iş arkadaşım beni tuhaf buluyormus!!!

umut_dolu

Benim hala umudum var
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2012
153
1
46
Diğer
Merhaba arkadaslar,

çocuklugumdan beri buyuk bir sorunum var. bir çare bulamadim ve artik bu hastalik hayatimi mahvediyor .

23 yasindayim bekarim uni mezunuyum mezun olduktan sonra 1 sene is aradim ve 1 sene sonra çok guzel bir bankada is buldum suan 3 ay oldu baslayali isim çok guzel fakat beni rahatsiz eden 20 kisilik bir ekip ile çalisiyoruz ve benim gibi sosyal fobisi olan biri için çok korkunç!!!
çok konusmuyorum sorulan cevaplara cevap veriyorum anlamadigim birsey olunca is arakaslarima nasil yapmam gerek gibi sorular soruyorum ama kendim hakimda hiç birsey anlatmiyorum anlatmiyormusum is arkadasim dedi ama benim yaptigim birsey yok ev is hayatim bu gerçekten anlatacak birseyim yok onlar 1 saat aksam hafta sonu yaptiklarini anlatiyolar.

geçen is arkadasim oglen yemegini kiminle yiyorsun dedi bende kendi basima buromda yiyorum dedim oda dedi bizimle kantine gelsene dedi bir kaç arkadas diyer departmanlardan bulusuyoruz dedi tamam dedim gittim sonra mola bitiginde gordunuz dimi hiç konusmuyor dedi oysaki kendimiz zorluyorum bir kaç kez lafa karistim neyse bugun gene beraber gittik yemeye yine ayni seyi dedi gordunuz çok konusmuyor sonra çok tuhafsin dedi bende sinirlendim sakince herkez farkli dedim gulerek yerine gitti.

bu durumdan çok rahatsiz oluyorum kizlar her nereye gitsem çok sesizsin diyolar ama yapim boyle ne yapabilirim psycologa gittim birsey yapamadi spor salonunda gittim ordada kendi kösemde sporumu yaptim hiç birsey degismedi ama bu hastalik çok sey yapmama engel oluyor ne yapmam gerek bilmiyorum onerilerinizi bekliyorum kizlar bunlari yapan kiz çok konuskan birazda erkek fatma ama çok iyi bir kiz yeni basladigimda ve halen is konusunda çok yardimci oluyor bazen isimi yapiyor yani inadima yapmiyor ve beni kiskaniyor falan gibi seyler diyemem.

sosyal fobimin olmasi galiba ailemin ergenken ve ögrenciyken ve halen simdi pek biryere gitmeme izin vermesinden kaylaklaniyor insan içine çikmiyorum hiç is ve eskiden okul hariç bir kaç yakin arkadasim var onlarla arada gunduz birseyler içmeye gidiyoruz o kadar

okurken bile hissettim ruh halini,yani nasıl çözülür bu konu bilemedim bana çok uzak sosyal fobi, şu an batmanda tek kelime kürtçe bilmememe rağmen heyttttt Türkçe konuşun ben geldim diye dalabiliyorum odaya, yapı meselesi, bence önce anlatacak bişeylerin olmalı sonra yavaş yavaş açılırsın iş ev ikileminde zaten ne anlatabilirsinki, plan yap mesela, arkadaşlar haftasonu bowlinge gidelim de, kek yap götür ben severim böyle şeyleri

Bu durumun insan içine çıkıp çıkmamakla alakası yok tamamen yapı meselesi. Öte yandan ofis arkadaşlarına özel yaşamın hakkında bilgi vermemen güzel bir özellik bence. Fakat muhabbetlere katılmalı, geyik yapabilmelisin. Ikisi ayrı şeyler. Özel hayatın hakkında detay verme ama muhabbetini, geyiğini yap sen de deşarj olmuş olursun böylelikle tatlım.

değişik kurslara git bende lisedeyken öyleydim ama daha sonra birçok arkadaşım oldu onlarala gezerken alıştım ayrıca ailene biraz karşı çıkmanın zamanı gelmiş geçiyor üniversite okumuşsun çalışıyorsun kendi paran var hala ne izni bu gece de çık bir çay içmenin ne zararı var sen talep etmedikce bu böyle devam edecek

Ben de aynı hastalıktan muzdaribim. İlaç tedavisiyle normale döndüm diyebilirim.

