Elbette herkes fikrini soylemekte ozgur zaten bunu savunuyorum ancak, nezaket ve saygi cercevesinde olmak sartiyla. Siz kalkip gezmeyiversin derseniz bu da gezmeyiversin dediginiz kisinin hayatina mudehale olur ki bu da sizin nerede durmaniz gerektigini bilmemeniz ve karsinizdaki insana saygi gostermemeniz dmektir. Sizin dehsete dustum tabirinizde kinama var, asagilama var, kinaye var. Insanlari kinayarak mi fikirlerine saygi gosteriyorsunuz?
Daha önceki yazılarımda eşimin ailesiyle olan sorunlardan bahsetmiştim hep.
Bu defa çok kötü bir şey yaşandı.Biraz önce hemde.Hala elim ayağım titriyor.Çok kötüyüm.Ne olur bir şeyler söyleyin.Tartışmalara,laf dalaşlarına alışkın değilim ben.
Bugün yarım gün çalışıyorum.Kızımı (2 yaşında) görümceme bıraktım.Akşamdan anlaşmıştık.Kayınvalidem bakıyor normalde.O memlekette olduğu için kendi annem bakıyordu.Ama bugün anneme gitmeye üşendik ve görümceme bıraktık.
Saat 12 gibi görümcem,eşimi aramış.
- Biz pikniğe gidiyoruz diye. ( kızım da tabi )
Eşim de '' Tamam '' demiş.Sonra beni aradı eşim.'' Ablamlar pikniğe gidiyorlarmış,bende tamam dedim '' diye.
Kızım daha yeni gripten kurtuldu ama burun akıntısı ve kuru öksürüğü devam ediyor.Bende bana sorulmamasına kızdım ve
'' Gitmesini istemiyorum.Daha yeni iyileşti.Hasta olursa tekrar,açık hava çarparsa burun tıkanıklığıyla,öksürüğüyle ben uğraşıyorum '' dedim.
Eşim hemen tavır yaptı.Gitsinler bişey olmaz gibi.
Neyse ben görümcemi aradım.
'' Abla daha yeni iyileşti zaten biliyorsun.İstersen çıkarma.Siz gidecekseniz de planınızı bozmayın.Komşum var çok samimi olduğum,ona bırakın,ben zaten erken çıkacağım '' dedim.
Telefonu suratıma kapattıAradım aradım ama açmadı.Sonra eniştemi aradım.
'' Enişte ablam telefonu duymuyor herhalde (?) dedim - bozuntuya vermeden -. Teli suratıma kapattı ama bunda alınacak darılacak bir şey yok.Çocuk gerçekten daha yeni iyileşti '' dedim.
Enişte direk bana '' Bana bak doğru konuş sen önce.Biz hiç çocuk büyütmemiş adamlar değiliz.Ablanla öyle konuşamazsın,doğru konuş................ gibi bir şeyler söyledi ki,inanın o şokla hatırlayamıyorum çoğunu,çünkü bu gerginliği yaşayacak bir şey söylemedim.
'' Yanlış anladın enişte.Zaten doğru konuşuyorum ben.İŞ yerindeyim.Zor konuşuyorum zaten.Ben size çocuk bakmadınız filan demedim.Estafurullah...Sadece izah ediyorum,yeni iyileşti diye '' anlatmaya çalışıyorum.
Ama eniştem ısrarla '' Doğru konuş , doğru konuş '' deyip duruyor.Yada o şokla sadece bu kelimesi kaldı aklımda ama tavrı her an kavga çıkaracak bi ses tonundaydı.
En son benim de şartelim attı '' Enişte bak gerginlik yaratmaya gerek yok.Ortada bişey yok diye anlatmaya çalışırken,baktım ses tonu yükseliyor.Dedim artık
'' Niye etrafınızda kimse yok çok belli.Hep böyle agresif davrana davrana kaybetmişsiniz.Bizi de kaybetme '' dedim kapattım teli. Sonra eşimi aramış. '' Ekes ' in derdi ne.Bana böyle böyle söyledi.Ben kaydettim her konuşmamamızı.Dinleteyim gelde '' diye. ( Ayrıca neyi dinletecekse. )
Eşimde beni aradı bi hışımla '' Sen benim ailemle aramı bozuyosun.'' gibi bağırmalara başladı.Zaten sinirlerim bozuktu,boşaldım.Tutamıyorum gözyaşlarımı.Etraf insan dolu.Ağlama diyorum kendi kendime,gözyaşım akıp gidiyor....
Ben de babamı aradım.İlk defa...O kadar tartışma oldu hiç yansıtmadım ama bu defa nasıl oldu bilmiyorum.Aradım
-Ben gelmek istiyorum dedim. ( Ağlamaktan konuşamıyorum tabi ) Dur dedi sakin ol. Ne oluyor....Bıktım ben ailesinden dedim.Hiç bir suçum yokken böyle böyle oldu dedim.Akşam gelin oturup konuşalım,ne yapacaksak yapalım dedim.
İyimi yaptım bilmiyorum ama aradım babamı evet.Şİmdi biraz sakinleştim,keşke aramasamıydım diyorum.Offfffffff
Çalışmak zorundayım maddi anlamda.Anneme uzağım.Burada oturdukça hep eşimin ailesine muhtaç olacağım KIZIM İÇİN. Bunu istemiyorum.Akşam konuşağaım eşimle.Ben kızımı da alıp gideceğim ailemin yanına.Eğer bizi istiyorsa,kızı için ve benim için,annemin yanına bi yerlere taşınır.İşe gelip giderken aklım hep kızımda kalmaz.Rahat rahat bırakır giderim anneme.Taşınmazsa da kendi bilir.....
