- 5 Ağustos 2016
- 11.151
- 32.035
- 598
Ben de işletme mezunuyum.Mezun olduğumun yazı bir ithalat-ihracat firmasında işe başladım.Söylediğinizin aksine işletme bir çok alanda iş bulacabileceğiniz bir bölüm bankalar,devlet,kurumsal şirketler hatta lojistik firmaları bile işletme mezunlarından alım yapıyor.Çünkü alan olarak finans,yönetim,pazarlama,lojistik hepsini barındırıyor.İşletme okuyarak ... gibi bir genelleme çok yanlış.Moral bozmak gibi olmasın ama işletme okumanız zaten bir sıfır başlatmış sizi. Bence farklı kurslara seminerlere vs katılarak kendinize çevre ve deneyim kazandırın. Karın tokluğuna çalılşırım abi diye yaklaşın patronlara. Işletme okudunuz ama ne iş yapmak istediğinizi kendiniz belirleyip ona göre yol çizin. Mühendislik okuyup öğretmenlik yapan da var öğretmenlik okuyup Mühendislik yapan da...
Bir şeyi küçümsemedim. Ben de işletme bitirdim. işletme daha kapsamlı olsa da malesef mühendis, avukat, doktor, vs gibi işi gücü belli bir meslek değil malesef. Ne iş olursa yaparım abi gibi bakılıyor. Aslında aynı şeyi söylemişiz. Ben de önce ne yapmak istediğine karar vermesini tavsiye etmiştim.İşletme bölümünü neden küçümsediniz ki anlamadım? Kısmet işi bunlar. Ben de yeni mezunum, 2-3 ay iş bulamadım. Şu an iyi bir şirkette çalışıyorum. Arkadaşlarım da girdi işe, giremeyen de var tabi ama diyorum ya kısmet diye. İşletme ne yapacağını bildikten sonra fırsatları çokça olan bir bölümdür.
Konu sahibi banka sınavlarına giriyor musunuz? Bankalara girmeyi deneyin derim.
Mühendislik okuyup iş bulamayan da var. Bunun örnekleri say say bitmez. Yenik başlamışsınız dediğiniz için bunları dedim. Konunun işletmeyle alakası yok çok az deneyim ve kişinin mülakat esnasında kendini ifade edebilmesiyle oluşan bir süreçBir şeyi küçümsemedim. Ben de işletme bitirdim. işletme daha kapsamlı olsa da malesef mühendis, avukat, doktor, vs gibi işi gücü belli bir meslek değil malesef. Ne iş olursa yaparım abi gibi bakılıyor. Aslında aynı şeyi söylemişiz. Ben de önce ne yapmak istediğine karar vermesini tavsiye etmiştim.
Ya arkadaşlar yanlış birşey söylemedim küçümsemedim ki söylüyorum ben de işletme mezunuyum ama şu da gerçek doktor gibi öğretmenlik, avukatlık gibi bir Bölüm değil işleme. Işletme okudum deyince bile millet ne iş yapıyorsun diyor. Ben de arkadaşa bunu anlatmak istedim kendini geliştirmeye devam etmeli anlamında söyledim. Her söylenene bu kadar alınmayın ama lütfenBen de işletme mezunuyum.Mezun olduğumun yazı bir ithalat-ihracat firmasında işe başladım.Söylediğinizin aksine işletme bir çok alanda iş bulacabileceğiniz bir bölüm bankalar,devlet,kurumsal şirketler hatta lojistik firmaları bile işletme mezunlarından alım yapıyor.Çünkü alan olarak finans,yönetim,pazarlama,lojistik hepsini barındırıyor.İşletme okuyarak ... gibi bir genelleme çok yanlış.
