İş Bulamıyorum

malesef en alttan en düşük maaşla başlaman lazım ki bir yerlere gidebilsesin.

İlk defa çalışmayacağım, bekarken İstanbul'da çalışıyordum. Evlenip şehir değiştirince burada yeni bir işe başlamak için iş arıyorum.
İnşallah iş arayan herkes iyi maaşla iyi yerlerden başlar.

En büyük avantajın dilinin olması işte. Düşünsene kendi işinin patronu oluyorsun. İstediğin yerde kendi disiplinini landin sağlıyorsun.

Sağ olasın canım, buraya yazmam iyi oldu, duruma farklı pencerelerden bakma şansı elde ettim.

Merhaba kızlar,
Ben de sizlere kısaca derdimi anlatmak istiyorum. Üniversite mezunuyum, çok iyi İngilizce biliyorum, büyük bir şehirde yaşıyorum ancak bir türlü iş bulamıyorum. Bekarken İstanbul'da yaşıyordum ve orada bir işim vardı. Evlenince şehir değiştirdim, bir yıl oldu, ancak elde var sıfır. Şuana kadar çağıran yerler düşük maaşla haftasonu da çalıştırmak istedi. Kariyer sitelerinde özgeçmişim var ancak oralardan da arayan soran yok.
Bana ne tür önerileriniz olabilir? Ya da benim durumumda olup paylaşmak isteyenler var mı?

Evde oturup haftasonu calısmayan sirket bekleyeceğine gir çağıran biyere calıstığın süre içerisinde sürekli bakarsın iş en azından düşükte olsa maaşın ay sonu eline para geçer :10:

iş bulamıyorum demeyın bence ıs buluyorsunuz da beğenmiyorum deyın daha uygun olur
teşekkür ederim. Allah herkese beğeneceği işler nasip etsin.

Evde oturup haftasonu calısmayan sirket bekleyeceğine gir çağıran biyere calıstığın süre içerisinde sürekli bakarsın iş en azından düşükte olsa maaşın ay sonu eline para geçer :10:

teşekkür ederim. Haftasonu çalışmak istemiyorum, çalışmak istemek zorunda değilim.

fikrimi sormuşşunuz söyledik fakat beğenmemişsiniz işe gerçekten ihtiyacınız olsa birden başlardınız yine söylüyorum iş bulamıyor değilsiniz iş beğenmiyorsunuz

Sağ olasın canım. Çok haklısın. Şuana kadar yükselme olanağı olan yerlerden teklif gelmedi maalesef.
Şans konusuna da katılıyorum. Üni.de okurken yurt dışına gittim Erasmusla, not ortalamam çok iyiydi vs vs. ama dediğin gibi kısmet ne ise o oluyor.
Hani haftaiçine 1500 verse ona da razı olacağım, haftasonu çağıranlar da keşke mesai ücreti verse.
Çağıran bir yer sigortayı asgari ücretten ödeyeceğim, maaşının kalanını elden vereceğim dedi :53:. Herkes bir yol tutturmuş gidiyor.
Keşke herkes iyi şartlarda çalışabilse :5:

Maaşı elden verseler de senden memnun kalırlarsa kadroya geçirebilirler bir süre sonra. Ya da buradan 1-2 sene sonra ayrılıp daha iyi imkanları olan bir yere geçersiniz, iş tecrübeniz olmuş olur :)

Bende iş bulamıyorum ve ufacık bir sektöre sıkışmış bir haldeyim yükselme sınavı için çok kısa bir staj zamanım kaldığından sektör de değişemiyorum
hiç arayan yok ya ilanı olan firmaları arayıp düşük ücret teklif edicem yada körelmemek için ücretli öğretmenlik başvurusu yapıcam :14:
sana gelince
bulduğun herhangi bir işe hemen başla mantığına katılmıyorum çünkü özel sektörde ilerleme çok uzun zamanda oluyor maaş artışı zaten malum ne kadar üstten başlarsan o kadar iyi ama ilerlemek istediğin sektörde yapmak istediğine en yakın bir iş bulursan maaşı falan düşünmeden başlamanı tavsiye ederim
çünkü sektörün içerisindeyken daha iyi iş bulmak evdeyken iş aramaktan kolay oluyor

Ben de issizim İstanbul'da iyi alanimdaki en iyi okullarindan birinde okudum. Bi'suru sertifikam, 3-4 tane de stajim var ama gel gor ki is yok.