İpler koptuuuu
Birincisi benim veya bir baskasinin yorumuna saçma deme hakkiniz yok, biraz saygili olun...
Ikincisi burda "kadin calismali midir" konusunu tartismiyoruz. Ben bu durum için çalismasinin cokta elzem olmadigini en azindan isinin cocugundan daha onemli olmadigini vurgulamadim ama tabi anlayana...
Ucuncusu erkek dusuncesi kadin dusuncesi diye bir sey yoktur. Olaylari dogru analiz edebilen kadin ve erkekler, dogru analiz edemeyen kadin ve erkekler vardir. Dorduncusu, hiç bir zorunlulugu olmadigi halde birine cocugunuzu birakiyor ve sonrasinda biraktiginiz kisinin kararlarini ve duzenini elestiriyorsaniz, "çok biliyorsan otur evinde kendin bak" cumlesine muhatap olursunuz pektabii...
"ihtiyacı var ki çalışıyor ?"
kısmınıda anlamıyorum,borcum harcım var ise evladıma başkasının bakması zoruma gidecekse,çocuk yapmam.
hem çocuk yapayım,hem işe gideyim,hem kredi borcum ödensin,hem bakana artistlik yapayım..
ne bileyim garip yani.
şu an bana çocuk yap deseniz haftanın 5 günü iş 2 günü kurs olmak üzere doluyum.
şimdi çocuk yapsam yanımda ne annem ne kayınvalidem var.
kendi keyfim için çocuk yapıp yakınımındaki teyzeme çocuğu atıp sonra da çocuğumum yemek yemiyor sende peşinden koşturmuyorsun diye eleştiremem ki?
hakkım yok,çocuk benim,yapan benim niye yaptım ? sevgiden,zevkten,annelikten ,bakarım diye..
ama bakmıyorum çünkü çalışıyorum,niye çalışıyorum borcum var,olabilir?
ee niye çocuk yaptım o zaman ?
böyle zincirleme mantık hatası şeklinden birbirini içeren içinden çıkılamayan sorunlar sürer gider..
sizin mantığınıza göre maddi durumu iyi olmayıp çalışmak zorunda olan kadınların çocuk sahibi olmaya hakkı yok. Allah korusun etrafında birileri bi gün çocuklarına bakmak zorunda kalıp gezmelerinden olurlar falan.
sizin mantığınıza göre maddi durumu iyi olmayıp çalışmak zorunda olan kadınların çocuk sahibi olmaya hakkı yok. Allah korusun etrafında birileri bi gün çocuklarına bakmak zorunda kalıp gezmelerinden olurlar falan.
Neden lafımı başka yöne çektiniz ki?
Biz maddi durumu olmayan o yüzdne çalışan ama çocuk yapan,çocuğunu baktırdıklarını da beğenmeyen bir konu sahibi üzerindne konuşuyoruz.
Varlıklıyım diyelim çocuğuma prensesler gibi bakılıyor,sosyalleşiyor kreşte,kafam da rahat..
miss gibi çalışırım neden çalışmayayım ?
çalışmaya karşı değilim ki,çocuk yapıp başkalarının üstüne atmaktan bahsediyorum.
çocuğa annem bakıyor ama beğenmiyorum diyorlar mesela ?
eee baktırma,eee param yok ,ee yapma o zaman çocuğu ,mecbur musun şartların uygun değilse çocuk yapma
leylekler getirmiyor ki şans eseri.
kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil,bence bakıyorlarsa minnet duyulmalı.
ben insanlardaki bu rahatlığa hayranım
benim çocuğum yüzünden ,neden insanlar hayatlarını ipotek altına alsın.
hem çocuğa bakacaklar hem de gezmeye giderken izin alacaklar.
bu rahatlığa helal olsun derim başka da birşey diyemem..
ben asla bu kadar kullanamam kimseyi.
Bu bencilce dayatmacı bir yaklaşım. Evlat sahibi olmak büyük sorumluluk getirir ve evladın sorumluluğu sadece annesi ve babasına aittir. Kadının çalışmasının sırf maddi durumla da alakası yok. Çalışmak istiyorsan çalışırsın çocuğunu da ya bakıcıya ya kreşe teslim edersin ya da yakınlarından annenden k.validenden yardım alırsın olabilir. Ama kimse kimsenin çocuğuna bakmaya mecbur değil anneannesi babaannesi olsa bile ve kimse yakınlarına çocuğuma bak diye dayatamaz. Hem o gezmelerinden olan insanlar kendi çocuklarını büyütmüş artık dinlenmek yaşlılıklarının tadını çıkarmak isteyebilirler mecburlar mı çocuk bakmaya, böyle büyük bir sorumluluk almaya, sorumluluğu alanlarında böyle büyük fedakarlık yaptıkları için hayatlarından çalıp size verdikleri için ellerinden öpmek gerekir. Sürekli bakmalarını eleştirip müdahale etmeye hakkınız yok güvenip bıraktıysanız. Aksi durumda eninde sonunda aynı tepkilerle karşılaşırsınız "otur kendin bak". Bu konu için konuşmuyorum bu arada genelden bahsediyorum.
Hazır sen buradayken bir şey soracağım canım, bu görümcen kredi isteyen mi?Çektin mi onlar için kredi?
Evet cnm borçları olan...Yok biz çekmedik onlara kredi.Eşim başka bi bankadan kredi kulladığı için tekrar kendisine kredi çıkmayacağını söyledi.Kapattık konuyu...Ama onlar inandımı bilmiyorum tabi.
Canım zaten bütün meselenin altında biraz da bu yatıyor. Eşim diyorki onların borçları çok,onların şu dönem psikolojileri iyi değil.Alttan al Ekes ,alttan al.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?