İş arkadaşı

Effie23

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2017
114
185
103
Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır bu başlığı takip eder, tarafların birbirine verdiği desteği takdir ederim ancak gün olup da bu başlığa yazacağım hiç aklıma gelmemişti ama anlatacak kimsem yok,dinleyip akıl verirseniz çok mutlu olacağım.

Çalıştığım yere 3 yıl önce atandım. Atandığımda az çok oturmuş bir kadro vardı,ben sonradan dahil olmuştum ama sağolsunlar beni de aralarına kattılar. 4 kişilik bir arkadaş grubu idik. Ben hariç iki kadın bir de erkek. Daha sonra 2 kadın arkadaşımın tayini çıktı, biz diğer erkek arkadaşım ile aynı yerde çalışmaya devam ettik. Benim erkek kardeşim olmadığından olsa onu kardeş bildim. İyi gününde kötü gününde yanında olmaya çalıştım, o da elinden geldikçe aynısını yaptı. Hakkını yiyemem.

Bu arkadaşım ben geldiğimde sözlü idi, yıl sonunda evlendi ama eşinin yanına gelmesi, düğün vs için bir yıl beklemeleri gerekecekti. Hani bazen konuşup hayallerimizden bahsederken, fark ederdim ki yaşadığı hayat ile hayalleri pek paralel gitmiyordu. Mesela babasının dükkanı varmış,o esnaf olmak istiyormuş ama eşi evlilik şartı olarak devlet memurluğunu sunduğu için devlet memuru olmuş ya da o dünyayı gezip dolaşmak istiyorken eşi daha çok ev vs almak düşüncesindeymiş gibi. Neden böyle seçimler yaptın peki diye sorduğumda da hep onunla çok mutluyum,huzurluyum çünkü diye cevap verirdi. Çok da iyi bir çocuktu, bi taşkınlığını görmemiştim.

Arkadaşımı biraz olsun tanıtabildi isem şimdi olaya geçmek istiyorum. Benim atandığımın ilk yılının sonunda kuruma başka bir kız daha atandı ama o dönemde diğer arkadaş grubum ile samimi olduğum için kızla pek samimi olmadık ama zaman geçtikçe kızı tanıdıkça arkadaş olduk. Değişik bir kızdı, gezmeyi severdi. Yurt dışı görmüştü hani görünce biraz fevri gibi gelirdi ama hayattan beklentisi olan mantıklı bir kızdı benim için. Üçümüz güzel bir ekip olmuştuk. Ben öyle düşünüyordum en azından.

Farklı bir iletişimleri vardı. Ben ne zamandır arkadaşı olsam bile bazen onu anlamazdım, düşünce yapısı farklı gelirim bana ama o kız aklını okumuş gibi bilirdi vereceği tepkileri. Birbirlerine karşı ilgileri olduğunu inanın hiç fark etmedim, hep usturuplu idiler.Şüphelenmek aklıma bile gelmedi ama meğer ben ne safmışım.Tek tek anlatıp konuyu uzatmak istemiyorum ama erkek arkadaşım eşinin yanına gelmesini beklediği o bir yıl boyunca bu kız ile beraber olmuş, sonrasında da iletişimleri devam etmiş. Ben olanları fark edince kız olan biteni anlattı bana. Oğlana karşı herhangi bir hissinin olmadığını sadece hikayesini sevdiğini söyledi. Artık oğlan ile işi de bitmiş zaten. Ne diyeceğimi bilemedim, öylece kalakaldım. Sonra da sadece benim olduğumu düşünüyorsan da yanılıyorsun o sandığın gibi biri değil, eşinin sandığı gibi biri bile değil dedi. İnanamadım, içim içimi yedi, kardeş dediğim çocuğa konduramadım. Beni 2 yıl boyunca salak yerine koymalarına mı kızsam yoksa ortada bir aldatma olayı olmasına mı üzülsem bilemedim.

En sonunda arkadaşımın karşına geçip böyle böyle şeyler duydum ben,yalan olduğunu söyle dedim. İnkar etmedi. İçimde farklı dünyalar var, bu eşime olan sevgimi değiştirmez dedi. Hiçbir şey demedim. İkisi ile de iletişimimi kestim.

Olan bu ama ben vicdanımı susturamıyorum. Eşi soğuk ve biraz sert bir kız pek samimi değiliz ama ben yine de bir hemcinsime böyle davranılmasını kabul edemiyorum. Bugün kızın hamile olduğunu da öğrendim, kız sosyal medyadan paylaşmış. Hiçbir şeyden haberi yok. Kocası sandığı adamı yıllardır tanımıyor. Ne yapsam bilemiyorum. Bir şeyler söylemek haddime mi, sussup öylece izlesem mi ne yapsam bilemiyorum. İçim yanıyor.

berbat bir durumdasınız... yalan yok, ben olsam karışmazdım.
belki eşi de bildiği halde kabullenmiş biridir.
ama o insanlardan uzak durmalısınız o kesin.

