Üzuldüm yasadiklariniza ama tecrubeyle sabit iş yerinde yakin sandigin hiç kimseye güvenme.is yerleri nasil bir ortamsa inan bana dost yok dost gibi gorunen yilanlar var,kiskanclar var sen hic bisey yapmasanda sende onlari rahatsiz eden mutlaka bi ozelligin vardir.Sana soyluyorum cunku artik bende bu şekilde davranma karari aldim.sabah gunaydin aksam iyi aksamlar kendinle ilgili zaten asla ama baskalariyla ilgili iyi dusuncelerini bile sakin ha sakin paylasma hic kimseyle iyi de konussan sana kötü olarak dönüyor soyledigin herseyMerhaba Hanımlar,
Beni kendime getireceğinize inanaraktan bu konuyu açıyorum. Fazla duygusalda davranıyor olabilirim. Bilmiyorum.
İş yerinde ufak bir arkadaş grubum var. hemen hemen yaşlarımız yakın hamile ve evli olduğum için son 2 aydır dışlanmaya başladım.
Ben doğum izni kullanacağım için yerime yetiştirmek için yeni bir eleman geldi her türlü işimi göstermekte kalmayıp tüm işlerimi de kendisine devretmen söylendi bende devrettim yani yöneticilerimin gözünde doğum izninden sonra çıkarılacak eleman oldum yani :) Asla bunun sorumlusu olarakta kimseyi kırmadım iş göstermemezlik gibi bir durum olmadı. Benim ufak arkadaş grubuda bu gözden çıkarılma olayını fark ettiklerinden itibaren bana mesafeli davranmaya başladılar.
Yapılanlardan örnek vermem gerekirse sen hamilesin yanımızda doğurursun (özellikle öğle yemeklerine giderken) sen evlisin kocan izin vermez (akşam zaten çay kahve içmek için çıkarken) gibi söylemleri , ama beni üzen olay ise yeni gelen kızın beni departman içinde yöneticilerimin yanında iş kaçırmakla suçlaması oldu. Ben zaten izne çıkacağım benim işlerimi ben öğretmesem bile müdür yardımcısı öğretecek ki öğretiyorum da hep daha fazlasını istiyor benimde teknik bilgim bu kadar. Diğer arkadaşın işlerini öğrenmek istiyor ama bunu beni yererek yapamaz hem de o işleri gösterecek kişi malesef ben değilim diğer arkadaş. Yani yeni arkadaş samimiyetime güvenip beni harcadı. Bu durum beni üzdü hem de baya bir üzdü bu arkadaş grubundaki başka bir kıza anlattım olanları hemen yeni kıza anlatmış ben aramızda kalsın dediğim halde açıkçası ben 5 seneden beridir çalıştığım arkadaştan böyle bir olay beklemiyordum ve çok kırıldım. Ama artık insanlarla konuşurken beni yermelerinden ama sen yanlış anlıyorsun hamile olduğun için gibi kulplardan sıkıldığım için buraya yazmak istedim. Fazla mı duygusalım bu olanlarda bir şey yok mu gerçekten ben kırılmaya yer mi arıyorum diye soruyorum kendime. Okuduğunuz için teşekkür ederim paylaşmak farklı bakış açısından yorumlar beni iyi hissettirecektir diye düşünüyorum :)
Kesinlikle katılıyorum. Hamile kadınların sohbeti bi yerden sonra sıkıyor. Bir de ister istemez kadınlar ilk ve tek doğuran kendileriymiş gibi piremses sendromuna yakalanıyorlar o daha fena. Şahsen bende hamile ya da yeni doğum yapmış arkadaşlarımla sohbeti çok uzun tutmuyorumNeden evli ve hamile olduğunuz için-izin kullanacaksınız diye cagirmasinlar ki, bence sizin muhabbetinizi sevmiyorlardir.
Hamile olan insanlar hep çocuklardan,bebeklerden, hamilelikten ,bebek isimlerinden, bebek alışverişinden falan bahsediyor. Benim de peşpeşe çok arkadaşım hamile kaldı. Bir bekar olarak sadece isim muhabbeti beni sarıyordu.
Kendi arkadaşlarımla yine takıldım ettim ama iş arkadaşım olsa ben de iş çıkışı takılmak istemezdim heralde.
Yani sizi çağırmamalari bana normal geldi..bir de bekâr insanın muhabbeti başka, evli insanın muhabbeti baska. Açıkçası ben bazen sıkılıyorum evli arkadaşlarla. Hayatları o kadar tekdüze geçiyor ki anlatacak,ilgimi çekecek bir şey duyamıyorum,bir süre sonra sıkılıyorum. Bekar insan en azından sevgilisinden yakınır ayrıl falan derizevlide yorum da yapamıyorsun .
