İpler koptu...

• Konu Sahibi Konu Sahibi ekes
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
dt noxeeeeee inanmiyorum ya, hey Allahim sende demek planini degistirirdin öylemi?
Ben Görümceyi hakli buluyorum konu acan arkadasim, disari hava her zaman herkes icin cok iyidir, ister hasta olsun ister degil.
Ben olsam sevinirdim cocugum temiz haada disarida oksijen alacak diye.
Piknik havasi kime kötü gelmis simdiye kadar, rmanlar ormanin icindeki temiz hava herkes icin iyidir.
Ne sacma bir durumki, madem cocugunu güvenip görümcene birakiyorsun, cünkü annene gitmeye üsendigin icin, o zaman birak, görümcen baksin daha ne karisiyorsun?

eniştenin yaptığı büyük terbiyesizlik fakat sende çok pimpirikli davranmışsın bana göre..tamam kızın daha yeni iyileşiyo olabilir fakat yeniden hastalanmayadabilirdi...halasının onunla ilgileniceğinden eminim ayrıca dün ve daha önceki günler hava gayet sıcaktı sen eğer kızını onlara emanet edebiliyosan onlar senden dha çok düşünür kızını emin ol..
yalnız konuşma biçimleri çok yanlış onu sölemem gerek..ayrıca eniştendeki bu cesaret de beni şaşırttı...
bence sizde onlara doluydunuz ve bana öle geliyoki görümcen eşini değilde seni aramış olsaydı durum farklı olurdu dimi

ben sizin yorumunuzu okumadan kendimce yorum yaptım ve gerçekten AKLIN YOLU BİR miş birdaha şahit oldum buna..aralarındaki gerginlik yüzünden patlak vermiş bu tartışma..haklı yada haksız onu bilemeicem haklı taraflarıda olabilir fakat kızını emanet edebiliyosan görümcene o senden daha ii bakar kızına emanet kız sonuçta..
herneyse yorumuna bayıldım

açıkcası ben görümceye kızcak bişey bulamadım kadın pikniğe gidiyosa çocuğu kalın giydirmeyide bilir bakmayıda ama bilmiyosa neden bıraktınınz valla ben olsam siinirlenirdim

çok saçma ve erkek düşünceleriyle yazılmış bir cevap bu bence. ne demek çalışmayacaksın. kadının tek görevi çocuk bakmak mı? konu sahibinin yanlışları olabilir ama çalışmak yanlış değil...

Konu sahibinin çocuğunu bırakırken piknik gibi bir plandan haberdar olduğunu hiç düşünmüyorum, ya görümce hanım söyleme gereği duymamış ya da piknik işi sonradan çıkmış.Konu sahibi de zaten kimsenin planını bozmak istememiş, kendince çözümünü bulmuş.
Karşı taraf ise gereksiz alınganlık yapmış ve işi şikayet etmelere tartışmaya dökmüş.
Ayrıca ben konu sahibinin yerinde olsaydım havaların değişken olduğu şu mevsimde hastalıktan yeni yeni kurtulmaya başlayan çocuğumu dışarı çıkarmazdım, hele hele de pikniğe asla.Açık hava iyi hoş ama çocuk pikniikte put gibi oturmayacak herhalde,koşacak oynayacak terleyecek.Hastalığa davetiye çıkaracak.Diyecesiniz ki bu çocuk dışarı hiç mi çıkmayacak, tabi çıkacak ama çocuk henüz iyileşmiş,hatta belki iyileşememiş, havalar hem güneşli hem de rüzgarlı şu an.Ben geçen sene bir rüzgar bir güneş derken tam da bu mevsimde bronşit oldum, küçük çocuk elbet de daha da hassas olur hele ki hastalıktan yeni çıkmışsa, bunun akıl edilmeyecek bir tarafımı göremedim.
Bir de herkes hastalık konusunda dikkatli olmuyor,yukarda bir arkadaş demiş çocuğumun alerjisi olduğunu bile bile 3 muz yedirdiler.Eh herhalde amaçları öldürmek değildi çocuğu ama işte ihmal etmişler önemsememişler.Bunun emanet çocuğu kendi çocuğundan ayırmayla alakası yok ama neticede o çocuğa hasta olunca sen bakmayacaksın, anası bakacak.Hatta o da bakamayacak çünkü çalışıyor,gözü arkada kalacak.
Hadi hepsini geçtim tamam çocuğun halasısın, eniştesisin ama ana babası değilsin.Akrabalık da bir yere kadardır.Ana babası ne istiyorsa onu yapmak zorundassın ki kimse omzuna külfet de bırakmamış, komşuya bırakıverin demişler.Tartışma çıkartmak, şikayet etmek nedir yahu?

