İş arkadaşı sorunumu nasıl çözebilirim?

Aigiina

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2013
24
0
16
İstanbul
Merhaba arkadaşlar..hemen konuya girmek istiyorum. Çünkü yarına kadar fikirlerinize ihtiyacım var. Yeni başladığım iş yerimde bir bayan var. Çoğunuz tanımışsınızdır böyle tipler. Önüne gelen herkesle kavga eder. Ama ortamdada kimse ona bir şey demez. Alıştırmıştır kendini. Yeni iş arkadaşım öyle. Beni bildiğiniz getir götürcü olarak benimsedi kadın. Hadi bunu götürüver. şunu götürüver. Ama bugün olan olaydan sonra artık kendi kendime dedim ben bu olaya baştan tepkimi koymalıyım ki benimle muhattap olmasın. olayı anlatiyim.Diğer arkadaşımın bi işini göstererek "aaaa canım bunu Aigiina yapsa yaa? ver şunları dedi. Arkadaşta ben onları daha yapmıycam bırak dedi. sıraya koyması gerekiyodu. Olsun dur ben sıraya koyarım o dağıtımını yapsın dedi. Dağıtım için görevliler var diyodu ki arkadaş" eeee sen sus beee " dedi şakayla. Yani bana fikir vermesinde ben çok güzel şekilde kullaniyim, eziyim istiyo. Aslında tek amacı benimle uğraşmak. Ve arkadaşlar ben hamileyim. Bunu da biliyo..Yarın benimle muhattap olmasını istemediğimi, benimle uğraşmasını istemediğimi söyliyim diyorum. Ama daha çok yeniyim? Kamu kurumunda çalışıyorum. Kimseyi tanımıyorum bu şehirdede.. Kurum deseniz çok küçük ve herkes birbirini tanımış. Beni de kimse korumaz.. Yalnız kalırım.. Ama eğer bu kadına karşı kendimi korumazsam sürekli beni ezmeye çalışıcak.. ve bebeğime bişey olucak diye korkuyorum artık sürekli stres halindeyim. Ne yapmalıyım? Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.

Madem hamile olduğunu biliyor, sayesinde stres kaldığını ve bebeğin için endişelendiğini anlatabilirsin ikna edici bir dille. Umarım anlayışlı olacaktır, gerçi bu pek anlayışa girmiyor olması gerektiği gibi davransın yeter senin isteğinde bu yönde sanırsam. inşallah çözersin sorununu

canım sen tepkini koyarsan hiçbirşey yapamaz
rahatsız olduğunu belli et

İnanın normal yapıda bi kişilik değil. Hergün bi insanla kavga ediyor( iş arkadaşlarıyla değil vatandaşlarla), eşiyle kavgalı.. İşte sürekli bağıra çağıra konuşan bi tip.. Yani öyle konussam anlıycak gibi değil. Hem bana acımasını istemiyorum. Dediklerinizi söylesem dalgayla bile yanıt verebilir

Öncelikle konumlarınız nasıl genelde üst makam alt makamı kullanmayı çok sever getir götürde oyüzden soruyorum.
Ben stajyer olarak girdiğim yerde bile işim olmayanı yapmak istemiyorum. Mesela bi'çalışan kendi tatil kağıdını bile bana getir götür yaptırıyodu tam 3 kere gittiğimi biliyorum "imzanız eksikmiş", "tarihi yanlış yazmışsınız" diye en sonunda "keşke siz gitseymişsiniz daha sağlıklı halledilirdi" demiştim. Stajyer olabilirim ama benim işim değil sonuçta ama nedense işe yeni girene ayakçı muamelesi yapılıyor çoğu zaman.

