İş görüşmemde kilom yüzünden demediği kalmadı adamın.... :(:(

cok islerim vardi cevap yazamadim size

benim hakkimda bir sürü suclamalarda bulunmuslar insanlar, ama sizin suclamalariniz buradaki daha önceki suclamalarin yaninda hic kaliyor, kafa tasci bile yapildim ama ciddiye almiyorum. Insanlarda moda olmus suclamak.
Simdi o adami niye savundugumu aciklayayim size

Adam, subjektiv anlatilma sekline göre acik acik konusmus konuyu acanla, belkide yukarida bir sahisin yazdigi gibi daha cok seyler dedi yada bazi seyleri hic demedi, ama burada 1 kisi dinleyip hemen suclamaya baslayanlar icindi benim yazim. Sizler, (adami suclayanlari kastediyorum), bir tarafi subjektiv anlatimina bakara suclamaya baslarsaniz tarafsiz degilsiniz. Eger anlatan olayi hic subjektiv olmadan anlatmis olsaydi, ben tekrarliyorum, konuyu acana bu tür yazilar yazmazdim.

Konuyu acanin yazilarini, tekrar okuyun celiskiler dolu ve adama niye öyle laflar geregini duydu siz artik karar verin
Adam sorulari soruyor soruyor zaman sonra basliyor esnemeye kac kere karsisinda esniyor, konuyu acan orada oturup kendi deyimiyle 32 disine bakiyor adamin ve adamin bilerek esnedigini anlayacak kabiliyete sahip degil.

Adam bir sürü konusmalardan sorulardan anlamiski konuyu acan uyugun kisi degil, bunu esneyerek de belli etmis, sonra bakmis kalkip gitmiyor, konuyu is görüsmesinden cikip konuyu acani gercekci bir sekilde uyarmaya calismis ve demis

sonra bana kendini analiz edemiyosun, analitik düşünce denen şey yok sende, iş görüşmesine geldiğin kıyafete bak iş hayatına yakısır mısın bu halinle falan neler neler dedi

eee hala ne oturuyorsun orada?

annemde yanımda geldi ama o görüşmeye girmedi. anlamasın diye de rezillik çıkarmadım
Annesini cok düsünüyor ya üzülmesin diye ama eve gelip yinde anlatiyor üzüyor peki ne ögrendin bundan?

orda çalışan kızların hepsi sosyetik ve çıtır çıtır. insan bakımlı olur tabi ama onlara boya küpüne girip çıkan yaraşıyor
boya süren kizlara "boya küpüne girip cikan..." gibi sözler söylemek yakismiyor, yakisan sürer, sen dogal kalmak istiyorsun sanada kuru suratli diyen varmi? yok!

adam gayet dogal bir sekilde sana gördügü yanlislari aciklamis sen diyebilirdin böyle memnunum veya siz ne karisiyorsunuz diye hem annem üzülmesin diye sesimi cikartmadim diyorsun sonrada annene anlatip birde cok üzüldü yaziyorsun ve burada 21 sayfa yazilmis 21 sayfa sonra hala cok üzüldüm diyorsun. Bazi insanlar "Üzüldüm mutsuzum kadersizim..." gibi kelimeleri sarki edinmlesler baska söz bilmezler. Sen iyi bir beyin doktorundan termin al!!!

Son düzenleme:

siz insani duyguları unutalı çok olmuş bu belli seviyenize inemicem. sende şuan beni suçluyorsun! gelip gördün mü adamı ? hayır! geçipte 20 yıllık ik profluğu yapma burda.
bilip bilmeden konulara eğlence olsun diye yorum yapma. subjektifin anlamını bile nerden öğrendiğin açıkça belli. konumu saptırmayın. ben burda kimseye ölüyorum aman kahrımdan demiyorum. yaşadığım olayı anlatıyorum. siz kimsiniz de beni yargılıyosunuz?? kim ne şekilde olursa olsun karşısındakini bu şekilde eleştirme hakkına sahip değil. o zaman bende sizin o küçücük beyninizi eleştirme hakkına sahibim!!!

