İş görüşmemde kilom yüzünden demediği kalmadı adamın.... :(:(

Ne hale geldik ya ..
İnsanın zekası , iş gücü , yeteneği bacak boyuyla ,kalçasıyla kıyaslanıyor !..
Malesef iş sektorunde durum böyle .. prezantabl dıyorlarya hanı bunun turkçesi : gösterişli ol , dikkat çek işini cok ıyı yapman önemli değil .. sen görüntünle açığı kapatırsın ..

Ama sen yanlış yapmışsın canım : o ahlaksız herife haddini bildirmen gerekirdu ..
Sen işe uygun değilmişsin ya sorsaydın bakalım o insanlığa uygun birimiymiş ..

ay bebeğim üzülme ya!! benim de başıma böyle bişey gelmişti üstelik ilk iş görüşmemdi ama senin kadar üzülmedim şimdi keşke adamı rezil edip öyle çıksaydım diyorum sonra da neyse boşver sen büyük insansın büyüklük sende kaldı diyorum kendi kendime. adam da mimardı benim gibi. üstelik okumuşlar daha aptal oluyor bu devirde niyeyse :44:
ben manken gibi kızım yani 34 beden uzun boylu 90 60 90 tipim yani kilonu takma kafana yani. benim salak da meğerse uzun yıllar biriyle çalışmış bu kişi kpss i kazanınca bırakıp gitmiş onu adam da görsen kısa boylu çirkin kompleksli bişey (açtığı yere ve konumuna da bakılırsa işinde çok başarılı da olamamış)ben de o gün topuklu giymişim iş görüşmesi diye öyle sebeplerden ötürü olduğunu düşünüyorum adam bana saldırıya geçti.

imza atmıştım bu ne biçim imza bilmem ne benim okuma yazma bilmeyen annem daha güzel imza atar yazın çok çirkin hiç kendini geliştirmemişsin belli ki vs. dedi
oysaki ben stajımı herkesin çalışmak için çırpındığı yerlerde ve tek başıma torpilsiz ayarlayarak girmiştim. tek başıma bilmediğim şehirlere gidip yurtlarda kalıp kurslara gitmiştim gündüz çalışıp akşam kurs. o adam benim bir senedeki çabamı meslek hayatı boyunca yapmış mıdır şüpheliyim yani. dedim ki ''yazı insanın kişiliğini belirler kişiliğimi değiştirecek değilim'' falanca dil i biliyor musun felan dedi ırkçı bir tipti zaten belliydi iş yerinde de full o dil konuşuluyordu bilmiyorum dedim zaten söylediği saçma sapan şeylerden sonra o adam beni işe alsaydı da gitmezdim. çıkarken elimi sıktı biz seni ararız dedi ben yüzüne bakmadan kapıya direk bakarak ( bir an önce çıkmak istiyodum) iyi günler dedim çıktım.
bir hafta sonra daha iyi maaşla daha iyi bir işe girdim üstelik iş görüşmesine deri montum ve ayağımda postallarımla gitmiştim son iş görüşmem moralimi bozmuştu diye ilgisizce ben buyum dercesine almak isteyen alıyor yani ama tabii karşıdakine, işe saygıyı göstermek adına düzgün giyinmek önemliii.

sende deseydin, siz burada belliki oynaşacak adam arıyorsunuz. zekam en az sizin kadar, artı karakterimde daha yüksek ki dış görünüşe göre adam seçmem. iyi günler deyip kapıyı vurup cıksaydınız.

ay sinir oldum valla, üzülme dış görünüş hiç bir şey, kilo verilemeyecek bir şeyde değil ama insanın karakteri cok daha önemli.

yazım konusunda katılmıyorum adama doktorların yazısı da hep çirkin değil mi!! çirkin yazı yazan öğrencilerin zeki olduğuna dair araştırmalar bile var yani ama imza konusunda haklı ben de beğenmiyodum imzamı şöyle daha gösterişli bir imzam olsun diyordum hep kendi kendime. şimdi imza çalışmaları yapacağım inş. olur havalı bir imzam sen de kilonun fazla olduğunu düşünüyorsan adam söylemeden önce de seni rahatsız ettiyse kilo vermeye çalış. her deneyim bişey kazandırır insana

keske susmasaydin..
adama haddini bildirseydin..
utandirsaydin o kendini bilmezi...
asil simdi daha hirslanman gerekiyor..
sakin kendini birakma ve diyet yap, spora git ama bunu o adam öyle seyler dedi diye degil, gercekten sende bunu istedigin icin yap..
ve asla umutsuzlugu kapilma, unutma mutluluguda, hayallerinide sen gercekten istedigin an elde edebilirsin...