Kimse is begenmiyo demesin bu kadar emek verip haftada 6 gun 9 saat 800tl maasa da is diye atlayasi gelmiyo insanin.

İnsallah tez zamanda hayirlisiyla gireriz bi'yerlere o kadar sosyaldim ki bu evde oturma bitirdi beni:/

konu sahibi dert etmiyo işsizliğini biz öneride bulununca sacma sapan yorum yazıyo ne mana anlamadım :9: Kendi kendine hallet o zaman neden fikir soruyorsun :1:
Fikrinizi sordum, teşekkür ettim, aşağıdaki cevabı aldım.

O zaman otur evde tatlım :21:

O zaman :46: :46: :46:

Kimse kimseyi tanımıyor diye böyle bir uslup kullanmanız gerekmez.
Gayet güzel fikirler ve alternatifler paylaşanlar oldu.
Sizin hatrınız için ilk bulduğum işte çalışmadım diye beni terslemeye de hakkınız olmadığını belirtmeden geçemeyeceğim.

Allah herkese kalbine göre nasip etsin.

Bende iş bulamıyorum ve ufacık bir sektöre sıkışmış bir haldeyim yükselme sınavı için çok kısa bir staj zamanım kaldığından sektör de değişemiyorum
hiç arayan yok ya ilanı olan firmaları arayıp düşük ücret teklif edicem yada körelmemek için ücretli öğretmenlik başvurusu yapıcam :14:
sana gelince
bulduğun herhangi bir işe hemen başla mantığına katılmıyorum çünkü özel sektörde ilerleme çok uzun zamanda oluyor maaş artışı zaten malum ne kadar üstten başlarsan o kadar iyi ama ilerlemek istediğin sektörde yapmak istediğine en yakın bir iş bulursan maaşı falan düşünmeden başlamanı tavsiye ederim
çünkü sektörün içerisindeyken daha iyi iş bulmak evdeyken iş aramaktan kolay oluyor

Çok teşekkür ederim. O kadar sene üniversite okumuşum formasyon almışım, insanlar bu süreçte kimin ne emekler verdiğini bilmediği için emek sömürüsüne hayır diyince, itiraz edebiliyorlar... Kendi sektörümüzde kafamıza yatan bir iş buluruz inşallah. İnsanın hayattan beklentisi de mi kalmasın, anlamıyorum...

Ben de issizim İstanbul'da iyi alanimdaki en iyi okullarindan birinde okudum. Bi'suru sertifikam, 3-4 tane de stajim var ama gel gor ki is yok.

Kimse is begenmiyo demesin bu kadar emek verip haftada 6 gun 9 saat 800tl maasa da is diye atlayasi gelmiyo insanin.

İnsallah tez zamanda hayirlisiyla gireriz bi'yerlere o kadar sosyaldim ki bu evde oturma bitirdi beni:/
Amin canım, çok haklısın. Ben de bunu anlatmaya çalışıyorum ama nedense insanlar anlamıyor. Üniversiteyi hobi diye okumadık ki. Ayrıca evimiz eşimiz var, düzenimize uygun bir iş aramaya hakkımız da mı yok?
Kadınlar keşke hemcinslerine biraz pozitif ayrımcılık yapabilse. Sanalda bile bir kötülüğünü isteme var, hiç anlamıyorum.
Allah herkese hakkında hayırlısını nasip etsin, kimsenin emeği sömürülmesin inşallah.
Herkes için iyilikler istemek, kimseye zor gelmesin. (amin)

Fikrinizi sordum, teşekkür ettim, aşağıdaki cevabı aldım.

