- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.389
- 798
Ben de aynısını düşündüm, illa bir yerden bildiğimiz belki de tercih ettiğimiz mağazalardan biri.Adam sitelerde mobilyaci. Ben kesin taniyorumdur. Ozelden bana yazmak isterseniz firmayi belki icinizin rahatlamasi adina bir pislik de ben ona yapabilirim
Valla ne diyeceğimi bilemedim merak ettiğim her şeyi yazmışsınız, aklıma gelmeyen şeyleri söylemişsiniz, süreci anlatmışsınız çok teşekkür ederim.Ben de mahkemeyle uğraşmak istemedim içimden aslında.Çünkü annem bile yeri geliyor canımı yakıyor dış görünüşümle ilgili.Şimdi mahkemeye versem evde kavga kıyamet kopacak saçın sarı adamlar ona geliyo diyecek.Napayım saçlarım çok beyaz koyu renk tutmuyor diyorum anlamıyor o bile.Kaşını alma erkek gibi kestir saçını kötü giyin sen böyle yaparsan bakarlar diyor kendi annem bile.En iyisi dediğiniz gibi işkuru tekrar aramak ve bimere şikayet yorumu da googledan yapmak.Bu arada telefonumda telefon görüşmelerini kaydden program var.İnşallah arar ben de kaydederim olanı biteni.Çok teşekkür ederim bu arada ben de yengeç burcuyumeger istersen olaylar biraz soguyunca yaz yorumunu. Olayi tam anlatma,sadece iskur ilani ile geldigini ama (tipini tarif et) boyle bir adamin sana asildigini yaz. Tavsiye etmem de,eksiyi bas. Sonucta tek sen degilsindir rahatsiz tavirlarda bulunduklari.
Ayrica iskura mutlaka bildir,çıkarsınlar listeden. Senin yorumunun esas olmasi lazim. Iskurdan ilgilenmezlerse iskuru da tacizci firmayi da bimere sikayet et. Yani sikayet edecegin onlarca yol var.
ama dedigim gibi ,google harita ilanlari silinmiyor. En kalicisi bu olacaktır. Hem senden sonra o ilana gidecek kizlarin tatsiz olayi yasamamasi icin bir uyari olur o ilan. Hem de canlari yeteri kadar sıkılır.
Mahkeme sureci nasil sonuclanir bilmiyorum ama sikayetten 6 ay sonra ilk mahkeme oluyor. Benim kamu davasinda mahkeme bile olmadi. Bir odaya girdim evet ifadem budur hala sikayetciyim dedim ciktim.
Herneyse o da ifade veriyor ya. Ortalama bir 6 ay sonraya tekrar cagiriyorlar. Genelde o zaman sonuçlanıyor. Yani en iyi ihtimalle bit sene.
Ki adama verecekleri ceza buyuk ihtimalle hukmun aciklanmasinin geri birakilmasi olur. Yani 10 sene hapisten açıyor hakim sonra "sundan 2 sene kistik bundan 3 sene kistik kaldi 5 sene. Davalinin sicili temiz oldugundan hukmun aciklanmasinin geri birakilmasina diyor. Yani adam suclu bulunuyor ama iki sene (mi?) Baska suc islemezse bundan bir ceza almiyor. Birnevi uyari niteliginde. Ama baska bir suctan boyle bir cezası varsa senin olayla birlesiyor ve hapse giriyor.
Karmasik mi oldu?
Kusura bakma saat 4te bu kadar toparlayabildim :)
Bence mahkeme olayi seni yorar. Daha buyuk birşey olsa neyse diyecegim ama her celsede canin sıkılır, insanin ruhunu sikan birsey muhtarin sizi arayip "mahkemeniz varmis. Ilami geldi gelin alin" demesi.
Ama adam cezasini da almali. O yüzden onu rezil etme yolunu secin.
Facebookta yardimrail diye bir sayfa var. Gezgin genclerin kullandigi. Orada bir kiz yazin çalıştığı ama parasını alamadigi ve hakaret işittiği bir mekandan bahsetmisti. Hakaretlerin ekran goruntusunu paylasmisti. Ben dahil birsuru insan adamin çalışanlarının hakkini vermedigini kaba ve igrenc oldugunu yazmıştık. Hatta o kadar cok olumsuz yorum gelmisti ki google spam kabul etmeye baslamisti.