ben olsam o anda cevap verirdim veremediysem ertesi gün arayıpkendimi kısaca hatırlattıktan sonra '' düşündüm de evet ben şişmanım üstelik pek zeki de sayılmam ancak sizin kadar şapşal olamadım henüz'' derdim. siz o insana nasıl kendinizi eleştirme hakkı verirsiniz anlamadım.

inanamıyorum...kendinde bu yetkiyi nasıl gördüğüne inanamıyorum!!senin zeki olup olamadığına o mu karar verecekmiş o kısa konuşma sürecinde??o işe yeteneğin olup olmadığını giyindiğin şeyler mi belirleyecekmiş?üstelik gayet şık şeyler giydiğini yazmışsın ki senin kendine yakıştırıyor olman dışında kimsenin fikri önemli değil...bırak şekerim.her şeyde bir hayır varmış...demek ki amaç başka görünüşle alakalı şeylere takılmış...üstelik başkalarını aşağılayan o insanlarda aşağılık kompleksi vardır kendileri kendi egolarını tatmin etmek için triplere girmişler..hepsi geçti...yarın yeni bir gün olacak:)emeğin boşa gitmeyecek ve sana yakışan güzel bir iş bulup çok başarılı olacaksın inşallah...dualarımla..

ohaaaa

ben o adama bi güzel manevi tazminat davasi acardim, psiklojimi bozdu diye
ve evliyse eside kocasinin ne mal oldugunu bu sayede ögrenirdi:86:

bigün bu huyundan dolayi ins. tepetaplak olup kaza filan gecirip sakat filan kalmaz, ozaman anlar disgörümün nekadar bos isler oldugunu, karaktersiz

insanlar tek bir kaliba sokmak isteyen zihniyeti protesto ediyorum

ben sizin yerinizde olsam çakardım suratına. bi kaç dişi dökülsünde görsün gününü
siniriniz geçerdi

Bence hırs yapmalısın..O adamı da salla gitsin...Ayaklar baş olunca böyle terbiyesiz oluyor...

Sen kilonu ver morali bozma..Kilo dediğin ne ki az sıksan kendini geçer gider

İnsanlık önemlidir...Böyle zamazingoları önemseme

neden sizin için hiçbir önemi olmayan insanlar için üzülüp
kendinizi harap edesiniz ki
boşverin adam kendini bilmezin tekiymiş
inanın iş kilolu olmakla ya da çirkin olmak değil
iş sizin kendinize güveniniz
benim en yakın arkadaşım da çok zayıf bir insan değil
ama hem çok iyi bir işi
hem de çok sevdiği ve onu çok seven bir eşi var
neden çünkü kendine güveniyor ve
onun için önemli olmayan insanların ne dediğine kulak asmıyor
o adamı bir daha nerede göreceksiniz
ya da sizin için bir önem teşkil ediyor mu hayır
kalkın toparlanın belki 1 2 belki 10 iş görüşmesine gidersiniz
ama eninde sonunda inanarak güzel bir iş bulursunuz emin olun
kendinizi sevin ve güvenin kilolu olmak güzel olmadığınız anlamına gelmez

canım sakın üzülme.terbiyesiz adamı kafana takma.çok günah insanların dış görünüşleri ile dalga geçmek.

canım vallahi salaş gitmedim. gömlek tipinde yazlık çok hoş tişörtler var artık çoğu kamu kuruluşlarında bile giyilen. kumaş pantolon ve şıkbir ayakkabıda giydim. daha ne yapayım saçlarıma perma suratıma on ton makyaj yapamam ben . hiçbi zaman öyle makyaj yapamadım. hep sadelikten yanayım. kendime yakıstıramadığım şeyleri yapıp kendim olmaktan vazgeçemem.

benim ilk iş görüşmemdi. neye uğradığımı şaşırdım ve annem kapının ardındaydı. şeker hastası sabahın o saatinde kalktı geldi benle. ilk görüşmede cingar çıakrtıp da üzmek istemedim. çünkü onun benden beklentileri çok büyük. az önce anlattım ona üzüldü kadıncağız. kızım kimlerle muhattap olmuş diye

tazminat davası mı:26: güzel olur aslında
inanır mısın adam yeşil saçma sapan bi tişört giymiş yırttık kot vardı üstünde. sürekli esnedi durdu karşımda sürekli. yalanım varsa ne olayım
keşke hiç gitmeseydim oraya ayaklarım hiç çekmemişti.
bide gerile gerile bana bizim gibi parası olanlar da böyle eleman arıyo işte dedi. yani böyle derken küçümsüyor sürekli. kendisi eski başbakandı galiba pek çıkaramadım ama

ben sizin yerinizde olsam çakardım suratına. bi kaç dişi dökülsünde görsün gününü
siniriniz geçerdi

ilahi inan değmezdi. elini bile sıkmadım. cv bile beğenmedi haspam. oysa onların verdiği formu doldurdum. ne tipler var hay ALLAHım iğrenç bi gündü...

