Selam darki,
Bende sadece sol kulağın üst kısmı biraz açık duruyor. Yani sadece sol kulağın üst kısmına müdahale ihtiyacı var.
Estetik Int. Ankara kliniğine gittim. Dr. Selçuk bey baktı ve konka kısmının sert olduğunu ancak müdahale edilecek olan üst kısımda kıkırdak yumuşak olduğu için ve sorun da zaten burada olduğu için iple müdahaleye uygun olduğumu söyledi. İlk başta biraz daha fazla geride durur diğer kulağa göre, sonra hafif bırakır eşitler dedi. Açılma riski %4 küsur.. Bla bla... size söylenen diğer şeyleri söyledi. Cildi hassas olan bazı hastalarda ip cildin üstüne çıkıyor, o zaman ipi alıyoruz falan dedi.. "Açılırsa ilk 3 ayda açılır, sonra pek olmaz" dedi.
Aslında bende, görüntüyü düzeltmek için kulağın üst kısmındaki bir noktadan kulağı 0.5-1cm geri almak yeterli. Bu teknik bu anlamda çok pratikçe sorunu hallediyor ancak kalıcılık konusu meçhul. "Benim durumumda olan bir yakınınız olsa ne tavsiye edersiniz" diye sordum. "iple olmasını tavsiye ederim" dedi. Ancak özellikle estetik cerrahları diğer Dr'lardan biraz farklı görmek lazım. Yani tüccar gibi bence.. O nedenle temkinli olmakta yarar var.
Dr. Bülent Cihantimur'un çeşitli video'larda da belirttiği "kulağın 3-6 ay açılma olmadığı taktirde ipe gerek olmadan kulağın formunu koruyacağı" yönündeki ifadesini sordum. Ayrıca "Kendisi böyle diyor ancak, bu yöntemde geriye dönüşün mümkün olduğunu da söylüyor. Yani ip çıkarıldığında kulağın eski haline döneceğini de söylüyor, yani diyelim iple müdahale oldu, 6 ay sonra açıldı, bendeki durum ne olur" dedim.. "6 ay sonra açılırsa şimdiki(eski) haline döner" dedi...
Bununla birlikte bu teknikle ameliyat olup da 2-3 senedir sorunsuzca problemden kurtulmuş birinin yazısına rastlamadım internette.
Çok kararsızım. Sizlerin yorumunu okuyunca ne yazık ki bu teknikten vazgeçiyorum. Ancak klasik yöntem de benim durumum için epey ağır.
Ne tavsiye edersiniz? Denemeye değer mi? Son durum nedir? Memnuniyetsizlik sizde iki kulakta da mevcut mu?