Benden tam 3 yaş büyüktü ama o çalışan ben stajer olunca işler değişiyor işte.
Bence öyle ayak işi yaptırmaya çalıştığında "işim var şuan onu yetiştiriyorum" gibi şeyler söyleyin suratınızı da astımıydı tamamdır.
Stres yapmayın, bebeğinizi düşünün gereken yerde cevap verin, çekinmeyin

Yüzüne bile bakmıyorum, rahatsıız olduğumuda tavrımla belli ediyorum. O da daha çok işçisiymişim gibi davranıyo mutlu oluyo.. Tahmin edemezsiniz iğrenç karakterde biri

sen de tersliceksin o zaman
birşey diyince emredersin uşağın var heralde de mesela sinirli bi şekilde
hamileyim görmüyomusun kalk kendin yap de kimse işini bana yaptırmasın de

stajyerler hep öyle canım ya
ben de iki kere staj yaptım
ikisinde nerde bi ayak işi var orda ben
hayır stajyer olduğun için birşey de diyemiyosun stajını yakarlar filan diye katlanıyosun
ben insanlara sinir oluyorum ben olsam şahsi işlerim için kimseyi kullanmam ama beni markete bile gönderiyodu biri çikolata almaya
bide normalde emir altında çalışmayı da sevmem
staj değil eziyet oluyo sanki birşey de öğretmiyolar doğru düzgün zaten

bu kadın annem yaşında nerdeyse 5-6 yaş daha büyük olsa.. Mesleğimiz aynı yani konumlarımızda aynı. Bana yaptırmak istediği işide bu meslekte biri yapmaz yani.
Söyleyiş tarzına sinir oluyorum ya. Bide diyo ki bu evrakta aşağıdaki hizmetlinin onada verirsin diyo. Hizmetliye bile ben götürcekmişim..
Yarın tepkimi koydum koydum yoksa bu kadın devam eder.. teşekkür ederim bu arada yorumunuz için.
Sizin durumunuzda çok sinir bozucuymuş ne insanlar var yaahu..!

sen de tersliceksin o zaman
birşey diyince emredersin uşağın var heralde de mesela sinirli bi şekilde
hamileyim görmüyomusun kalk kendin yap de kimse işini bana yaptırmasın de

Şimdi benim tam görevlendirmem yapılmadığı için kurumda kendine hak gibi görüyo beni işçisi gibi kullanmayı.
Bende işten kaçıyo gibi tanınmakta istemiyorum bu yüzden sessiz kaldım heralde bugün.
Aklıma geldikçe yarın elim ayağım titriyo ne kadınmış ya

Ben nerdeyse 4 yerde stajyer olarak çalıştım bazıları cidden içtiği suya kadar istiyor. Ben genelde diyorum mesela en son stajımda gece canlı yayın vardı yönetmen bana kalmak zorundasın dedi. Ben de ben stajyerim sabahın 9ndan gece 2ye kadar duramam ki bizim amacımız zaten gözlem yapmak dedim. Zorundasın diyen adam sustu bi'daha bi'şey demedi nota da yansımadı

Oldu deseydinBaskın bir karakter demek ki hakimiyet kurmak istiyorLütfen koy tavrını konumlarınız da aynıymış daha ne? Niye yapılacak işleri o söylüyor ki:44: "Bu benim görevim değil kusura bakmayın yardımcı olamayacağım" deyip gülümse

ay evet yarın öyle yada böyle bunları söyliycem ama önce arkamda bi kaç kişi oluşturmam lazım:) Öncelikle bikaç kişiye gidip bunları dağıtmak benim görevimmi diye sorucam onlarda değilse hayır derler zaten. Sonra da kadına gidip neden kendi yapmadığın işi bana yaptırmaya çalışıyosun..ben senin işçinmiyim.ya da sen benim müdürümmüsün strese sokuyosun hamileyim biraz daha dikkatli ol beni kale alma ben de seni almiyim lütfen annem yaşındasın tavrını sevmiyorum ve seninle konuşmak istemiyorum. demeyi düşünüyorum umarım sert bi durum olmadan halledebilirimm bakalım. Kadın sürekli kendim ön planda oliyim istiyo. Ama bunları herkesin içinde söyliycem kim tavır koycaksa bana koysunda dostumu düşmanımı en baştan anliyim madem.

evet aynen böyle yapın..

ama hamileliğinizi şimdilik öne sürmeyin..

bu çıkışınız esnasında, ve sonrasında
yüzünüz ona karşı devamlı asık olsun..
lafınızı söyleyin ve
hiç suratına bakmayın bundan sonra..
böyle yaparsanız sizinle konuşmaya cesaret edemez
dolayısıyla emirlerde yağdıramaz..

ve konumunuzda aynıymış, bu ne cüret..

iş hayatınızda başarılar diliyorum..