Sonuc? O serefsiz kiza parasini verdi.
Yani sen de boyle birseye karar verirsen bir sosyal medya platformundan yardm isteyebilirsin. Ben mesela seve seve yazarim altina yorum.
Hem de nasıl tecrübe edindim.Aynen dediğiniz gibi elinden çekip alıp yüzüne tükürcem o an yapacağım ki rezil olsun bir daha kimseye yapamaz vukuatlı olduğu içinTecrübe edinmiş oldunuz.
Bundan sonra sevgilinizi sorduklarında iş ile ilgisini sorun cevap vermeden önce.
Kotu bir şey hissettiğinizde, çekin gidin.
Size alimlisin, guzelsin diye asilan adamla çalışamayacağınıza gore bunu duydugunuz an, o cv yi parcalamadan, siz elinden cekip alırsınız.
Şaşkınlığınız normal ama malesef hukuken bir şey çıkmaz. Durup dururken taciz desek, kadın beyanının bir mantığı olur da, adam ise almadim iftira attı dediğinde bilemez kimse doğrusunu.
Valla ne diyeceğimi bilemedim merak ettiğim her şeyi yazmışsınız, aklıma gelmeyen şeyleri söylemişsiniz, süreci anlatmışsınız çok teşekkür ederim.Ben de mahkemeyle uğraşmak istemedim içimden aslında.Çünkü annem bile yeri geliyor canımı yakıyor dış görünüşümle ilgili.Şimdi mahkemeye versem evde kavga kıyamet kopacak saçın sarı adamlar ona geliyo diyecek.Napayım saçlarım çok beyaz koyu renk tutmuyor diyorum anlamıyor o bile.Kaşını alma erkek gibi kestir saçını kötü giyin sen böyle yaparsan bakarlar diyor kendi annem bile.En iyisi dediğiniz gibi işkuru tekrar aramak ve bimere şikayet yorumu da googledan yapmak.Bu arada telefonumda telefon görüşmelerini kaydden program var.İnşallah arar ben de kaydederim olanı biteni.Çok teşekkür ederim bu arada ben de yengeç burcuyum
Çocuk gibi korktum ben.Teyzelerimden biri de aynı sizin gibi bir de iri bir kadın.Bir gün pazarda bir adam dokunmuş adamın kafasına şemsiyeyle vurmuş adam baygınlık geçirmiş hiçbir şey öğrenememişim teyzemdenInsanliktan nasibini almamis ucubeler
Benimde basima geldi, telefondan ulasmaya kadar gitti,1 hafta sonra arayip, ustumdeki kiyafetin rengine kadar hatirlayan bir pislikti
He ben sizin kadar sakin kalamadim , teldende olsa azina mictim engelledim.
Annem ayrı bir bomba zaten 28 yıldır yıldım inanın.Klasik erkek çocuk seven anne tiplemesi diyeyim siz anlayınTacizci herifi bir yana bıraktım da o nasıl anne
Filmdelisi ne özel mesaj gönderdim fotoğraflı arama kaydını işkur ilanını filan.Ama size gönderemedim o buton çıkmadı.Valla pislik yapsanız çok makbule geçer ama olay yeni olduğu için anlayabilirler.Arkadaşım dün hesap sormaya gitmiş adam yokmuş çalışanlara benim mesajlarımı göstermiş çok şaşırdılar dedi.Yarın da gelcem beklesin milletin karısına kızına asılmak ne sorcam demiş gitmiş.O yüzden pislik yaparsanız anlarlar ama başka zaman yaparsanız anlaşılmaz.Siz diyince bile içim soğudu.Adam sitelerde mobilyaci. Ben kesin taniyorumdur. Ozelden bana yazmak isterseniz firmayi belki icinizin rahatlamasi adina bir pislik de ben ona yapabilirim
Ben de istedim ki hani mahcup olsun,diyecegim ki bir akrabami size gondermistim guvenilir bir esnaf oldugunuzu dusunerek,ama siz boyle boyle yapmissiniz,yasiniza basiniza yakistiramadim,yillardir sizinle calisiyoruz ama boyle biri oldugunuzu bilememisiz demek ki.Filmdelisi ne özel mesaj gönderdim fotoğraflı arama kaydını işkur ilanını filan.Ama size gönderemedim o buton çıkmadı.Valla pislik yapsanız çok makbule geçer ama olay yeni olduğu için anlayabilirler.Arkadaşım dün hesap sormaya gitmiş adam yokmuş çalışanlara benim mesajlarımı göstermiş çok şaşırdılar dedi.Yarın da gelcem beklesin milletin karısına kızına asılmak ne sorcam demiş gitmiş.O yüzden pislik yaparsanız anlarlar ama başka zaman yaparsanız anlaşılmaz.Siz diyince bile içim soğudu.