Bence böyle bir şeydendir sizi cagirmamalari. Her şeyi öğretmekle de iyi yapmışsınız. Zırt pırt ararlardi sizi sonra, şu nasıl, bu nasıl, bilmemne nerede, şu olunca ne yapmak lazım falan diye. Her şeyi teek teek gösterdin, rahat edersin doğum izninde.
Ayrica sizi neden kovsunlar kİ? Kurumsal bir yerse yapamaz böyle bir şey. Anne oldu diye işten çıkartma diye bir şey yok, kadını koruyan yasalar var. Sonra tazminat mazminat başları ağrır (gerçi saçma sapan bir yerse sana mobbing yapıp istem ayrılmanın sağlayabilirler)
Umarım öyle olmaz.
Üzuldüm yasadiklariniza ama tecrubeyle sabit iş yerinde yakin sandigin hiç kimseye güvenme.is yerleri nasil bir ortamsa inan bana dost yok dost gibi gorunen yilanlar var,kiskanclar var sen hic bisey yapmasanda sende onlari rahatsiz eden mutlaka bi ozelligin vardir.Sana soyluyorum cunku artik bende bu şekilde davranma karari aldim.sabah gunaydin aksam iyi aksamlar kendinle ilgili zaten asla ama baskalariyla ilgili iyi dusuncelerini bile sakin ha sakin paylasma hic kimseyle iyi de konussan sana kötü olarak dönüyor soyledigin hersey
Hamile olmanızdan kaynaklı bir duygusallık durumu olduğunu düşünmüyorum. Yukarıda arkadaş da yazmış. İş yerinde dost yok denecek kadar azdır. Genelde yılan çoktur. Kimseyle kötü de olmayın, sonuçta ücretsiz izin bitince dönüp birlikte çalışmak zorunda kalacaksınız. Mesafeyi korumanız, kendiniz ya da bir başkası hakkında konusmamaniz yeterli olacaktır. Evli olmanızı, mutlu olmanızı, basarili olmanızı, yakında anne olacak olmanızı...Kıskandıkları bir şeyleriniz olabilir. Ben de zamanında iyi niyetimden çok zarar gördüm. Simdi iş yerimdekilere bey-hanim diye hitap ediyorum ve ettiğim sohbet de günaydın, nasilsin, iyi akşamlar.
Isini severek calistigini ve dogumdan sonrada calismaya devam etmek istedigini aksi takdirde cok üzülecegini belirtirsen amirine sanirim anlayis gösterecektir hem niye cikartsinlar cocuk dogurmak sucmu bence siz fazla takinti yapiyorsunuz endiselenmeyin hersey yolunda gidecek insaAllah Allah, in izniye Rabbim saglikla bebegini kucagina versin vakti zamani gelince hersey gönlünce olsun kardesim amin
Neden evli ve hamile olduğunuz için-izin kullanacaksınız diye cagirmasinlar ki, bence sizin muhabbetinizi sevmiyorlardir.
Hamile olan insanlar hep çocuklardan,bebeklerden, hamilelikten ,bebek isimlerinden, bebek alışverişinden falan bahsediyor. Benim de peşpeşe çok arkadaşım hamile kaldı. Bir bekar olarak sadece isim muhabbeti beni sarıyordu.
Kendi arkadaşlarımla yine takıldım ettim ama iş arkadaşım olsa ben de iş çıkışı takılmak istemezdim heralde.
Yani sizi çağırmamalari bana normal geldi..bir de bekâr insanın muhabbeti başka, evli insanın muhabbeti baska. Açıkçası ben bazen sıkılıyorum evli arkadaşlarla. Hayatları o kadar tekdüze geçiyor ki anlatacak,ilgimi çekecek bir şey duyamıyorum,bir süre sonra sıkılıyorum. Bekar insan en azından sevgilisinden yakınır ayrıl falan derizevlide yorum da yapamıyorsun .
Bence böyle bir şeydendir sizi cagirmamalari. Her şeyi öğretmekle de iyi yapmışsınız. Zırt pırt ararlardi sizi sonra, şu nasıl, bu nasıl, bilmemne nerede, şu olunca ne yapmak lazım falan diye. Her şeyi teek teek gösterdin, rahat edersin doğum izninde.
