Iradeli olamiyorum :(

ayusugu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2016
211
44
28
26
Merhaba kizlar Kendimi bildim bileli kiloluyum.12 yasimdan beri hep ayni..Su an 65 kilodayim.Boyum uzun olmadigi icin kilom siritiyor uzerimde ve.kilomun cogu bacaklarima yuklenmis.Kollarim da cok kilolu gecen ay diyetisyene gittim ilk defa.Bana menu vermisti.Gayet guzel de uygulamistim fakat sonra ise basladim.Ilk isim oldugu icin dikkatmi ona vermekten stres yapmaktan ve duzenimi olusturamadigimdan diyet gitti...Ve tabii misafirlerin de etkisi var. Napabilirim kizlar.Hic basyalacak gucu bulamiyorum ve iradeli olamiyorum.Napabilirim?

Son düzenleme:
Bir şeylerin düzene oturması , alışkanlık haline gelmesi için en az 21 gün düzenli uygulamak gerekiyor diye okumuştum ..

Halinizden şikayetçi olan sizsiniz , neden misafirlerin yanında yiyip içmemek ayıp olacak ? Misafir dediğinizde akrabanız ??? Kiloma dikkat etmem gerekiyor , diyetimi uyguluyorum dersiniz biter

hayatımın 2 senesı kılolu gectı gercekten kılolu hatta obezdım
sabah uyanıp gece yatana kadar yedım 2 sene
yedım yedım yedım ama mıdemın hep bı tarafı bos sankı
uykudan uyandım yedım yattım sabah 4 uyandım mantı yaptım kızartma yaptım pızza yaptım yedım yattım bır oturusta 1 kg baklava yanında dondurmayı hangı ınsan evladı yer oyle yedım

sımdı ıse aldıgım tum kıloyu vermıs durumdayım evlendıgımden daha zayıfım

buna sebep olan seyı buldum cunku . sızde buna sebep olan seyı bulun . duygusal aclık mı stresle bas etme yontemınız yemek mı sorun neyse onu bulalım cozelım

35 kılo verdım yanı dusun 35 kılo yemısım yesem daha yerdım de artık baktım yuvarlanıp gıdıyorum dur dedım kendıme
aynen dedıgın gıbı irade

dıyet yapma saglıklı beslenmeye calıs . ne yersen osun bunu dusun. yaslılıgını dusun yalnız kaldıgını hastalandıgını dusun.
yolun uzun degıl . rahatsız olmussun gıdısatdan zaten bu yolu yarıladın demektır.

once bazı seylere kısıtlama getır seker unlu seyler kızartılmıs urunler gıbı
sonra bunu alıskanlık edın
sonra devamlılıgını sagla bıttı gıttı

aldıgın kıloları nasıl aldıgını dusunun . o kıloları almak ıcın nasıl yedıgını
dusun bır
dusundun mu?
sonra o yedıklerını yemedıgını dusun
aslında bu kadar basıt :)

Ay okuyunca benim mide patladı

Ay okuyunca benim mide patladı

az kalsın bende balon olup ucacaktım
ınsanlar benım sayemde ucan gergedan gorecektı
neysekı hepınız ucuz kurtuldunuz

gecenlerde o kılolu halımle gıttıgım bır dugun resmımı gordum
resmen +18 korku ıcerır
ayy dedım ben ınsanlara bu ezıyetı nasıl yapmısım bırdaha asla ama asla

konu sahıbıne ıbretlık ornek oldum

ben insulın dırencım var ılac kullanıyorum saatlerım var dedım arkadaslara
akrabalara da hep tokum dedım kurtuldum
dıyetdeyım deyınce daha cok ısrar edıyorlar

diyet uygulayarak kilo veremrzsiniz. Versenizde geri alırsınız. Yeme alışkanlığı değiştirilmeli.
kesınlıkle katılıyorum

ben insulın dırencım var ılac kullanıyorum saatlerım var dedım arkadaslara
akrabalara da hep tokum dedım kurtuldum
dıyetdeyım deyınce daha cok ısrar edıyorlar

kesınlıkle katılıyorum
Tabii bizim geleneklerde bir de ısrar etme durumu var

“Amaaan neren kilolu, kemiklerin sayılıyor “ derler o 35 kiloya bile

Nİçin misafire göre yaşıyosunuz anlamadım
Onlar çay içsinler siz alın elinize bi bardak su içine limon dilimi atın yavaş yavaş yudumlayın

Tabii bizim geleneklerde bir de ısrar etme durumu var

“Amaaan neren kilolu, kemiklerin sayılıyor “ derler o 35 kiloya bile
vallahı dedıler
senın kemıklerın ırı kılonu gostermıyorsun dedıler
can bogazdan gelır dedıler
aman sende abartma ne var kılonda dedıler
100 kıloydum 100 boyum 172 ama ne olursa olsun yanı gorunen koy klavuz ıstemez hamur topagı gıbı olmusum yeme de yeme durmus bana bı kereden bırsey olmaz ye gostermıyorsun gencsın dıyor