En güzeli neydi biliyor musunuz?O onları dedikten sonra bir hışımla yüzünü yırtsaydım güzel bir hatıra kalırdı.Orda o an kavga çıkarmak lazım.O an yapmak lazım bir de ses kaydı tabi.Bundan sonra ses kaydını açarım ters bir şey mi söyledi yırtarım yüzünü beni hapse mi atacaklar bu ülkede adamlar adam öldürüp birkaç yıl hapis yatıp çıkıyor.Delirttiler artık benibenim de böyle bir konum vardı. hatta burada paylaşmıştım. gerçekten bu ülkede, bu dünyada kadın olmak, bekar kadın olmak, iş arayan bekar bir kadın olmak çok çok çok zor. ben bu travmayı 1 ayda atlattım ağlama krizlerine girmiştim hiçbir suçum yokken. şikayet ettiğim halde sonuç çıkmadı. allahın belaları kendi pisliklerinde boğulsunlar. yedikleri haklar boğazında dizilsin
Sikayet et her yere yaz internette. Sikayetvar vs.gibi sitelere. Tam bir oc mus serefsiz tacizci pislik. Sen baslasan ne olacakti kamera bile taktirirdi oturdugun yere gizli. SerefsizÖncelikle herkese iyi geceler.Bana yine sabahlar olmasın.Sürekli sorunların olduğu hayatımda beni bu saatte ayakta diken sorunuma geleyim tavsiyeleriniz benim için çok kıymetli.Özellikle konuda bilgisi olan arkadaşlarım sıkılmadan okursa çok teşekkür ederim.
Ben 28 yaşında bekar 5 yıllık tecrübesi olan muhasebeciyim Ankarada ailemle yaşıyorum.Bugün iş görüşmesine gittim sitelerde ....mobilya diye bir mobilya firmasına.Normal bir mülakattı başlarda.Sanırım şirket sahibiydi görüştüğüm kişi.Kendini tanıt dedi tanıttım kollarım da çantamın üstündeydi ve küçücük bir dövme var bileğimde ve ingilizce şarkı sözü yazıyor 3 kelimelik.Dövmemi sordu sevgilinin adı mı dedi hayır şarkı sözü ama sildiriyorum o yüzden belirsiz dedim.Ha sevgiliniz var dedi sinirlenerek.Ben de evet dedim.Normal mülakata devam ettik ama sinirli olduğunu hissediyordum.Sürekli işle ilgisi olmayan şeylerden bahsedip ooo çok büyük eksik bilmemeniz dedi ben de içimden neyse dedim geçtim.
Bir ara önündeki cv me bakıp cv nizde tecrübenize baksam çağırmazdım dedi güzelsiniz çok çekicisiniz çok alımlısınız dedi.O an masaya çıkıp kafasını duvara vurmamak için zor tuttum kendimi.Çünkü biliyorum ben kadınım sarı saçlı mavi gözlüyüm (bilirsiniz yaftalamayı) param yok.O ise erkek ve patron...
Eğer olumlu olursa beraber gideriz dedi eviniz yoluma yakın vs dedi ve asıl bomba geliyor dinlerken bi anda durup neye gülüyorsunuz dedi ve ben gülmüyordum!Adamdan bayağı bayağı korktum.Bir an sessizlik oldu tatsızlık çıkmasın diye ben başka program kullanıyorum siz başka program kullanıyorsunuz zamanınızı da aldım dedim.Ve adam cv me bakıp zaten olumsuz dedi ama dövecek gibi dedi.Peki teşekkür ederim yine de dedim bir hışımla cv mi parçalayıp attı.korkudan titredim.Dışarda babam beklediği için gülümsemeye çalıştım yürüdüm çıktım ama başım dönüyordu.Yolun yarısında söyledim babama.Karakola gidip şikayet etsem kpss ye girdim memur olmak için arşiv araştırmasında vs çıkar mı sonuçta cinsel taciz bu.Bir de ispatlayamam kamera da yoktu.Umarım yazdıklarım anlaşılıyordur kafamı toplatamıyorum çünkü.
