İş Bulamıyorum

demlicaykeyfi

Ve dünya bir çölse durma. Seraba su getir.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2014
8.810
12.560
298
Merhaba kızlar,
Ben de sizlere kısaca derdimi anlatmak istiyorum. Üniversite mezunuyum, çok iyi İngilizce biliyorum, büyük bir şehirde yaşıyorum ancak bir türlü iş bulamıyorum. Bekarken İstanbul'da yaşıyordum ve orada bir işim vardı. Evlenince şehir değiştirdim, bir yıl oldu, ancak elde var sıfır. Şuana kadar çağıran yerler düşük maaşla haftasonu da çalıştırmak istedi. Kariyer sitelerinde özgeçmişim var ancak oralardan da arayan soran yok.
Bana ne tür önerileriniz olabilir? Ya da benim durumumda olup paylaşmak isteyenler var mı?

Son düzenleme:
özelde çalışmanın şartlarını bilmiyorum ama ben olsam sanırım düşük yüksek maaştan ziyade ilerleme olanağına bakarım.
yükselebilecek bir konumdaki işlere başvururum:26:

özelde çalışmanın şartlarını bilmiyorum ama ben olsam sanırım düşük yüksek maaştan ziyade ilerleme olanağına bakarım.
yükselebilecek bir konumdaki işlere başvururum:26:
Çok teşekkür ederim

çağıran bir yerlerden başlamanı tavsiye ediyorum :34:

Çok teşekkürler, inşallah başlayabileceğim bir yer çağırır artık.

Bende bi suredir issizim. Calistigim zaman is tekliflerinden telefonum susmazdi, isten bi ciktim ne tel caliyor, ne internette dogru duzgun is ilani bile goremez oldum. Sansima tukureyim. Umidimizi kaybetmeyelim Allah buyuk.

Biryerden başlaman lazım şekerim. Düşük maaşına hafta sonuna filan bakmıycan. Sen hele bi başla gerisi gelir.

yükselme olanağı varsa düşük verse de başla
ama yerinde sayacağın bi yerse vakit kaybetme

çünkü özelde direk yüksek maaşla başlatan yerler nadirdir
biyerden başlaman gerek bence
sen yine istediğin yerlere cvni bırakırsın çağırırlarsa görüşürsün

bu konularda biraz şans ta önemli sanırım
benim iki tane arkadaşım var çok iyi maaşlarla işe başladılar ingilizceleri de pek iyi değildi yurtdışı tecrübeleri de yoktu
ama çok deneyimli iyi dil bilen yurtdışı tecrübesi olan bazı arkadaşlarım 1400lü maaşlarla başladılar

fiziksel özelliklerin yeterliyse kabin memurluğu şansını zorla...
yok canım maalesef boyum yetmez :s

Bende bi suredir issizim. Calistigim zaman is tekliflerinden telefonum susmazdi, isten bi ciktim ne tel caliyor, ne internette dogru duzgun is ilani bile goremez oldum. Sansima tukureyim. Umidimizi kaybetmeyelim Allah buyuk.
Allah hayırlı kapılar açsın canım. Benim de eşim baya iş aramıştı biz evlenmeden, hiçbir yer dönüş yapmıyordu, sonra işe girdi, bu defa da dediğin gibi her yerden aramaya başladılar :52:

Biryerden başlaman lazım şekerim. Düşük maaşına hafta sonuna filan bakmıycan. Sen hele bi başla gerisi gelir.

İnşallah canım, sağ olasın. İnşallah hayırlı bir yerden başlarım.

yükselme olanağı varsa düşük verse de başla
ama yerinde sayacağın bi yerse vakit kaybetme

çünkü özelde direk yüksek maaşla başlatan yerler nadirdir
biyerden başlaman gerek bence
sen yine istediğin yerlere cvni bırakırsın çağırırlarsa görüşürsün

bu konularda biraz şans ta önemli sanırım
benim iki tane arkadaşım var çok iyi maaşlarla işe başladılar ingilizceleri de pek iyi değildi yurtdışı tecrübeleri de yoktu
ama çok deneyimli iyi dil bilen yurtdışı tecrübesi olan bazı arkadaşlarım 1400lü maaşlarla başladılar