O zaman :46: :46: :46:

Kimse kimseyi tanımıyor diye böyle bir uslup kullanmanız gerekmez.
Gayet güzel fikirler ve alternatifler paylaşanlar oldu.
Sizin hatrınız için ilk bulduğum işte çalışmadım diye beni terslemeye de hakkınız olmadığını belirtmeden geçemeyeceğim.

Allah herkese kalbine göre nasip etsin.

yoo gayet fikrimi belirttim evde oturcağına çalış en azından ay sonu eline para geçer o aradada iş bakarsın dediim haftasonu calısmak zorunda değilim diye cevap verdiniz :1: bende otur o zaman evde dedim konuyu uzatmaya gerek yok hadi allah kalbine göre versin

yoo gayet fikrimi belirttim evde oturcağına çalış en azından ay sonu eline para geçer o aradada iş bakarsın dediim haftasonu calısmak zorunda değilim diye cevap verdiniz :1: bende otur o zaman evde dedim konuyu uzatmaya gerek yok hadi allah kalbine göre versin

Ben de verdiğiniz fikre teşekkür ettim. Konumda sıkıntı yaşamak istemiyorum, uzatmayı ise hiç istemem...

İyi niyetiyle önerilerini paylaşanlara teşekkür ediyorum :34:

Son düzenleme:
KK'da da hep bir laf söyleyip tartışma çıkarma modası aldı başını gidiyor. Kibar cevap verince ona bile birşey söyleme derdindeler :)) Nedir bur kadınların kadınlardan çektiği, dediklerini yapmadınız ya sizden kötüsü olmaz şimdi arkadaşım. İş konusunda da dilerim bir an önce hakkettiğiniz pozisyonda bir iş bulabilirsiniz. Her sektör sürekli sömürme peşinde kabul etmeyerek en güzelini yapıyorsunuz. Zaten çoğu yerde suç patronların değil çalışanların. Kimse kendine bir sınır koymadığı herşeye amenna dediği için patronlarda vasıfsız elemanları çok kolay buluyor. KK'da da buna güzel örnekler var farkettiğiniz üzere...

Emek sömürüsüne çok karşıyım, baştan bildireyim yanlış anlaşılmasın.
Ben 5 yıldır özel eğitim merkezinde çalışıyorum. Buraya girdiğimde üniversite 1. sınıftaydım. Gelen gidene çay yapmak, randevu koordinasyonu, klima bozulur tamirci çağırıp beklemek, banka işleri, tahsilat, fatura elimden geçmeyen şey kalmadı. Temizlikçi hanım işten çıktı 2-3 ay onu bile ben yaptım arada. Başladığımda part time dendiği için tabiri caizse 3 kuruşa çalışıyordum. Şimdi maaşım epey güzel, okul bitti tabiki, hem idari kısımda görevlerim var hem eğitmenlik yapıyorum. Buranın can damarıyım desem yeridir. Ancak ailem taşınmaya karar verdi, Haziran başında karşı yakada, buraya ulaşımı zor olan bir yere taşındılar, annem babam emekli oldu artık, sessiz sakin bir yer istediler, lüks sitelerin ünlülerin falan bol olduğu bir semte gittiler. Başta ben de onlarla taşındım. Oradan başka iş bakayım dedim, kreşler, bakımevleri, mental aritmetik vs bir çok yer var benim sektörümden, hiç unutmuyorum ilanlardan biri şu şekildeydi; İngilizce ve en az bir başka dil bilen, en az 3 yıl tecrübeli, üniversite mezunu eğitmen aranıyor. Gideyim görüşeyim dedim. Önerdiği maaş 1.750 lira, haftasonu da çalışılıyor, hafta içi bir gün izin verecek, çalışma saatler sabah 7.30 akşam 18.00, gelen öğrencilerden ise seans başına (45 dk) 350 lira alıyor bu kurum. Anaokulu öğretmeni değilim bu arada, matematik öğretmeniyim, özel eğitim gerektiren çocuklarla çalışıyoruz.
Demek istediğim, kendi yetiştirdikleri insanı iyi yükseltiyorlar ama dışardan gelen insan harikalar da yaratsa yine vasat konumdan başlatıyorlar. Muhtemelen bu işi kabul etsem beni burda da yükseltirlerdi zamanla ama ne gerek var ki aynı yolları tekrar katetmeye diyerek taşınmayı göze aldım. Eski işe devam...
Başta da belirttiğim gibi emek sömürü kötü ama tek yol bu gibi duruyor şimdilik :50: yükselme şansın olacak bir yerden maaşı umursamayıp başlamanı tavsiye ederim.

