İpler koptu...

• Konu Sahibi Konu Sahibi ekes
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ekes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2011
118
0
46
Ankara
Daha önceki yazılarımda eşimin ailesiyle olan sorunlardan bahsetmiştim hep.

Bu defa çok kötü bir şey yaşandı.Biraz önce hemde.Hala elim ayağım titriyor.Çok kötüyüm.Ne olur bir şeyler söyleyin.Tartışmalara,laf dalaşlarına alışkın değilim ben.

Bugün yarım gün çalışıyorum.Kızımı (2 yaşında) görümceme bıraktım.Akşamdan anlaşmıştık.Kayınvalidem bakıyor normalde.O memlekette olduğu için kendi annem bakıyordu.Ama bugün anneme gitmeye üşendik ve görümceme bıraktık.

Saat 12 gibi görümcem,eşimi aramış.

- Biz pikniğe gidiyoruz diye. ( kızım da tabi )

Eşim de '' Tamam '' demiş.Sonra beni aradı eşim.'' Ablamlar pikniğe gidiyorlarmış,bende tamam dedim '' diye.

Kızım daha yeni gripten kurtuldu ama burun akıntısı ve kuru öksürüğü devam ediyor.Bende bana sorulmamasına kızdım ve

'' Gitmesini istemiyorum.Daha yeni iyileşti.Hasta olursa tekrar,açık hava çarparsa burun tıkanıklığıyla,öksürüğüyle ben uğraşıyorum '' dedim.

Eşim hemen tavır yaptı.Gitsinler bişey olmaz gibi.

Neyse ben görümcemi aradım.

'' Abla daha yeni iyileşti zaten biliyorsun.İstersen çıkarma.Siz gidecekseniz de planınızı bozmayın.Komşum var çok samimi olduğum,ona bırakın,ben zaten erken çıkacağım '' dedim.

Telefonu suratıma kapattı Aradım aradım ama açmadı.Sonra eniştemi aradım.

'' Enişte ablam telefonu duymuyor herhalde (?) dedim - bozuntuya vermeden -. Teli suratıma kapattı ama bunda alınacak darılacak bir şey yok.Çocuk gerçekten daha yeni iyileşti '' dedim.

Enişte direk bana '' Bana bak doğru konuş sen önce.Biz hiç çocuk büyütmemiş adamlar değiliz.Ablanla öyle konuşamazsın,doğru konuş................ gibi bir şeyler söyledi ki,inanın o şokla hatırlayamıyorum çoğunu,çünkü bu gerginliği yaşayacak bir şey söylemedim.

'' Yanlış anladın enişte.Zaten doğru konuşuyorum ben.İŞ yerindeyim.Zor konuşuyorum zaten.Ben size çocuk bakmadınız filan demedim.Estafurullah...Sadece izah ediyorum,yeni iyileşti diye '' anlatmaya çalışıyorum.

Ama eniştem ısrarla '' Doğru konuş , doğru konuş '' deyip duruyor.Yada o şokla sadece bu kelimesi kaldı aklımda ama tavrı her an kavga çıkaracak bi ses tonundaydı.

En son benim de şartelim attı '' Enişte bak gerginlik yaratmaya gerek yok.Ortada bişey yok diye anlatmaya çalışırken,baktım ses tonu yükseliyor.Dedim artık

'' Niye etrafınızda kimse yok çok belli.Hep böyle agresif davrana davrana kaybetmişsiniz.Bizi de kaybetme '' dedim kapattım teli.

Sonra eşimi aramış. '' Ekes ' in derdi ne.Bana böyle böyle söyledi.Ben kaydettim her konuşmamamızı.Dinleteyim gelde '' diye. ( Ayrıca neyi dinletecekse. )

Eşimde beni aradı bi hışımla '' Sen benim ailemle aramı bozuyosun.'' gibi bağırmalara başladı.Zaten sinirlerim bozuktu,boşaldım.Tutamıyorum gözyaşlarımı.Etraf insan dolu.Ağlama diyorum kendi kendime,gözyaşım akıp gidiyor....

