İş Bulmak Neden Bu Kadar Zor ?

Çok güzel ifade etmişsiniz. Kurumsal bir markette çalışıyorum. Böyle yerlerde illaki "sınırını bilmeyen" birisi oluyor. Bu durum beni çok rahatsız ediyor. Sırf bu yüzden bu sektörde çalışmak, kariyer yapmak istemiyorum. Tepki gösterirsem uyumsuz ve kötü olurum bunu biliyorum.

yurt dışına yerleşmeye çok sıcak bakmıyor olmamın sebebidir mesela bazı şeyler
buradaki mesleğinin, eğitiminin orada geçerliliği olmayacaksa en azından bir süre amele hayatı çekeceksin
en alt seviyeden başlayacaksın, ırkçılık göreceksin, yerlisi seni kabul etmeyecek
ayrımcılık yapılacak, sana en kötü işler layık görülecek
burada mühendis olan kişi orada da mühendis olacaksa bu güzel bişey
ama olamıyorsa tuvalet temizlemesi gerekiyorsa, vasat işlerde çalışıp vasıfsız muamelesi görecekse
psikolojik olarak çok yıpratır insanı, herkes göze alamaz
ben yurt dışını özellikle maddi imkanlar sebebiyle isteyenlere, ilk etapta yurt dışı ile iş yapıp dolar veya euro kazanma
imkanları yaratmasını, bulmasını öneriyorum
oralarda ezikleneceğime ülkemde kendimi geliştiririm en azından saygı görürüm
tamam dezavantajlarımız çoktur avrupaya kıyasla ama dünyanın en kötü memleketi de değiliz
kendi vatanımıza düşman olmaya gerek yok bence

anladığım kadarıyla belli bir mezun olduğunuz okul yok. Diksiyonunuz güzelse, birazda eli yüzü düzgünseniz bir kaç hekimli diş polikliniklerine banko elemanı olarak başvurabilirsiniz. Hasta karşılama, ödeme alma, dosya doldurma gibi takip işlerini yapabilirsiniz

Çok haklısın;
Eziklediği beğenmediği ülkesinden gitsin bence medeniyetin kucağında bi o yana bi bu yana sallansın.
Zaten sokak röportajlarından etimle kemiğimle Alamancı acı vatancılardan nefretim depreşiyor %80 ninden.

Onun yerinde olmak için neler neler yapmazmışız…
Acaba ne yapacağımızı sanıyor.
Kendimizi satacağımız gibi ütopik düşünceleri yoktur umarım bacımızın.
Ezikledi bizi.

Şu an tatlı yedim pamuk gibiyim.

Üzerine çikolata sosu da olsun mu?
Dikbaşlıyımdır, mesai geç, servis yok vs vs vs.
O zaman başka vasıflar edinip başka sektörleri deneyeceksiniz. Güzellik merkezlerinde satış personelleri oluyor mesela o tarz bir şey keyifli olabilir. Ya da kursa falan gidip ön muhasebe elemanı olun.

inşallah gönlünüze göre bulursunuz

Call center'dan aldigi is teklifiyle kendisini asiri kalifiye eleman saniyor ama Almanya'da 1500 euro aylik kazanmasi zor.

Ülkede euro bu kadar yüksek olmasa kazandığı paranın bir anlamı yok ki zaten.
O kadar kazanmasının sebebi var olduğunu sandığı yetenekleri ya da yaptığı iş değil. Alman firmasında çalışıyor, euro üzerinden maaş alıyor.
Euro 1 tl olsa ne kadar maaş alacaktı, nasıl bir hayat kalitesi olacaktı acaba
Hangi yeteneklerle nereye tutunacaktı?
İnsanlarla doğduğun ülkenin dilinde konuşuyorsun işte. Hepimizin her gün herkesle Türkçe konuşması gibi.
Bunları düşünüp nerede ne konuşacağını bilmek de bir yetenek tabii.

Fabrikada ne iş yapıyorsunuz

Nasıl az kız? İki yabancı dilim var. Kardeşim almanca ingilizce İspanyolca biliyor. Gelinimiz almanca ingilizce. Eski eşim ingilizce İspanyolca. Kızım almanca ve ingilizce anadil seviyesinde konusuyor. Flört ettiğim adam Fransızca ingilizce İtalyanca biraz İspanyolca biliyor. Bunların hepsi de üst seviye konusuyor. Arkadaşlarım içinde ingilizce seviyesi c1altinda olan hemen hemen yok. Sen hangi turkiyedesin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…