İş buldum ama... Evet bayanlar daha önce de anlatmıştım iş bulamadığımı. En son bir firmadan da Red cevabı aldım. Biyolog um bu arada. Evimin yakınında bir maket firması. Çok eğlenceli minicik minyatür eşyalar yapıyorum. Ofiste beş kişiyiz. Üç erkek. Dun ilk günümdü. İlk defa çalışıyorum. Kolay değildi. Yalnız çay getir çay götür bulaşık yıka. Zoruma gitmedi değil. Acaba kibir mi yapıyorum. Beğenmiyorsan gitmeseydin diyeceksiniz ama mecburum maaşınız yetmiyor. Akşam yedi çıkış hala burdayız. Yani çıksam bu işten ikinci günüm herkes konuşur. Kimseyi güldürmek istemiyorum. Ama çay konusunda haksız mıyım yoksa kibir mi yapıyorum. Hani buradan yükselirim diyemem mesleğimile alakası yok memurluk daha doğrusu kyk yurt yonetim memurluğu bekliyorum. Görüşleriniz neler?
bunları işe girerken konuşmuş muydunuz? eğer konuşmadıysanız iş tanımınızı yeniden konuşun.
baştan kabul ettiysenız bikaç ay idare edip iş aramaya devam edin derim.
Cayci misiniz minyatur esya mi yapiyorsunuz?tam anlamadim.
Bazen herkes kendi is alaninda is bulamayabiliyor. Ben de muhendisim ama her isi de yaptim girdigim firmalarda. Kismet. Insallah daha iyisini de bulursunuz
bence hem maket hem hizmetli hem sekreter olarak almışlardır. malum iş bulamayınca her işi yaptırıyorlar insana.
tabiki okuyup edip bulaşık yıkamak çay getir götürmek insanın gücüne gider. sen vasıfsız bir işçi değilsin ki mesleğin var.
elalem ne der diye düşünme, elalem sen mutlu musun mutsuz musun ilgilenmez, onlar sadece zaman geçirecek dedikoduya bakar. gücüne gidiyor ki (bence haklısın), mutsuzsun bırak senden kıymetli mi elalemin ayak işini yapma.
İş buldum ama... Evet bayanlar daha önce de anlatmıştım iş bulamadığımı. En son bir firmadan da Red cevabı aldım. Biyolog um bu arada. Evimin yakınında bir maket firması. Çok eğlenceli minicik minyatür eşyalar yapıyorum. Ofiste beş kişiyiz. Üç erkek. Dun ilk günümdü. İlk defa çalışıyorum. Kolay değildi. Yalnız çay getir çay götür bulaşık yıka. Zoruma gitmedi değil. Acaba kibir mi yapıyorum. Beğenmiyorsan gitmeseydin diyeceksiniz ama mecburum maaşınız yetmiyor. Akşam yedi çıkış hala burdayız. Yani çıksam bu işten ikinci günüm herkes konuşur. Kimseyi güldürmek istemiyorum. Ama çay konusunda haksız mıyım yoksa kibir mi yapıyorum. Hani buradan yükselirim diyemem mesleğimile alakası yok memurluk daha doğrusu kyk yurt yonetim memurluğu bekliyorum. Görüşleriniz neler?
alın teri ile yapılan her iş iyidir.
ben güzel sanatlar resim bölümü meznuyum. öğretmen olmak istemedim. reklamcı olmak istedim. 2 sene özel egitim aldım. reklam acentesinde iş buldum. staj yaptım.staj sonrası cıkartıldım. 2000 lerdi kriz vurdu. iş de bulamadım. dışardan bir iki iş yaptım ama tatminkar para kazanamadım hali ile. paraya da sıkışmıştım.
sektör değiştirdim. hiç alakasız tekstil. sekreterlikten başladım. mecbur. işi öğrendim. sonra 5 yıl cok güzel paralar kazandım. sonra tekstilde battı malum. enerji sektrerüne girdim. jeneratör işi. ögrendim onu da orada başarı sagladım yükseldim. sonra evlendim bir süre daha devam edip başlarım işe güğce evde oturcam dedim.
şimdi ise sıkıntıdan boş durmamak için cok farklı işler yapıyorum.free olarak.
diyecegim o ki eger şimdi buldugun bu işse. calış. gocunma. ömür boyu burada kalmayacaksın. paranı kazan. ilerde daha farklı işler cıkacaktır karşına.
biyolog da güzel bir meslektir ( bence )
bence hem maket hem hizmetli hem sekreter olarak almışlardır. malum iş bulamayınca her işi yaptırıyorlar insana.
tabiki okuyup edip bulaşık yıkamak çay getir götürmek insanın gücüne gider. sen vasıfsız bir işçi değilsin ki mesleğin var.
elalem ne der diye düşünme, elalem sen mutlu musun mutsuz musun ilgilenmez, onlar sadece zaman geçirecek dedikoduya bakar. gücüne gidiyor ki (bence haklısın), mutsuzsun bırak senden kıymetli mi elalemin ayak işini yapma.