İlk İş Hayatınız Sanırım..
Zamanla Bulunduğunuz Ortamlara Alışacaksınız..
Kendinizi Üzmeyin..

Haftasonu Yaptıklarını 1 Saat Anlatmak Marifet Değil..
Çünkü Bu Kimseyi İlgilendirmez..
İnsan Boş Konuştuktan Sonra Hiç Konuşmasın Daha İyi Diye Düşünüyorum..

Ne Kadar Güzel Üniversite Mezunuymuşsunuz..
Bilginizi Konuşturun Şu Bankada, Görsünler Kimmiş Sessiz..

doktor ilaç vermedi çok mecbur kalinca veriyolarmis

İşte benim mecbur duruma gelmiş. Zor günlerdi ama atlattım şükür. Eğer doktor ilaç vermiyorsa düzenli olarak bir psikoloğa gitmedi tavsiye ediyorum. Birde Yıldız Burkovik'in Sosyal fobi isimli kitabını okumanı tavsiye ederim. Günlük hayatta sosyal fobik ne yapar nelerle karşılaşır nasıl başa çıkar çok iyi anlatıyor. Ben her sayfasında "aaa bir tek ben değilmişim, aynısını yaşayan başka insanlarda varmış" diye şaşırırdım.

İş arkadaşlarının seni tuhaf bulması önemli değil asıl sen kendini nasıl buluyorsun.Önemli olan o.Sen kendini iyi hissetmezsen,özgüvenin olmazsa sıkılgan ve çekingen bir köşede sezsizce duran biri olmaktan kurtulamazsın.Kişisel gelişim kitapları oku.Dale Carnegei 'nin dost kazanma ve İnsanları etkileme sanatı kitabını öneririm muhakkak oku faydasını görürsün.
Üniversite okumuşsun başarılısın çalışıyorsun insanlar senin gibi olabilmek için neler feda ederler.

Olumlama cümleleri kullan.

Ben daima; en doğru kişiye, en uygun anda, en doğru sözcüklerle, davranışlarla ve sevgiyle kendimi ifade edebilmeyi seçiyorum.

Bu gün kendimi sevgiyle ifade etmeyi seçiyorum..
Rahatım. Yetenekliyim. Kendime ve geleceğime güveniyorum.

Yapısal bir durum canım... bende de aynı durum mevcut yakın olduğum kişilerle konuşmak, şakalaşmak hoşuma gider ama bazende kısa cümleler kurup, sessiz kalmak, onları dinlemek hoşuma gider yakınlarım rahatsız değil bu durumdan, alıştılar ama yakın olmadığım ya da uzun süreli gördüğüm ve sevemediğim insanlarla konuşmak işkence benim için, konuşmamanın en iyisi olduğuna kanaat getirdim, kimseye karşı bir tavrım yok sadece hayatımı bu şekilde yaşamak istiyorum... kendimi seviyorum, halimden memnunum bence sende onların ne söylediğini takma, sonuçta bu senin kişiliğin başkaları için kendinden ödün vermek, onların istediği biri gibi olmak seni mutlu eder mi ki?

İşte bende evde pişirdiğim yemeği ne kadar güzel yaptığımdan, ayağıma giydiğim sıradan bir çorabın ne kadar kaliteli olduğundan, komşumun ablasının eltisinin torununun ne kadar akıllı bir çocuk olduğundan uzun uzun bahsedemem. Gereksiz çünkü, aklımda bile tutmam. Baştan neden çok arkadaşım yok derdim, sonradan bu benim seçimim oldu. Gereksiz konulardan deli gibi sıkılıyorken onlarla daha fazla arkadaş kalamazdım. Yahu gerçekten bana ne donunun ne kadar kaliteli ve pahalı olduğundan...