ınsanlar cok degısık cıdden
bır tanesı ölümü gör ye yemezsen öleyım dedı
kıyametde kopsa yemıcem dedım ucundan bıle yemedım
oyle kurtuldum ... hayır 1 ay yemesem aclıktan olmem vucutda yeterlı stogum var sankı 30 kıloymusum gıbı davranmalar degısık degısık

Bende tek oturusta 1 kilo dondurma yerim:) sicakta su ve dondurmayla beslendigim oluyo:))

Diyet yapmaman için kendine bahane üretiyosun 3 ay listeye göre yasa eve kim gelirse gelsin nolacak. 3 ay sonra ayşe teyze ile yine yemek yersin

Çayı şekersiz mümkün değil içemem demiştim
Ekmeksiz karnım doymaz diye düşünürdüm

5 yıldır şekerden kurtuldum
1 yıldır da ekmek yemiyorum

Kilolu değilim hiç bir zaman kilolu olmadım
Bi ara 40 bedene çıktım
Onu da 1 ay içinde verdim

Yaş 30 üstü olunca dikkat etmek için kendimce önlemler aldım
Bu sayede kendimi bildim bileli 36 bedenim

Siz neden olmayasınız?
Azim sabır ve inanmak gerekir

sekersız ıcmeye alısınca cayın kahvenın tadı daha guzel gelmeye basladı dımı ?
ben sekerı ılk bıraktıgımda 2 ay hıc cay ıcemedım tıksındım turk kahvesı fıltre kahve ıcebıldım ama cay ıcemedım once
1 kupa bardaga 9 kup seker atıyordum onceden
dedıler kı . seker aslında tadını bozuyor alısınca meger sekersız daha lezzetlıymıs tadını tam alıyorsun dıyeceksın
gercekden oyle oldu sadece sekerı bıraktım hamur ısı pasta borek ekmek yemedım
bırde kızartma yemedım okadar onun dısında herseyı yedım

megerse seker tadını bozuyormus sımdı cok daha lezzetlı gelıyor
bırde 30 yıldır seker tuketmeyen 70 yasındakı kadını gordum
ımrendım acıkcası

Ay o bende de var Doğum sonrası kilo vereceğime kilo aldım. Sürekli bir şeyler yemem gerekiyormuş gibi bir psikolojim var. Evde sürekli yiyecek şeyler arıyorum. Konuyu takipteyim :)

Kızartma yiyorum arada
Ketçap mayonez fastfood tarzı hiç yemiyorum
Her sabah aç karnına Türk kahvesi içiyorum tokluk hissi veriyor

Kesinlikle çay şekersiz daha lezzetli

Karatay diyetini araştırın lütfen konu sahibi, aslında diyet de değil yaşam tarzı.

Benim birkaç kg fazlam var diye yaz girdi gireli spor yapıp kalori sayıyordum ama kg veremiyordum, sonra ya ben birşeyleri yanlış yapıyorum deyip araştırdım, karatay diyeti dikkatimi çekti, diyete başlayıp ekmek ve tüm unlu mamullerle birlikte şekerli şeyleri bıraktım, sabah kahvaltımı yapıyorum ve inanın nerdeyse 8 saat hiç acıkmıyorum 2 öğün besleniyorum, ben diyete başlayınca sporu da bıraktım bakalım nasıl etki edecek diye ve spor yapmadığım halde 17 Ağustos’tan beri 2kg dan fazla kilo kaybettim, göbeğim dümdüz oldu, şu an evde değilim, dönünce spora da başlayıp süreci hızlandıracağım. Kan şekerim aniden düşerdi eskiden gözüm kararır elim ayağım titrerdi, hepsi yanlış beslenme yüzündenmiş meğer, şu an ne ne kan şekeri düşmesi ne başka şey çok şükür bugünüme...

lütfen misafiri falan bahane etmeyin sonuca odaklanın, insanlar herşeye karışma hakkı buluyor kendinde ama nazikçe geri çevirmek mümkün

Yemezseniz misafire neden ayıp olacak ben onu anlamadım.
Kendinize bahane buluyorsunuz. Yok iş stresi aman misafir geliyor bunlar hep bahane. Yemeyeceksiniz spor yapacaksınız hepsi tıkır tıkır gidecek.
"Iradeli olmak zor ama kilolu olmak kadar değil."

zaten çalışıyorsunuz gün için de ofis de olacaksınız nasıl yee diye ısrar edecekler.
akşam yemegin de belli çeşitleri yerseniz pilav makarna yemezseniz de darılmazlar dimi ama.
şekersiz çay içemeyen ben 1 hafta da alıştım sadece kahvaltıda çay alışkanlıgı ile başardım.
hergün bir durak öncesinde inip binerseniz yürüme şansınız da oluşur.
üstelik verilmeyecek kiloya sahip degilsiniz
2 ayda ulaşırsınız
son bir şey yogurt yemeyi deneyin tok tutuyor özellikle akşam yemeginde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…