- 22 Mayıs 2010
- 1.654
- 2.346
- 658
- Konu Sahibi Camille_claudel
-
Kadın hem şoven hem de ırkçı. Lütfen dava edin ve tazminat alın. Almanya'da insan ve azınlık hakları saklıdır. Iyi bir avukatla kök söktürürsünüz hem kadına, hem de böyle bir çalışanı şirket bünyesinde barındırdığı için firmaya. Hemen email yazismalariyla durumu amirlerinize bildirin ve dava açacağınızi belirtin. Neden bekliyorsunuz?
Merhaba, öncelikle çok üzüldüm önceki zamanlarda özellikle işe ilk başladığım kabul görme döneminde çok fazla bu tarz şeyler yaşadım ve ne yaptım biliyor musunuz her birinde sürekli dondum kaldım sustum şuan o sustuklarıma üzülüyorum artık kendimi öyle şartlandırdım ki karşımdaki kim olursa olsun içime atmadan bi cevap vereceğim kısmen biraz daha iyi şimdi durumlar ama hala daha istediğim gibi değil
Sonrasında durup dururken sataşırsanız suçlu olursunuz tabi.Gunaydin arkadaslar,
Daha önce de bir konu acmistim ayni kisiyle alakali ve biraz daha sabretme, bekleme karari almistim.
Önceki konum : Is arkadasi terörü
(Eski konumun özeti: ise basladigim günden itibaren orada calisan bir kadinin sürekli imali bir sekilde islamdan, türbandan, türban takan insanlardan korkmasindan ve ne kadar kisa oldugumdan dem vurmasi. Olay almanyada yasaniyor.)
Ise baslayali 3 ay olacak nerdeyse. Yeni ortama, arkadaslarima, isime alistim. Ancak bu lanet olasi kadin yakami birakmiyor.
Dün toplantidayken odama geldi, toplantida oldugumu görünce cikti, ben de isim bitince yanina gittim. Koordine olarak calisiyoruz ama ben onun üstündeyim. Gidince bir sürü nutuk cekti, neyi nasil yapmam gerektigi konusunda:) he he diyip cikacaktim, bir sey daha gostermek istedi ve bana dönüp o kadar kisasinki (1.53 boyundayim) masami ayarlamama gerek bile yok dedi. Ardina da sunu ekledi: bu aslinda asagilayici bir cümle ama?! Ben donup kaldim, gülmeye falan vurdum ama ne munasebet.
2 hafta sonra patronumla bir konusmamiz olacak, onun bana benim ona geri bildirimimiz icin. Ben bu konuyu orada dile getirmek istiyorum.
Ama bir taraftan da kadinin kendisine soyleyip icimi dokmek istiyorum. Ben bu ise basvururken boy kriter olarak sunulmadi, podyumda yurumeye gelmedim ama oyle dahi olsa senden daha fazla sansim olurdu demek istiyorum.
Sizce ne yapiyim? Deneme suresini sikayetsiz vs atlatmak istiyordum ama sabredemiyorum.
Bir de bu kadin bana bunlari soylerken ben donup kaldim. Tepki veremedim. Bu bana hep oluyor. Bunu nasil asarim? Sonrasinda gidip satasiyorum ama suclu cikiyorum o zaman da.
Mail yazın lütfen. Herşey kayıtlı olsun. Söz uçar yazı kalır. Hemen aksiyon alın. Yerinizde olsam bu durumu avantaja çeviririm. Haklı olan, ayrımcılığa, mobbinge uğrayan sizsiniz. Hafife alınacak bir durum değil.Yuzyuze konusmak istiyordum ama yoneticim haftaya izinli, o yuzden mail yazicam. Aynen dediginiz gibi irkci, asagilik kompleksli bir kadin.
Cevabini neden vermiyorsun? Ayrica neden 2 hafta bekleyesin? Bence hemen randevu yap patronunla konu bu meseleyi..
