İş görüşmeleri... Hep olumsuz.

Xuser

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2018
82
53
3
Merhaba arkadaşlar,

Başlıktan da anlaşılacağı üzere iş görüşmelerim hep olumsuz sonuçlanıyor. İş bulabileceğime dair artık hiçbir umudum kalmadı zaten şu ara piyasalar berbat...

Yaşım 28 seneye üniversite sınavlarına girmeyi planlıyorum ve farklı bir şehre yerleşmek istiyorum bunun için şimdiden biraz para biriktirmem lazım.

Size danışmak istediğim şey, kapı kapı dolaşıp cv bıraksam abes olur mu? Avukatlık bürolarına bırakacağım. Fakat cv'ye maaş beklentisini asgari ücretin altında bir ücret yazacağım çünkü sigortalı maaşlı bir iş bulamayacağımı biliyorum...

Torpilli insanların hiç haketmedikleri yerlere gelmesi, haketmedikleri maaşları alması beni hayata karşı hırslandırıyor! Yukarıda bahsettiğim hedefe mutlaka ulaşmak zorundayım bunun ilk adımı bir işten geçiyor...

Acaba iş görüşmesinde mi bir şeyler ters gidiyor. Sonuçta çağırılıyorsunuz. Belki çok özgüvensiz davranıyorsunuz belki çok konuşuyorsunuz belki çok heyecanlı panik bir hal sergiliyorsunuz bilemedim. İş görüşmesini daha sağlıklı kaliteli yapabilmek için destek alsanız mesela. Belki problem buradadır. Kapı kapı cv bana mantıklı gelmedi.

Evet cv, önyazı başarılı bir şekilde hazırlıyorum bunun hem eğitimini aldım hem de netten çok araştırma yaptım. Ben de görüşmelerde bir problem olduğunu düşünüyorum biraz heyecanlanıyorum ve kendimi tam olarak ifadece edemiyorum galiba. Ama benim 3, 5 yıllık tecrübem yok işverenler en çok tecrübeye bakıyor.

Nerde yaşıyorsunuz
Tecrübe aura organizasyon becerisi tavır tarz konuşma yetisi ses tonu mesleğinize önemli kriter

Tecrübe tabi ki önemli ama tecrube edinmek için tecrübeye ihtiyacınız olduğunu ve kendinize güvendiğinizi hem sözlerinizle hem beden dilinizle vermeniz gerekir diye düşünüyorum. Tecrübesiz birini neden işe alır işveren? Çünkü geleceğininparlak olduğunu ve başarılı olacağını öngörür. Böyle bir öngörüsü yoksa tecrübesine bakar. İkisi de yoksa almaz.
Siz beden dili, diksiyon, özgüven konusunda kendinizi geliştirin. Mutlaka eksikler vardır. Göz teması, ses tonu, kılık kıyafet, yaydığınız enerji, bunlar da etken.

Asgariden düşük yazmayın bence. Ve kapı kapı cv bırakmak yerine mail atabilirsiniz belki eleman arıyorlardır. Mailden cv incelenir ve geri aranabilirsiniz.
Görüşmelerdeki heyecanlanma işini de bir an önce çözmeniz gerekir. Sakin kendinden emin ve işi istediğinizi belli edin yeter. Zaten cv de eksik tecrübe vs gözüküyor.

Valla cv yi elden vermeden iş biraz zor bulunuyor internetteki cvler pek dikkate alınmıyor

hemen olumsuz fıkre kapılmayın...dunyanın dort bir yanında herkes hemen ış bulmuyor...bastan olumsuz baslamayın...bundan 25 yıl oncesı kadınlar bukadar calışmaya talıp degildi...eee halıyle artık zaman degişti...bukadar talebe hemen ha diyince ış tabıkıı bulunmaz....torpılın olmadıgı zamanmı vardı...en azından kpss den yuksek alarak cok ışe giren tanıdıgım var...sız ona odaklanın...en son pttt bile bınlerce kişi aldı kpss yle...gayet sartlarıda guzel...ıkıyıllık mezunlar da sanırsam sartlarda muracaat edebiliyrdu.....valla acık ogretım mezunu cok yakınen tanıdım biri 75 kpss gırdı...torpılsız ...ptt ye...

asgari ücretin altını yazmayın kesinlikle.

Haklısınız bu konularda eksiklerim olabilir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…