• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş Bulmak Neden Bu Kadar Zor ?

Dizi film de izlerim, Marmara’da yüksek lisans da yaparım. Kime ne :KK53:

Ama Yalıçapkını da izlemem yaaa.
Televizyonun başına oturmuş değilim 20 yaşından beri, burda o kadar güzel aşağılarım, hiç dizi izlemekle aşağılamadım kimseyi, bunu diyen başından kalkmıyordur djdjfjjf

Herkes dil bilecek çok iyi konumlarda çalışacak diye bir kaide de yok aslında.
Şuan ciddi ara eleman sıkıntısı yaşıyoruz ülke olarak.
Çalıştığım sektörde 30 bin maaşlı atölye imalatında çalışacak eleman arıyoruz iki aydır ciddiyim yok.
Neyse bu ayrı bir sorun ama dedigin gibi videolu cv önerisi çook ciddi kalibreli sektörler için geçerli bir durum olabilir ama her meslek grubunda tutup videolu cv izletmek için adamın mailine ya da flash belleğe atıp eline tutuştursan ne alaka derler.
En azından kendi bulunduğum sektörde durum böyle :)
Ara eleman olmak için ne yapmak gerekiyor?kardeşim okuldan atılırsa bir meslek öğrenmesini istiyorum ama bunların kursu falan mı oluyor?çevremde herkes beyaz yaka yada memur.

Market çalışanı evet ama market işinin zorluklarından bahsediyor. Yani market işini beğenmiyor ki bence haklı. Gerçekten çok zor şartlarda çalışıyorlar. Ama bunun içinde kendini geliştirmesi gerekiyor. Yani sadece üniversite mezunu olmak özel sektörde iyi pozisyonlarda çalışmak için yetersiz. Kendi öz eleştirimi de yapabilirim. Ben memur olmasam ki gerçekten çok çok çabalayarak kazandım özel sektörde çok fazla seçeneğim yoktu. Muhasebe mezunuyum o yüzden belki masa başı bi işim olurdu ama yinede başka bi artım yok. Dil öğrenmeyi çok isterim mesela bende.
Konu sahibi anladığım kadarıyla üniversite mezunu değil. Muhtemelen açıktan kamu yönetimine girmiş ama bitirememiş. Dil öğrenmeyi kim istemez ki? Ama işte altyazılı film dizi izlemekle de olmuyor bu iş. Hatta iyi bir maddiyat gerektiriyor. Lise mezunu, market kasiyeri olan bir kız için hiç de kolay olmasa gerek bu iş.

Call centerda çalışıyorum diyor. Plazanın 20. katından piyasaya yön veren bir şirketi yönetirken viskimi yudumluyorum demiyor. Yabancı dil konuşan müşterilerle ilgileniyor.
Mevzu şu, Türkiye’den Amerika’ya göçen bir Türk’ün, iş bulamıyorum diyen bir Amerikana: Türkçe bilsen call center da iş bulabilirdin hem de kazanacağını umduğunun 5 katını kazanırdın, az çabalamalısın dediğini düşünün. Saçma değil mi?
Hah bak işte bu.
Elinde viski bardağı ile 20. kattan bakarak eskiden buralar dutluktu diyeceği bir kalibrede olsaydı vayy madırını derdim şahsım adına.

Market çalışanı evet ama market işinin zorluklarından bahsediyor. Yani market işini beğenmiyor ki bence haklı. Gerçekten çok zor şartlarda çalışıyorlar. Ama bunun içinde kendini geliştirmesi gerekiyor. Yani sadece üniversite mezunu olmak özel sektörde iyi pozisyonlarda çalışmak için yetersiz. Kendi öz eleştirimi de yapabilirim. Ben memur olmasam ki gerçekten çok çok çabalayarak kazandım özel sektörde çok fazla seçeneğim yoktu. Muhasebe mezunuyum o yüzden belki masa başı bi işim olurdu ama yinede başka bi artım yok. Dil öğrenmeyi çok isterim mesela bende.

Market harici çalıştığı sektör mağaza. Bu ikisinden başka bir yerde çalışmamış kişi nasıl bir iş beklentisine girebilir ki? İstediği iş için yeterli değil. Çalışmak istiyorsa elindeki fırsatları değerlendirmesi gerekiyor.
Genel olarak ben Nuran'ın çalışmak istemediğini düşünüyorum. Bu iş bulamıyorum vs diye anlatması da bahanesi. İş var ama çok zor bu yüzden çalışmıyorum bahanesi. Çünkü kaç kere söyledik ona gir çalış diye

Konu sahibi anladığım kadarıyla üniversite mezunu değil. Muhtemelen açıktan kamu yönetimine girmiş ama bitirememiş. Dil öğrenmeyi kim istemez ki? Ama işte altyazılı film dizi izlemekle de olmuyor bu iş. Hatta iyi bir maddiyat gerektiriyor. Lise mezunu, market kasiyeri olan bir kız için hiç de kolay olmasa gerek bu iş.
Kız dil kursları acayip pahalı, bundan 10 sene önce bu kadar sefil olmadığımız dönemde bile pahalıydı 🥲

Ara eleman olmak için ne yapmak gerekiyor?kardeşim okuldan atılırsa bir meslek öğrenmesini istiyorum ama bunların kursu falan mı oluyor?çevremde herkes beyaz yaka yada memur.
Bizim için vasıfsız olmasının bir sorunu yok işi öğrenmeye hevesli olsun kafi diyoruz.
Eskiden işi bilenle çalışmak istiyorduk ama artık masa bası işlere yönelim daha fazla oldugu için yeni nesil zorlanmaktan hoşlanmıyor, ne deyim haklılar da bir yerde ama herkes masa basında işlerde çalışamaz.
Bu ülkede her meslek grubunda çalışacak elemana ihtiyaç var.
İsmek kurslarına felan gidebilir mesela.
Sertifikalar alabilir.

Televizyonun başına oturmuş değilim 20 yaşından beri, burda o kadar güzel aşağılarım, hiç dizi izlemekle aşağılamadım kimseyi, bunu diyen başından kalkmıyordur djdjfjjf
Ciddiye alıp kızamadım bile, cikcikten ona odaklanamadım sanırım ahsjsjsk

Kız dil kursları acayip pahalı, bundan 10 sene önce bu kadar sefil olmadığımız dönemde bile pahalıydı 🥲
Biliyorum eşimin abisinden. 🥹 Kardeşim de Malta’ya dil okuluna gitmişti, o da pahalı. Sonuç olarak zor. Nuranka içinse ütopik.

Kızımı 1. sınıfa giderken vermiştim mesela kursa 2600 tl ödemiştim.
suan 15 yasında düşün.
Bşr kursa yazdırayım desen 20 binden merhaba diyorlar.
Bu ekonomik buhranda maddi durumu iyi olan aile dışında kaçı gönderebilir.
Ekmek aslanın ağzından, kuyruğuna inmişken hele.

Kızımı 1. sınıfa giderken vermiştim mesela kursa 2600 tl ödemiştim.
suan 15 yasında düşün.
Bşr kursa yazdırayım desen 20 binden merhaba diyorlar.
Bu ekonomik buhranda maddi durumu iyi olan aile dışında kaçı gönderebilir.
Ekmek aslanın ağzından, kuyruğuna inmişken hele.
Dil kursu değil ama geçen yks için kursa yazılacaktı küçük kuzenim 40 bin demişler hayretle dinledim 🥲

Back
X