Ben de babamı aradım.İlk defa...O kadar tartışma oldu hiç yansıtmadım ama bu defa nasıl oldu bilmiyorum.Aradım

-Ben gelmek istiyorum dedim. ( Ağlamaktan konuşamıyorum tabi ) Dur dedi sakin ol. Ne oluyor....Bıktım ben ailesinden dedim.Hiç bir suçum yokken böyle böyle oldu dedim.Akşam gelin oturup konuşalım,ne yapacaksak yapalım dedim.

İyimi yaptım bilmiyorum ama aradım babamı evet.Şİmdi biraz sakinleştim,keşke aramasamıydım diyorum.Offfffffff

Çalışmak zorundayım maddi anlamda.Anneme uzağım.Burada oturdukça hep eşimin ailesine muhtaç olacağım KIZIM İÇİN. Bunu istemiyorum.Akşam konuşağaım eşimle.Ben kızımı da alıp gideceğim ailemin yanına.Eğer bizi istiyorsa,kızı için ve benim için,annemin yanına bi yerlere taşınır.İşe gelip giderken aklım hep kızımda kalmaz.Rahat rahat bırakır giderim anneme.Taşınmazsa da kendi bilir.....

İpler koptuuuu

ahh be canım;

keşke hemen babanı aramasaydın;

bek onlarıda telaşa verdin şimdi;

eşinle akşam olunca konuşurdunuz;

çok acele davranmışsın gerek yoktu...

tamam eğer görümcen senin dediğini dikkate almıyorsa;

birdaha çocuğu ona bırakmassın...

eşinede akşam olunca sakin sakin nedenini izah ederdin...

öfkeyle kalkan zararla oturur...

onlar için eşinle düzenini bozmana değmez bence;

eşinde belki o anın etkisiyle bağırdı sana;

akşam sakince konuşsan belki anlayışla karşılardı;

hemen paniklemişsin;

panik insana hata yaptırır..sakin ol...çözülebilir bir durum bu...

ayıp etmiş görümcen..tamam gerekirse gitmeyiz demeliydi;

mühim olan çocuğun sağlığı...

eniştenede son söylediğin lafı;aleyhine hep kullanacaklar haberin olsun;

sen şimdi sakin ol ve akşama eşinle konuş....niyetinin sadece çocuğun sağlığı olduğunu anlarsa eşin muhakkak hak verir sana...

babanı araman iyi olmuş, eşine karşı seni savunur en azından, yanlız olmadığını bilirler, ne edepsiz enişten varmış ne münasebet, bnm görümcemin kocası bana öle konuşucak senin kadar saygılı olmazdım sen az bile yapmışsın, ufak bir dava yuzunden ipler kopmaz merak etme.

görümcen niye öyle davrandı çok şaşırdım
o da halası sonuçta sağlığını onun da düşünmesi lazım
tamam güzelim haklısın çıkartmayalım çocuğu dese
bunların hiç biri yaşanmayacaktı
eşine sakince durumu anlat
yada sakin bir mesaj at
görümcen gereksiz alınganlık yapmış
eğer biraz yatıştıysan ve babanın gelmesini istemiyorsan
sesin normale dönünce babanı ara durumu izah et
ben büyüttüm sorun yok sinirlerim gerildi seni aradım de

:26:

Her konu aileye açılmaz ama bi açıdan iyi yapmışsın en azından seni sahipsiz sanmasınlar öteki türlü hep ezmek isterler...

İnsanlar ne kadar saygısız ya anlamıyorum eşine sakince a'dan z'ye en ince ayrıntısına kadar anlat sonuçta sana güvenmesi gerekir değilmi..Ve kimse k.bakmasın ama değil enişten kendi kardeşin bile seninle bu şekilde saygısızca konuşma hakkına sahip değil...
Herkes haddini bilsin önce...Çocuğunda gelişimi açısından bence tek bi yerde kalması daha mantıklı ileride hırçın olmasına sebep olabilir..Allah kolaylık versin..

karışmak gibi olmasın ama görümcen doldurmuş olabilir.haklı olarak sen tekrar hasta olmasın diye önlem almışsın eşin sana danışmamakla yanlış yapmış.çünkü çalışıyorsun.
hadi pikniğe gitti diyelim ya hasta olursa yine sen ilgilenip uğraşıcaksın yada kayınvaliden.birde küçük bebeğin.çocuk büyütüp büyütmemekle alakası yok.istersen on çocuk büyüt o çocuk hasta olursa annesi ilgilenecek.hastalığı bırak bi anlık boşluklarına denk gelip ya çocuk düşer bi yerini incitirse.bu seferde biz pikniğe gidecektikte çocuğu bize bıraktı diye laf edicekler.

bence inceldiği yerden kopmuş babanızı aramakla iyi etmişsiniz diye düşünüyorum.

