İş derdi

Bu sabah çok özgün bir fikirle karşılarına geldim. Yayınlarımızdan birisi ile alakalı bir fikirdi, oldukça önemli bir fikir olduğunu belirttiler.
Ben yine de çok gerginim, şimdi benim koordinatörümün deneme süresi sonunda (2 hafta sonra) beni yetersiz bulmalarından, sonuçta bu fikri "o dedi diye" bulduğumu söylemesinden korkuyorum. Kalma ihtimalim var onu hissettim ama bilmiyorum çok geriliyorum artık

Son düzenleme:
Kendisi peki sürekli üretken değilsin, girişken değilsin diyerek sana bir katkısı olabileceğini mi sanıyormus. Hani yöneticin ya kendisi.
Girişken ol, hata yapmaktan korkma tabii de henüz girişken olup hata yapmadan bile eleştiriyor sizi, yureklendirmiyor.

Bugün yaptığı bir tabloyu grafiğe çevirdim ayrı ayrı. Diyor ki "bu çok önemli değildi, yani toplantıda vs sunulmayacak." E ona sonuçta bir şey yapılması gerektiğini, bunun da sonuçta üretimden sayıldığını söyledim "evet....kısmen." Cevabını aldım

Bence daha yeni başladığınız yerde bu derece diken üstünde çalışmanız sizin gelecekteki huzurunuz için de uygun değil.

Bu nedenle bu 2 hafta gerçekten orta yolu nasıl bulabilirsiniz. Nasil hem kendiniz olup hem işi onların istediği gibi yapabilirsiniz bunu anlamaya çalışarak geçirin. Ama baktınız olmadı çıkarsanız da hiç caninizi sıkmayın çünkü şimdiden bu derece size stres veren bir yerden ayrilmaniz sizin için hayırlı olacaktır. Bu denemeyi sadece onların değil, sizin de onları denediginiz bir yer olarak görebilirseniz daha ozguvenli bir şekilde çalışıp sonuçtan daha az etkilenebilirsiniz.

Ben tavırlarını kendi adıma beğenmedim. Siz de belli ki begenmemissiniz. Hatta isterseniz şimdiden onların keyfini beklemeden ve onlara söylemeden yeni iş arayışı da yapabilirsiniz.

Biraz şımarıklık ediyor gibi geldi müdürünüz. Yani kafanızdan ne uyduracaksınız uzaydan model grafik mi icat edeceksiniz? bilmediğinizi sormaktan daha doğal ne var işi nasıl öğrenmenizi bekliyor sormadan nasıl öğrenilir telepati ile mi?
İş kaygınızı yakalamış oraya oynayıp kıvrandırıyor ve haz alıyor gibi geldi.
Bence yavaştan iş bakabilirsiniz. Takdir görmemek sizi tüketebilir

Aslında beğenmemek diyemem de biraz garip geldi. Yani tamam, ben de kalkıp boş oturan eleman istemem ama baktığınız zaman "bir şey üretmiyorsun" diye kızmam. Mesela dün yazdım ya dosya verecekti bana güvenemeyip vermemiş. İşte o dosyayı özetlemek için benim beklememem gerekiyormuş, o sormadan bu özeti çıkarmam gerekiyormuş ve tablolu grafikli bir şeyler yapmak gerekiyormuş.
Daha 1 aylık elemandan 2 senelik çalışan performansı beklenmesi saçma. Ya da eski iş yerim çok rahattı, çok ciddi bir hata yapınca bile takmazlardı belki de ben şimdi çok rahat davranıyorum bilmiyorum ki

Ya şu an açıkçası öyle bir risk alacak durumda değilim. Ciddi borcum var. Bir de bana kızmayın ama biraz ailemin de ne diyeceğini takıyorum

Ya şu an açıkçası öyle bir risk alacak durumda değilim. Ciddi borcum var. Bir de bana kızmayın ama biraz ailemin de ne diyeceğini takıyorum
Neden kızalım çok haklı bir düşünce. Umarım deneme süreci bitince hayırlı haberlerinizi alırız

Daha önce de benzer sorunlardan dolayı tutukluk hali oluyor muydu? belkide sakin kalmanızla alakalı bir sorundur
Hayır, eski işimde sadece satışta başarılı olamadım o da ikna kabiliyetim olmadığından. Onun dışında hastanede çevirmenlik yaptım, büroda çalıştım bunlarda bir sorun yoktu. Şimdiki yerde aslında farklı bir bölümde çalışacaktım ama beni kendi kendilerine idareye almışlar hayır yani tecrübesiz olduğumu da biliyorlardı, kimseyi de kandırmadım ki

