• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş Bulmak Neden Bu Kadar Zor ?

Dil bilmenin ayrıcalık olmadığını söylediğim bir cümle yok? Siz Almancayı ana diliniz gibi bilmeniz çok doğal ve normal bir durum. Burada kalkıp da markette çalışıp iş arayan kıza yok ben Almanca biliyorum bu benim ayrıcalığım Türkiye’dekilerin bir ayrıcalığı yok demek ne kadar doğru?

Neden döndünüz Almanya’dan bu kadar kalifiyeli elemansanız daha iyi şartlarınız olabilirdi. Ama size düşen kendi ülkenizdeki gençlere “hepiniz aynısınız ne vasfınız var video ile cv hazırlayın :) “ demekmiş.
Çünkü onlar da Almanya'da vasıfsızlar. Herkes Almanca anadili olduğu için biliyor, Türkçe bir işe yaramıyor. İngilizce'de herkesin konusabildigi bir dil. Burada premsesler gibiler ama orada herkes gibi. İşte anca burada hava atsın bu da benim vasfim diye... git Almanya'da söyle bakalım benim vasfım da bu diye bı tarafları ile gülerler.

Biz de bunu diyoruz kendisine ama kıskanç kadınlar olarak nitelendirildik.
Bırak Almancayı İngilizce eğitimi bile daha doğru düzgün veremiyorken ikinci dili de devlet okullarından öğrerek çıkmak çok büyük şans olurdu ama nerdeeee.
Elon musk geldi mesela ülkemize izlediniz mi ? Ssdmklkdjkladkldd
40 yaşındayım anadoluda bir liseden mezun oldum ve mezun olurken bildiğim what is your name ?
My names .....
How old are you ?
Fine thanks and you ?
where are you from.
I'm from in Turkey
what dedin gülüm
ayem sipiking çatır çatır ingiliş vs vs vs.
Eğitim yoktu ki dogru düzgün.
Her okul böyle değil ki ama. Upper intermediate seviyesine kadar okulda öğrenmiştik İngilizce. Pratik yapmayınca unutuluyor. Öğrencinin ilgisi ve öğretmenin bilgisi de önem arz ediyor.

Have you ever seen a crocodile?
8. sınıf İngilizce kitabının ilk sayfası. Alın size nostalji 🤣

Mysterious-M Mysterious-M senin yerinde olmaya can mı atarız… Ahahahaha

Kız gel evimde seni misafir edeyim.
Cebine 1000 öro koyayım ama eziklicem seni konu sahibini eziklediğin gibi tamam mı alınmak yok. Ağlamak yok…
Çünkü sen benim yerimde olmak istersin.

Almanca dışınca kac tane yabancı dil biliyorsun ileri seviye.
Çok dile yatkınsın ya hani 😂😂😂

Madem o kadar dile yatkınsın git ABD ye, İngiltere ye.

Gerçi gurbetci gardaşlarımdan gördüğüm kadarıyla acı vatan dediğiniz gavur ülkesinde iş ayırmadan çalışır arkanızı döndüğünüz gibi gavur bunlar ya….. Sen nasılsın bilmem ama ben %80 böyle gördüm.

Gavur dermisin Almanlara çok merak ettim…

Bana bak öyle sizin yerinizde herkes olmak istemez.
Sen git bi Almanı eziklede göreyim seni…

Merve bu arada çalışmıyorum son derece konfor içindeyim ağlama olur mu? Du birazda ben ezikleyeyim seni. Kendi vatandaşını eziklemek ne ben sana yaşatayım.

Mysterious-M Mysterious-M senin yerinde olmaya can mı atarız… Ahahahaha

Kız gel evimde seni misafir edeyim.
Cebine 1000 öro koyayım ama eziklicem seni konu sahibini eziklediğin gibi tamam mı alınmak yok. Ağlamak yok…
Çünkü sen benim yerimde olmak istersin.

Almanca dışınca kac tane yabancı dil biliyorsun ileri seviye.
Çok dile yatkınsın ya hani 😂😂😂

Madem o kadar dile yatkınsın git ABD ye, İngiltere ye.

Gerçi gurbetci gardaşlarımdan gördüğüm kadarıyla acı vatan dediğiniz gavur ülkesinde iş ayırmadan çalışır arkanızı döndüğünüz gibi gavur bunlar ya….. Sen nasılsın bilmem ama ben %80 böyle gördüm.

Gavur dermisin Almanlara çok merak ettim…

Bana bak öyle sizin yerinizde herkes olmak istemez.
Sen git bi Almanı eziklede göreyim seni…

Merve bu arada çalışmıyorum son derece konfor içindeyim ağlama olur mu? Du birazda ben ezikleyeyim seni. Kendi vatandaşını eziklemek ne ben sana yaşatayım.
Ahahahqh squid game gibi. 1000 euro karsiligi sabahtan aksama kadar eziklenme 🤣🤣🤣

3 ayda 1 ay hariç hemen hemen basvurmadigim yer kalmadi.Market elemaniyim.4 farklı markette çalıştım ama birinde sigortam yoktu.Marketlere bir iki köklü kurumsal market dışında başvuru yapmıyorum.

