İs buldum ama ailem istemiyor

cangozum

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2015
369
79
Merhabalar ben üniversite son sınıf öğrencisiyim ailemdenuzakta bir şehirde okuyorum bu şehirde ise başvurdum ve kabul ettiler.ben burda kalıp devam etmek istiyorum ama ailem şiddetle karşı çıkıyorlar2 ay önce sevgilimin evine gittiğimi ogrenmislerdi.bu yüzden guvenemiyolarmis hep beni mi dusunuceklermis.uni bitip gelicekmisim. Sadece evlenirsem ayrılabilirmisim falan.sizce onları dinlemeli miyim yoksa önüme mo bakmaliyim.bi namus kaygısı tutturmuslar belki hayatımın en büyük şansı.niye izin vermiyolar anlamıyorum.

Anladığım kadarıyla bulduğunuz iş, öğrenim gördüğünüz bölüm ile ilgili.
Bence hiç kaçırmayın. Aileniz uzaktan size müdahale ediyorsa, aynı şehirde ayrı eve çıkmanıza bile müsaade etmezler. Fırsat bu fırsat kaderinizin iplerini elinize alın.

bencede direnmelisin ne kadar hayata önce atılırsan okadar özgür ve kendine güvenli olursun ailen seni evlenene kadar özgür bırakmıyacak belliki

Bölümümle ilgili.ama sevgilim var diye onun yanında kalmak için yaptığımi dusunuyolar sürekli kiziyolar bagiriyolar

Annem diyo ki sen hiç duydun mu mezun oldu orda kaldı ise başladı diye birini duydun mu çevremizde diyo

Annem diyo ki sen hiç duydun mu mezun oldu orda kaldı ise başladı diye birini duydun mu çevremizde diyo

ben varım :KK14:
arkadaşlarımın da yüzde 90 ı ailelerinin yanına dönmediler istanbulda kaldılar.
bu devirde iş neredeyse insanlar orada yaşıyor, ille de yaşadığımız şehre bayıldığımızdan da değil yani.
aileni ikna et bir şekilde, taviz verme.

Benimki trabzon ailem de Ankara da o yüzden sıkıntı ediyolar

Merhabalar ben üniversite son sınıf öğrencisiyim ailemdenuzakta bir şehirde okuyorum bu şehirde ise başvurdum ve kabul ettiler.ben burda kalıp devam etmek istiyorum ama ailem şiddetle karşı çıkıyorlar2 ay önce sevgilimin evine gittiğimi ogrenmislerdi.bu yüzden guvenemiyolarmis hep beni mi dusunuceklermis.uni bitip gelicekmisim. Sadece evlenirsem ayrılabilirmisim falan.sizce onları dinlemeli miyim yoksa önüme mo bakmaliyim.bi namus kaygısı tutturmuslar belki hayatımın en büyük şansı.niye izin vermiyolar anlamıyorum.
is bulmak cok zor ya aileni dinleme bence ne yap et orda kalmaya bak

Senin durumunda olan nice kızcağız orada kalabilmek için bilerek ders bırakıyor, alttan alırken part time çalışıyor, derken ailesini alıştırıyor falan.
Fikir vermiş olmayayım tabi. : P

Yarın öbür gün olumsuz bir durum olarak karşısına çıkmasın yalnız bu durum.

Ben seneler sonra doktora yapmaya karar verdim, mezuniyet notu ortalamam gerekliymiş. Buldum bir yerlerden, 69 imiş. Keşke zamanında daha sıkı çalışsaymışım dedim. Ama o zamanlar geçsem yeter diyordum.

Ders bırakmak, okulu uzatmak seneler sonra karşına negatif bir durum olarak çıkabilir, bence başka bir seçenek bul.

İşe başla, kendi ayakların üzerinde dur. Ailenin senin hayatını kontrol etmesine izin verme. Hayatımın şansı olabilir demişsin, belki de bu şansı hak etmek için biraz ailene karşı dik durman gerekiyordur.
Bugün ailenin sana söylediği herşeyi yaparsan, yarın bir gün evlendiğinde kocanın da sana söylediği herşeyi yapmak zorunda kalırsın. Hayatın başkalarının emirlerini dinlemekle geçer, bu yüzden çalış kendi paranı kazan ve kimsenin sana emir vermesine izin verme, ailen olsa bile.
Ailenle düzgün düzgün konuş, büyük bir şans olduğunu söyle, kendi ayaklarının üzerinde durmak istediğini söyle. En kötü ihtimalle bunun bir deneme süreci olacağını söyle. Ama sadece onlar istiyor diye eve dönme.

okuttuysalar sonucunada katlanacaklar yada senin yanında olacaklar yani bütün evi toparlayıpsenin yanına göçmeleri gerek bunada çocuk için fedakarlık deniyor ,ailen çok geri kafalı onları tabikide dinlemiyeceksin madem öyle göçüp gelin diyeceksin
rüzgara ters esen uçurtmalar havalanır ve çakılmaz sende öyle yapacaksın

Bence ailenizi dinleyin.
Trabzon'da bulduğunuz işi orda da bulabilirsiniz bence.
Neden aile ezilip geçiliyor anlamıyorum?
O insanlar o kadar emek vermiş size göndermişler destek olmuşlar ve şimdi de yavrularını yanlarında istiyorlar.
Kendi kafanıza eseni yapıp onları huzursuz edince rahat mı olacaksınız?
Tamam büyüdünüz kendi kararlarını kendiniz verecek yaşa geldiniz ama bu artık size ihtiyacım yok ne istersem yaparım deme hakkını veriyor mu?
Benim önerim ailenizi dinleyin.

Bir tek ben ailenden taraf cikacagim; neymis bu Trabzon da buldugunuz is? Gercekten Ankara da bulunamayacak, kariyeriniz icin onemli bir adim mi?

Ahahha ben tam tersi sanıyordum normal karşılamıştım Trabzon yerine Ankara'da kalmayı ama, şimdi çay eksperliğinden başka bir şey aklıma gelmedi :)

Aileniz kucuk bir yerde yasiyor sizde buyuk bir sehirde okuyor olsaydiniz hak verecektim ama bende bu konunun sadece iş oldugunu dusunmedim yani ailenizin yerinde olsam bende ayni seyi yapardim.

İşini bulduysan kendini geliştireceğine inanıyorsan aileni dinleme demem ama ikna et. Annecim bu benim hayatımın fırsatı kac mezun iş bulabiliyor sanki, istersen gelip yanimda kalirsin gibi tatlı cümlelerle konuş.dene şansını bakalım.anne baba duasi onemlidir kizlar, onlarin rizasi olmadan hicbir iş hayirli olmuyor

X