ıııy artık görümce mi aman aman.görümce konusu açıldı mı kusura bakmayın kendimi tutamıyorum paylaşıyorum.bizde piknikteyken görümcem eşimle birbirimize düşürmeye çalıştı.hemde hiçbirşey yokken.hala hazmedemiyorum hala.çok üzülüyorum ben ne yaptım acaba diyorum.eltim gibi olsaydım bunlar olmazdı.hiç bilmiyordum böyle olduğunu dört ay önce ne olduğunu anladım görümcemin ve kaynanamın ne sinsi olduğunu.iyi ki uzaktayım diyorum.eltimin çocuğu oldu eve sokturmuyor annesinin yanında kaldı ooh canıma değsin.benim bebişlerim olacak allah nasip ederse gelsin bir ay kalsın.ama biliyorum yine yaranamicam.yaranmak için değil gerçi torunları gelsin baksın.bana yardımcı olsun.

işte bu gıbı sebeplerden dolayı bebeklere annane ya da babanne bakmamalı..ya bakıcı ya da kreşş..
senın ıcın hayırlısı neyse o olsun umarım hersey duzelır..eşinin seni anlamasını dılıyorum

babanı aramakla iyi etmişsin. haksızlık karşısında kendini ezdirmeyeceğini görmeli karşı taraf.

eğer böyle küçüçük şeyleri hep büyütüyorlarsa evet en doğrusunu yapmışsın aramakla çünkü ortada birşey yok ayrıca sen annesin tabikide andişeleneceksin...onlar isterlerse yüz tane çocuk bakmış olsun senin aklın tabikide kalacak.....

en doğrusunu yapmışsın sakinleş çcuğunu korkmasın aklına kazınmasın

Kusura bakma gorumcenin yerinde kim olsa bozulur boyle bir durumda...
Madem gorumcene biraktin, nereye gidiyorsa tabiki yaninda goturecek..
Hiç çocuk bakmadik sanki derken dogru demis adam...
Ancak grmcnin telefonu suratina kapatmasi ve enistenin sana soyledikleri çirkin, çocukca bir davranis..
Son paragrafta yazdigin seyler çok bencilce arkadasim...
Esine annenin yaninda bir yere tasinmaniz yonunde baski yapacaksin, kbl etmezse kendi bilir gibilerinden yazmissin...
Calisman bu kadar sorun oluyorsa cocugun buyuyene kadar çalismayacaksin demekki...
Ya da profosyonel bakici tutacaksin...

Resmen sudan sebepten pamuk ipliği gibi ayy şok oldum bence çok abartmışsın sen mağdem güvenmiyordun bırakmasaydın keşke şimdiki çocukları evde tutmK cok zor onlar pikniğe giderken kızınn hali daha kötü olurdu derdinde hastalanırdı garibim... Bence suc sende gitseydiler pikniğe sende iş çıkışı alırdn giderdin evine 1 2 saaten birşey olmazdı herhalde hem babanı araman suc hemde enıstenle oyle konuşman bunun altında kesın başka sebepler vardır diye düşünüyorum ama

kusura bakma canım ama sen, biraz eleştiricem.Görümceninde haklı yanlarını gordüm çünkü.yanlışda anlamanı istemem beni.Görümcenin pikniğe gitmek istemesi gayet normal.Çünkü bütün gün evde senin çocuğuna bakıor onunda kendisi kocası ve çocukları varsa tabi bir hafta sonu vardır onlarla geçirebileceği ve gezmek istemiş olabilir çok normal.Ki her zaman senin çocuğuna bakıomu bilmiyorum yine ama bakıyorsa çok yoruluyordur.Streslidir gezmek istemesi gayet normal.Çocuk bakmayı biz bilmiyormuyuz falan demiş evet.Çocuğun hasta olabilir bu konuda çok haklısın o zaman sen bak yada bakıcıya baktırabilirsin değilmi maddi durumunu bilmiyorum ama yinede fikir vermek istedim.bunlar görümcenin haklı olduğu yanlar.Senin haklı olduğun yere gelincede çocuğu komşuya bırakın siz pikniğe gidin demişsin görümcen işte burada çok haksız senin çocuğun senin istediğini yapmalıydı.pikniğe kendisi gidipp çocuğunu komşuya bırakmalı ve hiç bir şekilde kavga etmeden tartışmadan sorunu çözebilirdiniz.Eğer bakmak istemiyorsa çocuğuna da sana acık acık soyleyebilirdi