bi diyorsun annem üzülmesin diye sesimi cikarmadim kendisi cok hasta, eve variyorsun herseyi anlatiyorsun birde diyorsun cok üzüldü! E o zaman niye anlatiyorsun annene herseyi? 21 sayfa olmus herkes sana akil vermis hatta bazilari kilo ver demis , sende hala 21 sayfa sonra acinilimasini bekliyorsun ve adama edilen laflari destekliyorsun. Bir insan burada olmadan niye bu kadar arkasindan konusulmasini sagliyorsun? hosuna mi gidiyor?

Senin elinde degilmiydi adamin agzinin payini vermek? elindeydi
niye sustun? annen üzülmesin diye
e o zamana agzini acip niye evde anneni üzdün ? bir dedigin bir dedigini tutmuyor birde 21 sayfa burada adami sucluyorsun!!

bazı kurumlar işletmeler dış görünüşe çok ciddi önem veriyolar
çalışanı kurumun vitrini süsü gibi görüyolar
çirkin onur kırıcı bi davranış olsa da profosyenel iş hayatının
acımasız bi gerçeği
istanbulun ve türkiyenin en tanınmış özel hastanelernden birinde çalıştım bundan yıllar önce
yaklaşık 8 ay kadar
koordinatör bayandı erkek olsa sapık yalandan böyle istiyo dicem ama değil
mini etek giymemizi dekolte kullanmamızı, sürekli makyajlı ve fönlü olmamızı hergün 10 kez söylerdi
makyaj yapmaya bayılan ben tiksinmiştim makyajdan her yarım saatte bi makyaj tazelemekten
işi gücü bırakıp gelip saçın kabarmış, rujunu tazele, gına getirtmişti bana
en son müdüre çıkıp geri hizmete alınmayı istiyorum göz onunda olmak istemiyorum demiştim
boş poziyson olana kadar bi süre daha bekledim bu sıra da
ben de ipi koparan bi gün laf arasında acil kilo ver vitrinimizi bozuyosun demesi olmuştu
yemekhanede oturuyoduk böyle lokma boğazımda kaldı bi an yanlış mı anladım acaba derken
baktım gerçek anlamışım senin de senin vitrinine de başlarım
geneleve sermaye mi arıyosun
diye kalktım sofradan istifa ettim aynı gün
müdüre kadar çıktı bu olay tabi özürler vs
kaldı ki oraya beni ısrarla kendileri başka bi hasteneden getirtmişlerdi
dediğim gibi böyle çirkin olaylar yaşanabiliyo
kaldı ki ben çok da kilolu değildim
şimdi ki kilomdan 15 kilo eksik 60 kilo falan bişeydim
aslında mesele işe hakim olmakta
çıtır çıtır olan ama zeka seviyesi yerlerde olan
çok çalışan da gördüm ama iş verenin tercih meselesi

...
baktım gerçek anlamışım senin de senin vitrinine de başlarım
geneleve sermaye mi arıyosun
diye kalktım sofradan istifa ettim aynı gün
müdüre kadar çıktı bu olay tabi özürler vs
...

bu örnekte kisiligini ortaya koyup kendini savunmussun zaten dogru da olan bu, eger orada sussan daha neler derlerdi sana. Bir insanin kendi kisiligi olmali bunu icin bu örnegi bazilari duvarina asmali ders almali!!

bu örnekte kisiligini ortaya koyup kendini savunmussun zaten dogru da olan bu, eger orada sussan daha neler derlerdi sana. Bir insanin kendi kisiligi olmali bunu icin bu örnegi bazilari duvarina asmali ders almali!!