Maddi sorunlar yüzünden çalışmak zorunda olduğunu belirtmiş zaten...profesyonel bi bakıcının fiyatı kaç para hepimiz biliyoruz..1000tl ye çalışmıyolar bile..zaten kadının aldığı nedirki, ozman çalışması da çok saçma olur aldığını oraya vericekse öle değilde daha esnek olsaydı bence bunlar yaşanmazdı diye düşünüyorum

madem böyle bir plan vardı, başta söylenebilirdi. aniden karar verildiysede açıp annesi olarak size sorulmalıydı. görümceniz ve kocasıda cok ayıp etmiş. ne o öyle surata tlf kapamalar, tlf bakmamalar, cocugu azarlar gibi dogru konuş gibi laflar.

ben ablamın cocuguna bile bakarken ablam sürekli arar, tembihler vs. ama bunda alınacak, kompleks(ben cocuga bakamıcam mı gibi) yapacak bir şey yok . anne sonuçta evladını göremediği yerde endişelenebilir. ne cok büyütmüşler olayı

Emanet o kadar büyük bir sorumlulukki.
Yani kendi cocugun düsse belki o kadar üzülmezsin ama baskasinin cocuguna birsey olacak diye insanin akli cikar.
Sagolsun görümce bakmaya razi olmus, ki bu cok büyük bir iyilik ama ondan sonrada karisildigi zaman insan ister istemez alinir, sanki hic cocuk bakmayi bilmiyorlarmis gibi.

görümcen ve eniştenin neden bu kadar fevri tepki verdiklerini ben anlayamadım.çünkü bana göre senin söylediklerinde ters birşey yok kimseye saygısızca birşey dememşsin ki.haddinden fazla alınganlık yapmışlar yada önceden aranızda gerginlik varmış bu olayda patlak vermiş olabilir
umarım eşinle aranı düzeltirsin bu kötü olay tatlıya bağlanır.

Hem çocuğu bırakıp amiyane tabitle hem de artistlik yapmışsınız.
Madem görümceniz yeni iyileşen çocuğa piknikte bakamayacak biri o çok kıymetli komşuya bıraksaydınız.
madem güven sorununuz var niye bıraktınız 2 yaşındaki çocuğu
Bence görümce yeğenini benimsemiş
al çocuğunu ayak bağı olacak demiyor pikniğe götüreyim diyor.
muhtemelen azarlar gibi konuştunuz eşinize olan gerginlikten onlar da bozulmuş

bu arada kadın çalışmasın tek görevi çocuk bakmaktır demiyorum
ama hem doğurayım hem de bAkanlara en iyisini ben bilirim hallerinde olayım.
bence pek mantıklı değil..

birincisi elbetteki herkes düşüncesini söylemekte serbest ve sanırım ben de dehşete düşmekte serbestim. ikincisi gezmeyiversin demekte ne var? ayıp bişey midir? neden böyle söylemeye hakkım yok? ben düşüncemi söylemekte serbest değil miyim yoksa? üçüncüsü eğer görümce çocuğa annesinin istekleri doğrultusunda bakmayacaksa bakmasa daha iyi. kimse ona zorla çocuk baktırmıyor. hava güzel ben dışarı çıkıcam dese konu sahibi komşusuna bırakır veya annesine götürürdü. dördüncüsü çocuk hem hasta hem emanet. emanet malın canı az olur derler. gözün gibi bakmak annesi de ne derse yapmak zorundasın. dediğim gibi kimse silah zoruyla çocuk baktırmıyor. yapmayacaksan bakamam dersin olur biter.

