Hiç bir şey yapma,görevine ya devam et ya da git başka iş bul Çalıştığın yerde" iş bulup defolup gideceğim" diye efelenip sonra 2. ustalık teklifine balıklama atlamak,başka yerde sana uygun iş var diyene sövmüş gibi tepki göstermek Monica ister yerinize göz koysun ister size iş bulsun Siz zaten cümle aleme oradan memnun olmadığınızı duyurmuşsunuz.Bu beni işimden etmek istiyor tepkisi neden?????Olay hastanede geçiyor
Taşeron temizlik firması , sürekli yeni hastaneler alıp yetişmiş işçisini başka hastanelere gönderiyor
Şu an 2 farklı yer devralındı ve buradaki işçilerden tasfiye edilecek
1 burası merkezi ve evlerimize yakın kimse diğer yerlere gitmek istemiyor
2 Ayşe buradaki uzun yıllardır usta
3 buraya 2. Usta alınacak
4 ben başka iş arıyorum(firmanın kaybetmek istemediği bir çalışanım, ve bir tartışmada şeflere zaten iş arıyorum istediğim gibi bulduğumda defolup gideceğim dedim
5 Monica , usta olmak isteyen kişi
6 dedikodu yaptığı ve laf taşıdığı için şeflerin usta olarak tercih etmiyor
7 teklif bana bugün geldi , ve yoğun bir şekilde düşünürken mesaj gelince
8 o hastaneyi de aldılar , bana oraya gideyim diye söylüyor sandım
9 bunu ustaya söylerim tamam dedim (bakınca direk seni şikayet ediccem demek gibi)
10 Ayşe yani usta dedi bana sen anlamadın mı senin ayağını kaydırmaya çalışıyor senin usta olacağını biliyor ondan yapıyor fiye
11 Ayşe’ye dedim ben öyle düşünmüyorum iş aradığımı biliyordu gayet iyi niyetli de olabilir ha kötü niyetli olsa dahi aynı konumda olduğum biri üstüme söylemem , üstüm olsaydı şikayet ederdim ayrıca çokta matah değil bu iş
12 ben monicaya nasıl bir açıklama yapabilirim
Hiç bir şey anlaşılmıyorİyi akşamlar arkadaşlar, ilk kez aile dışında bir konu açıyorum.
Ben bir hastanede çalışıyorum taşeron firma işçisi olarak, aynı firmaya bağlı yaklaşık 30 kişiyiz.Ben başka bir iş arıyordum ama bir türlü istediğim şartlarda iş denk gelmemişti bunu da iş arkadaşlarım şefimde biliyordu, bugün sabah şefim bürosuna çağırdı beni çalışanlardan sorumlu olmak isteyip istemediği sordu, temizlik personeliyiz Vorarbeiterin deniliyor ustabaşı gibi bir anlamı var Türkçede , kagıt kürek işleri denetleme kontrol falan temizlik olmayacak . Çalışma saatim ve maaşım artıyor, sorun şu ki ben bunu düşünüyorken ustabaşı olmak isteyen iş arkadaşım monica mesaj atmış , firmayı aradım burada yeterince kadın varmış ama diğer hastanede eksik varmış diye , benim kafam nasıl durduysa aptallık mı nasıl bir akıl tutulması bilmiyorum, diğer ustabaşıda Türk , ona ulaşamadı benim 2. Usta olacağı duydu o hastaneninde işini biz aldık ben söyleyeyim diye bana yazdı sandım ve Ayşe’ye söylüyorum dedim
Rezalet ayyy yok böyle bşr salaklık ve söyledim Ayşe’ye monica böyle diyor diye bşr ara , ben başka yere gitmem o hastaneyide mi bizim firma aldı dedim, kadın delirdi senin ayağına kaydırmaya çalışıyor duydu kesin senin ustabaşı olacağını , zaten iyi elamanları ksçırmaya uğraşıyor bunu şefe göster , arkadan iş çeviriyor falan deyince benim jeton anca düştü. Dedim lütfen bu aramızda kalsın ben zaten kadına resmen tehdit eder gibi Ayşe’ye söylüyorum yazdım, iş aradığımı biliyor o iyi niyetle yazmıştı diyebilir ama benim yaptığım onun başını yakmak.