Ayrica sizi neden kovsunlar kİ? Kurumsal bir yerse yapamaz böyle bir şey. Anne oldu diye işten çıkartma diye bir şey yok, kadını koruyan yasalar var. Sonra tazminat mazminat başları ağrır (gerçi saçma sapan bir yerse sana mobbing yapıp istem ayrılmanın sağlayabilirler)
Umarım öyle olmaz.
Kesinlikle katılıyorum. Hamile kadınların sohbeti bi yerden sonra sıkıyor. Bir de ister istemez kadınlar ilk ve tek doğuran kendileriymiş gibi piremses sendromuna yakalanıyorlar o daha fena. Şahsen bende hamile ya da yeni doğum yapmış arkadaşlarımla sohbeti çok uzun tutmuyorum
Sizde onları dışlayın. En son iş tecrübem bana çok önemli bir şey öğretti, o da iş yerinde insanlarla iş ilişkisinin ötesinde bir samimiyete geçmemek… Zaten acayip dedikodu, laf taşıma, ayak kaydırma numaraları oluyor çoğu yerde… Mesafe koyun bence.
Yok ben direkt size söylemedim zaten yengencin söylediklerine katıldığımı ifade etmek istedim.Evet malesef benimle ilgili söylenmemesi gereken bir olay şirkete yayıldı ben çok üzerine düşmedim kimin yayıldığı ile ilgili. Bu da bana ders olsun artık mesafeli davrancam herkese.
Yok ben ezildiğim halde sesimi çıkarmadan çalışmaya devam ettim. Diğer iş arkadaşla bir problemim yok ama onunla benim aramı bozup benim işten çıkmamı isteyen çok var. Departmana yöneticiler hariç herkes karışmaya çalışıyor.
Çok teşekkür ederim. Şuanda benim tek amacım bebişimi sağlıkla kucağıma almak, böyle olaylar ister istemez canımı sıkıyor.
Yengenc hakkımı yiyorsun ama :) Benim arkadaş çevremdeki insanlar çeşitlidir bu yüzden konuşacağım konular çeşitli oluyor ben sonuçta evli olarak yada hamile olarak doğmadım :))) Ama güncel dertler kaynana kayınpeder elti görümce muhabbetine kayıyor ama ben sorulmadıkça anlatmam çünkü bekarken beni de bayıyordu bu konular :) Ben vicdanlı insanım bunu kendimi övmek için söylemiyorum. Ben iyi öğretiyim o isterse öğrensin kendi egom için referansımı yakamam açıkçası. Yarı kurumsal firma ama önceden böyle birşey yaşandığı için kesin çıkarılacak gözüyle bakıyorum.
Ya ama ben prensesliğimi sadece eşime yapıyorumİş arkadaşlarım sormadan ne bebeğin cinsiyeti söyledim nede isimini o yüzden bunun piremseslikle alakalı olacağını düşünmüyorum.
Son 2 yıldır kimse kimseyi görmediği için ayak kaydırma olayı kalkmıştı. Şimdi departmanımıza yeni biri geldiği için benim gitmemi onun kalması için çabalıyorlar. Anlam veremiyorum bu duruma.
İşi biten iki yüzlülüğe dönüyor artık. Siz vazifenizi yapın. Boş verin hepsini.Merhaba Hanımlar,
Beni kendime getireceğinize inanaraktan bu konuyu açıyorum. Fazla duygusalda davranıyor olabilirim. Bilmiyorum.
İş yerinde ufak bir arkadaş grubum var. hemen hemen yaşlarımız yakın hamile ve evli olduğum için son 2 aydır dışlanmaya başladım.
Ben doğum izni kullanacağım için yerime yetiştirmek için yeni bir eleman geldi her türlü işimi göstermekte kalmayıp tüm işlerimi de kendisine devretmen söylendi bende devrettim yani yöneticilerimin gözünde doğum izninden sonra çıkarılacak eleman oldum yani :) Asla bunun sorumlusu olarakta kimseyi kırmadım iş göstermemezlik gibi bir durum olmadı. Benim ufak arkadaş grubuda bu gözden çıkarılma olayını fark ettiklerinden itibaren bana mesafeli davranmaya başladılar.