arkadaşım, ben planım varsa, annesine benim planım var kusura bakma çocuğa bakamam ve yahut da benim böyle bi planım var çocuğu da dahil edebilir miyim diye sorardım. bana göre mantıklı olan ve olması gereken de bu. açık hava sizin için iyi demek herkes için iyi demek değildir. eğer o anne çocuğunun hasta hasta dışarı çıkmasını istemiyosa istemiyodur. başkalarına saygı duymak düşer sadece. ne demek görümcen baksın daha ne karışıyorsun? konu sahibi çocuğunu güvenip bırakmış, görünen de o ki güvendiği dağlara kar yağmış eee ne yapsın, bıraktım bi kere al çocuğumu ne istiyosan yap mı desin?

Görümce fena ve kıskanç çocuğu bahane etmiş, sen para kazanıyorsun ya

Olayın neresinden tutsam elimde kalıyor.
1.Eh be enişte.''Biz hiç çocuk büyütmemiş adamlar değiliz.'' demişsin.
Ama her çocuğun farklı olduğunu idrak edememişsin.
Aynı ana babanın çocukları bile farklı olabiliyor.Aynı çevrede aynı koşullarda yetişmelerine rağmen.
Senin çocukların dirençli olabilir.Kimi çocuk da hassastır.

2.Temiz hava filan da mevsim dönüşü diye birşey yaşıyoruz.
Cuma günü hava günlük güneşlikken bugün şakır şakır yağmur yağıyor.
Kaldı ki günlük güneşlik havada bile arada montumu giymek durumunda kaldım.
Ortada da hala burnu akan bir çocuk.

3.Ne diyordum?Ortada hala burnu akan,kuru öksüren bir çocuk var.
Hasta olduğunu anlamaması imkansız görümcenin.
O halde çocuk dışarı çıkar mı her an değişen bir havada?
Haydi o çocuğu kendi çocuğun gibi sandın,aileden birini aramayı akıl ettin.
Niye annesini aramıyorsun da babasını arıyorsun ?

Baba-evlat ilişkisi ile anne-evlat ilişkisi aynı olamaz.
Görümce anneyi arayıp onun fikrini almalıydı.

Tabii görümcenin eniştenin terbiyesizlikleriyle şahsen şöyle bir öngörüde bulunuyorum ki:
Konu sahibi el diye komşuyu ikinci plana atmasaydı başına bunlar gelmeyecekti.
Zira hayatımızda en büyük yaraları hep en yakınımızdakilerden alırız.

4.Hani iyi günde kötü günde hastalıkta sağlıkta?
Yahu sen bu çocuğa tek başına sahip olmadın ya?
Çocuk eşinle ikinizin çocuğu niye eşinin fikirlerine önem vermiyorsun ?
Haydi kardeşin akıl edemedi sen niye sormadın ?

5.Görümcenin niye pikniği sonraya erteleyememesine aklım ermedi..
Zira birden ortaya atıldığı çok belli.Ne yani ertelemese ölecek mi?İlla o gün mü yapılmalı piknik ?

Belli ki konu sahibi çalışmak zorunda.
Kayınvalide-Anne-Bakıcı-Kreş

Şimdi bu tatsızlık kayınvalideye de yansıyabilir.
Keza,konu sahibi zaman zaman annesiyle de çatışabilir.
Kalıyor bakıcı ve kreş.Bu ikisini de iyi araştırmak incelemek lazım.
Kreşin ilk zamanlarında da hastalanabiliyor çocuk.Yeni bir ortama giriyor bir sürü çocuk..