Aptal biri değilimdir aslında asla birini ifşalamam ama öyle bir oldu ki , resmen kadını zor duruma soktuğum yetmedi birde tehdit ettim gibi oldu
Yarın nasıl bir açıklama yapabilirim ona
cok güzel aciklamissiniz.Olay anladığım şekliyle şöyle;
Mecazen memnun olmadığı için ayrılacağını söylediği işyerinden 2. ustabaşılık teklifi alıyor. Çünkü Monica adlı mikser özellikli bir çalışan 2. ustabaşı olan Anita'nın arkasından kazan kaynattığı için; Anita temizliğini yaptıkları hastahaneyle ilgilenen firmanın üstlendiği başka bir hastahaneye geçiş yaptığından pozisyonu boşaldı.
Teklifi aldığı gün Monica'dan diğer hastahanede boş yerler olduğunu haber veren bir mesaj alıyor. Monica'nın 2. pozisyonu boşaltmak için harcadığı çaba hiç aklına gelmiyorda benim artık 2. ustabaşı olduğumu zannediyor, bu bilgiyi de 1. ustabaşı olan Ayşe'ye iletilmek üzere paylaştı herhalde diye ilerisini gerisini düşünmeden; 'Tamam ben Ayşeye haber vereceğim.' deyip kısa kesiyor. Monica'dan şüphelenmedi aslında. Şüphelenseydi daha politik cevaplayıp bu sıkıntıya girmeyecekti.
Durumu Ayşe'ye söyleyince Ayşe köpürüyor. Tamda teklif aldığı gün diğer hastahanedeki iş pozisyonlarından bahsetmesini Mecazen'ide ayağının altından çekme çabası olarak yorumluyor. Ve bunu üstlere bildirmelisin diyor.
Mecazen Monica'nın niyetinin farklı olabileceğini ilk kez o an düşünüyor ama bir problem var; Monica'nın niyeti iyi veya kötü, durumu Ayşe'ye ileteceğini söyleyerek onu tehdit etmiş gibi oldu.
Ayşe'nin tavsiyesini dinlemeyecek. Ama dinlese bile şef; 'Senin iş aradığını biliyordu iyi niyetle göndermiştir.' diyebilir.
Kendisi söylemese bile Ayşe dedikodu yapan biri, Monica'nın arkasından astlar veya üstlerle konuşup Mecazen'i yine kötü duruma düşürebilir.
Buda Mecazen'in profesyonel tavrına hem Monica hemde diğer çalışanlar gözünde gölge düşürüyor. Çünkü teklifi alma sebebi fitne fücura girmeden işini iyi yapmasıydı. Ayrıca bence işin başından Monica'yı karşısına almakta istemiyor.
Aynen öyle olay tamda anlattığınız gibiOlay anladığım şekliyle şöyle;
Mecazen memnun olmadığı için ayrılacağını söylediği işyerinden 2. ustabaşılık teklifi alıyor. Çünkü Monica adlı mikser özellikli bir çalışan 2. ustabaşı olan Anita'nın arkasından kazan kaynattığı için; Anita temizliğini yaptıkları hastahaneyle ilgilenen firmanın üstlendiği başka bir hastahaneye geçiş yaptığından pozisyonu boşaldı.
Teklifi aldığı gün Monica'dan diğer hastahanede boş yerler olduğunu haber veren bir mesaj alıyor. Monica'nın 2. pozisyonu boşaltmak için harcadığı çaba hiç aklına gelmiyorda benim artık 2. ustabaşı olduğumu zannediyor, bu bilgiyi de 1. ustabaşı olan Ayşe'ye iletilmek üzere paylaştı herhalde diye ilerisini gerisini düşünmeden; 'Tamam ben Ayşeye haber vereceğim.' deyip kısa kesiyor. Monica'dan şüphelenmedi aslında. Şüphelenseydi daha politik cevaplayıp bu sıkıntıya girmeyecekti.
Durumu Ayşe'ye söyleyince Ayşe köpürüyor. Tamda teklif aldığı gün diğer hastahanedeki iş pozisyonlarından bahsetmesini Mecazen'ide ayağının altından çekme çabası olarak yorumluyor. Ve bunu üstlere bildirmelisin diyor.