Bence mail yazma.. canli konusmak cok daha etkileyicidirYoneticim izine ayriliyor ve cok yogun. O yüzden gelince konusurum diye dusunmustum ama mail yazicam.
Ozel diye bisey nerde kaldi?Profesyonel ortamda İşler mail ile ilerler. Elinizde yazışmalar bulunsun. Hatta ben olsam tüm ekibi CC ye eklerim ki olayı sümen altı etmesinler.
Profesyonel ortamda İşler mail ile ilerler. Elinizde yazışmalar bulunsun. Hatta ben olsam tüm ekibi CC ye eklerim ki olayı sümen altı etmesinler.
ama burada bu biraz buyuk tepki olmaz mi?
yani hic rahatsiz oldugunu diliyle soylememis ki konu sahibi.
su sekilde herkese mail atsa,
kadin gayet "ya yuzume soyleseydi, ben espri olsun diye soyluyordum" diyip siyrilir, hatta konu sahibini uyumsuz gosterebilir.
Sahsen ben de oyle dusunurum giyabinda.
Hic tepki vermeyip, sonra da direk yasal surec baslatacagim dese birisi normal mi karsilarsiniz siz olsaniz?
Bir de ben cidden suc teskil edecek bir davranis gormuyorum,
irkcilik nedir, bir polise gitseniz, okula gitseniz vs size dininiz/diliniz/irkiniz/... geregi hizmet verilmese veya ayrimcilik yapilsa odur, ya da amiriniz tarafindan yukselmeniz engellense, maasiniz dusurulse vs vs. Buradaki mevzubahiz kadin konu sahibinin altinda calisan birisi. Konu sahibini hic bir sekilde etkilemiyor, dedigi/yaptigi seyler. Elbette konu sahibi rahatsiz oluyor olabilir ama onu da bi zahmet dile getirecek yani.
Hatta ekleyin siz çok büyük bir farka sahipsiniz Almanlara nazaran. Nedir diye sorduğunda, dünyaca ünlü Alman disiplini sizde hiç oluşmamış maalesef.
Ay uyuz oldum kadına.
ama burada bu biraz buyuk tepki olmaz mi?
yani hic rahatsiz oldugunu diliyle soylememis ki konu sahibi.
su sekilde herkese mail atsa,
kadin gayet "ya yuzume soyleseydi, ben espri olsun diye soyluyordum" diyip siyrilir, hatta konu sahibini uyumsuz gosterebilir.
Sahsen ben de oyle dusunurum giyabinda.
Hic tepki vermeyip, sonra da direk yasal surec baslatacagim dese birisi normal mi karsilarsiniz siz olsaniz?
Bir de ben cidden suc teskil edecek bir davranis gormuyorum,
irkcilik nedir, bir polise gitseniz, okula gitseniz vs size dininiz/diliniz/irkiniz/... geregi hizmet verilmese veya ayrimcilik yapilsa odur, ya da amiriniz tarafindan yukselmeniz engellense, maasiniz dusurulse vs vs. Buradaki mevzubahiz kadin konu sahibinin altinda calisan birisi. Konu sahibini hic bir sekilde etkilemiyor, dedigi/yaptigi seyler. Elbette konu sahibi rahatsiz oluyor olabilir ama onu da bi zahmet dile getirecek yani.
Ben kafamda söyle tasarladim:
Bugün yöneticime mail atip Ithamlarini, imalarini yazacagim.
Bir de özellikle kendim konusmak istemedim, bir yönetici olarak sizin olaylara ve her iki tarafa da daha tarafsiz yaklasip, durumu daha rahat cözebileceginizi düsündüm diye belirtecegim.
Ben kadinla konusmaktan emin degilim. Daha önceki is yerimde de boyle manyak bir kadin vardi. Herkesin kilosuna, kiyafetine evliligine kulp takan bir zavalliydi.
Onunla kendim konustum, anlattim. Hic bir ise yaramadi. Patronum da keza ona soylemedim diye kizdi, cunku burada asayisi saglamak benim isim diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?