İradesizim sebat edemiyorum 😔

bucebuse

Mutluluk yakın
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2011
1.028
704
323
Kilo vermem lazım beceremiyorum aslında gündüz mükemmel gidiyor canım hiçbirşey çekmiyor akşam yemeğini de atlatınca bende abur cubur krizi başlıyor durduramıyorum kendimi yemezsem mutsuz oluyorum çok tuhaf gündüz olmayan şey gece neden oluyor? Gündüz dengeli beslenip gece yediğim içinde (gece derken bu saatlerde yiyorum sadece) kilom sabit kalıyor korumada gibi oluyor aylardır bu durumdayım küçük çocukla sporada gidemiyorum direnç kilomu üç aydır kıramadım kıramadıkça motivasyonum düşüyor ve yemeye sarılıyorum (mısır pıtlağı kek Nutella gibi şeyler.) çok iradesizim var mı bunun çözümü 😞😞😞

Su iç, balkonun varsa çık hava al, diş fırçala.. ben bunlarla atlatmaya çalışıyorum.. en güzeli uyumak ama çocukla bilemem..

Sağlıklı abur cuburlar yiyebilirsin . Örneğin yaprak kereviz, havuç ve yoğurt dipsosa bayılırım. Cipten daha lezzetli bence . Yada tatlı patatesleri hafif tereyağında kızartıp onuda diple yiyebilirsin . Ayrıca vazgeçilmezimiz olan çekirdek ve kuru yemiş 🤤

Marul ve salatalık sınırsız yiyebilirsin. Tarçınlı süt, yeşilçay ve chai tea içebilirsin. Yemeyeceksiniz başka çare yok. Hele bu saatte hiç yemeyeceksiniz. Öğleden sonra ara öğün yapıp sağlıklı tatlı yiyin, hurmalı unsuzlardan. Şekerinizi dengelesin.

akşamları kendine oyalanıcak başka birşey bulmaya çalış bende diyetteyim bu aralar akşam krizlerini atlatmak için kendime akşamları meşgale bulmaya çalışıyorum hiçbişey bulamazsamda erkenden yatmaya çalışıyorum

Şöyle ki akşam yemeği yememek zaten sağlıksız ve kötü bir fikir. Saat 6-8 arası yiyin, saat 10da da ufak bir ara öğün yapın misal 5 kaşık yoğurt veya 1 ufak meyve. Akşam yemeğinde de 1 dilim ekmek, sebze yemeği yanında salata yersiniz. Hiçbir şey yemeyip 18saat, 20saat aç gezmek zaten mümkün değil.

Gündüz aç kalıyor musunuz peki?
Aç kalarak gece yemelerinizi tetiklersiniz. Sağlam kahvaltı,ara öğünler ve akşam yemeğini mutlaka doyurucu ve dengeli yapın. Yine de oluyorsa gece acıkma havuç,salatalık gibi şeylerle oyalayın kendinizi.

he birde eve almayın o aburcuburları. evde olmayınca yenmiyor gecenin o saatindede üşeniyor insan gidip almaya bu işe yarıyor deneyin derim

Ben de çok hızlı yiyorum, şu hızlı hareket etmekten yoruldum. Bütün aburcuburları yedim, evde aburcubur kalmadı yarın diyete başlayabilirim🤪😂

Bence en kolay yolu eve hiç almamak. Ben eve paketli abur cubur tarzında bir şey almamaya özen gösteriyorum. Diyet kurabiyeleri topları vs yapabilirsiniz. Atıştırmak için kuruyemiş, meyve hatta meyveli yoğurt yapabilirsiniz. İnsan abur cubur yemeye yemeye alışıyor ve hiç aramıyor

Şöyle ki akşam yemeği yememek zaten sağlıksız ve kötü bir fikir. Saat 6-8 arası yiyin, saat 10da da ufak bir ara öğün yapın misal 5 kaşık yoğurt veya 1 ufak meyve. Akşam yemeğinde de 1 dilim ekmek, sebze yemeği yanında salata yersiniz. Hiçbir şey yemeyip 18saat, 20saat aç gezmek zaten mümkün değil.
Yaa Cherry seni sebepsiz seviyorum.😘

İradenin sınırlarını zorlamak lazım. Hayatta güzel şeyler kolaylıkla hemen gelmiyor ne yazık ki. Emek lazım. Almayın eve abur cubur. Kendinize bi saat koyun o saatten sonra hiçbişey yemeyin.

Ama siz yapılmaması gereken herşeyi yapıp kilo vermeyi bekliyorsunuz olmaz ki. Porsiyon küçültüp ekmek yemeyi kesin mesela benim gibi. Ben ekmek yerine kore kültürü gibi az yağlı pilav tüketiyorum o bile fark ediyor.
Abur cuburumda kuruyemiştir. En çokta leblebi. Tok tutmasından mütevellit. Oda abartmadan.
Ben su içemiyorum ama onuda yapsam herhalde 40'lara düşerim. Bu beslenmeyle 52-54 arasıyım hep. Bunlarda aklınızda bulunsun.

Back
X