- 16 Mart 2014
- 3.543
- 2.435
- 248
Benim bahsettiğim burslarda , okul masrafı + yaşam masrafı + gidiş-dönüş uçak bileti karşılanıyor.
Not ortalamanızın 3' ün üstünde olması gerekiyor ki böyle olması oldukça normal, insanların beklentisini karşılamanız gerekiyor. Dereceye gerek olduğunu falan kimden duydunuz bilmiyorum ama yok öyle bir şey :)
Ben de yaz döneminde burslu olarak bir eğitim programına katılacağım, işin içinde olan bir insan olarak konuşuyorum.
Eğer durumunuz iyi değilse, kendiniz çalışarak biriktirebileceğiniz para ile yurtdışında yüksek lisans yapmanız pek olası değil malesef. Biz de sözlümle seneye düğünümüzden sonra yurtdışına yüksek eğitime gideceğiz (ben yüksek lisans, o doktora) ve ücretlerin ne olduğu konusunda epeyce bilgi sahibiyim. Ben zaten burslu gideceğim(yaptığım projedeki ve uluslararası yayınımdaki başarımdan dolayı hak kazandım), sözlüm de doktora bursu ayarlamaya çalışıyor, olmazsa onun ücretini biz karşılayacağız.
Zor yani, Allah yardımcımız olsun hepimizin.
Çok sağolun, doğru çok zor. Benim bahsettiğim burs, isim verebiliyor muyum bilemiyorum ama işte bir ajans var uluslaraarası eğitim konularıyla ilgili, onlar Tübitak bursu olanlara ve benim içinde bulunduğum üniversitede dereceye girenlere burs ayarlıyorlar. Sizin bahsettiğiniz burslardan çok haberdar değilim, şu an ortalamam 3ün altında, mezun olana kadar yükseltebilir miyim emiin olamıyorum dersler de oldukça zor:) İşte ailem bir kısmını karşılayabilir, tamamını kazanamayacağımı biliyorum ama biraz da ben biriktirebilirsem çok iyi olacak... Sizlere de kolay gelsin darısı başıma, çok özendim:)