arkadaşım yanlıs anlama ama bölümünü merak ettim üniversite mezunuyum yazmısssın ama işte her bölüm okunup iş bulunacak bölüm değil gunumuzde malsef :26: baştan iyi secim yapmak gerekiyo. ama bölümünüz iyi oldugu halde ve ordan mzeun olanlar cok iyi işler buldugu halde siz bulamadıysanız o zaman biraz sanssızlık vardır :31:

Canim umarim gonlune gore is bulursun. Formasyon ve dil dedigin icin sanki ingiliz dili ve edebiyati okumussun gibi hissettim. Acaba kitap tercumeleri icin yayin evlerini denedin mi hem evde olursun. Ama bolumu bilmiyorum. Aklima ilk gelen fikir bu oldu.
Ayrica kimisi de evde daraliyor ay bi kk ya bakiyim iki laf atiyim kavga cikartiyim ohh rahatliyim diyor. Boleleri gercek hayatta benim gozumde 0. Cunku beyin de gelisme sorunu var anlayamiyor kibar seyleri gormemis bosver takma :)

Canim umarim gonlune gore is bulursun. Formasyon ve dil dedigin icin sanki ingiliz dili ve edebiyati okumussun gibi hissettim. Acaba kitap tercumeleri icin yayin evlerini denedin mi hem evde olursun. Ama bolumu bilmiyorum. Aklima ilk gelen fikir bu oldu.
Ayrica kimisi de evde daraliyor ay bi kk ya bakiyim iki laf atiyim kavga cikartiyim ohh rahatliyim diyor. Boleleri gercek hayatta benim gozumde 0. Cunku beyin de gelisme sorunu var anlayamiyor kibar seyleri gormemis bosver takma :)
sağ olasın canım. aynen ingiliz dili ve edebiyatı, doğru tahmin :D şuan evden zaman zaman çeviri alıyorum. Ama kitap çevirisini hiç denememiştim. Genelde teknik çeviriler geliyor. Çok teşekkür ederim verdiğin fikir için. Ben 2 sene önce de kk kullanıcısıydım, bazı tartışmalar yüzünden o zaman takip etmeyi bıraktım, üstelik çok sevdiğim bir topiğimiz vardı :s O yüzden şimdi dönmüşken sorun sıkıntı yaşamak istemiyorum. Saygı ve yardımlaşma çerçevesinde paylaşımlar yapmak istiyorum :16: Sizlere de desteğiniz için çok teşekkür ederim :16:

arkadaşım yanlıs anlama ama bölümünü merak ettim üniversite mezunuyum yazmısssın ama işte her bölüm okunup iş bulunacak bölüm değil gunumuzde malsef :26: baştan iyi secim yapmak gerekiyo. ama bölümünüz iyi oldugu halde ve ordan mzeun olanlar cok iyi işler buldugu halde siz bulamadıysanız o zaman biraz sanssızlık vardır :31:
çok haklısın canım. üni.lerde bir sürü bölüm var ama iş aramaya gelince alanlar kısıtlı. Benim bölümüm ingiliz dili ve edebiyatı. İnşallah şansımız açılır kızlar, belki bu muhabbetimiz de bir vesile olur :)