Yapılanlardan örnek vermem gerekirse sen hamilesin yanımızda doğurursun (özellikle öğle yemeklerine giderken) sen evlisin kocan izin vermez (akşam zaten çay kahve içmek için çıkarken) gibi söylemleri , ama beni üzen olay ise yeni gelen kızın beni departman içinde yöneticilerimin yanında iş kaçırmakla suçlaması oldu. Ben zaten izne çıkacağım benim işlerimi ben öğretmesem bile müdür yardımcısı öğretecek ki öğretiyorum da hep daha fazlasını istiyor benimde teknik bilgim bu kadar. Diğer arkadaşın işlerini öğrenmek istiyor ama bunu beni yererek yapamaz hem de o işleri gösterecek kişi malesef ben değilim diğer arkadaş. Yani yeni arkadaş samimiyetime güvenip beni harcadı. Bu durum beni üzdü hem de baya bir üzdü bu arkadaş grubundaki başka bir kıza anlattım olanları hemen yeni kıza anlatmış ben aramızda kalsın dediğim halde açıkçası ben 5 seneden beridir çalıştığım arkadaştan böyle bir olay beklemiyordum ve çok kırıldım. Ama artık insanlarla konuşurken beni yermelerinden ama sen yanlış anlıyorsun hamile olduğun için gibi kulplardan sıkıldığım için buraya yazmak istedim. Fazla mı duygusalım bu olanlarda bir şey yok mu gerçekten ben kırılmaya yer mi arıyorum diye soruyorum kendime. Okuduğunuz için teşekkür ederim paylaşmak farklı bakış açısından yorumlar beni iyi hissettirecektir diye düşünüyorum :)
Hiç kimseye güvenme, hiç kimseye en ufak bir sır bile verme, kimsenin gerçek dostu yoktur, burada hergün neler okuyoruz en yakın arkadaşı evinden altınlarını çalıyor, kocasını ayartıyor, hakkında dedikodu yapıyor daha neler neler, önünüze bakın kimseyle samimi olmayın, işinizi yapın çıkın kimseyle muhatap olmayın, dünyanın huzuru burada gizli.Merhaba Hanımlar,
Ya insanın odak noktası neyse sohbeti de o oluyor. Bu büyük seyehate çıkacak, evlenecek, çok aşık olup pıtırcık olmuş , estetik olmak üzere olan...herkes için geçerli. Sizin şu an içinizde başka biri var. Bu küçük bir şey değil. İster istemez gündeminiz o olabilir.Yengenc hakkımı yiyorsun ama :) Benim arkadaş çevremdeki insanlar çeşitlidir bu yüzden konuşacağım konular çeşitli oluyor ben sonuçta evli olarak yada hamile olarak doğmadım :))) Ama güncel dertler kaynana kayınpeder elti görümce muhabbetine kayıyor ama ben sorulmadıkça anlatmam çünkü bekarken beni de bayıyordu bu konular :) Ben vicdanlı insanım bunu kendimi övmek için söylemiyorum. Ben iyi öğretiyim o isterse öğrensin kendi egom için referansımı yakamam açıkçası. Yarı kurumsal firma ama önceden böyle birşey yaşandığı için kesin çıkarılacak gözüyle bakıyorum.
Ya ama ben prensesliğimi sadece eşime yapıyorumİş arkadaşlarım sormadan ne bebeğin cinsiyeti söyledim nede isimini o yüzden bunun piremseslikle alakalı olacağını düşünmüyorum.
Duygusal mi davranıyorum diye sormuşsunuz, anlattıklarınıza dayanarak duygusal davranmadiginizi yazdım. Is yerindeki yeni eleman hakkında başka birine bir şey soylemissiniz o da hemen yetistirmis, is arkadaşlarına pek güven olmayacağını ifade ederek iş yerinden kimseyle bir sır paylasmayin diye tavsiyede bulundum. Yeni eleman sizi iş kaçırmakla suçlamış, ona bildiğiniz her şeyi öğrettiğiniz için izin dönüşü size ihtiyaç olmayacağından gözden cikarildiginizi düşünüyorsunuz ve bunun farkinda olan is arkadaslariniz arasinda dışlandiginizi dusunuyorsunuz. Böyle düşünürken insanlara duygusal tepki verip aranızı bozmayın ki izin dönüşü düşündüğünüz gibi isten cikarilmazsaniz küs olduğunuz insanlarla gergin bir ortamda çalışmak zorunda kalmayın diye arayı bozmayın mesafeli olun tavsiyesinde bulundum. Niye ben yazdıklarınızı yanlış anlamışım da alakasız bir yorum yapmışım gibi cevap verdiniz anlam veremedim.Yok ben ezildiğim halde sesimi çıkarmadan çalışmaya devam ettim. Diğer iş arkadaşla bir problemim yok ama onunla benim aramı bozup benim işten çıkmamı isteyen çok var. Departmana yöneticiler hariç herkes karışmaya çalışıyor.
