ne acıdır ki Türkiyedeki eğitim sisteminden ötürü yaşıyorsun bunu, daha doğrusu eğitimdeki yetersizlikten. Bunun yanında programcı olabilmek için okunması hiç gerekmiyor çünkü bu gerçekten yetenek işi, yeteneğin yoksa ve ilgin yokjsma bu yeteneğide kazanamıyorsun maalesef.. İşe alacak kişi açısından bakarsan sen kendini yeterli görüyormusun? Zaten kendin yeterli olsan kendi yazılım şirketini kurma çabasına girersin gerekli bilgi birikimi deneyim ve donanıma sahip olsan. Yada projeler alır ve proje bazlı freelancer oalrak çalışabilirsin. Ama yani şimdi zaten verilen çoğu proje çok zayıf verilen kendini yetiştirmene yetmiyor. Sana bir sorum var, işe başvururken ne gösteriyorsun karşındakine? ben c biliyorum sql biliyorum java biliyorum mu diyorsun? yoksa gösterdiğin sana referans oalbilecek sağlam yaptığın bir proje var mı? kanımca öyle bir proje yapmadın ondan çoğu zaman reddedildin nmve muhtemelen reddedilmeye devam edeceksin. Bence güzel bir fikir bul, ve bu fikiri hayata geçirmek için çabalal en azından elinde somut birşeyler oluyor, bilmeslisnki yetenekli kişileri havada kapıyorlar, bunlardan biri neden sen olmayasın? sengözlerimebaksanab