soyle bır laf vardır ya NE İNSANLAR GÖRDÜM ÜZERİNDE KIYAFETI YOKTU.NE KIYAFETLER GÖRDÜM İÇİNDE İNSAN YOKTU...CANIM SEN SADECE KIYAFET GORMÜŞSÜN. İNANMIYORUM YA NE CURRET SIZE BUNLARI SOYLEYEBILIYO COK ILERI GITMIS KESKE UZULMEK YERINE HADDINI BILDIRSEYDIN COK SINIRLENDIM SU MUBAREK RAMAZAN GUNU GENÇ BIR BAYANIN GURURUNU VE SEVKINI KIRDIGI ICIN O YARATIGI ALLAH BILDIGI GIBI YAPSIN.CANIM KILOLU OLABILIRSIN KILOYU BIRAZ CABAYLA VERBILIRSIN BENDE SIGARAYI BIRAKINCA 20KG ALMISTIM 1SENEDIR MUCADELE EDIYORUM 12 SINI VERDIM BI 5 KG DAHA VERSEM IYI OLUCAK.KENDINI UZME CANIM BEN SANA BISEY DIYEYIM MI O YARATIK SENI ISE NIYE ALMADIGINI ANLADIM OYNAS ISTIYOMUS O ADAM BILIRIM BOLE TIPLERI OYNASACAK BIRI ISTIYODUR KALIBIMI BASARIM SENDENDE O ELEKTIRIGI ALAMAMISTIR ONDAN KABUL ETMEMISTIR.CANIM HER SEKTORDE CURUKLER VARDIR SEN HEPSI BOLE INSAN ZIYANI CIKICAK SANMA SAKIN!ADAM GIBI ISVERENLERDE VAR UMUDUN KIRILMASIN BENCE SEN COK GUZEL BIR INSANSIN BEN SENIN GUZELLIGINI BURADAN HISSETTIM KENDINI BILMEYEN KOTU NIYETLI AMACI IS DEGILDE CIS OLAN O YARATIGI TAKMA LUTFEN

Son düzenleme:
Terbiyesizlik etmiş keşke çatır çatır cevaplarını verseydin. Ama amacına ulaşmış özgüvenini yaralamış sende kendini onun ezdiği gibi görmeye başlamışsın. Ne münasebet, hiç kimse mükemmel değil seni bu şekilde kırıcı bir şekilde aşağılayanların laflarını kaale bile alma. Değişmek istiyorsan daha da güzelleşmek zayıflamak istiyorsan insanlar için değil kendin için yapmalısın. İnsan kilolu iken de pekala hoş ve güzel görünebilir. Zekiliğini analitikliğini o kadarcık görüşmede nasıl ölçebilmiş. "15 dk lık görüşmede karakter analizi yapabildiğinize göre müdür değil de medyum olmalıymışsınız" deyip kapıyı çarpıp çıkmak varmış aslında

bana insan gibi olmaz deseydi asla zoruma gitmezdi. iş deneyimlerimi söyledim sen bunlarla oyalanmışşsın bunlar iş mi dedi. acilen kilo vermem lazım ama veremiyorum

Hiç kendini üzme. Benim de başıma böyle birşey gelmişti. Staj için görüşmeye gittiğim şirketin sahibi cv'me bakıp bakıp yaptığım işleri küçümsemişti. Siz stajyerler bizim ayağımıza bağ oluyorsunuz, bizi yavaşlatıyorsunuz vs. Bir araba laf söleyip üzerine bir de tam iki saat kendini övmüştü abartmıyorum. Görüşmem dörtteydi, altıda çıkabilmiştim odadan düşün =)) Sonra bu şahıs beni bayıla bayıla staja kabul etti, iki ayda yanından nasıl kaçtığımı hatırlamıyorum tam bir psikopat çıkmıştı. Böyle tipler genelde kendi ezikliklerini karşı taraftan çıkarmaya çalışan kişiler oluyor. İnan işe kabul edilsen sen de benim gibi birkaç ayda ağlaya ağlaya kaçardın ordan. Düşünsene seni görüşmede böyle aşağılayan biri patronun olsa kimbilir neler yapar. Ucuz kurtulmuşsun bence. Geçmiş olsun diyelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…