Emek sömürüsüne çok karşıyım, baştan bildireyim yanlış anlaşılmasın.
Ben 5 yıldır özel eğitim merkezinde çalışıyorum. Buraya girdiğimde üniversite 1. sınıftaydım. Gelen gidene çay yapmak, randevu koordinasyonu, klima bozulur tamirci çağırıp beklemek, banka işleri, tahsilat, fatura elimden geçmeyen şey kalmadı. Temizlikçi hanım işten çıktı 2-3 ay onu bile ben yaptım arada. Başladığımda part time dendiği için tabiri caizse 3 kuruşa çalışıyordum. Şimdi maaşım epey güzel, okul bitti tabiki, hem idari kısımda görevlerim var hem eğitmenlik yapıyorum. Buranın can damarıyım desem yeridir. Ancak ailem taşınmaya karar verdi, Haziran başında karşı yakada, buraya ulaşımı zor olan bir yere taşındılar, annem babam emekli oldu artık, sessiz sakin bir yer istediler, lüks sitelerin ünlülerin falan bol olduğu bir semte gittiler. Başta ben de onlarla taşındım. Oradan başka iş bakayım dedim, kreşler, bakımevleri, mental aritmetik vs bir çok yer var benim sektörümden, hiç unutmuyorum ilanlardan biri şu şekildeydi; İngilizce ve en az bir başka dil bilen, en az 3 yıl tecrübeli, üniversite mezunu eğitmen aranıyor. Gideyim görüşeyim dedim. Önerdiği maaş 1.750 lira, haftasonu da çalışılıyor, hafta içi bir gün izin verecek, çalışma saatler sabah 7.30 akşam 18.00, gelen öğrencilerden ise seans başına (45 dk) 350 lira alıyor bu kurum. Anaokulu öğretmeni değilim bu arada, matematik öğretmeniyim, özel eğitim gerektiren çocuklarla çalışıyoruz.
Demek istediğim, kendi yetiştirdikleri insanı iyi yükseltiyorlar ama dışardan gelen insan harikalar da yaratsa yine vasat konumdan başlatıyorlar. Muhtemelen bu işi kabul etsem beni burda da yükseltirlerdi zamanla ama ne gerek var ki aynı yolları tekrar katetmeye diyerek taşınmayı göze aldım. Eski işe devam...
Başta da belirttiğim gibi emek sömürü kötü ama tek yol bu gibi duruyor şimdilik

yükselme şansın olacak bir yerden maaşı umursamayıp başlamanı tavsiye ederim.