İranlı Bir Erkek İle Evlenmek

Ya kimsenin garantisi yok Lütfen Böyle düşünmeyelim sırf İranlı diye. Benim zaten daha önceden başım yandı Türkiye'de Türk erkeklere diye ayrım yapmak istemiyorum ama
Canım İranlı diye değil de 3 aylık askerlik için orada olması canımı sıktı. Kadınlar için sıkıntılı bir ülkeye gezmek dışında(şüpheli) adım dahi atmak istemem

Evet ya kurban olayım toprağıma. Şimdiden kafama allak bullak oldu zaten saçma sapan streslere girdim
Ya strese gireceğiniz yer haklı stres iranlı sevgilinizle bi alakası yok. Burda evlenin dini nikahı da resmi nikahıda burda kıydırın.
Benim bi çok arkadaşım çağırdılar irana gel gezelim diye inanın tercih etmedim. Sonrasında sıkıntı yaşarım diye.
İlerde çocuğunuz olur vs onun ailesi gelir görür.

Ya strese gireceğiniz yer haklı stres iranlı sevgilinizle bi alakası yok. Burda evlenin dini nikahı da resmi nikahıda burda kıydırın.
Benim bi çok arkadaşım çağırdılar irana gel gezelim diye inanın tercih etmedim. Sonrasında sıkıntı yaşarım diye.
Dedim benim uygun kıyafetim bile yok ahlak polisleri beni alır içeri atar 😭😂😂
Irmağının akışına ölürüm türkiyem

Çok teşekkür ederim gerçekten biraz düşüncelerim değişti. Kıyılacaksa burada kıyılsın Madem nikah
tabii ki burada kiyilsin. bence haftaici bir gun erken saatlerde ilce evlendirme dairesine git. belediyeden belediyeye degisiklik gösteriyor evraklar. ben de benzer bir surecteyim. sevgilimin yasadigi x belediyesi "evraklar gelince hemen gun alamazsiniz, goc idaresine gidecek onay gelecek o da en az iki hafta surer" dedi mesela. ailemin yasadigi y belediyesine gittim "oyle birsey yok, evraki getirin isterseniz yarina alin günü" dedi.
yine o x belediyesinden verilen kagitta faslilar ve benzer bir ulke icin ekstra bir madde vardi, ulkelerinden evrak kabul edilemez konsolosluktan alinmali diye, ama yde verilen kağıtta böyle bir ibare yoktu.
o yuzden en iyisi gidin belediyeye konusun.
evliligi oraya hic onaylatmama konusunu da iyi düşünün.

Canım İranlı diye değil de 3 aylık askerlik için orada olması canımı sıktı. Kadınlar için sıkıntılı bir ülkeye gezmek dışında(şüpheli) adım dahi atmak istemem
Onu konuşacağım İnşallah ya Türkiye'de olsun istiyorum

tabii ki burada kiyilsin. bence haftaici bir gun erken saatlerde ilce evlendirme dairesine git. belediyeden belediyeye degisiklik gösteriyor evraklar. ben de benzer bir surecteyim. sevgilimin yasadigi x belediyesi "evraklar gelince hemen gun alamazsiniz, goc idaresine gidecek onay gelecek o da en az iki hafta surer" dedi mesela. ailemin yasadigi y belediyesine gittim "oyle birsey yok, evraki getirin isterseniz yarina alin günü" dedi.
yine o x belediyesinden verilen kagitta faslilar ve benzer bir ulke icin ekstra bir madde vardi, ulkelerinden evrak kabul edilemez konsolosluktan alinmali diye, ama yde verilen kağıtta böyle bir ibare yoktu.
o yuzden en iyisi gidin belediyeye konusun.
evliligi oraya hic onaylatmama konusunu da iyi düşünün.
Çok zor bir süreç gerçekten Allah sizin de yardımcınız olsun Dilediğiniz gibi olsun İnşallah her şey

Dedim benim uygun kıyafetim bile yok ahlak polisleri beni alır içeri atar 😭😂😂
Irmağının akışına ölürüm türkiyem
Evet bana da yanına şal al dediler işte korktum hatta 😄 dedim ne alaka ben Türk vatandaşıyım. Kör kurşuna gideceğim vallahi Az kaldı🤦‍♀️

Öyle yapacağım büyük ihtimalle Çünkü gerçekten gitsin 3 ayını tamamlasın ben burada bu strese gireceğime o 3 ay daha askerlik yapsın

Evet bana da yanına şal al dediler işte korktum hatta 😄 dedim ne alaka ben Türk vatandaşıyım. Kör kurşuna gideceğim vallahi Az kaldı🤦‍♀️
Tek konu şal değil. Lütfen internette küçük bir araştırma yapın. İran'da kız ve erkek çocukları için evlenme yaşı ve kaç evlilik yapabildiklerini bir okuyun.

