İş arkadaşları ve üslubları

bebosss

EdeP ;MutLuLuğa SebeP...
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2015
1.085
487
73
Merhaba kızlar.
Bi kuruma devlet memuru olarak atandım.daha 1 ay oldu işe başlayalı.Kurumda ast üst ilişkisi var.
Yöneticilerimiz belli.Ama bu bi kaç haftadır bazı iş arkadaşlarımın tavırları canımı o kadar sıktı ki.Bayanlar arasında görev dağılımı yok o an kime söylenilirse yada kim boşsa o yapar. bi kaç bayan benimle aynı statüye sahip olmalarına rağmen emrivaki konuştu üç dört kez.Biri de kendisine verilen görevi bana yaptırmaya çalıştı.
O kadar üslubsuzlarki.Rica etmeyi bile bilmiyorlar.Biriyle de sırf bu yüzden olaylı olduk .
Napayım kızlar akıl verin.uzun süre iş hayatında olanlarınız var.Nasıl davranayım bana böyle davrananlara karşı.
İş yerinde herkes birbiriyle samimi arkadaşlık kurmuş.ben de çok sıcak kanlı bi insanım.yeni geldiğim için kaynaşmaya çalışıyorum.yanlarında oturuyorum.gülerek selam veriyorum.
Bi suratsz var bazen selam veriyorum yada şakalaşıyorum bi şey soruyorum hiç cevap bile vermiyor o kadar bozuluyorumki.Eşim kızıyor bana , böyle herkese güldüğün için güleç olduğun için başına geliyor diyor.
Akıl verin böyle insanlara nasıl davranayım nasıl iş yerinde ağırlığımı koyayım.Tecrübelerinizi paylaşın benimle.Saf gibi durmak istemiyorum bu emrivakicilere,canı istediğinde benimle konuşup istemediğinde konuşmayanlara nasıl davranayım

İş hayatında sizin tarzınızda kim insanlara maalesef enseye vur lokmayı al şeklinde bakıyorlar.
Ben yerinizde olsam bana emir verdiği zaman onu aynı tarzda uyarırım.
Yapmışlığım da çok vardır.
Kimseyle arkadaş olmak için çabalamayın bence. Cool insanlar her zaman iş hayatında bir kaç adım önde olur.

İş hayatında sizin tarzınızda kim insanlara maalesef enseye vur lokmayı al şeklinde bakıyorlar.
Ben yerinizde olsam bana emir verdiği zaman onu aynı tarzda uyarırım.
Yapmışlığım da çok vardır.
Kimseyle arkadaş olmak için çabalamayın bence. Cool insanlar her zaman iş hayatında bir kaç adım önde olur.
Zaten o an bana emir vererek konuşan kızı terslemediğim için sonradan o kadar çok pişman oldum ki

Zaten o an bana emir vererek konuşan kızı terslemediğim için sonradan o kadar çok pişman oldum ki
Yerinizde olsam sadece bir günaydın derim o da cidden adaptan. Başka da hiç bir reaksiyon vermem. Bana iş kakalamaya çalışanlara da ben meşgulum sen yap derim.

Merhaba kızlar.
Bi kuruma devlet memuru olarak atandım.daha 1 ay oldu işe başlayalı.Kurumda ast üst ilişkisi var.
Yöneticilerimiz belli.Ama bu bi kaç haftadır bazı iş arkadaşlarımın tavırları canımı o kadar sıktı ki.Bayanlar arasında görev dağılımı yok o an kime söylenilirse yada kim boşsa o yapar. bi kaç bayan benimle aynı statüye sahip olmalarına rağmen emrivaki konuştu üç dört kez.Biri de kendisine verilen görevi bana yaptırmaya çalıştı.
O kadar üslubsuzlarki.Rica etmeyi bile bilmiyorlar.Biriyle de sırf bu yüzden olaylı olduk .
Napayım kızlar akıl verin.uzun süre iş hayatında olanlarınız var.Nasıl davranayım bana böyle davrananlara karşı.
İş yerinde herkes birbiriyle samimi arkadaşlık kurmuş.ben de çok sıcak kanlı bi insanım.yeni geldiğim için kaynaşmaya çalışıyorum.yanlarında oturuyorum.gülerek selam veriyorum.
Bi suratsz var bazen selam veriyorum yada şakalaşıyorum bi şey soruyorum hiç cevap bile vermiyor o kadar bozuluyorumki.Eşim kızıyor bana , böyle herkese güldüğün için güleç olduğun için başına geliyor diyor.
Akıl verin böyle insanlara nasıl davranayım nasıl iş yerinde ağırlığımı koyayım.Tecrübelerinizi paylaşın benimle.Saf gibi durmak istemiyorum bu emrivakicilere,canı istediğinde benimle konuşup istemediğinde konuşmayanlara nasıl davranayım
Artık çok geç gibi ama eşiniz haklı çok güleç olmayın yanlarına oturmanıza gerek yok selam almayana vermeye de zaten zamanla aynı ortamda kala kala mecburi bir yakınlık kendiliğinden olur ama siz kurmaya çalışırsanız ezerler