Mecazen Monica'nın niyetinin farklı olabileceğini ilk kez o an düşünüyor ama bir problem var; Monica'nın niyeti iyi veya kötü, durumu Ayşe'ye ileteceğini söyleyerek onu tehdit etmiş gibi oldu.
Ayşe'nin tavsiyesini dinlemeyecek. Ama dinlese bile şef; 'Senin iş aradığını biliyordu iyi niyetle göndermiştir.' diyebilir.
Kendisi söylemese bile Ayşe dedikodu yapan biri, Monica'nın arkasından astlar veya üstlerle konuşup Mecazen'i yine kötü duruma düşürebilir.
Buda Mecazen'in profesyonel tavrına hem Monica hemde diğer çalışanlar gözünde gölge düşürüyor. Çünkü teklifi alma sebebi fitne fücura girmeden işini iyi yapmasıydı. Ayrıca bence işin başından Monica'yı karşısına almakta istemiyor.
Monica ile konuştun mu?Durum güncellemesi yapayım,
Ayşe durumu bölüm şefine billdirmiş , o’da kendi üstüne , beklemediğim kadar büyüdü , Monica; anita’nın başka bölüme geçeceğinden emin olunca usta olmak istediğini bizim şefe söylemiş,şefte düşündüğüm kişi mecazen demiş
Şef bugün teşekkür ederim bizi tercih ettiğin için monica’dan beklediğim şeyler bunlar dedi.
Bende; bu benim hatam yanlış anladığım için olay bu noktaya geldi çok tezcanlı davrandım lütfen büyümesin dedim
Şef;teşekkürümü geri alıyorum o zaman, monica’dan dost olmayacağını anlatacaksın dedi
Monica’nın ne niyetle yaptığının önemi yok aslında ,ben bilinçli bir niyetle yapmasam bile birine tuzak kurmuş oldum , kendime karşı çok utanıyorum , onun usta olmasını engellemedim tabiki ama yaptığımın çirkinliğini ben affedemiyorum
Durum güncellemesi yapayım,
Ayşe durumu bölüm şefine billdirmiş , o’da kendi üstüne , beklemediğim kadar büyüdü , Monica; anita’nın başka bölüme geçeceğinden emin olunca usta olmak istediğini bizim şefe söylemiş,şefte düşündüğüm kişi mecazen demiş
Şef bugün teşekkür ederim bizi tercih ettiğin için monica’dan beklediğim şeyler bunlar dedi.
Bende; bu benim hatam yanlış anladığım için olay bu noktaya geldi çok tezcanlı davrandım lütfen büyümesin dedim
Şef;teşekkürümü geri alıyorum o zaman, monica’dan dost olmayacağını anlatacaksın dedi
Monica’nın ne niyetle yaptığının önemi yok aslında ,ben bilinçli bir niyetle yapmasam bile birine tuzak kurmuş oldum , kendime karşı çok utanıyorum , onun usta olmasını engellemedim tabiki ama yaptığımın çirkinliğini ben affedemiyorum
Onu bugün göremedim ama yarın mutlaka karşılaşacağız , ne söyleyeceğim bilmiyorumMonica ile konuştun mu?
Doğru anladıysam senin şuan kötü hissetmenin tek nedeni monica' nın zor durumda kalacağı bir şey yaptın istemeden. Doğru mu? (Diğer entrikalar değerlendirildiğinde belki de yanlışlıklada olsa iyi yapmışsın falan da denebilir ama o kısmı inan çözemedim o yüzden çok yüzeysel ve sade olarak senin için şuan rahatsız hissettiren konu bu diye düşünerek sadeleştirdim:)
peki doğru mu anlamışım? sen şuan monicaya karşı mahçup hissediyorsun doğru mu?Onu bugün göremedim ama yarın mutlaka karşılaşacağız , ne söyleyeceğim bilmiyorum
Evetpeki doğru mu anlamışım? sen şuan monicaya karşı mahçup hissediyorsun doğru mu?
Şef benim hatalı olduğumu asla düşünmüyor onlara monica’nın dediğini ilettiğim ve işi kabul ettiğim için teşekkür etti bende yanlış anladığım için yaptım bu benim hatam dediğim için teşekkürümü geri alıyorum dedi, artık biz bir takımız ve aramızda konuştuklarımız bu kapının dışına çıkmayacak ama dışarı olan Herşeyi beraber konuşacağız dediBuna attığı kemendin kendi ayağına dolanması deniyor. Tam da kasıt olmadan konu tertemiz yerine oturmuş. Acilen suçluluk hissinden çıkmanız lazım. Ustabaşı olacaksanız bazı konularda da duygusal olmamaya ihtiyacınız olacak.
