İzmirdesin ve izmirde iş bulmak çok zor. İmkanın varsa istanbula kaç, kariyerin daha sağlam ilerler.
İlk mezun olduğumda ilk işime 3000'e yakın başvuru sonrası başladım. Her gün ilanları tarayıp yeni çıkanlara başvuracaksın. Günde en az 60-70 başvurun olacak. Arkas yeni mezun sözleşmeli arıyor, yabancı dilin iyiyse başvur. Lcw yetiştirilmek üzere yeni mezun yönetici arıyor. Aosb çok büyük iş sahası, gidip genel müdürlük müydü, yönetim binasımıydı neydi oraya cv bırak mutlaka bişey çıkar. İşkura başvur, çok güzel programları var. Bu arada cv çok önemli, tam teşekküllü net anlaşılır bir cv hazırlamalısın. Cvden kaybeden çok oluyor iş arama sürecinde. Turkcell herdai. Eleman arıyor oraya mutlaka başvur. Banka sınavlarına gir, onlar iş arama sitelerinde pek ilan vermez, takipte ol. Ziraat bankası yeni katılım bankası kuruyor bir sürü alım yapacak, sınavını kaçırma sakın.
Ve sakın olmayan bişeyi varmış gibi gösterme, söyleme. Ehliyetin yoksa yoktur, sen başvur ehliyetim yok de. Beğenirlerse alırlar zaten. Kaç tane mülakattan aslanlar gibi geçip ehliyetim olmasına rağmen sürüş mülakatında elendiğim oldu. İk çalışanları insan sarrafı, söylediğin her yalanı daha ağzından çıkmadan anlarlar. Bu da eksi puan olur. Dürüst ol.