İş değişikliği ve baskı

baklavacheesecake

Hâlinden memnun ❤️
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2017
2.942
3.313
133
Arkadaşlar,
Yaklaşık bir ay önce bir şirkette işe girdim. Açılan iş ilanı ile görüşmede aradıklarını söyledikleri eleman farklıydı. Bu pozisyon için özellikle yabancı dil bilen eleman aradıklarını söylediler ben de yabancı dil ile işler yapacağımı düşünerek tamam dedim, ancak yabancı dilimi kullandığım gün sayısı bir elin parmaklarını geçmiyordur. Sadece şu son birkaç gün çeviri yapmamı istediler de biraz içim rahatladı.
Ayrıca daha önce asla çalışmadığım bir sektör ve uyum sağlayamadığımı fark ettim. Ne kadar zorlasam da alışamıyorum ve hatalar yapıyorum.
Bu aralar iş değişikliği yapmak istiyorum ve bu yönde arayışım mevcut.
Fakat özellikle babam çok negatif davranıyor. Üstümde iş değiştirmemem yönünde baskı kuruyor. Bu zaten uzun soluklu olmazmış, sabretmem gerekiyormuş, aldığım para iyiymiş (13 artı yol yemek). Halbuki geçen hafta konuştuğumuzda yine de başka işlere bakmamı söylemişti.
Hiç tasvip etmem ama acaba işten çıkıp kovduklarını mı söylesem? Yalan söylemekten hoşlanmıyorum ama başka çarem kalmadı gibi :(

Arkadaşlar,
Yaklaşık bir ay önce bir şirkette işe girdim. Açılan iş ilanı ile görüşmede aradıklarını söyledikleri eleman farklıydı. Bu pozisyon için özellikle yabancı dil bilen eleman aradıklarını söylediler ben de yabancı dil ile işler yapacağımı düşünerek tamam dedim, ancak yabancı dilimi kullandığım gün sayısı bir elin parmaklarını geçmiyordur. Sadece şu son birkaç gün çeviri yapmamı istediler de biraz içim rahatladı.
Ayrıca daha önce asla çalışmadığım bir sektör ve uyum sağlayamadığımı fark ettim. Ne kadar zorlasam da alışamıyorum ve hatalar yapıyorum.
Fakat özellikle babam çok negatif davranıyor. Üstümde iş değiştirmemem yönünde baskı kuruyor. Bu zaten uzun soluklu olmazmış, sabretmem gerekiyormuş, aldığım para iyiymiş (13 artı yol yemek). Halbuki geçen hafta konuştuğumuzda yine de başka işlere bakmamı söylemişti.
Hiç tasvip etmem ama acaba işten çıkıp kovduklarını mı söylesem? Yalan söylemekten hoşlanmıyorum ama başka çarem kalmadı gibi :KK43:
İstifa etmeden yeni iş bakın bir yandan, babanızın bilmesi şart mı?
Daha iyi maaşlı bir yer bulursanız "böyle bir iş teklifi geldi" diyip direkt geçersiniz.
İş işteyken aranır.

Arkadaşlar,
Hiç tasvip etmem ama acaba işten çıkıp kovduklarını mı söylesem? Yalan söylemekten hoşlanmıyorum ama başka çarem kalmadı gibi :KK43:
aldığınız maaş bence çok az birde yabancı dil biliyosunuz. 13 bin nedir. ben özel sektörde ön muhasebeye bakıyorum maaşım bu ay 16 bin tl oldu

İş işteyken eş eşteyken bulunur diye bir laf var (atalarımız çok fenaymış)

Özgeçmişinizi düzenleyip başvurularınızı yapın. Eğer daha mutlu olacağınız bir teklif alırsanız ayrılırsınız.

Hayır arkadaşlar mesele şu, ben zaten arayıştayım. Sadece iki ay sonra yurt dışına gitmek için bir sınava gireceğim, babam o sınava kadar sabretmemi bekliyor.
Ama arkadaşlar gerçekten alışamıyorum :KK43: hani zaten alanım değil, ben çevirmenim ve şu an burada tek yaptığım Türk müşterilerle görüşmek. Asla küçük görmüyorum yanlış anlamayın ama yabancı dili asla kullanamıyorum :KK43:

aldığınız maaş bence çok az birde yabancı dil biliyosunuz. 13 bin nedir. ben özel sektörde ön muhasebeye bakıyorum maaşım bu ay 16 bin tl oldu
Bu alanda yeni olduğum için bu kadar az. Yeminli çevirmenim üstüne konuşma seviyesinde bir dil daha biliyorum :(

Yurt dışında bir sınava gireceğim de babam her şeyimi karşılayacağını söyledi. Şimdi onun lafının tersine gidersem bundan vazgeçebilir diye korkuyorum :KK43:
Siz iş başvurusu yapın. İşten ayrılmayın. Eğer daha iyi bir yerden olumlu dönüş alırsanız babanıza teklif aldım diyip çıkarsınız. İşten ayrılıp iş aramak mantıklı değil bu devirde. Hem zaten her yerin bir alışma süreci oluyor mecbur. Okuduğum bölümle çalıştığım sektör arasında dağlar kadar fark var. Biri türkçe biri matematik gibi düşünün. İlk iki üç ay çok zorlandım ağlayarak işe gidip geldim. 2. senemdeyim şu an sektör bilgim müthiş ve yaptığım işten zevk almaya başladım. Şu an şirkette ulaşabileceğim en üst pozisyona geldim ama bu sefer de tatmin olmuyorum. Gerekli eğitimleri aldırıp yılbaşı zammında istediğim tutar olmazsa farklı firmalara yine bu sektörden başvurmayı düşünüyorum. Okuduğum bölüme artık ilgi duymuyorum.

