İş-arkadaşlık-yanlış anlaşılma

Türkçeyi az kullananların konuları ve yorumları böyle olabiliyor.

Hiç bir şey yapma,görevine ya devam et ya da git başka iş bul Çalıştığın yerde" iş bulup defolup gideceğim" diye efelenip sonra 2. ustalık teklifine balıklama atlamak,başka yerde sana uygun iş var diyene sövmüş gibi tepki göstermek Monica ister yerinize göz koysun ister size iş bulsun Siz zaten cümle aleme oradan memnun olmadığınızı duyurmuşsunuz.Bu beni işimden etmek istiyor tepkisi neden?????

Olay anladığım şekliyle şöyle;
Mecazen memnun olmadığı için ayrılacağını söylediği işyerinden 2. ustabaşılık teklifi alıyor. Çünkü Monica adlı mikser özellikli bir çalışan 2. ustabaşı olan Anita'nın arkasından kazan kaynattığı için; Anita temizliğini yaptıkları hastahaneyle ilgilenen firmanın üstlendiği başka bir hastahaneye geçiş yaptığından pozisyonu boşaldı.

Teklifi aldığı gün Monica'dan diğer hastahanede boş yerler olduğunu haber veren bir mesaj alıyor. Monica'nın 2. pozisyonu boşaltmak için harcadığı çaba hiç aklına gelmiyorda benim artık 2. ustabaşı olduğumu zannediyor, bu bilgiyi de 1. ustabaşı olan Ayşe'ye iletilmek üzere paylaştı herhalde diye ilerisini gerisini düşünmeden; 'Tamam ben Ayşeye haber vereceğim.' deyip kısa kesiyor. Monica'dan şüphelenmedi aslında. Şüphelenseydi daha politik cevaplayıp bu sıkıntıya girmeyecekti.

Durumu Ayşe'ye söyleyince Ayşe köpürüyor. Tamda teklif aldığı gün diğer hastahanedeki iş pozisyonlarından bahsetmesini Mecazen'ide ayağının altından çekme çabası olarak yorumluyor. Ve bunu üstlere bildirmelisin diyor.
Mecazen Monica'nın niyetinin farklı olabileceğini ilk kez o an düşünüyor ama bir problem var; Monica'nın niyeti iyi veya kötü, durumu Ayşe'ye ileteceğini söyleyerek onu tehdit etmiş gibi oldu.

Ayşe'nin tavsiyesini dinlemeyecek. Ama dinlese bile şef; 'Senin iş aradığını biliyordu iyi niyetle göndermiştir.' diyebilir.

Kendisi söylemese bile Ayşe dedikodu yapan biri, Monica'nın arkasından astlar veya üstlerle konuşup Mecazen'i yine kötü duruma düşürebilir.

Buda Mecazen'in profesyonel tavrına hem Monica hemde diğer çalışanlar gözünde gölge düşürüyor. Çünkü teklifi alma sebebi fitne fücura girmeden işini iyi yapmasıydı. Ayrıca bence işin başından Monica'yı karşısına almakta istemiyor.

Konu sahibi Monica gibilerin sırtı kolay kolay yere gelmez. Ama böyle insanlara kırılgan yönünüzü asla göstermeyin. Yüzüne bakamam demişsiniz. Yanlış birşey yapmamışsınız ki. Ve bence mesajı aynı gün atması tesadüf değil. Teklifi kabul edip etmeyeceğinize dair yem attı size. Sizde cevabınızla kabul ettim demiş gibi oldunuz.

Bizim hastahanede bütün pozisyonlar dolu demesi de tuhaf geldi. Siz bambaşka bir yere gitmeyi düşünüyorsunuz muhtemelen. Bu yüzden hastahanenizde boş yer kalmadığını söylemesi ne mana anlamadım. Ayşe bu konuda haklı duruyor.

Hiç bir şey anlaşılmıyor

cok güzel aciklamissiniz.

konu sahibi siz bence cok iyi niyetlisiniz. Bu kadar kafaniza takmayin. git monica`ya yanlis aldigini acikla ama cok fazla da ezilip büzülme. Monica ortaligi karistiriyorsa cok güvenilecek birisi degildir.

Aynen öyle olay tamda anlattığınız gibi

Durum güncellemesi yapayım,
Ayşe durumu bölüm şefine billdirmiş , o’da kendi üstüne , beklemediğim kadar büyüdü , Monica; anita’nın başka bölüme geçeceğinden emin olunca usta olmak istediğini bizim şefe söylemiş,şefte düşündüğüm kişi mecazen demiş
Şef bugün teşekkür ederim bizi tercih ettiğin için monica’dan beklediğim şeyler bunlar dedi.
Bende; bu benim hatam yanlış anladığım için olay bu noktaya geldi çok tezcanlı davrandım lütfen büyümesin dedim
Şef;teşekkürümü geri alıyorum o zaman, monica’dan dost olmayacağını anlatacaksın dedi

