iş çıkışı gelen misafire pratik yemek tarifi,yardım edin lütfen...

Süper üstü süpersin arkadaşım çokkk teşekkür ederim
Rica ederim.
haklısın aslında bende senin gibi fırında tavuk ve köfte yapmak istiyorum ama tek ana yemek olurmu diyorum kendi kendime bide sote yapayım nasıl olur

Ana yemek bir cesit olur. Ama illa yanina bir sey yapayim dersen zeytinyagli veya borek cesitlerinden olabilir. (Borek buzlukta hazir olacak ki zaman kaybetmeyesin.)
Evet arkadaşın da dediği gibi ana yemek bir tane olur, istersen aynına zeytinyağlı fasulye, pırasa, ıspanak, bamya gibi bir şeyler yapabilirsin, yada börek.
En kolay yufka böreği tarifim.
5 ad. yufka
1 ç. bardağı süt
1 ç. bardağı yoğurt
1 ç. bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı margarin yada tereyağı (tereyağı tavsiye ederim.
1 yumurta
beyaz peynir
margarini biraz yumaşayana kadar tavada erit, yumuşadıktan sonra altını kapat kendi ısısında eriyecektir.
Karıştırma kabında; süt, yoğurt, yağ ve yumurtayı iyice karıştır eriyen margarini de ekle pürüzsüz bir hal alana kadar çırp
yufkaları kırışık olarak tepsiye döşe, her kata hazırladığın karışımdan serpiştir.
3. yufkada karışımdan koyma peyniri ufala iyice ve kalan yufkaları yine karışım dökerek tepsiye ser.
en üstüne yine karışımı iyice yay ve dilimleyip fırına at. istersen üzerine susam-çörekotu atabilirsin.
Bum böreği ben yaklaşık 15 dakikada hazırlayıp fırına atıyorum.

aa yok pişmiş yemek niteliğinde ki ürünleri, kullanmadım.
Bunlar mezelik zaten, közlenmiş patlıcan tek başına tatsız olur sen onu lezzetlendireceksin benim favorim bol sarımsaklı yoğurt üzerine biberli yağ.
İnternette közlenmiş patlıcan mezeleri diye aratarak çeşitli tarifler bulabilirsiniz.
Közlenmiş biber bir nevi turşu gibi ve sarımsak sirke sevenler bunu da severek tüketirler diye düşünüyorum.
Garnitür, haşlanmış patates, havuç ev bezelye. Evde de haşlasan aynı tat olacak mühim olan onu lezzetlendirmek.
İster yemeklerde kullan ister amerikan salatası yap, ister pilava kat.

Sağolun, içeriğini biliyorum da koruyucu vs. ile tadı bir acayip midir diye merak ettim... Garnitürü güzeldi, kullanıyordum, közlenmiş ürünlerini de denerim inşaallah... :KK51:

Rica ederim.

Evet arkadaşın da dediği gibi ana yemek bir tane olur, istersen aynına zeytinyağlı fasulye, pırasa, ıspanak, bamya gibi bir şeyler yapabilirsin, yada börek.
En kolay yufka böreği tarifim.
5 ad. yufka
1 ç. bardağı süt
1 ç. bardağı yoğurt
1 ç. bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı margarin yada tereyağı (tereyağı tavsiye ederim.
1 yumurta
beyaz peynir
margarini biraz yumaşayana kadar tavada erit, yumuşadıktan sonra altını kapat kendi ısısında eriyecektir.
Karıştırma kabında; süt, yoğurt, yağ ve yumurtayı iyice karıştır eriyen margarini de ekle pürüzsüz bir hal alana kadar çırp
yufkaları kırışık olarak tepsiye döşe, her kata hazırladığın karışımdan serpiştir.
3. yufkada karışımdan koyma peyniri ufala iyice ve kalan yufkaları yine karışım dökerek tepsiye ser.
en üstüne yine karışımı iyice yay ve dilimleyip fırına at. istersen üzerine susam-çörekotu atabilirsin.
Bum böreği ben yaklaşık 15 dakikada hazırlayıp fırına atıyorum.
çok çok teşekkür ederim arkadaşım 15 dakika demişsin ama bende umarım beceririm senin elinin pratikliğinde var tabi

çok çok teşekkür ederim arkadaşım 15 dakika demişsin ama bende umarım beceririm senin elinin pratikliğinde var tabi
15 dakika olmazda yarım saat olur.
Birde tavsiyede bulunayım, misal salçayı kullandım hemen geri dolaba kaldır
Börek yaparken dolaptan tüm malzemeleri aynı anda çıkar ve kaba boşaltır boşaltmaz tekrar yerine koy.
Dur şunu karıştırayım işim bitince toplarım deme.
patates soydun soyacağı hemen yıka kaldır.
sos karıştırdın boşalan kabı hemen makineye koy
Böylelikle mutfağın dağılmaz, yemek sonrası iş kalmaz.

15 dakika olmazda yarım saat olur.
Birde tavsiyede bulunayım, misal salçayı kullandım hemen geri dolaba kaldır
Börek yaparken dolaptan tüm malzemeleri aynı anda çıkar ve kaba boşaltır boşaltmaz tekrar yerine koy.
Dur şunu karıştırayım işim bitince toplarım deme.
patates soydun soyacağı hemen yıka kaldır.
sos karıştırdın boşalan kabı hemen makineye koy
Böylelikle mutfağın dağılmaz, yemek sonrası iş kalmaz.
Çok doğru söylüyorsun yapmadığında bide onları toplamak telaşlandırıyor insanı

canım misafirlerim geldi kuru köfte ,tavuklu şehriye çorbası,fırında sebzeli tavuk,pilav ,salata felan yaptım iki saat içinde yetiştirdim.misafirler beğendi ama çok yoruldum belimin ağrısından oturup kaldım yemekten sonra hamileliğimin ilk dönemleri korktuk eşimle ,ama çok ŞÜKÜR bişey olmadı,ama eşim bidaha yemekli misafir almak yok dedi ..

canım misafirlerim geldi kuru köfte ,tavuklu şehriye çorbası,fırında sebzeli tavuk,pilav ,salata felan yaptım iki saat içinde yetiştirdim.misafirler beğendi ama çok yoruldum belimin ağrısından oturup kaldım yemekten sonra hamileliğimin ilk dönemleri korktuk eşimle ,ama çok ŞÜKÜR bişey olmadı,ama eşim bidaha yemekli misafir almak yok dedi ..
Geçmiş olsun, hamile olduğunuzu bilmiyordum Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

Geçmiş olsun, hamile olduğunuzu bilmiyordum Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
misafirliğe çağırdığımda bende bilmiyodum süpriz olduk bütün aileye;) Allahım Sağlıkla sıhhatle doğmayı nasip etsin İNŞALLAH.tavsiyelerin için çok teşekkür ederim :)

Back
X