Büyük konuşmak istemiyorum fakat bir insan yıllarca aldatıldığını anlamalı diye dusunuyorum. Bence karışmayın sizin söylediğiniz belli olur. Belki de biliyor zaten de devam ediyor. Insan anlamaz mi hiç. Sizin anlamamaniz çok normal bence çünkü sevgililikle dostluk hiç benzemiyor birbirine. Adamin içinde varmış zaten illaki yakalanır birinde

Anlat. Söyle. Farklı bir yerden. Kendini belli etmeden. "Bir dost" olarak.

Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır bu başlığı takip eder, tarafların birbirine verdiği desteği takdir ederim ancak gün olup da bu başlığa yazacağım hiç aklıma gelmemişti ama anlatacak kimsem yok,dinleyip akıl verirseniz çok mutlu olacağım.

Çalıştığım yere 3 yıl önce atandım. Atandığımda az çok oturmuş bir kadro vardı,ben sonradan dahil olmuştum ama sağolsunlar beni de aralarına kattılar. 4 kişilik bir arkadaş grubu idik. Ben hariç iki kadın bir de erkek. Daha sonra 2 kadın arkadaşımın tayini çıktı, biz diğer erkek arkadaşım ile aynı yerde çalışmaya devam ettik. Benim erkek kardeşim olmadığından olsa onu kardeş bildim. İyi gününde kötü gününde yanında olmaya çalıştım, o da elinden geldikçe aynısını yaptı. Hakkını yiyemem.

Bu arkadaşım ben geldiğimde sözlü idi, yıl sonunda evlendi ama eşinin yanına gelmesi, düğün vs için bir yıl beklemeleri gerekecekti. Hani bazen konuşup hayallerimizden bahsederken, fark ederdim ki yaşadığı hayat ile hayalleri pek paralel gitmiyordu. Mesela babasının dükkanı varmış,o esnaf olmak istiyormuş ama eşi evlilik şartı olarak devlet memurluğunu sunduğu için devlet memuru olmuş ya da o dünyayı gezip dolaşmak istiyorken eşi daha çok ev vs almak düşüncesindeymiş gibi. Neden böyle seçimler yaptın peki diye sorduğumda da hep onunla çok mutluyum,huzurluyum çünkü diye cevap verirdi. Çok da iyi bir çocuktu, bi taşkınlığını görmemiştim.

Arkadaşımı biraz olsun tanıtabildi isem şimdi olaya geçmek istiyorum. Benim atandığımın ilk yılının sonunda kuruma başka bir kız daha atandı ama o dönemde diğer arkadaş grubum ile samimi olduğum için kızla pek samimi olmadık ama zaman geçtikçe kızı tanıdıkça arkadaş olduk. Değişik bir kızdı, gezmeyi severdi. Yurt dışı görmüştü hani görünce biraz fevri gibi gelirdi ama hayattan beklentisi olan mantıklı bir kızdı benim için. Üçümüz güzel bir ekip olmuştuk. Ben öyle düşünüyordum en azından.

Farklı bir iletişimleri vardı. Ben ne zamandır arkadaşı olsam bile bazen onu anlamazdım, düşünce yapısı farklı gelirim bana ama o kız aklını okumuş gibi bilirdi vereceği tepkileri. Birbirlerine karşı ilgileri olduğunu inanın hiç fark etmedim, hep usturuplu idiler.Şüphelenmek aklıma bile gelmedi ama meğer ben ne safmışım.Tek tek anlatıp konuyu uzatmak istemiyorum ama erkek arkadaşım eşinin yanına gelmesini beklediği o bir yıl boyunca bu kız ile beraber olmuş, sonrasında da iletişimleri devam etmiş. Ben olanları fark edince kız olan biteni anlattı bana. Oğlana karşı herhangi bir hissinin olmadığını sadece hikayesini sevdiğini söyledi. Artık oğlan ile işi de bitmiş zaten. Ne diyeceğimi bilemedim, öylece kalakaldım. Sonra da sadece benim olduğumu düşünüyorsan da yanılıyorsun o sandığın gibi biri değil, eşinin sandığı gibi biri bile değil dedi. İnanamadım, içim içimi yedi, kardeş dediğim çocuğa konduramadım. Beni 2 yıl boyunca salak yerine koymalarına mı kızsam yoksa ortada bir aldatma olayı olmasına mı üzülsem bilemedim.

En sonunda arkadaşımın karşına geçip böyle böyle şeyler duydum ben,yalan olduğunu söyle dedim. İnkar etmedi. İçimde farklı dünyalar var, bu eşime olan sevgimi değiştirmez dedi. Hiçbir şey demedim. İkisi ile de iletişimimi kestim.

Olan bu ama ben vicdanımı susturamıyorum. Eşi soğuk ve biraz sert bir kız pek samimi değiliz ama ben yine de bir hemcinsime böyle davranılmasını kabul edemiyorum. Bugün kızın hamile olduğunu da öğrendim, kız sosyal medyadan paylaşmış. Hiçbir şeyden haberi yok. Kocası sandığı adamı yıllardır tanımıyor. Ne yapsam bilemiyorum. Bir şeyler söylemek haddime mi, sussup öylece izlesem mi ne yapsam bilemiyorum. İçim yanıyor.
Hamile olmasa söyle derdim de şimdi bilemedim.
Aslında er yada geç çıkar mutlaka ortaya, keşke hamile kalmadan öğrenseydi.. biraraya geldiklerinde, çocuk doğduktan sonra filan muhakkak açık verir adam, ama keşke böyle bi adamdan çocuk sahibi olmasaymış kızcağız

Sizin yerinizde olsam bende kendimi kötü hissederdim. Ama arkadaşınızin esinin yerinde olsam kesinlikle bana yapılan ihaneti bilmek isterdim hamile bile olsam.