Canım normalde arkadaşın annesi bakıyormuş çocuğa, yani görümcesi sürekli bakmıyormuş.Yazısında bir yerde geçiyordu yanlış hatırlamıyorsam.Ki zaten arkadaş görümcesinin programını bozmak istememiş ki, gayet iyi niyetle çocuğu komşuya bırakmasını istemiş.

Konu sahibi arkdaşım bence haklısın, sonuçta çocuk senin çocuğun.Şöyle de bir durum var ki kimi anneler hastalanma konusunda çok dikkatli davranmayabiliyorlar kendi çocuklarına bile.Görümcen belki senin çocuğunu kendi çocuklarından ayırmamıştır o yüzden sen götürmesini istemeyince agresif davranmış olabilir.Ama sen çalışan bir bayansın, çocuğun hastalansa yüksek ihtimalle sen onunla ilgilenemeyeceksin ve aklın arkada kalacak.Evde olsan belki sen de bu kadar titizlenmezsin ne de olsa bakımını hizmetini sen yapacaksın çocuğunun.Ama sen uzak olunca iş değişiyor.Görümcen hele de çalışmayan bir bayansa seni anlaması zor ama senin çocuğunun nereye götürüleceği de senin tasarrufunda olan bir şey buna kimsenin karışmasına ya da müdahale etmene kızmasına hakkı yok.Evet görümcen ve enişten çocuk bakmasını biliyor olabilirler ama senin çocuğunla ilgili şeyler yalnızca seni ilgilendirir ve bunun böyle olduğunu birilerinin senin kocana ve ailesine anlatması şart,tabi anlamaya niyetliyseler.

Yerinizde olsam kreşe verirdim kızımı..
Size bu şekilde davranan insanların kızınıza da çok sevgiyle yaklaştığını sanmıyorum. Kızınızın yanında sizin hakkınızda konuşmaları bile etkiler çocuğu.

Enişte saygısızın tekiymiş, yüzüne bakmam ben olsam.

canım sen de haklısın ama gorumcenınde haklılık payı var .gorumcen aılesıyle veya komsusuyla pıknık planı yapmıslar .ve sen de ılk defa cocugu o'na bırakmıssın .sımdı senın gorumcen cocugu evde bırakıp gıtse olmayacak bırsey bu .sen dıyeceksın bu cocugu tek basına eve bırakacaktı madem ben neden o'na baksın dıye verıyorum dıye soylenecektın .veya senın dedıgın gıbı yakın komsuna bırakıp gıtse ,sen bu sefer de'' kırk yılda bır cocuk bıraktım baksın dıye ,o'na da bır kere olsun bakamadı gıttı komsuya bıraktı'' dıyecektın .bu sekılde dusunmenden korkup cocuguda pıknıge goturmek ıstemıs .bır de ılk defa baktıgı ıcın yanlıs anlasılmamak ıcın ısrar etmıs goturmekte.

bunun dısında gelısen olaylarda enıstenın sana agresıf tepkılerınde tabıkı de sen haklısın .hem ne demek yanı esını arayıp senı sıkayet etmek amac nedır ,bır de ben butun konusmaları kaydettım dıyerek neyı ıspatlamaya calısmıs .amac ne ıspatlayınca ne olucakmıs sızın huzurunuz kacınca veya esınız sızı hırpalayınca rahatlıyacakmıymıs .enıstenızın yaptıgı cok cırkın.

