İrlaaandalı anne uyku eğitimi

Meme bebeklerin ekosistemi 2 yaşa kadar. Destekli uyuma desteksiz uyuma tanımlarını hiç sevmiyorum. Bebek zaten ilk 3 ay doğduğunu anlamıyo. Geceyi gündüzü seçemiyo. 4. Ayda uyku gerilemesi var. Ondan sonra çaresizliği ögrenebilir diye eğitim verilebilir deniyor. Evet ölüyoruz bitiyoruz. Analık bu yani. Instamomlarda görüp destekli uyutuyorum kendi kendine uyuması lazım bunun diye yok yere strese giriyoruz. Uyku saati 10 dk gecikse strese giriyoruz. Ve tüm stresi çocuk hissediyor. Bin yıllardır insanoğlu sallana sallana uyutuldu emerek uyutuldu. Tahta köy beşikleri bana sarsıcı geliyor doğru değil gibi ama o duvara asılan hamak gibilerden keşke benim de olsa yani. Uyku eğitimi en sevmediğim en karşı olduğum şey olabilir.

Anladığım kadarıyla uyku eğitimi beşiğe bırak ağlasın ağlasın uyusundan ibaret. Bunun için para vermeye gerek yok gibi geldi.
Her ne kadar şefkatliyiz, ağlamaya terk etmiyoruz dense de özünde bebek ağlıyor. Annenin ne kadar kararlı olduğuyla da alakalı uyku eğitiminin sonuç vermesi. Uyku eğitimi yerine anne kendi de hazır olduğunda bebeğin uyku alışkanlıklarını yavaş yavaş değiştirmeli bana göre. Sallıyorsa yavaş yavaş sallamayı bırakmak gibi. Bu da bebek bunu tolere edebildiğinde yapabiliriz gibi. Para vermeye gerek yok, iş annede bitiyor bence de.

Yorgun uyursa, uyanıklık süresi olması gerekenden uzun olursa geceyi de, sabah erken uyanmasını da etkiliyor. Diş önce geceyi, sonra gündüzü bozuyor. Gündüz de karanlığı denediniz mi?

Bence gündüz sizden ayrı geçirdiği için gece böyle tolere ediyor olabilir. Su vermeyi denediniz mi? Doktor ablama bunu önerdi. Sarılın su verin yatağında pışpışlayın bazen gibi.
su da veriyorum. ama yok yani. ağlata ağlata bıraktıracak psikolojim de yok. “tamam anne ben yeterince büyüdüm artık meme istemiyorum” demesini bekleyeceğim herhalde. bu da ilkokul yaşlarına tekabül edecek belli ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…