samimiyet kurmaya çalışmayın, fazla güleç olmanıza gerek yok. işinizi yapın yeter.
eşiniz haklı sizi öyle güleç samimi görmüşler iş yaptırmaya çalışıyorlar işte.
kamu kurumlarında malesef deneyime çok kıymet veriyorlar, afedersiniz ama aptal bile olsa karşınızdaki sırf sizden eski diye size emir verme hakkını görüyor kendisinde.

fazla yüz göz olmadan ortama da çok zıt gitmeden işinize bakın zamanla ortama alışırsınız onlar da size alisir.

gecen sene ben de yeni atanmistim bir de hamileydim üstelik, sırf izine cikicam onları yuz ustu birakicam gibi hissettigimden yani bana oyle hissettirdiklerinden bütün agir isleri yaptim deli gibi calistim. 8 aylık hamile halimle beni baya bildiginiz agir islerde çalıştırdılar hic hakkımı helal etmiyorum kendilerine.
ben olsaydım öyle davranmazdim yeni gelen birine.
zamanla alışırsınız insallah

Hiç gerek yok samimiyete, aksine mesafeli olun ki size karşı davranışlarında rahat olmasınlar.Tavriniz net olsun, zamanla alışırlar bu mesafeli durusunuza.Emin olun iyi insan olmak her zaman işe yaramiyor, maraz doğuyor üstelik

Bence pozitif yanlari dusunun , isten cikarilma korkunuz olmaz, mesai derdiniz olmaz , tatiliniz belli, her 3 yilda bir is degistirme derdiniz yok 5 yil sonra 1 ay izin hakkiniz olacak, emekli olana kadar calisabileceginiz isiniz var, 40 yasinda beni ise kim alir korkunuz olmaz... Bu devirde bu bile lüks. Oraya insanlarla muhabbete gitmiyorsunuz, ekmek paranizi kazanmaya gidiyorsunuz. Amacinizi hatirlayinca onlari cok takmazsiniz.

Hiçbir kımseyle farkınız yok bunun bilincine varın.Kimden ne goruyorsanız aynısını iade ediniz şahsa.
Ailemden uzakta bir işe baslamıştım tekim ustelık o şehirde herkes yeni geldıgımi ve yalnız yasadıgımı biliyordu ve hep bilmişlik yada samımısız davranıyordu. İşime baktım kımseyle işim olmadı. Ustelık terfi aldım.Sonra hepsi kankam oldu. 😆😆😆

samimiyet kurmaya çalışmayın, fazla güleç olmanıza gerek yok. işinizi yapın yeter.
eşiniz haklı sizi öyle güleç samimi görmüşler iş yaptırmaya çalışıyorlar işte.
kamu kurumlarında malesef deneyime çok kıymet veriyorlar, afedersiniz ama aptal bile olsa karşınızdaki sırf sizden eski diye size emir verme hakkını görüyor kendisinde.

fazla yüz göz olmadan ortama da çok zıt gitmeden işinize bakın zamanla ortama alışırsınız onlar da size alisir.

gecen sene ben de yeni atanmistim bir de hamileydim üstelik, sırf izine cikicam onları yuz ustu birakicam gibi hissettigimden yani bana oyle hissettirdiklerinden bütün agir isleri yaptim deli gibi calistim. 8 aylık hamile halimle beni baya bildiginiz agir islerde çalıştırdılar hic hakkımı helal etmiyorum kendilerine.
ben olsaydım öyle davranmazdim yeni gelen birine.
zamanla alışırsınız insallah
Himm kötü olmuş sizin için ya:( inşallah inşallah