Sosyofobi ve asosyallik farklıdır. Eğer sosyofobiyseniz ilaçlı tedavi gerekir. İnsan içinde konuşurken sesiniz titrer kalp atışınız hızlanır ve sesiniz olduğundan değişik gelir kulağınıza. Asosyalseniz fazla sosyal ortamları sevmezsiniz ama gerektiğinde rahat konuşursunuz bu hastalık değil kişilikten kaynaklanır. Sizde hangisi olduğuna karar verin önce. Sonra ona göre bir yorum yapacağım. Bankaya sınavla mı girdiniz, hangi banka ve hangi bölümden mezunsunuz özel değilse cevaplarsanız sevinirim. Ben de bankada çalışmayı düşünüyorum da.

çeşitli kitaplar okuyabilirsin canım
isteyince olur hayata pozitif bak ve dua et dini kitapları ve dua etmeyi öneriyorum sana emin ol çok rahatlatıcak seni
ALLAH yar ve yardımcın olsun AMİN

Bunu bu şekilde ortaya koyduğu için bende arkadaşınızı tuhaf
buldum doğrusu.
Evde de çok agresif olduğunuzdan bahsetmişsiniz.
Demekki dışarıda kendinizi yeterince ifade edemeyince evde patlıyorsunuz.
Psikoloğa devam etmekte fayda var diye düşünüyorum.
Bazı insanlarda yapı gereği geride durur.
Çokta önemseyip kendinizi daha fazla kasmayın.

.... gordunuz dimi hiç konusmuyor dedi ...

.... bugun gene beraber gittik yemeye yine ayni seyi dedi gordunuz çok konusmuyor sonra çok tuhafsin dedi...

Bu nasıl bir fikirsizlik ya? Hem de iki kere yapıyor yani bunu.

Sanki onlara senden bahsetmiş, sonra da getirip göstermiş gibi. Çocuk edasıyla: "Bakın bakııın hiç konuşmuyor"

Ben bu insanları çok ayıp karşılıyorum ya. Bu ne böyle??? Kocaman insanlar bir de bunları yapanlar.

Herkes geveze olmak zorunda mı? Ben de gerektiği yerde gerektiği kadar konuşurum. Ama insanlar gereksiz detayları o kadar sündürüyor ve o kadar boş konuşuyor ki, onlarla kıyaslayınca sessiz kalıyoruz.

Sen o kadar sosyalfobik olsan o işe giremezdin. Sadece gerektiği yerde gerektiği kadar konuşuyorsun, duyamıyorlarsa kulaklarını temizletsinler.

Cnm bende eskiden cekingendim hep cok arkadasım oldu ama yabancı kisilerin yanında daha sessiz kalirdim, cekinirdim sonra zamanla açıldım belki isimden kaynaklandı insanlarla uğraşınca rahatladım açıldım şimdi cok daha sıcak bir ınsanım
Sana tavsiyem karşındakiler senden üstün degil hepsi senin gibi insan
Kimseden küçük degilsin önemsiz hiç degilsin
Bunları bir topluluk da aklına getir ve çekinme
Lafa girerken çekinme
Karşındaki ınsanlarda Hollywood yıldızı degil
Zamanla dediklerimi yaparsan kendini telkin ederek ne kadar değiştiğini göreceksin
Hatta bu sefer ay ne cok konuşuyorsun diyecekler:))

Cnm birak tek derdin bu olsun, sosyal fobi en kolay psikolojik rahatsizlik bence. Once birkac konu bulmak icin her sabah bir gazete al oku ve birisinin yanina gidince basla " aaaa duydun mu bilmemne 11 asker olmuS" veya baska bir konudan gir anlatmaya basla haber detayi ver al sana konu iste , o ne derse sende ekle cikar bolca anlat, unutmaki kimse mukemmel degil ve kimse senle konusmuyorsun diye dalga filan gecmez, bu bir hastalik veya eksiklik degil, suskun yapida olabilir insan, bunu kusur haline getirmek isteyip öyle gostermeye calisan varsa bu onun tuhafligindandir, is hayati kurtlar sofrasi kimseye ezilme ez gitsin senin onlardan neyin eksik heeeee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…