- 30 Aralık 2009
- 4.885
- En iyi cevaplar
- 1
- 22.456
- 833
Kız normal yaşamında da anlatım biçimin bu şekildeyse.Ben çok malzeme çıkartırım senden. O yüzden kimsenin etlisine sütlüsüne karışma3 senedir burada çalışıyorum hiç bir dedikoduya karışmamıştım , ortasına direk atladım , anita’ya Ayşe ve monicanın dedikodusundan kaçtı zaten
Bugüne kadar yanlış anlaşılma problemleri yaşamadım, dedikodu sadece yakın arkadaşımlarımla yaparım iş ortamında asla dedikodu yapmam zaten gerek yok ,Kız normal yaşamında da anlatım biçimin bu şekildeyse.Ben çok malzeme çıkartırım senden. O yüzden kimsenin etlisine sütlüsüne karışma
Ayşe’ye anlattım durumu, lütfen şefe söyleme bu benim yanlış anlamam, sende biliyorsun başka bir iş aradığımı o iyi niyetle yaptım ben kötü bir karşılık verdim diyeo zaman gerçekten ayıp olmuş. monicaya da bunu bu şekilde anlatman lazım. ama monica kötü niyetli değilse boş yere onun da zarar görmemesi için ayşeyle de konus istersen
Hayır hiç cevap yokPeki siz Monica'ya, bunu Ayse'ye söyleyecegim dediginizde, Monica bir tepki vermedi mi?Mecazen
HayırSiZ sesli klavyeyle mi yazıyorsunuz?
Hiç bir şey anlamadımİyi akşamlar arkadaşlar, ilk kez aile dışında bir konu açıyorum.
Ben bir hastanede çalışıyorum taşeron firma işçisi olarak, aynı firmaya bağlı yaklaşık 30 kişiyiz.Ben başka bir iş arıyordum ama bir türlü istediğim şartlarda iş denk gelmemişti bunu da iş arkadaşlarım şefimde biliyordu, bugün sabah şefim bürosuna çağırdı beni çalışanlardan sorumlu olmak isteyip istemediği sordu, temizlik personeliyiz Vorarbeiterin deniliyor ustabaşı gibi bir anlamı var Türkçede , kagıt kürek işleri denetleme kontrol falan temizlik olmayacak . Çalışma saatim ve maaşım artıyor, sorun şu ki ben bunu düşünüyorken ustabaşı olmak isteyen iş arkadaşım monica mesaj atmış , firmayı aradım burada yeterince kadın varmış ama diğer hastanede eksik varmış diye , benim kafam nasıl durduysa aptallık mı nasıl bir akıl tutulması bilmiyorum, diğer ustabaşıda Türk , ona ulaşamadı benim 2. Usta olacağı duydu o hastaneninde işini biz aldık ben söyleyeyim diye bana yazdı sandım ve Ayşe’ye söylüyorum dedim
Rezalet ayyy yok böyle bşr salaklık ve söyledim Ayşe’ye monica böyle diyor diye bşr ara , ben başka yere gitmem o hastaneyide mi bizim firma aldı dedim, kadın delirdi senin ayağına kaydırmaya çalışıyor duydu kesin senin ustabaşı olacağını , zaten iyi elamanları ksçırmaya uğraşıyor bunu şefe göster , arkadan iş çeviriyor falan deyince benim jeton anca düştü. Dedim lütfen bu aramızda kalsın ben zaten kadına resmen tehdit eder gibi Ayşe’ye söylüyorum yazdım, iş aradığımı biliyor o iyi niyetle yazmıştı diyebilir ama benim yaptığım onun başını yakmak.
Aptal biri değilimdir aslında asla birini ifşalamam ama öyle bir oldu ki , resmen kadını zor duruma soktuğum yetmedi birde tehdit ettim gibi oldu
Yarın nasıl bir açıklama yapabilirim ona
Burda yazdığınız gibi anlatın. Tepkisel davranabilir ama doğru neyse o .olan olmuş artıkİyi akşamlar arkadaşlar, ilk kez aile dışında bir konu açıyorum.
