Güldürdün beni sabah sabah. Bu yaşlar ne kadar güzel, insan herşeyi kendi kendine yapabileceğini, her çözümün kendinde olduğunu filan düşünüyor da, başka insanların neden bunları uygulamadığını, ortodontistlere neden tonla para döktüğünü, ya da 4 sene üniversite okuyup sonra birilerinin altında çalışmak yerine oturup 250 - 300 neyse parası verip, bir dükkan açmadığını düşünmüyor
Buarada bir yerde okumuştum, tırnak yemek, parmak emmek filan, oral eksiklikten kaynaklanıyormuş, eğer bebek zamanında yeteri kadar meme emmediyse bu hissini tatmin etmek için yapıyormuş bunu ilerde. Benim annesinden çok erken ayrılmış yavru kedim bile öyledir, kaç yaşına geldi, hala evdeki yumuşak battaniyeleri filan emer. Bir annene sor bakalım acaba sende de öyle bir durum mu var? Yazdıktan sonra iddamı bi taraflarımdan uydurmuyor oluşumdan emin olmak için ufak bir araştırma yaptım hayır uydurmuyormuşum
Hatta Freuda göre 1.5 yaşına kadar olan dönemde anne tarafından az veya sık aralıklarla besleniyor olmak kişilik özellliklerini filan etkiliyormuş. Belki, parmak emmenin, belirli kişilik özelliklerinin ve boyunun kısa olmasının sebebi, anne sütünü çabuk bırakmış olmandır.
Sen de rahatlıkla anneni sorumlu tutup onun çözüm bulmasını bekleyebilirsin bu olaya karşı, bir şekilde bütçelerini ayarlayıp tedavini karşılamak onların görevi, ailenin maddi durumunu göz önünde bulundurman çok tatlı birşey ama bunu onların çözmesi gerek.
Bir de eski zamanlarda tel filan yokmuş tabi benim annem ergenliğinden beri gece yatmadan önce elleriyle 50 defa dişlerini düzeltirmiş biraz baskı uygulayarak bunun dişlerini düzgün yaptığını idda ediyor, ama ne kadar doğrudur bilemem.