bazı insanlar mizacı sebebiyle böyle olamıyo
ben genel anlamda müdanası olmayan bi insan olduğum için belki de
bu kadar fevri çıkıştım kendisine
hadi makyaj bakım bi nebze
hani bana kilo olayını dostane şekilde söylese
kaldı ki 8 ay olmuş belli bi samimiyetimiz de var
resmiyet içinde dahi olsa
dese ki sağlığın için, bu aralar sanki kilo aldın vs.
ama direk sen beni kurumun malı görüp
vitrinimizi bozuyosun dersen ben de seni bozarım
sorarım sen necisin burası neresi nasıl bi eleman arıyosun diye

Son düzenleme:
Off ya,yine mi? Konunun gidişatını merak ettim ve tekrar yorum yazmaya geldim ama ne göreyim??Yine konu tartışmaya,saygısızlığa gidiyor? Gece gece strese girmek için değil dertleşmek,arkadaşlarıma iki destek olmak için giriyorum ama maalesef....

Neyse konu sahibi arkadaşım seni merak ettim,nasıl oldun?Ben sana kendine güvenini kaybetmemen gerektiğini söylemek için geldim tekrardan.Biliyorum bu tür şeyler insanı hemen umutsuzluğa ve güvensizliğe iter.Sakın kendini üzme,tam tersi daha güçlü ol canım.Ve en kısa sürede hayal ettiğin görünüme ulaşman içinde çabala.Bu olay senin hırs yapmana sebep olsun:)

Aynen canım ya..Kimse kimseye o şekilde davranamaz.Ne demek vitrinimizi bozuyorsun? Çok saygısızmış..Ama haddini bildirmişsin canım,tebrik ederim seni:)

tatlım teşekkür ederim gerçekten iyiyim. ben alttan aldıkça üstüme gelmeye çalışıyorlar ama susuyorum yine.
kilo vermek içinde elimden geleni yapıcam inan. ben insanlara karşı saygılı olmaya çalıştıkça kimse bana aynı saygıyı göstermiyor.
derdim ne tartışma yaratmak nede kimseye yalan söylemek
kim o an düşünebilirki öyle birşeyle karşılaşacağını. ve benim ilk iş görüşmemdi.
oan anneme orda söylemedim çünkü o adamla muhaattap olmasını istemedim hemen gitmek istedim ordan.
eve gelince de ne oldu moralin bozuk diye ısrar etti söyledim.
herkes bilmediği konularda yorum yapmaya çok meraklı.
ben çok mu çelişkiiyim yada çok mu komik bu yaşadığım anlam veremiyorum.
sabredememekten korkuyorum artık. buda can...
ne olur izin vermeyim yorum yapmasına.
tekrar teşekkür ederim ilgin için. emin ol kilomu da vericem özgüvenimide kimsenin ezmesine izin vermicem.

hiçbişiy bulamadın anneme söyleyip söylememe taktın ancak. şaka gibisin. gider misin konumdan...

Olmaması Gereken Bir Şey Ama,
Sekreter Olarak İş Başvurusu Yapan Arkadaşların Kıyafeti, Fiziği Hep Söz Konusu Olmuştur..
Gazetedeki İlanları Görmüyor musunuz?

''19-25 Yaş Arası, Giyimine Önem Veren Bayan Sekreter Aranıyor.''

Böyle Gelmiş, Böyle Gider..
Can Sıkmaya Değmez..

haklısın ama online üzerinden başvuru yapıyorum genelde ama nitelilerinde böyle birşey yazmıyordu adamın. ön muhasebe bilen yazışmalar yapabilecek vs diyordu.

Canım kilonla ilgili söyledikleri terbiyesizlik ama iş görüşmesine giderken giyimine dikkat etmelisin.Ben işveren olsam ve iş görüşmesine uygun olmayan , özensiz giyinmiş biri gelse ben bunu önemsememe hatta saygısızlık diye düşünürüm ve kesinlikle iş vermem hatta niye böyle özensiz giyindiniz bile derim...Belki biraz daha kendine bakmalısın...Saçını yap, hafif bile olsa makyaj yap, özenli giyin...Hem moralin de düzelir...Kilonu çok dert etme ya verirsin biraz, yeter zaten herkes kılçık gibi olmak zorunda diil..Ama özenli giyinmek çok önemli...