Kesinlikle katılıyorum. Bir de belki sizi kovacaklarından değil de sizin doğurup işten ayrılacağınızı düşünmüşlerdir. Daha bugün bile gördüm sitedeki gebelik topiklerinde çift çizgiyi görür görmez hemen istifa ettiğini yazan tipleriNeden evli ve hamile olduğunuz için-izin kullanacaksınız diye cagirmasinlar ki, bence sizin muhabbetinizi sevmiyorlardir.
Umarım öyle olmaz.
Başkasına dedikodusunu yapana kadar direkt kıza deseydiniz niye boyle yapiyirsun diyeMerhaba Hanımlar,
Ya insanın odak noktası neyse sohbeti de o oluyor. Bu büyük seyehate çıkacak, evlenecek, çok aşık olup pıtırcık olmuş , estetik olmak üzere olan...herkes için geçerli. Sizin şu an içinizde başka biri var. Bu küçük bir şey değil. İster istemez gündeminiz o olabilir.
Belki siz farketmiyorsunuzdur bile ama konu oralara gidiyordur.
Ben de arkadaşlarımı çok seviyorum ama hamile insanin muhabbeti gerçekten bir süre sonra sadece bebeğe,hamileliğe kayıyor. Belki siz farketmiyorsunuzdur. Ya da öyle olmayan küçük bir azinliktansinizdir.
Yakın bir arkadaşım,aynı zamanda komşumun uzak bir yerden sevgilisi gelecek. Gecen beni kahvaltıya davet etti. Yediğim iki domates, onbeş saat kızın planlarını dinledim, elimde telefon istediği hediyeyi bulacak site aradım
Doğanın bir kanunu. Bazen benim muhabbetim de evli arkadaşlarımı sarmıyordur eminim ki.
Ben hala sebebin bu olduğunu düşünüyorum.
Ama değilse bile zaten doğum iznine kalmış şunun surasında kac hafta. Zaten gidip aylarca - hatta ücretsiz izin de alırsanız yıllarca bir daha görmeyeceksiniz onları. Döndüğünüzde orada olmayabilebilirler :) niye canını sıkıyorsun ki?
Hiç de ayağını kaydiramazlar. Onlar kim ki? Patron mu iclerinden biri?
Yooo, oda arkadasi.
Hangi oda arkadaşı karar vermiş kim gitsin kim kalsın diye de onlar karar verecek:)
Hiç sıkma canını. Molalarda kendine izleyecek komik bir dizi bul, yarım saatlik falan. Tak kulaklığını,onu izle. Ya da bebeklerle ilgili okuması keyifli kitabın varsa aç onu oku. Bu saçma insanlarla sohbet edip goygoy yapmaktan daha iyidir
Boşver,umursamamaya calis
Dedikodu derken ? O zaman konumu okumayın sonuçta buda dedikoduBaşkasına dedikodusunu yapana kadar direkt kıza deseydiniz niye boyle yapiyirsun diye
Kesinlikle katılıyorum. Bir de belki sizi kovacaklarından değil de sizin doğurup işten ayrılacağınızı düşünmüşlerdir. Daha bugün bile gördüm sitedeki gebelik topiklerinde çift çizgiyi görür görmez hemen istifa ettiğini yazan tipleri
Duygusal mi davranıyorum diye sormuşsunuz, anlattıklarınıza dayanarak duygusal davranmadiginizi yazdım. Is yerindeki yeni eleman hakkında başka birine bir şey soylemissiniz o da hemen yetistirmis, is arkadaşlarına pek güven olmayacağını ifade ederek iş yerinden kimseyle bir sır paylasmayin diye tavsiyede bulundum. Yeni eleman sizi iş kaçırmakla suçlamış, ona bildiğiniz her şeyi öğrettiğiniz için izin dönüşü size ihtiyaç olmayacağından gözden cikarildiginizi düşünüyorsunuz ve bunun farkinda olan is arkadaslariniz arasinda dışlandiginizi dusunuyorsunuz. Böyle düşünürken insanlara duygusal tepki verip aranızı bozmayın ki izin dönüşü düşündüğünüz gibi isten cikarilmazsaniz küs olduğunuz insanlarla gergin bir ortamda çalışmak zorunda kalmayın diye arayı bozmayın mesafeli olun tavsiyesinde bulundum. Niye ben yazdıklarınızı yanlış anlamışım da alakasız bir yorum yapmışım gibi cevap verdiniz anlam veremedim.aski
5 senelik hamile elemansın
Bu sebepten dolayı görev devri yapmış bile olsan işten atamazlar.
Hem hamilesin hem de kıdem var o kadar
Kolay değil yani
İşini yap geç
İş göster
Söylenenlere de takılma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?