- 9 Şubat 2010
- 18.855
- En iyi cevaplar
- 1
- 43.084
- 1.123
- Konu Sahibi baklavacheesecake
Önünüzde geçmeyi planladığınız bir sınav varken gömlek değiştirir gibi iş değiştirmek anlamlı gelmedi bana. Sadece uluslar arası çalışan firmalar iş tecrübesi olmayan eleman tercih etmez zaten. Yerinizde olsam referans biriktirmek adına çalışırım. Her ay başka bir şirkette çalışmak referans biriktirmek değildir. Maaşa gelince 1 yılını doldurmadan ve kendini ispatlamadan kimse asgari ücret üzeri maaş alamaz özel sektörde, transfer teklifi almadığınız sürece gideceğiniz diğer şirkette de daha yüksek bir ücretle başlayacağınızı sanmıyorum.Siz iş başvurusu yapın. İşten ayrılmayın. Eğer daha iyi bir yerden olumlu dönüş alırsanız babanıza teklif aldım diyip çıkarsınız. İşten ayrılıp iş aramak mantıklı değil bu devirde. Hem zaten her yerin bir alışma süreci oluyor mecbur. Okuduğum bölümle çalıştığım sektör arasında dağlar kadar fark var. Biri türkçe biri matematik gibi düşünün. İlk iki üç ay çok zorlandım ağlayarak işe gidip geldim. 2. senemdeyim şu an sektör bilgim müthiş ve yaptığım işten zevk almaya başladım. Şu an şirkette ulaşabileceğim en üst pozisyona geldim ama bu sefer de tatmin olmuyorum. Gerekli eğitimleri aldırıp yılbaşı zammında istediğim tutar olmazsa farklı firmalara yine bu sektörden başvurmayı düşünüyorum. Okuduğum bölüme artık ilgi duymuyorum.