Sürekli üretmelisin üretmiyorsun diye negatif yükleme yaparak sizi motive ettiğini düşünüyor olabilir. Bazı insanlar gerçekten de böyle hırslanır motive olur. Ama sizin bu şekilde daha da stres olup gerildiğiniz belli, naçizane tavsiyem dik durmanız, gerginliğinizi hissettirmeyin. Kısaca özgüvenli durun.
İlk başlarda benim yöneticim de sürekli “bu ay ne sonlandı” şeklinde baskı yapıyordu. Avukatım bu arada. Bir ayda dava sonuçlanmıyor belirli prosedürleri var. En son tak etti ve sert çıkıştım o gün bugündür sonuç sormuyor. Dosya karara çıkarsa raporluyorum zaten. Tabi ben çıkışımı yaparken iş akdimin sonlanmasını göze almıştım. Siz göze alamıyorsanız bile işyerinize bunu hissettirmeseniz daha iyi olur. Bahsettiğiniz kurumsal yerde işe alındığınıza göre belirli bir donanımınız, yeterliliğiniz var demektir. Kendinize güvenin :)

yöneticiniz en gıcık olduğum yönetici biçimi orda kalırsınız kalmazsınız bilemem ama iş bakın kendinize. Çünkü bu adamla uzun süre çalışamazsınız, o ne ya öyle sürekli sizin motivasyonunuzu kırıp size negarif yüklemiş. Benim de böyle yöneticim vardı ( ben 2 yıllık çalışamdım o geldiğinde) bir gün dedim ki koca yapıyı ben değiştireceksem daha yüksek pozisyonda olmama gerekmez mi ? Sonra bir daha bana bir şey diyemedi :)

Aslında beklentisinde bir sıkıntı yok, sadece daha bir aylık çalışanın leb demeden leblebiyi anlamasını beklemek çok gerçekçi bir beklenti değil. Bir senedir çalışıyor olurum evet o zaman tamam ama daha bir ay yeni bitmiş. Sadece benim bölüm üretime uygun değil. Ya da ben deneyimim olmadığı için o "üretim noktasını" yakalayamıyorum...

Siz bayağı cesurmuşsunuz :) ama burada benden beklenen şey çok farklı. Öylesine bir dosyayı alıp kendi kendime özet (ama grafikli tablolu) çıkarmam bekleniyor ve bunu bana kimsenin söylememesi gerekiyormuş

Bana ayrıca buranın eleman yetiştirme yeri olmadığını söyledi. Ben ise en başından beri tecrübesiz olduğumu bildiklerini, bunu kabul ederek beni aldıklarını söyledim. "Keşke baştan karar verseydiniz ben de ona göre plan yapardım" gibisinden konuşunca sadece "Keşke..." diyebildi.
Ama bu haksızlık yani

ama beni kendi kendilerine idareye almışlar hayır yani tecrübesiz olduğumu da biliyorlardı, kimseyi de kandırmadım ki
Tecrübeli insanlar, demek ki sizde bir ışık gördüler. Onlar sizin ışığınızı görmüşler, siz neden karanlığı seçiyorsunuz.

2 haftada kim kurallara hakimiyet sağlar? Bunu bilmiyorlar mı? Çok iyi biliyorlar ama size gaz vererek potansiyelinizi ortaya çıkartmak için bu şekilde davranıyorlar bence.

Koordinatörünüz biraz kontrolcü ve mükemmeliyetçi birine benziyor. Böyle kişiler yapılanı çok takdir etmez, kırbaçlama usülü eğitmeye çalışır.

Gece yattığınızda kaygıyı giderme, özgüven meditasyonlarını açın ve uykuya dalın. Her gece yapın bunu. Bilinçaltınız dönüşüme girer, rahatlarsınız.

Evet ama o zaman ışık görmüş gibi davransınlar. Sürekli tepeme çöküp "ben yeniyken kendi kendime bilmem ne grafiği yapmıştım sen hiçbir şey yapmıyorsun, bilmem ne dosyasını sana verecektim ama sen düz yazı yazarsın diye sana vermedim, üretken değilsin, kararsızız, önemli olan iyi yönlerin ama..." derse ben bırakın daha iyi iş yapmayı, hali hazırda yaptıklarımı bile hatalı yapmaya başlarım ki. Burada da kimse beni suçlayamaz.
Mesela bir kediniz var, siz kedinizi sevmeye çalışırken bilmeden de olsa onu korkutuyorsunuz. O kedi ne yapar? Sizi görmekten kaçar, evin içinde bile rahat dolaşamaz. Değil mi? Benimki de o hesap.

Türkiyede iş yerlerinde işi öğretmeme çok büyük bi sorun.. hiçbir şey anlatmayip yılların çalışanı performansi bekliyorlar. Sizin yine iyiymiş ben yeni bı ise girmiştim işi öğreten dört beş dk yalandan bı şeyler gösterdi hiç soru soramiyodum hep telefonla konusuyodu. Bı de muhasebeciyle kavga etti odayı kitlemisler ben soru sormaya gittiğimde duydum kavga seslerini. Ortalık birbirine girdi. Korkumdan odadan çıkamıyodum çünkü bana, o iş vardı bu iş vardı diye birileri bı şeyler soruyodu hiç anlamıyorum iyice kafam karışıyodu bu da tutukluga sebep oluyo. Bı de bana uzaktan talimat veriyodu telefonla şunu yap bunu yap diye öğle tatilinde dışarı çıkıp ağlamıştım ben napicam diye. Sonra da bana işi beceremiyosun diyip çıkarmıştı. Tesadüfen sirket telefonunda benden önceki çalışanın konuşmalarını gördüm onu da çıkartmışlar ve maaşını vermemisler kız istedikçe gecistirmisler.

Kısacası kötü yer kendini belli ediyo. Borcunuz varmış ona bir şey diyemem ama ailenize laf soyleme hakkı vermeyin. Bende sizinle aynı şeyler yaşadığım için sizi çok iyi anlıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…