Karismamani tavsiye ederim,esinin nasil biri oldugu hakkinda bir bilgin yok...iftira atiyosun diyebilir,yuvami dagitmak istiyosun diyebilir,hatta esimde gozun vara kadar getirebilir,vicdan yapmasi gereken esi,o kizcagiizi kandiran aptal yerine koyan o, onda gram pismanlik yoksa sende uzulme...er yada gec zaten bir acigini yakalayip ortaya cikar...

Asla karışmayın. Kadın üzüntü duyup bebeğini kaybedebilir, cinnet geçirip kendisini kocasını öldürebilir. Bu durumlarda her zaman en kötüsünu düşünün.

Onlar yerine siz utanmışsınız. Sizin yerinizde olsam asla karışmam ama o arkadaşımın yüzüne de bütün düşüncelerimi söylerim. Bu beni rahatlatır.

En çok korktuğum şey bu sanırım, eşinin bana inanmayacak olması. Kız gözlemlediğim kadarı ile sert dediğim dedik istediğini yaptıran biri. Eşinin aldattığını fark etse sanmam ki devam etsin. Hani oğlanın anlattığı kadarı ile iplerin elinde olduğunun farkında. Hoş oğlanın dediklerine artık inanılır mı bilmiyorum.

Zoruma giden haftaya iş yemeği var. İkisi de isimlerini yazdırdı gidecekler. Oğlanın eşi de gelecek. Ben o manzara ile karşılaşmaya cesaret edemedim. Onlar nasıl yapabiliyor bunu, anlamıyorum. Madem içinde farklı dünyalar var,evlenme o zaman değil mi? İstediklerini yaşa sonra karar ver. Hem pastam dursun hem karnım doysun değil midir bu? Ve biliyorum o kızdan çok daha fazlası var olacak. İşin içinden çıkamıyorum. Tek isteğim buradan gitmek. Ben böyle insanlar ile birlikte yaşamak istemiyorum. Her ne kadar eşini tanımasam da o kıza bu yüzden çok üzülüyorum. Ben çekip gideceğim belki ama o,bu adam ile yaşamaya devam edecek, bu adama çocuk doğuracak.

siz karışmayın size ne takmayın bu kadar kafanıza tabiki erkek arkadaşınıza çok kırgınsıznız ama o size sizin verdiğiniz değeri verse ilk basta söylerdi üzülmeye değmez sakın eşine de söylemeyin belli etmeyin kendi hayatınıza bakın sizden kötüsü olmaz inanın bende bi akrabamı uyardım kadın için akrabam yapmaz benim eşim dedi başını öne eğdircek bisey yapmam demiş eşi halbuki yapıyor tek bizimki farketmiyor şimdi benle konuşmuyorlar çok ta tın ama kendi seçimi bizimkinin aynısı sizde de olur inanmaz size daha başka iftirada atabilir ikiside
bosveriin...

E Effie23 gerçekten zor bir durum.. Herkesi kendimiz gibi sanıyoruz ama dışarıya yansıtılmayan ya da farklı yansıtılan ne hayatlar var bilseniz.. Ben olsam ben de kendi kendimi yerdim. Ama karışmazdım da.. Bayanın tepkisi çok farklı olabilir bilemiyorum.. :(

karışmayın,
hangi zekada olursa olsun bir kadın mutlaka eşinin yaptıklarını er ya da geç farkeder zaten. karışmayın, alacağınız tepki çok büyük bir bilinmezlik ve riskli.

Karışmayın milletin işine. Kadın adamı bu şekilde kabul ederse suçlu siz olursunuz. Dünyadaki hemcinslerinizi kurtarmak size mi kaldı :işsiz:
Siz saten üzerinize düşeni yapıp ilişkinizi kesmişsiniz gerisi onların bileceği iş.

Kimse salak yerine konmak istemez, biraz vicdanın varsa o kadını uyarırsın.

Yazık bi de hamileymiş, kadın kadına bunu yapar mı arkadaş...

İş yerinde her zaman profesyonel olmaktan yanayım.
Sevmiyorum kardeş abla muhabbeti.
Karışmazdım.

Nasıl olsa çıkacak ortaya, böyle bir olaya bende Şahit oldum hemde kadın aldatıyordu erkek çok yakınımda aldatılan iyice emin olduktan sonra aradım kadını ağzıma geleni saydım üç tane çocuğu vardı devam edersen zaten kocan yakalayacak dedim ve nitekim öyle oldu adam sevgiliyi yatak Odası'nın dolabında yakaladı ve boşandılar , kadın evden eşyalarını bile alamadı ama koca aile perişan oldu.

Back
X