Gerçekten çok ağır şartları.
Evime uzak oluyor.Gece 10 da çıkıyorum.Ulasim aracı bulamıyorum.Asla servis denen birşey yok.Marketler üstelik mahalle aralarında olduğu için duraklara yürümek zorunda kaliyorsun.Gece tek başıma kalıyorum birde pitbull gezdiren insanlar siz düşünün.Cogu zaman taksiye bindiğim bile oldu.Pandemi'de araç bulamazken çok sıkıntı yaşadım.Hep böyle çalıştım.Mudurum piskopatti.Sonra bu kişiyi bölge sorumlusu yaptılar.Evime yürüme mesafesinde şubeler varken beni vermedi.Tecrubem var.Herkese meslek ogretiyordum.70 puan alanlar şuan müdür oluyor.Ben 80 puanla yerimde sabit kalıyordum.Sebebi dikbasli olduğum için ve işi bırakırken de başka marketin müdürü seni buraya alalım dedi.Ben şehir değiştireceğim için önemsemedim.Aslinda girebilirdim.Gittigim şehirde aynı markette devam edebilirdim.Gitmis olsaydım o şehire.

Sonra o markete düğün masraflarından oturu basvuruyum dedim ama o müdürle irtibat kurmadım.Diger 3 harflilerde çalıştığım için alamazlarmis beni.

Şuan evim Yenimahalle'de evime yakın iş bulamıyorum.Çayyolu Balgat gibi yerlere çağırıyorlar.Avm'lere basvuruyorum çıkış saatim 22.00 olacak ama ne yapacağımı bilmiyorum.
İş bulmak zor değil de, üni mezunlarının bile pazarda limon satmaya okey olduğu bir ekonomik krizde, lise mezunu ve kendini hiç geliştirmemiş bir insanın iş bulması imkansız diyelim.

Başvurulara devam, en son çalıştığın yerdekilerin irtibata geç onlar aracılığıyla alınabilirsin ya da bulduğun markete cv bırak amaç birilerini tanımak olsun. Yoksa onlar havuzdan alım yapıyorlar. Cv havuzuna iyi bi referansla yazılırsan şansın artar. Çayyolunda genelde açık oluyor metroyla gidip gelebilirsin. Başlamadan başka iş bulman zor olur.

Degerlendiremezsiniz cunku dile yatkinliginiz yok. Dalga gecmenize de gerek yok. Benim yerimde olmak icin bircok kisi can atarken siz kiskancliginizdan catliyorsunuz :KK70:
Ben Almanca biliyorum ana dilim kadar olmasa da. Arkadaşlarla aynı fikirdeyim. O kadar saçma ve gereksiz buldum ki yazdıklarını. Almanca bilmek yalnızca büyük kurumlarda elek altı çalışan almak için yeterli. Örneğin THY. Alıyor evet ama canını çıkarmadan o parayı sana vermiyor. Türkiye'de en rahat meslek kuşkusuz hiçbir dil bilgisine sahip olmaksızın memurluk.

Bir şey sorucam bilmediğim için üç harflı marketlerde çalışınca neden başka marketler almıyor?
3 harfliler birbirinden almıyor
karşılıklı eleman almama sözleşmeleri var yukarıdan
bu aslında yasal değil ama piyasa yükselmesin birinden çıkarsam öbürüne girerim ne olcak denmesin diye yapıyorlar herhalde

2 mi yoksa 4 mü yıllıktı?

Puan dediğiniz nedir? KPSS demeyin 😱
kamu yönetimi dediine göre 4 yıllık olsa gerek
ama bitirmemiş ki

marketlerde de kıdeme göre bir sistem var
migroslarda var en azından diğerlerinde uzun yıllar çalışan kimseyi çok bilmiyorum
fakat puanınız olsa da esas bölge müdürü kimse onun borusu ötüyor

ve tabii bölge kavramı farklı olabiliyor yani mesela ben muğladayım burada farklı ilçeler aynı bölge iken km ve ulaşım olarak daha yakın olan yerler farklı bölgeye düşüyor

Degerlendiremezsiniz cunku dile yatkinliginiz yok. Dalga gecmenize de gerek yok. Benim yerimde olmak icin bircok kisi can atarken siz kiskancliginizdan catliyorsunuz :KK70:

Bi git ablacım. Rus dili ve edebiyatı okudum, en zor dillerden biridir. İngilizce'yi hiçbir kursa gitmeden, ders almadan kendi kendime öğrendim ve ilerlettim. Şimdi yabancılarla gayet rahat konuşuyorum. Ben bunları gerçekten kendim çalışarak, emek vererek Türkiye sınırları içinde öğrendim. Sen Almanya'da olmanın getirisi olarak yattığın yerde Rosalinda/Marimar izlerken öğrendin. Ben bile millete tavsiye vermiyorken sana ne oluyor? Almanyanın vasıfsızı gelmiş burda hava atıyor çünkü koyunun olmadığı yerde keçiye yüksek maaşlı iş teklifleri yağıyor. Birini kıskanacak olsaydım bu sen olmazdın, gerçekten vasıflı insanlar olurdu.

Back
X