Sağ olasın canım. Çok haklısın. Şuana kadar yükselme olanağı olan yerlerden teklif gelmedi maalesef.
Şans konusuna da katılıyorum. Üni.de okurken yurt dışına gittim Erasmusla, not ortalamam çok iyiydi vs vs. ama dediğin gibi kısmet ne ise o oluyor.
Hani haftaiçine 1500 verse ona da razı olacağım, haftasonu çağıranlar da keşke mesai ücreti verse.
Çağıran bir yer sigortayı asgari ücretten ödeyeceğim, maaşının kalanını elden vereceğim dedi :53:. Herkes bir yol tutturmuş gidiyor.
Keşke herkes iyi şartlarda çalışabilse :5:

kpss'yi düşünmüyormusun

ah kpss... bu sene de girdim, p3 65 puan, Yabancı dil sınavının eklendiği alan puanlarım da 85.
Bakanlıkların falan tercüman alımlarına başvuruyorum ama hepsi benim bölümümü dahil etmiyor, mesela illa ki mütercim tercümanlık mezunu isteyebiliyorlar :s

Buarada bebeğini Allah bağışlasın :) Sağlıkla kucağına alıp keyifle büyütürsün inşallah (takviminden gördüm de)

Son düzenleme:
Bu arada görümcem iyi bir yerde yoğun ama dolgun bir maaşla çalışıyor.
Ben de zannediyorum direk böyle başladı. Meğer alakasız bir bölüm mezunu olup sıfırdan başlamış, tuvalet bile temizlediği olmuş.
Şimdiki mevkiini tırnaklarıyla kazımış resmen...
Düşük maaş zor şartlar demeyin bence...

Bu arada görümcem iyi bir yerde yoğun ama dolgun bir maaşla çalışıyor.
Ben de zannediyorum direk böyle başladı. Meğer alakasız bir bölüm mezunu olup sıfırdan başlamış, tuvalet bile temizlediği olmuş.
Şimdiki mevkiini tırnaklarıyla kazımış resmen...
Düşük maaş zor şartlar demeyin bence...

Azmin elinden bir şey kurtulmayacağı çok doğru. Ama herkes şartlarına göre ölçüp biçip bir seçim yapıyor.
Mesela bekarken ben işten 9'da çıkıp 10'da eve geliyordum. Ama şuan aldığım kararlara eşimi de dahil etmem gerekir. O yüzden evlenince farklı sorumluluklar bana iş konusunda farklı kriterler getirmiş oldu. Sanırım çoğu kişiye de aynı şekilde olmuştur.

Merhaba kızlar,
Ben de sizlere kısaca derdimi anlatmak istiyorum. Üniversite mezunuyum, çok iyi İngilizce biliyorum, büyük bir şehirde yaşıyorum ancak bir türlü iş bulamıyorum. Bekarken İstanbul'da yaşıyordum ve orada bir işim vardı. Evlenince şehir değiştirdim, bir yıl oldu, ancak elde var sıfır. Şuana kadar çağıran yerler düşük maaşla haftasonu da çalıştırmak istedi. Kariyer sitelerinde özgeçmişim var ancak oralardan da arayan soran yok.
Bana ne tür önerileriniz olabilir? Ya da benim durumumda olup paylaşmak isteyenler var mı?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

ah kpss... bu sene de girdim, p3 65 puan, Yabancı dil sınavının eklendiği alan puanlarım da 85.
Bakanlıkların falan tercüman alımlarına başvuruyorum ama hepsi benim bölümümü dahil etmiyor, mesela illa ki mütercim tercümanlık mezunu isteyebiliyorlar :s

Buarada bebeğini Allah bağışlasın :) Sağlıkla kucağına alıp keyifle büyütürsün inşallah (takviminden gördüm de)

anladım..birazda kısmet işi sanki bu iş olayı...bi bakıyorsun hiç ummadığın anda fırsatlar çıkabiliyor karşına...maddi olarak sıkıntı çekmiyorsanız biraz daha bekleyip araştırabilirsin die düşünüyorum.

tşk ediyorum.amin inş .rabbim isteyen herkese nasip etsin:16:

Freelance işlere baksan ya canım. İnternet üzerinden yapar paranı kazanırsın.
Sağ olasın canım, ara ara alıyorum freelance çeviri işleri. Alanıma uygun olduğunda yapmaya çalışıyorum. Eğer dışarıda uygun bir iş bulamazsam evden çalışmaya daha fazla yoğunlaşmayı düşünüyorum.

anladım..birazda kısmet işi sanki bu iş olayı...bi bakıyorsun hiç ummadığın anda fırsatlar çıkabiliyor karşına...maddi olarak sıkıntı çekmiyorsanız biraz daha bekleyip araştırabilirsin die düşünüyorum.

tşk ediyorum.amin inş .rabbim isteyen herkese nasip etsin:16:

Amin canım, rica ederim. Haklısın, herkese gönlündeki hayırlı istekleri nasip olur, hayırlı fırsatlar çıkar inşallah.

Son düzenleme:
En büyük avantajın dilinin olması işte. Düşünsene kendi işinin patronu oluyorsun. İstediğin yerde kendi disiplinini landin sağlıyorsun.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Back
X