hep olumlu yorum yaptim size ama buraya kadar
iranda basortusu zorunlu oldugunu, hatta guzel turistik camilere girerken basortu bile degil onlarin verdigi yorgana benzer carsaflarin temmuz sicaginda bile zorunlu oldugunu, seriat ile yonetildigini, sadece 3 sene once mahza amini'nin "basortusunu duzgun takmadigi icin" ahlak polislerince dövülerek öldürüldüğünü, ulkenin gunlerce protesto ettigini, bu protestolarda yapilan orantisiz gucle 600 kisinin katledildigini bilmiyorsaniz, yani bu kadar guncel bir konuda bile fikriniz yoksa "ay ne alaka ben turk vatandaşıyım" cumlesi kurabilecek cahiliyetteyseniz
nasil bir cesaretle iranliyla evleniyorsunuz?
saka gibisiniz. bu saflik falan da degil bu baska birsey. insan nasil evlenecegi kisinin, cocuklarini vatandasi yapacagi ülkenin ne oldugundan bu kadar uzak olabilir?

hep olumlu yorum yaptim size ama buraya kadar
iranda basortusu zorunlu oldugunu, hatta guzel turistik camilere girerken basortu bile degil onlarin verdigi yorgana benzer carsaflarin temmuz sicaginda bile zorunlu oldugunu, seriat ile yonetildigini, sadece 3 sene once mahza amini'nin "basortusunu duzgun takmadigi icin" ahlak polislerince dövülerek öldürüldüğünü, ulkenin gunlerce protesto ettigini, bu protestolarda yapilan orantisiz gucle 600 kisinin katledildigini bilmiyorsaniz, yani bu kadar guncel bir konuda bile fikriniz yoksa "ay ne alaka ben turk vatandaşıyım" cumlesi kurabilecek cahiliyetteyseniz
nasil bir cesaretle iranliyla evleniyorsunuz?
saka gibisiniz. bu saflik falan da degil bu baska birsey. insan nasil evlenecegi kisinin, cocuklarini vatandasi yapacagi ülkenin ne oldugundan bu kadar uzak olabilir?
Hanımefendi ben İran'da evlenip İran'da kalmayacağım nikahı orada kıyıp geri Türkiye döneceğiz . Yani kalıcı değilim orada. Sadece nikah kıyılacak orada. Ben Türk vatandaşıyım dememdeki sorun nedir? Ilk İranlı erkekle Evlenecek olan Türk kadını da ben değilim. Düzgün yorum yapacaksınız yapın. Kimse sizi zorlamıyor.

Abimin karısı iranlı şia türk tanıdığım çok iranlı var kötü insanlar değiller fars kısmına girmiyorum tanımıyorum ama bu adam türkiyedeyse vatandaştır iranda çifte vatandaşlık yok yani iran onu türk olarak görmez bi sıkıntıda destek bulamaz askerliğini yapınca vatandaşlıktan çıksın çocuklarının da bağı olmasın bu olmadan da evlenme. En azından çocukların vatandaş olmaz

Abimin karısı iranlı şia türk tanıdığım çok iranlı var kötü insanlar değiller fars kısmına girmiyorum tanımıyorum ama bu adam türkiyedeyse vatandaştır iranda çifte vatandaşlık yok yani iran onu türk olarak görmez bi sıkıntıda destek bulamaz askerliğini yapınca vatandaşlıktan çıksın çocuklarının da bağı olmasın bu olmadan da evlenme. En azından çocukların vatandaş olmaz
Hayır Türk vatandaşı değil vatandaşlığı yok yani. Okul okuduğu için Türkiye'de kalabiliyordu. Ya ben zaten oraya yerleşmeyeceğim sadece nikah kıyıp geri Türkiye dönecektim O da arkamdan Gelecekti Ama sanırım Vazgeçeceğim Nikahı burada istiyorum

Kız bitek şal değil pantolon dahi giyemiyorsun ki üstüne tunik vs olmak zorunda. Yoksa alıp karakola götürüyor ahlak polisleri 😂😂
Arabada tek bile olsan şalı vs çıkaramıyorsun. Radardan ceza geliyor.
İran kurallarımızla yaşa yada gelme diyor yani turist olmanızın bi anlamı yok.
Sizi bizi dinleyin gitmeyin burda yapın 🥲🥲

Kız bitek şal değil pantolon dahi giyemiyorsun ki üstüne tunik vs olmak zorunda. Yoksa alıp karakola götürüyor ahlak polisleri 😂😂
Arabada tek bile olsan şalı vs çıkaramıyorsun. Radardan ceza geliyor.
İran kurallarımızla yaşa yada gelme diyor yani turist olmanızın bi anlamı yok.
Sizi bizi dinleyin gitmeyin burda yapın 🥲🥲
Gerçekten şu yorumlardan sonra öyle yapacağım inanın ben uğraşamam kavga ederim orada😄😄 Allah korusun başıma kötü şeyler gelebilir