Siz iş başvurusu yapın. İşten ayrılmayın. Eğer daha iyi bir yerden olumlu dönüş alırsanız babanıza teklif aldım diyip çıkarsınız. İşten ayrılıp iş aramak mantıklı değil bu devirde. Hem zaten her yerin bir alışma süreci oluyor mecbur. Okuduğum bölümle çalıştığım sektör arasında dağlar kadar fark var. Biri türkçe biri matematik gibi düşünün. İlk iki üç ay çok zorlandım ağlayarak işe gidip geldim. 2. senemdeyim şu an sektör bilgim müthiş ve yaptığım işten zevk almaya başladım. Şu an şirkette ulaşabileceğim en üst pozisyona geldim ama bu sefer de tatmin olmuyorum. Gerekli eğitimleri aldırıp yılbaşı zammında istediğim tutar olmazsa farklı firmalara yine bu sektörden başvurmayı düşünüyorum. Okuduğum bölüme artık ilgi duymuyorum.
Mesele aslında alışmak değil. Bazı kabiliyetler gerekiyor ancak bende o kabiliyetler (dikkat, yüksek farkındalık) yok. Ya da stres yönetimi çok önemli çünkü eski müşteriler arayıp dosyalarıyla ilgili bana hesap soruyorlar. Olumsuz cevap alınca da kızıyorlar. Yani bende müşteri temsilciliği yapacak vasıflar yok. Ben kendimi biliyorum. Çok şükür zeka problemim falan yok, neyi yapıp neyi yapamayacağımı tahmin edebiliyorum.
Benim garibime giden ise babamın bana kaç zamandır "sen başka işlere bak" derken bu konu gündeme gelince laf etmesi.

Mesele aslında alışmak değil. Bazı kabiliyetler gerekiyor ancak bende o kabiliyetler (dikkat, yüksek farkındalık) yok. Ya da stres yönetimi çok önemli çünkü eski müşteriler arayıp dosyalarıyla ilgili bana hesap soruyorlar. Olumsuz cevap alınca da kızıyorlar. Yani bende müşteri temsilciliği yapacak vasıflar yok. Ben kendimi biliyorum. Çok şükür zeka problemim falan yok, neyi yapıp neyi yapamayacağımı tahmin edebiliyorum.
Benim garibime giden ise babamın bana kaç zamandır "sen başka işlere bak" derken bu konu gündeme gelince laf etmesi.

Sen başka işlere bak farklı bir durum.
Başka iş bulmadan istifa etmek farklı.

Siz iş aramaya devam edin. Yeteneğinizin az olduğunu düşündüğünüz alanların üzerine gidin biraz da geliştirin kendinizi. Bu da bir deneyim.
Evde oturup iş aranmaz. İki ay sınava kadar evde oturmak saçma.

Bu işte kal ve keep your mind busy.

önce iş başvurusu yap iş konusunu tamamla öyle babanın karşısına çıkar işten çıkmak istediğini direk söyle kesecek hali yok ya
Kesmez de yukarıda yazdığım gibi gireceğim bir sınavın her şeyini (sınav yurt dışında, vize otel vs) o karşılayacak. Ona karşı gelirsem bunu keser diye korkuyorum, beni değil 😂

Sen başka işlere bak farklı bir durum.
Başka iş bulmadan istifa etmek farklı.

Siz iş aramaya devam edin. Yeteneğinizin az olduğunu düşündüğünüz alanların üzerine gidin biraz da geliştirin kendinizi. Bu da bir deneyim.
Evde oturup iş aranmaz. İki ay sınava kadar evde oturmak saçma.

Bu işte kal ve keep your mind busy.
yeteneğimin az olması derken karakterimden ötürü az, mesela ben kırka bölünmeyi beceremiyorum ama işte yapılması gereken bu. Yani bazı insanların mesela farkındalığı yüksektir bazı insanların değildir. Bendeki de o :(

yeteneğimin az olması derken karakterimden ötürü az, mesela ben kırka bölünmeyi beceremiyorum ama işte yapılması gereken bu. Yani bazı insanların mesela farkındalığı yüksektir bazı insanların değildir. Bendeki de o :KK43:

Ama özel sektör böyle günde 40 parçaya bölünmemiz gerekiyor. İlk etapta zorlanılması normal. Çalışmasan da böyle. Evde de kadınlar kırka bölünüyor. Şu an bekarsın. çocuk yok farkında değilsin belki. Hayatın gerçeği bu. Biraz enerji :)

Ama 2 ay sonra yurtdışına gidecek bir sınav için. O tarihe kadar çalışmamak niyeti benim anladığım :)
Aslında konu çalışmamak değil, babam iş değiştirme isteğine bile laf ediyor. Dün mesela bir yere başvuracaktım, babam o sektörde diye ona sordum sakın dedi. Akşam bana hesap sordu niye iş baktığımı sorguladı, sonra da işimi kaybetmememi söyledi :(

Back
X