Konu sahibini de merak ettim n'aptı acaba?

ben de konu sahibinin ne yaptığını merak ettim.

bu arada konu sahibi komşusunun çok kıymetli olduğundan bahsetmiş miydi? ben mi kaçırdım acaba orayı?

Mecbur kalmışsın çocğunu bırakmışsın ki bu kişi halası sonuçta, bakmak istemiyorsa zaten bakmazdı, zorla bırakmadınız sonuçta değil mi.
Bıraktınız diye de heryere çanta gibi taşıma hakkıda yok.
En azından sizi arayıp söylemediyse bile siz bunu duyduğunuzda ve müdahele ettiğinizde size darılmamalı.
Annesi değil misiniz, tabi ki sağlığını düşüneceksiniz ve yeri geldiğinde götürmyin de diyeceksiniz, fazla abartmışlar.
Çocuğu dediğiniz gibi komşuya bırakıp nereye istiyorlarsa gidebilirlerdi.
Büyütmüşler olayı ve saygısızca davranmışlar.
İyi yapmışsınız, bu yüzden bir yuva dağılsın istemem, umarım eşinizin aklı başına gelir en kısa sürede.

Görümcem 4 yasındaki kızını bana bıraktı bır hafta.benim kızımın delısidır o çok sever ablasını neyse.İnan öldüm öldümdirildim.parka götürdüm ayrı bir korku.yemezse içmezse ayrı bir korku.inan o kadar zor ki emanet çocuğa bakmak.
genede bir gün görümcem ben sabaha kadar uyuyamadımdedi.bende dedim ki ona inan canım ben senden daha fazla huzursuz oluyorum.İnsan ir yandanda güvenilmediği içinde buruk olabiliyor.Yinede düşününce annesi o diyerek gözüm gibi baktım.
Yani her şeyi tek taraflı düşünmemek lazım.İşte gereksiz yere ınsanlar biribirini kırmış.Bazen ınsanlar gereksiz yerede incinebiliyor ve olayları çok fazla büyütebiliyorlar.geçenlerde bir yazı okudum insanları incitmemek incinmemekten daha kolaydır diyor.insanlardaan incinmemek ayrı bir takvadır diyor.üst bir olgunluktur diyor.gereksiz yere incinmekte incitmenin bir yoludur.

haaa bu arada bir kere daha bırakacaktı ben o gün doktor randevumu bile iptal ettim.Yani.

Son düzenleme:

Birincisi benim veya bir baskasinin yorumuna saçma deme hakkiniz yok, biraz saygili olun...
Ikincisi burda "kadin calismali midir" konusunu tartismiyoruz. Ben bu durum için çalismasinin cokta elzem olmadigini en azindan isinin cocugundan daha onemli olmadigini vurgulamadim ama tabi anlayana...
Ucuncusu erkek dusuncesi kadin dusuncesi diye bir sey yoktur. Olaylari dogru analiz edebilen kadin ve erkekler, dogru analiz edemeyen kadin ve erkekler vardir. Dorduncusu, hiç bir zorunlulugu olmadigi halde birine cocugunuzu birakiyor ve sonrasinda biraktiginiz kisinin kararlarini ve duzenini elestiriyorsaniz, "çok biliyorsan otur evinde kendin bak" cumlesine muhatap olursunuz pektabii...

Elbette herkes fikrini soylemekte ozgur zaten bunu savunuyorum ancak, nezaket ve saygi cercevesinde olmak sartiyla. Siz kalkip gezmeyiversin derseniz bu da gezmeyiversin dediginiz kisinin hayatina mudehale olur ki bu da sizin nerede durmaniz gerektigini bilmemeniz ve karsinizdaki insana saygi gostermemeniz dmektir. Sizin dehsete dustum tabirinizde kinama var, asagilama var, kinaye var. Insanlari kinayarak mi fikirlerine saygi gosteriyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…