Evet hala lafımın arkasındayım. Kendini geliştirmeyen, dil öğrenmeyen, vs birçok meslekte zaten beklenti çok olmamalı ki işletme mezunu hem çok fazla hem de dediğiniz gibi her alana girebiliyor ama o her alan için de ayrı mezuniyet dallaro var. Bir de iibf mezunlarına hep aynı gözle bakılıyor içlerinde en fazla mezun veren de işletme... Tekrar söylüyorum her meslekte olduğu gibi tabiiki kendini geliştirmeli ve nasip kısmet biraz da...Mühendislik okuyup iş bulamayan da var. Bunun örnekleri say say bitmez. Yenik başlamışsınız dediğiniz için bunları dedim. Konunun işletmeyle alakası yok çok az deneyim ve kişinin mülakat esnasında kendini ifade edebilmesiyle oluşan bir süreç
Kişisel olarak alınma gibi bir durum yok ortada sadece kendi kendinize karar verdiğiniz durumun doğru olmadığını söyledim. Çevremde işsiz olan çok fazla öğretmen,mühendis vs var. İşsizliğin nedeni öncelikle ülkenin genel ekonomik durumu. Mesela mühendis olup bankalarda çalışan veya çalışmak isteyen insanlar var ama onların yerine işletme mezunları daha avantajlı banka konusunda. Ben mezun olmama iki ay falan kala bir bankadan iş görüşmesi telefonu aldım tercih etmedim. Kişinin kendini geliştirmesi de önemli tabi, örneğin iibf bölümlerinden mezun olup ingilizce bilmeyen, ikinci bir dil için adım atmamış bir kişi için neden işsiz demem ben açıkçası.Ya arkadaşlar yanlış birşey söylemedim küçümsemedim ki söylüyorum ben de işletme mezunuyum ama şu da gerçek doktor gibi öğretmenlik, avukatlık gibi bir Bölüm değil işleme. Işletme okudum deyince bile millet ne iş yapıyorsun diyor. Ben de arkadaşa bunu anlatmak istedim kendini geliştirmeye devam etmeli anlamında söyledim. Her söylenene bu kadar alınmayın ama lütfen
Şimdi Ankarada yaşıyorum ailemle ama babam memlekete temelli dönüş yapma hazırlığında Nevşehirehangi şehirdesiniz?
Ben de işletme mezunuyum.Mezun olduğumun yazı bir ithalat-ihracat firmasında işe başladım.Söylediğinizin aksine işletme bir çok alanda iş bulacabileceğiniz bir bölüm bankalar,devlet,kurumsal şirketler hatta lojistik firmaları bile işletme mezunlarından alım yapıyor.Çünkü alan olarak finans,yönetim,pazarlama,lojistik hepsini barındırıyor.İşletme okuyarak ... gibi bir genelleme çok yanlış.
1 yıl hiç para almadan mı çalışsam acaba ?
Ben size katılıyorum tabi ki yazdıklarınız gayet doğru.
Lakin şöyle de bir şey var, patron işveren vb tiplerin sizin eğitim seviyenizle alakası yok. Onlar da işletmeyi "ortaya karışık" sanıyorlar. O yüzden gelsin asgari ücretle çalışsın yeaaaa şeklindeki işverenlere milletçe alıştık maalesef.
Yeni mezun biri için zaten min. asgari ücret - max. 2 bin lira beklemek mantıklı olacaktır.Başladığın alanda iş tecrübesi kazandıktan ve uzmanlaştıktan sonra daha yüksek maaş beklentilerine girmek lazım.İş alımları sadece cvye bakılarak yapılmıyor zaten bu işin mülakat kısmı var hangi yetkinliklere sahip olduğunuzu buna karşılık beklentilerinizin ne olduğunu karşı tarafa belirtmek lazım.
Bu asgari ücretle işe başlama meselesi inanın sadece bizim memlekette var. Hiçbir AB ülkesinde işletme mezunu bir insana 1500euro maaşı öneremezsiniz bile, gülerler. Tamam 5000euroyla da işe başlamazsın ama, asgari ücret nitelikli işler için değil zaten, niteliksiz işçilerin sömürülmesini önlemek için.
Ünv mezunu birine asgari ücret veremezsiniz, bu hem saçmalık hem de ünv diplomasına verilen emeğe, kazanımlara hakaret. Lakin bizim memleketin ekonomisi de ortada, iş yok asgari ücreti geçtim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?