İş-arkadaşlık-yanlış anlaşılma

3 senedir burada çalışıyorum hiç bir dedikoduya karışmamıştım , ortasına direk atladım , anita’ya Ayşe ve monicanın dedikodusundan kaçtı zaten
Kız normal yaşamında da anlatım biçimin bu şekildeyse.Ben çok malzeme çıkartırım senden. O yüzden kimsenin etlisine sütlüsüne karışma

"Monicacim biraz konusabilir miyiz, yanlis anlasilma oldu sanirim dun aramizda. Benim kafam yogundu, algilayamadim galiba o an" Boyle boyle karisik kurusuk cumlelerle gonlunu al monicanin. Anlatmaya kalksan olayi, arada "sen de zaten soylesin boylesin" demek gerekecek bi noktada. O yuzden hani bi sey soylenir bazen ama konuyla ilgili degildir aslinda ama karsi taraf ya soyledi soyleyecegini diyip bir sey iddia edemez ya o sekil kisa bir aciklama yap yuvarla iste. Ayseye de ayni taktik, gerekirse. Siyril cok bulandirmadan olayi. Ustune gelinirse de anlamamis gibi yap, ozur dile bi yanlis anlasilmaya neden olduysam falan diyip. Kapat konuyu. Hayat bunlar icin fazla kisa ya. Bu kadar takilma. (Konuyu da hala anlamadim ama bu sana cozum olur bence)

bir şey deyim mi anlattıkça benimde kafam karıştı
Ben ifşa etmiş oldum ( garib bir biçimde bilinçli yapmadım) aptalığımı kanul ediyorum
Monica dedikoducu veya değil ayak kaydırmak istemesi değil benim taptığım çok büyük bir ayıp
Özür dilemek bile yetmez gibi geliyor
Çok utanç verici gerçekten
Usta olmadan büyüklük taslamak gibi
Ona nasıl bir açıklama yapabilirim diye sormalıydım aslında
Gerçekten üzgünüm ve utanıyorum
O ne niyetle yaparsa yapsın yanlış olan benim yaptığımdı
Ve yemin Nil’e edebilirim tüm kalbimle söylüyorum gerçekten bizim firmadan bahsediyor sandım

Kız normal yaşamında da anlatım biçimin bu şekildeyse.Ben çok malzeme çıkartırım senden. O yüzden kimsenin etlisine sütlüsüne karışma
Bugüne kadar yanlış anlaşılma problemleri yaşamadım, dedikodu sadece yakın arkadaşımlarımla yaparım iş ortamında asla dedikodu yapmam zaten gerek yok ,

o zaman gerçekten ayıp olmuş. monicaya da bunu bu şekilde anlatman lazım. ama monica kötü niyetli değilse boş yere onun da zarar görmemesi için ayşeyle de konus istersen
Ayşe’ye anlattım durumu, lütfen şefe söyleme bu benim yanlış anlamam, sende biliyorsun başka bir iş aradığımı o iyi niyetle yaptım ben kötü bir karşılık verdim diye
Ayşe’de sana oyun kuruyor farkındamısın bunu şefe sen söylemelisin diye baskı yaptı asla demem sen de deme dedim

Kızlar olayı anladım anlatıyorum

Şimdi konu sahibi bir hastanede çalışıyor taşeron firma ve işinden memnun değil,yönetim de kendine usta olarak görev al demiş konumu ve maaşı daha iyi bi iş teklif etmiş yani kısaca,monica da usta olmak istiyormuş mesaj atmış ,” burada yeterince kadın var diğer hastanede kadın çalışan eksikmiş “ diye oraya yönlendirmiş , konu sahibide bunu usta olan Ayşe’ye söylemiş ,o da sinirlenmiş sen onun lafına niye bakıyorsun o senin ayağını kaydırıp usta olmak istiyor demiş ,monicanın mesajını söyleyince onu ifşa etmiş gibi olmuş yüzüne nasıl bakıcam diyor

konu sahibi bence Monica ortalık karıştırıyor boşver hiç açıklama yapma bile,çok istiyorsa kendi gitsin oraya sen niye dert ettin ki

Hiç bir şey anlamadım

Burda yazdığınız gibi anlatın. Tepkisel davranabilir ama doğru neyse o .olan olmuş artık

aman bi şey yapma bence.
monica belki cidden ayak kaydırmak için başka iş önermiştir. bence farkında olmadan iyi bir şey yapmışsınız. ne güzel ustabaşı olursunuz işte. çok istiyorsa kendi gitsin

Ablacim anladigim dogruysa sen ve Ayse azicik fesat geldiniz bana. Varsayalim Monica seni gondermeye calisiyor, o mesajda sorabilirdin “anlamadim, amacin ne “ gibi. Bence sen onun ayagini kaydirmak ister gibi sikayet etmissin. Sikayet ettigin de iyice betermis. Allah korusun insan rahatsiz olursa elbette yoneticisine soyleyecegi durumlar olabilir. Ama hemen her seyi yetistirmek azcik insanin ekmegi ile oynamak gibi geliyor bana.

Bu kadar anlattınız biz bir şey anlamadıysak Monica da anlamamıştır. Çok da şaapmayın bence

Benim anladığım sizin açıklama yapmanıza gerek yok. Dedikoducu ve fesat insanlar aynı zamanda şüphecide olurlar. Açıklama yapmak daha fazla şüphelenmelerine sebep olur bu kural şaşmaz.

Eğer ustabaşılığı kabul etmeyecekseniz tekrar konuyu açmayın. Eğer kabul edecekseniz ona şunu sorabilirsiniz;
'Bana ustabaşılık teklif edildiğinden haberin var mı?'
Halinden tavrından anlarsınız niye böyle bir mesaj atmış. Konuyu devam ettirmek içinde ilk adım olmuş olur.

Kadın gerçekten iyi niyetle mesaj atmış olabilir. Ama Anita'nın ayağını kaydıranda o madem. Böyle bir insana tehdit gibi, yada onu tehdit etmiş gibi algılanmak istemiyorsunuz. Yada sadece profesyonel davranmak istiyorsunuz bilmiyorum. Ama sökmez, her türlü uğraşırlar.

Ayşe'ye söylerim demeniz iki yönden de iyi. Teklifi biliyorsa bir sıkıntı olursa üstlere haber gideceğini kestirmesi lazım. Sizin ikinci Anita olmanızı istemeyeceklerdir. Bilmiyorsa diğer hastahanedeki pozisyonlar için görüşmek isteyeceğinizi düşünmüşte olabilir.

Yarın onunla konuşun veya konuşmayın; iki türlü de suçlu gibi davranıp eline koz vermeyin. Gayet normal davranın.

O kadar herkes anlamadım yazmıs kı ben de kesin yanlış anlamısımdır dıyıp okuyım devamını dedim ,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…