Maaşınızı veren omu hayır..Size kimse emir veremez..seviyesine düşmeden durumu izah edin..
surat asarsanız çirkefleşebilir bu tipler..bizim ülkede böyle bir düstur var maalesef..
korkulan kişiye saygı duyulur..bebişinize dikkat edin..ve strese girmeyin..

Bir an için annemin tayini çıkan eski iş arkadaşından bahsediyorsunuz sandım. Her iş yerinde oluyor böyle tipler. Kendilerini hep lider konumuna getirmeye calısırlar. Ben diyorsam o bunu yapacak, ben söylüyorsam şu bunu getirecek modunda olurlar genelde. Bence muhattap olmayın böyle insanlar etraftakiler tarafından kabul görmedigini, tabiri caizse onu takmadıklarını fark edince kendi köşesine cekilir zaten

Merhabalar benim size tavsiyem şimdilik acele etmeyin. Derin politik bir yol izleyin yarın gidip herkesin içinde öyle konuştunuz diyelim haklı olduğunuz halde başınıza gelebilecekler şunlardır

1-gördünüzmu annesi yaşındayım bana nasil davrandı diyecek
2-ben isin yürümesini istiyorum bir isin ucundan tutmuyor diyecek
3-o dairede cesaretli bir insan olsaydı bu zamana kadar o kadının burnu çoktan Inmisti pek destek bulamicaksiniz

YeriniZde olsam verdiği saçma işleri yapmam sorarsa ne yaptın diye aaa çok yogunum unutmuşum derim israrla sorarsada işlerimi öncelik sırasına göre yapıyorum verdiğiniz işler benim programımda yer almiyor zaman ayırmam mumkun görünmüyor derim bu tip sözlerle onu kudurtur ve bunun keyfini çıkarırım hadi kolay gelsin

canım güselce anlat gerekiyorsa sende sert dille konuş.. Seni kimse korumaz diye birşey yok hamile oldunu görüyrlar elbet bi insanoğlu çıkar arkanda durur yani. Bebeğine yazık senin stresinide oda çekiyor

canım güselce anlat gerekiyorsa sende sert dille konuş.. Seni kimse korumaz diye birşey yok hamile oldunu görüyrlar elbet bi insanoğlu çıkar arkanda durur yani. Bebeğine yazık senin stresinide oda çekiyor

Arkadaşlar yorumlarınız için hepinize tek tek teşekkür ederim. Bugün olanları anlatiyim. İşe erken gittim ve bi iş arkadaşımın gelmesini bekledim. Biri geldi ve bunun benim işim olup olmadığını sordum. O da kim verdi ki bunu sana dedi. Bende söyledim. Yapmak zorunda kesinlikle değilsin ama yaparsanda yapabilirsin istersen dedi. Bizde arada kendimizin olanları götürüyoruz dedi. Bende tamam dedim. Ama onu korumak için olduğu belliydi çünkü herkes kendininkini götürebilir ama herkese dağıtım yapmıyolar apaçık ortada. Neyse O kadın geldi. Ben bunları aldım gerek kalmadı dağıtıcak kişilere verdim dedi. Yüzüne bile bakmadım. Böylelikle çözüldü. Galiba o abla söyledi bişeyler kadına. Ama gelip bana karşı tavırlı şekilde eşyaları koyuyo önüme. Ters bişeyimi bekliyo resmen patlamak için belli. Artık Hepinizinde ortak düşüncesi gibi ona karşı sert olmaya ve cevabımı esirgememeye ama bunları sakin bir şekilde yapmaya karar verdim. Bakalım neler olucak pazartesi..

ALLAH yardımcın olsun arkadaşım..
Baş indirme şu ezik çıban başına..
Edepsizliğiyle herkesi sindiremeyeceğini anlasın..
Sert kayaya çarptığını anlasın salak..

Bebeğini hayırlısıyla kucağına al İNŞALLAH :)

evet umarım ona benimle ve kimseyle bu şekilde uğraşmaması gerektiğini gösterebilirim inşşşallah :)

Çok teşekkür ederim amiin canım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…