Ben bir hastanede çalışıyorum taşeron firma işçisi olarak, aynı firmaya bağlı yaklaşık 30 kişiyiz.Ben başka bir iş arıyordum ama bir türlü istediğim şartlarda iş denk gelmemişti bunu da iş arkadaşlarım şefimde biliyordu, bugün sabah şefim bürosuna çağırdı beni çalışanlardan sorumlu olmak isteyip istemediği sordu, temizlik personeliyiz Vorarbeiterin deniliyor ustabaşı gibi bir anlamı var Türkçede , kagıt kürek işleri denetleme kontrol falan temizlik olmayacak . Çalışma saatim ve maaşım artıyor, sorun şu ki ben bunu düşünüyorken ustabaşı olmak isteyen iş arkadaşım monica mesaj atmış , firmayı aradım burada yeterince kadın varmış ama diğer hastanede eksik varmış diye , benim kafam nasıl durduysa aptallık mı nasıl bir akıl tutulması bilmiyorum, diğer ustabaşıda Türk , ona ulaşamadı benim 2. Usta olacağı duydu o hastaneninde işini biz aldık ben söyleyeyim diye bana yazdı sandım ve Ayşe’ye söylüyorum dedim
Rezalet ayyy yok böyle bşr salaklık ve söyledim Ayşe’ye monica böyle diyor diye bşr ara , ben başka yere gitmem o hastaneyide mi bizim firma aldı dedim, kadın delirdi senin ayağına kaydırmaya çalışıyor duydu kesin senin ustabaşı olacağını , zaten iyi elamanları ksçırmaya uğraşıyor bunu şefe göster , arkadan iş çeviriyor falan deyince benim jeton anca düştü. Dedim lütfen bu aramızda kalsın ben zaten kadına resmen tehdit eder gibi Ayşe’ye söylüyorum yazdım, iş aradığımı biliyor o iyi niyetle yazmıştı diyebilir ama benim yaptığım onun başını yakmak.
Aptal biri değilimdir aslında asla birini ifşalamam ama öyle bir oldu ki , resmen kadını zor duruma soktuğum yetmedi birde tehdit ettim gibi oldu
Yarın nasıl bir açıklama yapabilirim ona
Ablacim anladigim dogruysa sen ve Ayse azicik fesat geldiniz bana. Varsayalim Monica seni gondermeye calisiyor, o mesajda sorabilirdin “anlamadim, amacin ne “ gibi. Bence sen onun ayagini kaydirmak ister gibi sikayet etmissin. Sikayet ettigin de iyice betermis. Allah korusun insan rahatsiz olursa elbette yoneticisine soyleyecegi durumlar olabilir. Ama hemen her seyi yetistirmek azcik insanin ekmegi ile oynamak gibi geliyor bana.Olay hastanede geçiyor
Taşeron temizlik firması , sürekli yeni hastaneler alıp yetişmiş işçisini başka hastanelere gönderiyor
Şu an 2 farklı yer devralındı ve buradaki işçilerden tasfiye edilecek
1 burası merkezi ve evlerimize yakın kimse diğer yerlere gitmek istemiyor
2 Ayşe buradaki uzun yıllardır usta
3 buraya 2. Usta alınacak
4 ben başka iş arıyorum(firmanın kaybetmek istemediği bir çalışanım, ve bir tartışmada şeflere zaten iş arıyorum istediğim gibi bulduğumda defolup gideceğim dedim
5 Monica , usta olmak isteyen kişi
6 dedikodu yaptığı ve laf taşıdığı için şeflerin usta olarak tercih etmiyor
7 teklif bana bugün geldi , ve yoğun bir şekilde düşünürken mesaj gelince
8 o hastaneyi de aldılar , bana oraya gideyim diye söylüyor sandım
9 bunu ustaya söylerim tamam dedim (bakınca direk seni şikayet ediccem demek gibi)
10 Ayşe yani usta dedi bana sen anlamadın mı senin ayağını kaydırmaya çalışıyor senin usta olacağını biliyor ondan yapıyor fiye
11 Ayşe’ye dedim ben öyle düşünmüyorum iş aradığımı biliyordu gayet iyi niyetli de olabilir ha kötü niyetli olsa dahi aynı konumda olduğum biri üstüme söylemem , üstüm olsaydı şikayet ederdim ayrıca çokta matah değil bu iş
12 ben monicaya nasıl bir açıklama yapabilirim
Burda yazdığı gibi anlatırsa kendini hiç ifade edemezBurda yazdığınız gibi anlatın. Tepkisel davranabilir ama doğru neyse o .olan olmuş artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?