Olaya objektif bir gözle bakmak istiyorum.
Görümcen haksız, bırakmak istediğinde söyleyebilirdi pikniğe gideceklerini sen de başının çaresine bakardın,
ayrıca gitmeyiversin pikniğe ne var, kırk yılda bir bırakmışsın o gün de gitmeyiversin ertesi gün gitsin.
Bana biri çocuk bıraksa korkarım pikniğe götürmeye, ya hasta olursa diye.
Görümcenin telefonu yüzüne kapatması ve eniştenin konuşmaları da çok saygısızca,
bence onlar tek bu konu için bu tepkiyi vermediler, daha önceden birikmiştirmişler bence.
Daha önce bir tatsızlık oldu mu aranızda?
Senin de haksız tarafın var, çocuğunu bıraktıysan güveneceksin, sonuçta minnet etmişsin arayıp götürmeyin demen hata,
çocuklar hasta olur iyileşir, hem temiz hava iyi gelirdi çocuğa.
Sonuç olarak iki tarafta da hata var ama olayın bu kadar büyümesi altında başka nedenlerin de olduğunu gösteriyor.
Kayınvalidelere kızıyoruz forumda, gelin şunu yedirme diyor kayınvalide yediriyor diye,
bu insanlar hiç çocuk bakmamış insanlar değil, siz onların büyüttüğü çocuklarla evlendiniz bir sorunları var mı yok,
Bana da biri çocuğunu bıraksa ve güvenmese şunu yapma bunu yedirme dese güvenmiyorsan kendin bak derim,
bakıcıya bırakmak çok mu güvenilir, kayınvalideler görümceler en azından sizin istemidiğiniz şeyi yedirir kötü davranmaz.
O yüzden yakınlarınız bakıyorsa çocuğunuza bence şanslısınız, gerçi benim eşimin ailesi hiç bakmaz mecburen ya bakıcıya baktırıcam ya hiç çocuk doğurmucam.

Piknik planları varsa bunu size önceden söylemeliydiler.
Hadi söylemediler siz yine de çözüm yolu bulmuşsunuz en azından onu yapabilirdiler.
Ama zaten amaçları sorun çıkarmakmış ve istediklerini yapmışlar.

Enişte beye diyecek sözüm yok bence sizin için o bey (!) artık dış kapının dış mandalı olmalı...

Bir de şu bizde büyüttük bizemi öğreticeksn mantığını anlamıyorum.
Herkes kendi çocuğunu iyi tanır. Bana birisi çocuğunu bıraksa şunu yedirme dese yedirmem ya bişey olursa.
Örneğin; benim kızımın muza alerjisi var muz yerse vucudu kabarıyor kaşınıyor.
Bir kere 2 saatliğine kayınvalideme bıraktım biliyorlar alerjisi olduğunu yinede söyledim sakın vermeyin diye.
2 saat sonra döndüm ki ne göreyim çocuk kıpkırmızı kaşına kaşına her yerini kanatmış konuşamıyor kendini yerden yere atıyor.
3 tane muz yedirmişler yaaaaaa....
Doktor ısrarla sorunca itiraf etmek zorunda kaldılar 2 şişe serum yedi kızım onların yüzünden.
Bir anne çocuğuyla ilgili birşey söylüyorsa muhakkak bir bildiği vardır. Sırf inat olsun diye benim kızıma neler çektirdiler.
Galiba sizinkilerde işi inada bindirmiş...

hey Allahım ya bu forumdaki bazı düşünce tarzları beni gerçekten dehşete düşürüyo. ne demek madem baktırıyosun tabiki çıkaracak. ne münasebet. çocuğa bakmayı kabul ediyosan çıkaramazsın, bi güncük de gezmeyiver. yok ben gezmemden vazgeçemem diyosan da biz dışarı çıkıcaz bakamam de. şu görümce ve enişteyi bile haklı bulanlar olmuş yaa

Dehsete dusmenize gerek yok herkes dusuncesini soylemekte serbest...
Bakan kisiye giyabinda veya yuzune "Gezmeyiver(sin)" demeye kimsenin hakki yok...
Hem emri vaki ile cocuga bakip sonra ona gore plan degistirmek zorunlulugu var mi?
Hayir yok...
Gorumcesinin zorunlulugu olmadigi halde yaptigi bu sey iyiliktir..
Yapilan iyilige gezmeyiversin seklindeki karsilik ise nankorluk olur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…