sıra beklemeye gerek yok..özellikle acil durumlarda bunu kullanıp beni anarsın :))