Gerçekten şu yorumlardan sonra öyle yapacağım inanın ben uğraşamam kavga ederim orada😄😄 Allah korusun başıma kötü şeyler gelebilir
Tabi öyle canım, türkmen arkadaşım küçük bir türkmen şehrinde yaşıyor. Yani tüm şehir türkmen. Fakat kaç kez anlattı babasının gelip karakoldan aldığını 🥲🥲
Sizi alacak kimse de yok Oralarda amanınnnn 😂

Hayır Türk vatandaşı değil vatandaşlığı yok yani. Okul okuduğu için Türkiye'de kalabiliyordu. Ya ben zaten oraya yerleşmeyeceğim sadece nikah kıyıp geri Türkiye dönecektim O da arkamdan Gelecekti Ama sanırım Vazgeçeceğim Nikahı burada istiyorum
O zaman önce tc vatandaşlığına hak kazansın zor bir süreç. Zina suçu olur mu bilemiyorum ama abimin eşi burda doğmuş babası vatandaş olmuş zamanında o yüzden onun böyle derdi yok irana da gidiyor beraber de gittik eıkıntı yok zaten pasaporta damga bile vurmuyor yani ama asla gidip orda evlenme

Hanımefendi ben İran'da evlenip İran'da kalmayacağım nikahı orada kıyıp geri Türkiye döneceğiz . Yani kalıcı değilim orada. Sadece nikah kıyılacak orada. Ben Türk vatandaşıyım dememdeki sorun nedir? Ilk İranlı erkekle Evlenecek olan Türk kadını da ben değilim. Düzgün yorum yapacaksınız yapın. Kimse sizi zorlamıyor.
iranda evlenip iranda kalmamak ayri iranin seriatla yonetildigini, basortusunu dogru takmadigi icin ahlak polisleri tarafindan hapislerde yargilanmayacagini bilmek baska bir konu.
hani amerikali olsaniz, yenizelandali olsaniz falan normal, nereden bilsin derim ama bizim kapi komsumuz.
o isler gercekten "ben gitmeyeceğim ki ne alaka" diyecek kadar basit degil.
bu size bir kısmını attigim hikayedeki kadininki gercek bir hikaye. ve ülke hala ayni rejimle yonetiliyor. yani bunca cahillikle aynisi sizin de basiniza gelebilir. "sadece cenazeye" diye gelip ulkede mahsur kalabilirsiniz en basiti.
kocanizin imzası olmadan cikis yapamayacaginiz bir ulkeden bahsediyoruz.
bak senin icin yasal dayanagini ogrendim, filmden forumdan duyup ciddiye almazsin diye.

🧭 İran'da Eş İzni Kuralı
1. Yasal Dayanak
İran Pasaport Yasası (Madde 18), evli kadınların pasaport alabilmesi ve yenilemesi için kocalarının yazılı iznini şart koşuyor .
Kadın pasaport yenilemek veya ilk kez almak istediğinde, eşten onay formu ya da noter tasdikli izin belgesi gerekiyor .
Bu izin her yenilemede yeni başvuruda tekrar istenebilir.
2. Çıkış İzni (Exit Permit)
Kadınlar, çıkış izni almadan İran’dan ayrılamıyor; bu izin kocası tarafından verilmediğinde, yerel prokurör veya mahkemeden alınabilir ama bu oldukça zordur .
İnsan hakları raporları, bu kuralın sıkı uygulandığını vurguluyor; bazı özel durumlar (akademisyen, sporcu, acil durum vb.) yazılmış olsa da hâlâ eşin izni zorunlu .

🇹🇷 Türk Vatandaşı Eşi ve İzin Durumu
1. Türk Vatandaşı Kadın – İranlı Erkek EŞ
Soru: Türk vatandaşı kadın, İran’a girip çıkarken izinli olacak mı?
Cevap: Evet, İranlı eşle resmi evlilik kaydı varsa, kadının çıkışta kocası izni olmadan çıkması hukuken mümkün değil.

Gerçek uygulamada bazen denetim esnetilebilir ama resmî evrak (izin belgesi) olmadan risk oluşur.

yani evet seviyorsun ediyorsun ama arastir bu saflikla, bu bilmemezlikle vallahi basina hersey gelir. gidersin ulkeden cikamazsin. bak bdvde insanlar asik olup ailesini karsilarina aldiklari kocalarla bile nasil dusman olabiliyor, ne kötülükler görüyor. aranizin kötü oldugu bir dönem bosanir cocugunu ona gostermezsin diye korkup seni ketenpereye getirebilir "babam ölüm doseginde, torununu dunya gozuyle görsün" falan diye, gitmisken orada oyle kalabilirsin.
yani yine evlen, evlenme demiyorum. iranlilari da severim. ama bunca kör gözle evlenme yani, arastir, riskleri bil de ona göre onlemini al
mesela yapiliyorsa daha cikmadan kocandan onayli ulkeden ayrilabilir vekaleti al, onu maile yedekle, evrakla git aklinda soru isareti kalmasin mesela.
dunyanin binbir türlü hali var

Back
X