Şefin hatanızı kabul etme şeklinizi neden onlarla Monica arasında bir tercih gibi algıladığını anlayamadım.
Ancak bu tavrı aynen sürdürmeniz düzgün olan ve düzgün olmayan eleman arasındaki farkı anlayamadığınızı düşündürtebileceğinden sizin değerlendirme kabiliyetinizden şüphe ettirir.
Aslında şefime,- Ayşe’ye anlatamadığımda bu, Monica benim arkadaşım değil 5 dakika sadece günaydın -nasılsın dediğim biri , monicanın niyeti beni bağlamaz kötü niyetle yaptığını dahi düşünsem -benim yaptığım , beni kendime karşı mahcup hissettiriyor - evet istemeden onu zor durumda bıraktım, şefim ve onun üstü monicanın tavırlarından rahatsızlarmış zaten ama işte , ben kendime karşı utanıyorum, iyi veya kötü Monica bu konuda haklıMonica ile konuştun mu?
Doğru anladıysam senin şuan kötü hissetmenin tek nedeni monica' nın zor durumda kalacağı bir şey yaptın istemeden. Doğru mu? (Diğer entrikalar değerlendirildiğinde belki de yanlışlıklada olsa iyi yapmışsın falan da denebilir ama o kısmı inan çözemedim o yüzden çok yüzeysel ve sade olarak senin için şuan rahatsız hissettiren konu bu diye düşünerek sadeleştirdim:)
Bu açıklamaya katılıyorum. Profesyonel iş yaşamında yeni ünvanınız için genel olarak kendinizi iş ve iş ile ilgili tüm durumlara karşı duygusal davranmamak konusunda geliştirmelisiniz. )burada duygusal kelimesini kullandım ama doğru kelimeyi bulamadığım için kullandım. Anlaşıldığımı umuyorum :)Buna attığı kemendin kendi ayağına dolanması deniyor. Tam da kasıt olmadan konu tertemiz yerine oturmuş. Acilen suçluluk hissinden çıkmanız lazım. Ustabaşı olacaksanız bazı konularda da duygusal olmamaya ihtiyacınız olacak.
Şefin hatanızı kabul etme şeklinizi neden onlarla Monica arasında bir tercih gibi algıladığını anlayamadım.
Ancak bu tavrı aynen sürdürmeniz düzgün olan ve düzgün olmayan eleman arasındaki farkı anlayamadığınızı düşündürtebileceğinden sizin değerlendirme kabiliyetinizden şüphe ettirir.
ben Ayşe’yle değil şefimle konuştum, Ayşe şefe iletmiş durumu Ayşe’yle tekrar konuşmadım , Monica yu da görmediğim için onunla da konuşamadımBu açıklamaya katılıyorum. Profesyonel iş yaşamında yeni ünvanınız için genel olarak kendinizi iş ve iş ile ilgili tüm durumlara karşı duygusal davranmamak konusunda geliştirmelisiniz. )burada duygusal kelimesini kullandım ama doğru kelimeyi bulamadığım için kullandım. Anlaşıldığımı umuyorum :)
Ama siz Monicaya karşı yanlış yaptığınızı düşünüp buna üzüldünüz ve bu durumda artık Ayşeye değil Monicaya bunu anlatıp onunla çözmeliydiniz. Ayşeye kötü niyet düşünmeden yanlış anladığınız için anlattığınızda zaten kadının bu konudaki duruşunu fikrini anladınız bugün bir daha niye Ayşeyle konuştunuzki bunu. O anlayacağını anlamış ve oldukça net bir şekilde monicaya karşı tutumunu belli etmiş. Sizin yapacağınız tek şey Monicaya kendinizi anlatıp bu konudaki niyetinizin şuan ki neticeler ile ilgilisi olmadığını tamamen yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını ve bundan duyduğunuz üzüntünüzü anlatmak. Ayşe ile bu konuda konuşacağınız bir şey kalmamıştı ki zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?