Monica’nın ne niyetle yaptığının önemi yok aslında ,ben bilinçli bir niyetle yapmasam bile birine tuzak kurmuş oldum , kendime karşı çok utanıyorum , onun usta olmasını engellemedim tabiki ama yaptığımın çirkinliğini ben affedemiyorum

Monica ile konuştun mu?
Doğru anladıysam senin şuan kötü hissetmenin tek nedeni monica' nın zor durumda kalacağı bir şey yaptın istemeden. Doğru mu? (Diğer entrikalar değerlendirildiğinde belki de yanlışlıklada olsa iyi yapmışsın falan da denebilir ama o kısmı inan çözemedim o yüzden çok yüzeysel ve sade olarak senin için şuan rahatsız hissettiren konu bu diye düşünerek sadeleştirdim:)

Buna attığı kemendin kendi ayağına dolanması deniyor. Tam da kasıt olmadan konu tertemiz yerine oturmuş. Acilen suçluluk hissinden çıkmanız lazım. Ustabaşı olacaksanız bazı konularda da duygusal olmamaya ihtiyacınız olacak.

Şefin hatanızı kabul etme şeklinizi neden onlarla Monica arasında bir tercih gibi algıladığını anlayamadım.

Ancak bu tavrı aynen sürdürmeniz düzgün olan ve düzgün olmayan eleman arasındaki farkı anlayamadığınızı düşündürtebileceğinden sizin değerlendirme kabiliyetinizden şüphe ettirir.

Onu bugün göremedim ama yarın mutlaka karşılaşacağız , ne söyleyeceğim bilmiyorum

Şef benim hatalı olduğumu asla düşünmüyor onlara monica’nın dediğini ilettiğim ve işi kabul ettiğim için teşekkür etti bende yanlış anladığım için yaptım bu benim hatam dediğim için teşekkürümü geri alıyorum dedi, artık biz bir takımız ve aramızda konuştuklarımız bu kapının dışına çıkmayacak ama dışarı olan Herşeyi beraber konuşacağız dedi
Bende; bunu yapamayacağımı 3 senedir hiçbir dedikodu ve laf taşıma ortamında bulunmadığımı ve bunu kabul etmeyeceğimi söyledim
Şefim artık ustasının zamanla insanlarla başetmenin zorluğunu anlayacaksın dedi

Aslında şefime,- Ayşe’ye anlatamadığımda bu, Monica benim arkadaşım değil 5 dakika sadece günaydın -nasılsın dediğim biri , monicanın niyeti beni bağlamaz kötü niyetle yaptığını dahi düşünsem -benim yaptığım , beni kendime karşı mahcup hissettiriyor - evet istemeden onu zor durumda bıraktım, şefim ve onun üstü monicanın tavırlarından rahatsızlarmış zaten ama işte , ben kendime karşı utanıyorum, iyi veya kötü Monica bu konuda haklı

Bu açıklamaya katılıyorum. Profesyonel iş yaşamında yeni ünvanınız için genel olarak kendinizi iş ve iş ile ilgili tüm durumlara karşı duygusal davranmamak konusunda geliştirmelisiniz. )burada duygusal kelimesini kullandım ama doğru kelimeyi bulamadığım için kullandım. Anlaşıldığımı umuyorum :)

Ama siz Monicaya karşı yanlış yaptığınızı düşünüp buna üzüldünüz ve bu durumda artık Ayşeye değil Monicaya bunu anlatıp onunla çözmeliydiniz. Ayşeye kötü niyet düşünmeden yanlış anladığınız için anlattığınızda zaten kadının bu konudaki duruşunu fikrini anladınız bugün bir daha niye Ayşeyle konuştunuzki bunu. O anlayacağını anlamış ve oldukça net bir şekilde monicaya karşı tutumunu belli etmiş. Sizin yapacağınız tek şey Monicaya kendinizi anlatıp bu konudaki niyetinizin şuan ki neticeler ile ilgilisi olmadığını tamamen yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını ve bundan duyduğunuz üzüntünüzü anlatmak. Ayşe ile bu konuda konuşacağınız bir şey kalmamıştı ki zaten

ben Ayşe’yle değil şefimle konuştum, Ayşe şefe iletmiş durumu Ayşe’yle tekrar konuşmadım , Monica yu da görmediğim için onunla da konuşamadım

Durumu yanlış anlaşılmayla ilettiğiniz için sonuç vicdanınız açısıdan kılçıksız.

Ancak onlar zaten bunu sizden talep ediyorlar. Yani işin gereği olarak elemanları açıkça değerlendirmeniz gerekiyor ve bunu yapmak istemiyorsanız vazifenin getirdikleri size uygun değil demektir. İki arada olmak insanı çok yorar.

Bu istediğinizin tek bir yolu var. Problemi kendi başınıza halledebilecek, insiyatif alıp müdahale edebilecek yapıda olmanız. Diğer türlü ne idareyi memnun edebilirsiniz ne personelle başedebilirsiniz.

Neden belli sınırlar içinde kalmak istediğiniz bana çok tanıdık o kısmını da anlıyorum. Ama hayat böyle bir yer değil. Herkes ektiğini biçer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…