Emek sömürüsüne çok karşıyım, baştan bildireyim yanlış anlaşılmasın.
Ben 5 yıldır özel eğitim merkezinde çalışıyorum. Buraya girdiğimde üniversite 1. sınıftaydım. Gelen gidene çay yapmak, randevu koordinasyonu, klima bozulur tamirci çağırıp beklemek, banka işleri, tahsilat, fatura elimden geçmeyen şey kalmadı. Temizlikçi hanım işten çıktı 2-3 ay onu bile ben yaptım arada. Başladığımda part time dendiği için tabiri caizse 3 kuruşa çalışıyordum. Şimdi maaşım epey güzel, okul bitti tabiki, hem idari kısımda görevlerim var hem eğitmenlik yapıyorum. Buranın can damarıyım desem yeridir. Ancak ailem taşınmaya karar verdi, Haziran başında karşı yakada, buraya ulaşımı zor olan bir yere taşındılar, annem babam emekli oldu artık, sessiz sakin bir yer istediler, lüks sitelerin ünlülerin falan bol olduğu bir semte gittiler. Başta ben de onlarla taşındım. Oradan başka iş bakayım dedim, kreşler, bakımevleri, mental aritmetik vs bir çok yer var benim sektörümden, hiç unutmuyorum ilanlardan biri şu şekildeydi; İngilizce ve en az bir başka dil bilen, en az 3 yıl tecrübeli, üniversite mezunu eğitmen aranıyor. Gideyim görüşeyim dedim. Önerdiği maaş 1.750 lira, haftasonu da çalışılıyor, hafta içi bir gün izin verecek, çalışma saatler sabah 7.30 akşam 18.00, gelen öğrencilerden ise seans başına (45 dk) 350 lira alıyor bu kurum. Anaokulu öğretmeni değilim bu arada, matematik öğretmeniyim, özel eğitim gerektiren çocuklarla çalışıyoruz.
Demek istediğim, kendi yetiştirdikleri insanı iyi yükseltiyorlar ama dışardan gelen insan harikalar da yaratsa yine vasat konumdan başlatıyorlar. Muhtemelen bu işi kabul etsem beni burda da yükseltirlerdi zamanla ama ne gerek var ki aynı yolları tekrar katetmeye diyerek taşınmayı göze aldım. Eski işe devam...
Başta da belirttiğim gibi emek sömürü kötü ama tek yol bu gibi duruyor şimdilik :50: yükselme şansın olacak bir yerden maaşı umursamayıp başlamanı tavsiye ederim.
Canım vakit ayırıp paylaştığın için çok teşekkürler. Dediklerinde haklısın ama karşıma gelecek vaad eden bir yer de çıkmadı maalesef :( Sen de çok iyi yerlere gelirsin inşallah.

KK'da da hep bir laf söyleyip tartışma çıkarma modası aldı başını gidiyor. Kibar cevap verince ona bile birşey söyleme derdindeler :)) Nedir bur kadınların kadınlardan çektiği, dediklerini yapmadınız ya sizden kötüsü olmaz şimdi arkadaşım. İş konusunda da dilerim bir an önce hakkettiğiniz pozisyonda bir iş bulabilirsiniz. Her sektör sürekli sömürme peşinde kabul etmeyerek en güzelini yapıyorsunuz. Zaten çoğu yerde suç patronların değil çalışanların. Kimse kendine bir sınır koymadığı herşeye amenna dediği için patronlarda vasıfsız elemanları çok kolay buluyor. KK'da da buna güzel örnekler var farkettiğiniz üzere...

Çok teşekkür ederim :16: Ben de konu açar açmaz şaştım kaldım bahsettiğin durumlara :53:
Maalesef öğretmenlik gibi bir meslekte bile biri gider biri gelir diye düşünüyor artık özel okullar... Sözleşmedeki gibi davranmadıklarına çok şahit oldum. Sigorta pirimini düşük yatırmalar, maaşın kalanını elden vermeler... Bana bir dersane 6 gün için 750 tl teklif etmişti (ayda!) aah ah, inşallah düzelir bu durumlar ve herkes iyi şartlara kavuşur işinde...

Back
X