Hiçbir kımseyle farkınız yok bunun bilincine varın.Kimden ne goruyorsanız aynısını iade ediniz şahsa.
Ailemden uzakta bir işe baslamıştım tekim ustelık o şehirde herkes yeni geldıgımi ve yalnız yasadıgımı biliyordu ve hep bilmişlik yada samımısız davranıyordu. İşime baktım kımseyle işim olmadı. Ustelık terfi aldım.Sonra hepsi kankam oldu. 😆😆😆
İşte aynen bana da öyleler.hep bi bilmişlik taslıyorlar.
Zaten hepsi bi yalaka.Terfim olsa eminim benim de kankam olmaya çalışırlar😁😁

Sonradan geldin ya üzerinde üstünlük kurarak şımarma diye böyle tavır takınmış olabilirler (şımarırsın diye demiyorum onlar öyle düşünüyordur) memuriyette şöyle bişi var yeni gelen yerini bilsin diye yükleniyorlar biraz (genelleme yaptım her yerde aynı olacak diye bişi yok)

Kamuda ikinci yılım dolmak üzere. Tavsiyem kendi halinizde olun. Güleryüzlü ama mesafeli olun. Kimseyle samimi olmak zorunda değilsiniz. Başkalarının samimi olması canınızı sıkmasın.

Devlet okulunda öğretmenim. Aslında yeni öğretmen değilim ama okulumdakilerin yaşlarına bakarak oldukça küçük kalıyorum.
Başkalarına sinirlenen müdürüm hırsını benden çıkarmaya kalkışınca kendinize gelin benimle bu şekilde konuşamazsınız diye yüksek sesle cevap vermiştim, bağırarak konuşmayın diyerek tekrar bağırdı müdür, siz bağırmayı bıraktığınız an ben de bırakırım dedim. Hala gururla hatırlarım😂😂😂
Bunu niye anlattım, bu olaydan sonra müdür bana biraz surat yapsa da şu an aramız son derece iyi. Amirler ya da kıdem olarak sizden eski insanlar ilk zamanlar gençleri mutlaka deniyorlar. Kimin kime gücü yeterse hesabı.
Devamında ise sizin karşılığınıza göre muamele ediyorlar.
Kısacası kendinizi ezdirmeyin.

çalışma arkadaşlarınızla samimi olmak zorunda değilsiniz, ki olmamanız da gerekir zaten. belki çok başka departmanlardan insanlarla yakın arkadaş olabilirsiniz fakat aynı departmandan hiç gerek yok.
ayrıca yeni geldim, beni de aranıza alın, benim de arkadaşım olsun enerjisini etrafınıza yaydığınız anda bunu kullanıp istediklerini yaptırmaya çalışırlar. siz de çıban başı olmamak için herşeye evet der ezilirsiniz.
bu şekilde size iş itelediklerinde başka bir işim var diyip kabul etmeyin.
asla amirinize de şikayet etmeyin, o da ters teper.
kibar salvolarla onların iş yıkma çaılşmalarını savuşturun.

Devlet okulunda öğretmenim. Aslında yeni öğretmen değilim ama okulumdakilerin yaşlarına bakarak oldukça küçük kalıyorum.
Başkalarına sinirlenen müdürüm hırsını benden çıkarmaya kalkışınca kendinize gelin benimle bu şekilde konuşamazsınız diye yüksek sesle cevap vermiştim, bağırarak konuşmayın diyerek tekrar bağırdı müdür, siz bağırmayı bıraktığınız an ben de bırakırım dedim. Hala gururla hatırlarım😂😂😂
Bunu niye anlattım, bu olaydan sonra müdür bana biraz surat yapsa da şu an aramız son derece iyi. Amirler ya da kıdem olarak sizden eski insanlar ilk zamanlar gençleri mutlaka deniyorlar. Kimin kime gücü yeterse hesabı.
Devamında ise sizin karşılığınıza göre muamele ediyorlar.
Kısacası kendinizi ezdirmeyin.
Alkışlıyorum sizi.işte ben de böyle olmak istiyorum😁😁

Alkışlıyorum sizi.işte ben de böyle olmak istiyorum😁😁
İş hayatında bazı ufak eşikler oluyor, onları aşarsanız sıkıntı yok. O yüzden haksızlığa uğradığınıza inandığınız an tepkinizi gösterin. İnanın fazla samimiyete hiç gerek yok, kimi insanlar malesef bunu hak etmiyor ve gülen yüzünüzden gereksiz bir cesaret buluyor.
Çok yeniymişsiniz daha, eminim zamanla kendiniz fark edeceksiniz.

Back
X