Is arkadasinin bitmeyen asagilamalari, terörü

Kadın hem şoven hem de ırkçı. Lütfen dava edin ve tazminat alın. Almanya'da insan ve azınlık hakları saklıdır. Iyi bir avukatla kök söktürürsünüz hem kadına, hem de böyle bir çalışanı şirket bünyesinde barındırdığı için firmaya. Hemen email yazismalariyla durumu amirlerinize bildirin ve dava açacağınızi belirtin. Neden bekliyorsunuz?

Merhaba, öncelikle çok üzüldüm önceki zamanlarda özellikle işe ilk başladığım kabul görme döneminde çok fazla bu tarz şeyler yaşadım ve ne yaptım biliyor musunuz her birinde sürekli dondum kaldım sustum şuan o sustuklarıma üzülüyorum artık kendimi öyle şartlandırdım ki karşımdaki kim olursa olsun içime atmadan bi cevap vereceğim kısmen biraz daha iyi şimdi durumlar ama hala daha istediğim gibi değil

Yuzyuze konusmak istiyordum ama yoneticim haftaya izinli, o yuzden mail yazicam. Aynen dediginiz gibi irkci, asagilik kompleksli bir kadin.

Cok sevindim adiniza, yasayan bilir gercekten.

Kendinizi sartlandirip mi astiniz sadece yoksa baska yontemler vs denediniz mi?

Neden kendini savunmuyorsun ki? Gakaret ettiğini diliyle söylüyor ama sen hala gülümsüyorsun neden? Bu karşı tarafa güç veriyor çünkü kendi kendini eziklemiş oluyorsun. Benimde iş yerinde kiloya takıntılı biri var ekmek yesem az ye der üşüsem sende yağ çok neden üşüdün der :) lafımı hiç çekinmiyorum ben cevap veririm. Babasının yerinde hayrına çalıştırmıyor ya salağa bak. Vizyonsuz insanlar

Sonrasında durup dururken sataşırsanız suçlu olursunuz tabi.
Ben olsam şikayet babında patrona yansıtmam "X hanım yeni gelenleri pek sevmiyor herhalde" diye lafı araya sıkıştırırım sadece.
Diğer yandan bizim Almanlar diye anlatırken sizde "bizim Türklerde de bodur tavuk her daim piliç diye bir söz vardır" diye gülün geçin sizde. Şakalaşarak verin cevabını.

Bu arada selvi boylu arkadaşlar bozulmasın yazdığıma. Buda biz kısa boylu hatunların tesellisi :)

Yuzyuze konusmak istiyordum ama yoneticim haftaya izinli, o yuzden mail yazicam. Aynen dediginiz gibi irkci, asagilik kompleksli bir kadin.
Mail yazın lütfen. Herşey kayıtlı olsun. Söz uçar yazı kalır. Hemen aksiyon alın. Yerinizde olsam bu durumu avantaja çeviririm. Haklı olan, ayrımcılığa, mobbinge uğrayan sizsiniz. Hafife alınacak bir durum değil.

Profesyonel ortamda İşler mail ile ilerler. Elinizde yazışmalar bulunsun. Hatta ben olsam tüm ekibi CC ye eklerim ki olayı sümen altı etmesinler.

Ya şey diyin bir dahakine frau bilmem ne, sanırım bu iş dışı durumlara kariyeriniz boyunca öyle kafayı taktınız ki bu yaşta hala bu mertebedesiniz. İş dışı yorumlarınız devam ettiği takdirde sizi şikayet etmek durumunda kalacağım.

Hatta ekleyin siz çok büyük bir farka sahipsiniz Almanlara nazaran. Nedir diye sorduğunda, dünyaca ünlü Alman disiplini sizde hiç oluşmamış maalesef.
Ay uyuz oldum kadına.

Profesyonel ortamda İşler mail ile ilerler. Elinizde yazışmalar bulunsun. Hatta ben olsam tüm ekibi CC ye eklerim ki olayı sümen altı etmesinler.

ama burada bu biraz buyuk tepki olmaz mi?
yani hic rahatsiz oldugunu diliyle soylememis ki konu sahibi.
su sekilde herkese mail atsa,
kadin gayet "ya yuzume soyleseydi, ben espri olsun diye soyluyordum" diyip siyrilir, hatta konu sahibini uyumsuz gosterebilir.
Sahsen ben de oyle dusunurum giyabinda.
Hic tepki vermeyip, sonra da direk yasal surec baslatacagim dese birisi normal mi karsilarsiniz siz olsaniz?

Bir de ben cidden suc teskil edecek bir davranis gormuyorum,
irkcilik nedir, bir polise gitseniz, okula gitseniz vs size dininiz/diliniz/irkiniz/... geregi hizmet verilmese veya ayrimcilik yapilsa odur, ya da amiriniz tarafindan yukselmeniz engellense, maasiniz dusurulse vs vs. Buradaki mevzubahiz kadin konu sahibinin altinda calisan birisi. Konu sahibini hic bir sekilde etkilemiyor, dedigi/yaptigi seyler. Elbette konu sahibi rahatsiz oluyor olabilir ama onu da bi zahmet dile getirecek yani.

Ben kafamda söyle tasarladim:

Bugün yöneticime mail atip Ithamlarini, imalarini yazacagim.

Bir de özellikle kendim konusmak istemedim, bir yönetici olarak sizin olaylara ve her iki tarafa da daha tarafsiz yaklasip, durumu daha rahat cözebileceginizi düsündüm diye belirtecegim.

Hatta ekleyin siz çok büyük bir farka sahipsiniz Almanlara nazaran. Nedir diye sorduğunda, dünyaca ünlü Alman disiplini sizde hiç oluşmamış maalesef.
Ay uyuz oldum kadına.

Sarimsak yorumlarin ve nickin beni güldürdü:)

Gercekten yillardir ayni pozisyonda ne uzamis ne kisalmis. Bir de kalkmis yeni jenerasyonla anlasamiyorum diyor.

Ben kadinla konusmaktan emin degilim. Daha önceki is yerimde de boyle manyak bir kadin vardi. Herkesin kilosuna, kiyafetine evliligine kulp takan bir zavalliydi.

Onunla kendim konustum, anlattim. Hic bir ise yaramadi. Patronum da keza ona soylemedim diye kizdi, cunku burada asayisi saglamak benim isim diye.

Yonetici ile veyahut da IK departmani ile bu konulari konusmakta sorun yok zaten, normal ve de gayet profesyonel.
Ben tum ekibe cc lemek olayini abarti olarak gordum, en azindan su asamada.
hani siz rahatsizliginizi dile getirirsiniz, cozum bulunmaz, o zaman tabi ki hodri meydan, her yol mubah derim de.

Kadinla konusmak davranisini degirtirmez zaten ama en azindan,
"ben uyardim ama halen daha devam ediyor" dediginizde daha etkili olur, yoksa ben de ise yarayacagini dusunmuyorum dogrusu.

desene ona benim boyum bu kadar. uzun yada kısa olmak benim elimde değil.boyumu uzatamam.Doğacağım ırkı ben seçmedim bunuda değiştiremem.Dini inancım kendi seçimim karışmak kimsenin haddine değil.Yasalar belli. ama sen çok şanslısın .kötü olan karakterini düzeltebilirsin.iyi bir insan bile olabilirsin.bunları yapamasan bile ırkçı düşüncelerini lüzumsuz sözlerini içinde tutabilirsin.Bu senin için çok zor olacak biliyorum ama sana güveniyorum yapabilirsin sen.bu yolda da sana başarılar diliyorum de gülümse ve sakince yoluna yürüyüp git.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…