İş fırsatı. Siz olsanız hangisini tercih edersiniz ?

whitesneaker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2017
809
1.225
113
31
Herkese merhaba,

Çalıştığım yerde mutlu değilim. İkili ilişkiler çok kötü, yönetim baskısı bunaltıyor ve iş çok yoğun. Şimdi ise bir start up firması ile görüşüyorum. İkisinin de artı ve eksilerini paylaşacağım. Siz olsanız hangisini seçerdiniz ?
Mevcut işimde ; kurum içi sık sık eğitim desteği sağlanıyor kişisel gelişim ve mesleki olarak, özel sağlık sigortası var, servisi var, maaşım 24500 TL. Eksiler ise yönetim baskısı, hesap verecek çok fazla amirin olması, iş yoğunluğu, ikili ilişkilerdeki zayıflık, ekip arkadaşları ile kimyanın çok tutmaması. Servis bekleme yürüme +1 saat vakit kaybı. Sabah 6 buçukta uyanmak. Ben çok uzun süredir üzgün şekilde gidiyorum.
Bu iş ise evime yürüme mesafesi, farklı projelerde çalışma imkanı, sabah neredeyse 1 saat geç uyanma, eve çok daha erken varma, yıllık 20 gün izin. Eksileri ise maaşı Euro ile vermesi fakat 1000 Euro teklifimin fazla bulunması, birimin yeni kurulacak olması ve bunu benim sağlamam, zamların Euro bandında maaş olacağı için zam oranlarının düşük olması ve Türkiye’de herşeyin değişken olmasından dolayı Euro düşerse benim paramın pul olacak olması, eğitim desteğinin yılda 1, 1 maaş kadar bütçede olması, sağlık sigortası yapılmaması.
Siz olsanız bu riski alır mıydınız ?

1. Nitelikteki isi her zaman bulabilirsiniz .Maas suan piayasaya gore normal .erken kalkmak, sevimsizsiz bir is ortami ile birlesince 3 ay sonra gene mutsuz olacaksiniz .ustune birde az uyku ve yolda gecen saatler .
2. Secenekete euro nun pek dusme sansi yok ama ama dussede zaten bunu belirli bir alim gucj karsiligi veriyor sirketler .tl eueo gibi dusunmeyin .ustne uyumak ve yolda vakit kaybetmemek bence kaliteli bir hayat icin buyuk avantajlar.eve yakin iyi / normal is her zaman bulunmaz .ama eve uzak iyi is her zaman bulunur .bu yüzden 2. Secenek

Sağlık sigortası özel sağlık anlamında mı klasik sgk da mı yok?

Tutar da önemli. Ne kadar olacak?
Bilemiyorum. O son aşamayı da geçersem belli olacak. Ama belki kalsam bu şirkette daha fazla kazanacağım. Bu arada yemek yok. Yemek ücreti günlük 120 TL olarak belirlenmiş. Ama ben şuanki iş yerinde de evden götürüyorum.

Yemek konusunda - değil demek ki. Diğer yönleri de öğrenin de öyle daha doğru olur karşılaştırma yapmak. Şuan bilinmeyen bir meblağı karşılaştırma yapmak sağlıklı olmaz.

Yemek konusunda - değil demek ki. Diğer yönleri de öğrenin de öyle daha doğru olur karşılaştırma yapmak. Şuan bilinmeyen bir meblağı karşılaştırma yapmak sağlıklı olmaz.
Aslında ben maaştan ziyade diğer koşulları da değerlendirmenizi beklerim. Elbette ki maaş en büyük motivasyon. Ama bu koşulları aynı maaşa kabul eder misiniz ?

Özel sağlık sigortasından çok faydalanan biri misiniz? Ben neredeyse hiç kullanmadım ve çocuğum da olmadığı için benim için pek önemli bir kriter değil. Yolda zamanınızın çok geçmesi çok önemli bir etken. Eskiden abim "En iyi okul en yakın okul en iyi iş en yakın iş" derdi ki ben de öyle düşünüyorum. İş arkadaşları her ne kadar görmezden gelmeye çalışsak da günde 8-9 saatimizin geçtiği insanlar ve bizi olumlu/olumsuz anlamda çok etkiliyorlar. Ayrıca kurumsalda yükselmek ya da farklı alanlara kaymak biraz zorlu ama start-up'ta her gün yeni bir şeyleri araştıracak sürekli bir öğrenme halinde olacaksınız. Bu gerçekten yorucu olmakla beraber bu tarz mücadele gerektirecek işlerden hoşlanıyorsanız her gün challange yapmayı kendinizde görüyorsanız bence tam size göre. Ayrıca ileride kendi işinizi kurma gibi bir hayaliniz varsa sizin için güzel bir deneyim olacaktır.
Ben olsam star-up'ı seçerdim çünkü kendi ekibim kendi işim kendi kurallarım benim için çok önemli. Size de kolaylıklar diliyorum.

Ben hep garantici oldum çok şey kaybettim mutsuz olduğunuz ortam yerine yeni iş imkanı size enerji de verir

İs soracak birisinin olmaması çok büyük stres, bunu göz ardı etmeyin derim. Bahsedilen iş ortamında sizden tecrübeli kimse olmayacaksa eğer çok mutsuz da olabilirsiniz. Yemek parasının 120tl olması ve 1000 euro için pazarlık da şirketin kafa yapısını gösteriyor. Ben olsam biraz daha iş arardım sanırım çıkmazdım. Daha oturmuş bir yeri tercih ederdim ama ben çok garantici birisiyim belirtmem lazım. 2 gün sonra birim kapandı hadi iş ara stresi çekemem.

Euro veren yer hiç güven vermedi işe alıp maaş ödemeyen birkaç ay sonra da işten çıkarabilecek acemi bir yer gibi geldi. Sanki sürdürülebilir bir iş değil gibi

Mutsuz olduğunuz yerden ayrılmak için yeni iş fırsatlarını kollayın ama ikinci iş yeri de pek güven vermiyor gibi.

Henüz teklif etmediler. Bir kaç mülakat aşaması olacak. 2.yi geçtim. Şimdi vaka analizi ve yüzyüze tanışma kaldı. Ama süreç olumlu ilerliyor
yani iki işe de olumsuzum mesela ben
şuanki işiniz mutsuz ediyor, maaşı yaşadığınız şehre göre değerlendirmek lazım
deneyiminizi vs bilmiyorum sonuçta
ikinci seçenek ise 1000 euro, euro bazında yüksek bir rakam değil ama bunu bile
vermekten çekiniyorlarsa saçma
günlük 120 tl yemek de saçma yani zurna tavuk döner 100 TL olmuş zaten
yanına bi cola zero içseniz 25-30 tl falan oldu içecekler
yemek ücreti pek doyurmayan bi öğünü bile karşılamıyor
görüşmelere devam edin ama başka işlere de bakın derim özellikle yabancı para kazanma imkanı
sunan yerlere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…