bugün 2 tane iş görüşmesine gittim. keşke hiç gitmeseydim de evde işsiz de olsa otursaydım
bi sekreterlik işi için iş görüşmesine çağırdılar gittim.
adam il önce sorular sordu cevapladım. buraya kadar iyiydi.
ama sonra bana kendini analiz edemiyosun, analitik düşünce denen şey yok sende, iş görüşmesine geldiğin kıyafete bak iş hayatına yakısır mısın bu halinle falan neler neler dediannemde yanımda geldi ama o görüşmeye girmedi. anlamasın diye de rezillik çıkarmadım. orda çalışan kızların hepsi sosyetik ve çıtır çıtır. insan bakımlı olur tabi ama onlara boya küpüne girip çıkan yaraşıyor sanırım siyah pantolon kısa kol giyip gittim. gayet sade ve şıktım. sorduğu soruların hepsine sonuna kadar cevap verdim. ama adam bana kilolsun ve zeki değilsin dedi çok moralim bozuk çok ama çok kötüyüm. çok kilolu ve çirkinim. işe yaramazın tekiyim. ıo kadar okudum iş bulamayıp ailemin yüzüne nasıl bakarım. hergün spora falan gidiyorum ama yerimde sayıyorum. insanlar neden depresyona girer çok iyi anladım. bütün diyet ve spor motivasyonum, mutluluğumgitti. odamdan çıkasım yok. hüngür hüngür ağlayasım var.
ay bebeğim üzülme ya!! benim de başıma böyle bişey gelmiştiüstelik ilk iş görüşmemdi ama senin kadar üzülmedim şimdi keşke adamı rezil edip öyle çıksaydım diyorum sonra da neyse boşver sen büyük insansın büyüklük sende kaldı diyorum kendi kendime. adam da mimardı benim gibi. üstelik okumuşlar daha aptal oluyor bu devirde niyeyse :44:
ben manken gibi kızım yani 34 beden uzun boylu 90 60 90 tipim yanikilonu takma kafana yani. benim salak da meğerse uzun yıllar biriyle çalışmış bu kişi kpss i kazanınca bırakıp gitmiş onu adam da görsen kısa boylu çirkin kompleksli bişey (açtığı yere ve konumuna da bakılırsa işinde çok başarılı da olamamış)ben de o gün topuklu giymişim iş görüşmesi diye öyle sebeplerden ötürü olduğunu düşünüyorum adam bana saldırıya geçti.
imza atmıştım bu ne biçim imza bilmem ne benim okuma yazma bilmeyen annem daha güzel imza atar yazın çok çirkin hiç kendini geliştirmemişsin belli ki vs. dedi
oysaki ben stajımı herkesin çalışmak için çırpındığı yerlerde ve tek başıma torpilsiz ayarlayarak girmiştim. tek başıma bilmediğim şehirlere gidip yurtlarda kalıp kurslara gitmiştim gündüz çalışıp akşam kurs. o adam benim bir senedeki çabamı meslek hayatı boyunca yapmış mıdır şüpheliyim yani. dedim ki ''yazı insanın kişiliğini belirler kişiliğimi değiştirecek değilim'' falanca dil i biliyor musun felan dedi ırkçı bir tipti zaten belliydi iş yerinde de full o dil konuşuluyordu bilmiyorum dedim zaten söylediği saçma sapan şeylerden sonra o adam beni işe alsaydı da gitmezdim. çıkarken elimi sıktı biz seni ararız dedi ben yüzüne bakmadan kapıya direk bakarak ( bir an önce çıkmak istiyodum) iyi günler dedim çıktım.
bir hafta sonra daha iyi maaşla daha iyi bir işe girdim üstelik iş görüşmesine deri montum ve ayağımda postallarımla gitmiştim son iş görüşmem moralimi bozmuştu diye ilgisizce ben buyum dercesinealmak isteyen alıyor yani ama tabii karşıdakine, işe saygıyı göstermek adına düzgün giyinmek önemliii.
ben olsam o anda cevap verirdim veremediysem ertesi gün arayıpkendimi kısaca hatırlattıktan sonra '' düşündüm de evet ben şişmanım üstelik pek zeki de sayılmam ancak sizin kadar şapşal olamadım henüz'' derdim. siz o insana nasıl kendinizi eleştirme hakkı verirsiniz anlamadım.
ohaaaa
ben o adama bi güzel manevi tazminat davasi acardim, psiklojimi bozdu diye
ve evliyse eside kocasinin ne mal oldugunu bu sayede ögrenirdi:86:
bigün bu huyundan dolayi ins. tepetaplak olup kaza filan gecirip sakat filan kalmaz, ozaman anlar disgörümün nekadar bos isler oldugunu, karaktersiz
insanlar tek bir kaliba sokmak isteyen zihniyeti protesto ediyorum
ben sizin yerinizde olsam çakardım suratına. bi kaç dişi dökülsünde görsün gününü
siniriniz geçerdi
bana insan gibi olmaz deseydi asla zoruma gitmezdi. iş deneyimlerimi söyledim sen bunlarla oyalanmışşsın bunlar iş mi dedi. acilen kilo vermem lazım ama veremiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?