İple diş teli yapmak :D

Ahaha çok komikmiş
Çok dahiyane bir fikirmiş ama ipin esneklik payı olduğunu düşünememişsin sanırım :)) Tel esnemediği için, dişi zorladığı için işe yarıyor

o telleri bile zaman zaman sıkıyorlar,değiştiriyorlar,onlar bile esniyor gevşiyor,tedavinin gidişatına bağlı olarak sıkılığı ayarlanıyor.ama arkadaş düşünememiş gerçekten..

Kuzenim Gazi diş hekimliğinde yaptırmıştı,sadece malzeme parası vermişti sanırım,dışarıdan çok daha uygun bir fiyata yapılmıştı fakültede.

Ya düzeltmesini beklemek saçma zaten ama 1- 2 ayda bu kadar açıldı halada devam ediyor. Sadece daha fazla açılmasını engelleyemezmi ? İp varken açılamaz daha fazla herhalde emerken parmağım geliyor ondan açılıyor o olmaz mesela bilmemki çıkarsammı böylemi uyusam :26:

Tum icatlar birt dert sonucu yapilirmis. İlahi Kristenn gunun mucidisin.

Ama arkadaslarin dedikleri gibi dikkatli ol kullandigin ip bakterilerin tutunmasina sebep olup sana dahada sikinti vermesin. İnsallah medikal olarak cozersin sorununu yakinda.

Gerçekten dahiyane Keşke öyle kolay olabilseydi canım yaa ben de kaç sene taktım
Ben özelde yaptırdım devlette kaç sene sonraya veriyolar randevuyu

Benim de damak emme alışkanlığım var küçüklükten beri bu arada Duyunca komik geliyo ama insan zaman zaman farkında olmadan yapıyo yahu anlıyorum seni Acabaa zorla düzelttiğim dişlerim bu nedenle geri bozulur mu bu geldi şindi aklıma

sebeb olunan şeye çareler üreticene sebep olana çözüm bulsana
Mesela parmağını iple gece bi yere bağla ağzına götüremessin alışana kadar daha mantıklı

teorikde çok akıllıca da pratikde işe yararmı bilemicem ama sanmam keske bu kadar kolay olsaydı kimse diş teliyle uğraşmak zorunda kalmazdı...

su parmak emme mevzusu bana bir yerden tanidik geldi :44::44:
biri daha boyle bir konu acmisti o senmisin yoksa kiz :26:

dedigin gibi cok hatta fazla dahiyane buldum...

su parmak emme mevzusu bana bir yerden tanidik geldi :44::44:
biri daha boyle bir konu acmisti o senmisin yoksa kiz :26:
Yok ben değilim ama o zaman üye olmasamda takip ediyodum burayı Kendi konum gibi dikkatlice okumuştum bende onun gibi bırakmaya çalışmıştım o aralar ama bırakamamıştım o bırakmışmıdır acaba :26:

o telleri bile zaman zaman sıkıyorlar,değiştiriyorlar,onlar bile esniyor gevşiyor,tedavinin gidişatına bağlı olarak sıkılığı ayarlanıyor.ama arkadaş düşünememiş gerçekten..
Bende ipi 5 dk da bir sıkıyorum değiştiriyorum nolcekki Şaka bi yanada haklısınız sanrım

ama nedense onun laptopundada sorun cikmis ve oda laptopunu uykuda filan birakmis tabirler seninkiyle ayni

Gittimde 5 sene sonra mektup yollucaklarmış

Şaka olmalı bu,kuzenim yaptırmasa kontrollerine hep bize gelmiş olmasa (şehir dısında kendisi),gözümle görmesem haklısın diyeceğim :)))

Güzelim dişlerinin resmine baktım,senin kesinlikle dr a gitmen lazım.İki dişi düzeltmek yetmezki sana.Bu tedavi daha kapsamlı bir tedavi.Tel takmaktan çekiniyorsan görünmeyen ,ya da renkli şeyler de var şimdi.Yaşın ilerledikçe tedavin zorlaşır ve daha uzun süreler tel takmak zorunda kalırsın.Benim kuzenim de senin yaşındayken gitmemek için binbir bahane buluyordu,ne zaman geç kız oldu iyice o zaman dank etti,koşa koşa kendi gitti.İlerde senin için çok daha zor olabilir,laptopun falan olduğuna göre fakültelerdeki ücretleri karşılayamayacağını da düşünmüyorum ailenin.İnat etme git tedavini ol canım :)

canım kaş yapayım derken goz cıkarma .
bilincsizce yaptıgın seyle çene yapını bıle bosarsın .
oyle iple fılan olacak şey olsa,diş doktorları ne dıye telle ugrassın .

aman Allah korusun o ip cözülüpde gece gece uykunuzda bogazinizda kalmasin... VAllahi cok tehlikeli bence...

canım ben senin dişlere baktımda ...benim dişler seninkilerden çok daha aralık ..ben bile takmıyorum kırk yılda bir geliyor aklıma ...bukadar sorun etme doktora git hallettir ya da elleme !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…