İş görüşmesine giderken biraz daha klasik ve bakımlı olmak gerekiyor. Bu her yerde böyledir.İnsanlar üzerinde ilk intiba önemlidir işe girdikten sonra ise çalışılan ortama göre giyim şekillenir. Ortamdaki insanlar bakımlı ise ister istemez sende kendine özen göstermeye başlarsın eğer tam tersi rahat kıyafetlerin tercih edildiği bir yerse sende ona göre daha spor giyinirsin. Giyim konusu böyledir ancak insanın sahip olduğu boy, kilo, güzellik vb. özelliklerinin eleştirilmesine karşıyım. Bir patron olarak kilolusun demek yerine aradığımız kriterlere uygun değilsiniz ya da klasik sizi sonra arayacağız demesi yeterli olurdu.

canım okuyunca adamı bi kaşık suda boğasım geldi yaaa küfredicem şimdi o kadar kızdım yani bu ne terbiyesizlik yaa yırtarım onu! neyse asıl diyeceğim şu ki tiroid hastalığı olabilir sende. bak bence sen hastanelerdeki endokrinoloji bölümüne gidip gerekli testleri yaptır...belki hormonlar belki tiroid...yani çaba harcayıp spor yapıp hala kilo veremiyosan öyle bişeydir diye düşünüyorum.

Canım her iş görüşmesi farklıdır.Sen kötüsüne çatmışsın.Ben banka sözlü mülakata gittiğimde kot ve tişörtle gitmiştim ayrıca kiloluydum,35 kişi arasından bir tek ben alındım.Bölge müdürüne sebebini sorduğumda ise çok güler yüzlü olduğumu,esprili olduğumu,benden pozitif enerji aldığını söyledi(bankada güler yüz çok önemli ama nedense 1 ay sonra robot gibi olursunuz).Acilen kilo verme canım,yavaş yavaş ver.Ben 1 yıl önce 82 kiloydum,1 yılda 20 kilo verdim,halada devam ediyorum vermeye Allah cc'nin izniyle.Hakkında hayırlısını diliyorum canım,can sıkmaya değmez,unut gitsin,yeni bir başlangıç yap

canım bırak sakın üzülme ,hayırlın değilmis orası demek ,gec git ,kilolu isen de ne var bundaa ??? biraz sağlığını düsün sende git bir diyetsyene spor merkezine ,eğer imkanlarn varsa ,ondan snra hem özgüvenin gelir ,hem sağlığın iyi olur hem de cok daha tatlı bir bayan olursuuunnn :))))

Kuzum bende kiloluyum ve iş arıyorum bu dönemlerde..
Gerçi böyle bi durumla karşılaşmadım ama beni de iş görüşmesine giderken baştan aşağı süzmediler değil..
O bakışlara maruz kalmak gerçekten çok kötü ama..
Ne takıyorsun o terbiyesizin laflarını? Boşverrrr gitsin.. O kendine sekreter değil de manken mi arıyor? Yoksa şirket değil de ajans mı orası???
Dış görünüşüyle yargılayan insanların yanında çalışmaman senin açından çok daha iyi..
Bu iş olmazsa başka iş mutlaka olur.. Sıkma canını.. öyle hırslanıyim kilo veriyim diye sağlığınıda bozma..
Çalışmaya başladıktan sonra zaten kilon gider yavaş yavaş ve inan bana o densiz yüzünden değerli canını sıkmaya hiç lüzum yok..
Unutma, hayat kilolarımızla da olsa yaşamaya değer ve çok şükür ki kimseye muhtaç değiliz, elimiz ayağımız tutuyor..
Dediğim gibi sakınnnn üzülme bırak o akılsız üzsün kendini yaptığı patavatsızlıktan dolayı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…