Bizim de mutlaka ticaret yaptigimiz biridir,sitelerin cogunlugu esimin musterisi. Az biraz rezil etmek iyidir hemen saliveririm esimi uzerineBen de aynısını düşündüm, illa bir yerden bildiğimiz belki de tercih ettiğimiz mağazalardan biri.
Çevremin çoğu siteler esnafı.
Acaba onlardan biri mi diye içim içimi yedi
Utanmaz ki böyleleri.Yaparsanız teşekkür ederim ama burayı okurlar mı o adamdan her şeyi beklerim.Hani zeki ama psikopat tipler olurya filmlerde aynı onlar gibi.Yapacaksanız bu konuyla ilgili mesajlarımızı silebilir misiniz kalmasın hiçBen de istedim ki hani mahcup olsun,diyecegim ki bir akrabami size gondermistim guvenilir bir esnaf oldugunuzu dusunerek,ama siz boyle boyle yapmissiniz,yasiniza basiniza yakistiramadim,yillardir sizinle calisiyoruz ama boyle biri oldugunuzu bilememisiz demek ki.
Bir sey olmaz korkmayin. Boyle adamlar disardan insanlara yaparlar ama ticaret yaptiklari cevreye asla dokunmazlar ki kimse kendisinin oldugunu anlamasin ,isine zeval gelmesin,parasi gitmesin diye. Simdi ben ona akrabam dedigim zaman yerin dibine gececektir. Ama oyle de yuzsuzdurler ki aynen is iliskisine devam ederler. Buraya gelip de okumak akillarina bile gelmez. Ki gelse de tirsarlar acaba firmanin adini uluorta yazar misiniz diyeUtanmaz ki böyleleri.Yaparsanız teşekkür ederim ama burayı okurlar mı o adamdan her şeyi beklerim.Hani zeki ama psikopat tipler olurya filmlerde aynı onlar gibi.Yapacaksanız bu konuyla ilgili mesajlarımızı silebilir misiniz kalmasın hiç
bu adam esnafsa ifşalayın vallahi polis falan uğraşmayın görsün, bilsin herkes ona göre tavır alsınlar... kızlarınızı eşlerinizi uzak tutun derseniz direkt zaten bu adam namussuz damgası yer. iş de yapamaz patronluk da. ben olsam çatır çatır girişirdimEn güzeli neydi biliyor musunuz?O onları dedikten sonra bir hışımla yüzünü yırtsaydım güzel bir hatıra kalırdı.Orda o an kavga çıkarmak lazım.O an yapmak lazım bir de ses kaydı tabi.Bundan sonra ses kaydını açarım ters bir şey mi söyledi yırtarım yüzünü beni hapse mi atacaklar bu ülkede adamlar adam öldürüp birkaç yıl hapis yatıp çıkıyor.Delirttiler artık beni
Delil sayılmaz izinsiz ve gizli olduğu için.Bir dahaki görüşmelerinde telefondan ses kaydı falan açıp gir bence odayaTabi ne kadar delil sayılır bilemeyeceğim . Bu durumda şikayetçi olsanda hiç bişey çıkmaz ne yazıkki .
Bir de nasıl sessiz sessiz söylüyor görseniz.Eve gelince düşündüm de adam profesyonel hareket etmiş yaa belli ki ilk değil.şeytan diyo git mağazanın önüne dur bu adam böyle böyle bütün siteler esnafı duysun karınızı kızınızı uzak tutun gördüğünüz yerde yüzüne tükürün diye bağırasım geliyo.Rezil et gel ama yapamam kendimi biliyorum çünkü bana işlemeyen adalet ona pek güzel işler adım kadar eminimÇok güzelsiniz, alımlısınız dediği anda çıkıp gitmeliydiniz. Korkacak bir şey yok, amacı bu zaten seni tedirgin etmek. Pis sapık. Şikayetten bir şey çıkmaz. Allah belasını verir ama inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?