İş görüşmesi esnasında yaptığım büyük aptallık!!!

inşallah öyle olur Pelin hanım.Zaten yıllar önce çalıştığım iş yerinin mülakatında maaş beklentimi 1500 demiştim 1750 tl den başlatmışlardı.Bende şimdiki bu iş yerinin aynı sizin anlattığınız şekilde yapacağını düşünüyordum.Ancak ik uzmanı bayan öyle bir ses tonu ile konutu ki maaş beklentimden çok ne kadar düşebileceğimi anlamaya çalışıyor gibiydi.En düşük diye söyediğim benim tecrübemdeki birinin alacağı maaş değil.İnşallah hakkaniyete uygun bir teklif alırım.
Peki sizce bana teklif yaptıklarında bu ücret bana yetersiz benim tecrübeme göre en az şukadar olması gerekir desem itici mi olurum?

evet haklısınız buda güzel bir yöntem.Çok akıllıca bir fikir

Bence de size belirledikleri maaşı teklif edeceklerdir siz dert etmeyin onların kafasinda vardir bir mebla. Eger düşük bulursaniz da acikca konusun sonradan iciniz icinizi yiyeceğine. Ama bence dert edecek bir durumunuz olmayacak kabul edilirsneiz.

ben genelde bu tarz sorulara tanımlanan pozisyon bunun altında bir maaşla uyumlu olmaz diyorum

yani ben atıyorum 3750 istiyorum ama sen en asgari 3000 vermelisin gibi

bu durumlarda da dönüş genelde 3500 gibi olur

bir de eski maaşından az almayı kabul ederek konuşmalısın

ben ayrıldığım işten şu kadar alıyordum tabi sizden bu aşamada onu bekleyemem bir süre çalışırım eski işyerimde neden o miktarı verdikleri de ortaya çıkmış olur vs diyorum

tabii miktarı bilemiyorum az mıdır işe göre çok mudur

örneğin 2011 de 4050 Tl artı araba ve yemek ile çalışırken işten ayrıldım bir sonraki işim 3000 TL artı yemek idi

sonra da maaşlı işte çalışmadım

şimdi de kimse 8-10 bin teklif etmez ama aradan geçen 7 yıl ortada

ısveren tarafından artık pazarlık yapılması kadar cırkın bırsey yok
hem en ıyı ıs cıkaran en konuya hakımı ısterler hemde 3-5 ın hesabını yaparlar
kendınden emın bırı belırlı bır standartın altında calısmaz zaten
ne bu su kadara elma satayım sana abı der gıbı sunun altında calısmazmısın dıye ısrar etmelerı ben olsam ınadına hayır benım bır standartlarım var daha uygun fıyata calısacak kısılerde var ama benım cıkaracagım ıs bellı sorun ıstemeyen ısveren boyle hesaplar yapmaz dıye umuyorum derdım

genelde de oyle dedım ama işi de aldım yanı

okadar güzel ifade etmişsiniz ki.İyi ki buraya yazmışım.Sizin ve diğer arkadaşlarımın tavsiyelerine uygun olarak pazarlık yapacağım.Duyduğuma göre aynı işi yapan iki arkadaş arasında 1500 tl ye varan fark varmış.Eski bir arkadaşım söyledi.Çok çakallardır dedi.Okadar hazırlanmama rağmen bunu batırmş gibi hissettim.Ancak sizin ifadelerinize başvuracağım teklif ederlerse.

İş tecrübem çok fazla kurumsal firmada o kadar uzun yıllar çalıştım ki ciğerlerini bilirim.
Görüşmelerde sakın kendinizi germeyin, para konusunda asla ne kadar köşeye sıkıştırırlarsa sıkıştırsınlar ilk ücreti karşı tarafa söyletin. ( İk görüşme yaptığı kişiye söylettiğinde o kişiyi eler. Ya da çok donanımlı iseniz en az parayı siz isterseniz sizi seçer. Daha mobinge görüşmelerde başlıyorlar sinir oluyorum hem maaş söylemeniz eksi bi davranış kafalarına göre, hemde söyletmek için acayip baskı...)
Anladığım kadarıyla gayet donanımlısınız değerinize göre görüşmeyi siz yönlendirin.
Olmazsa da sakın kendinizi üzmeyin hatta bu konuyu düşünmeyin bile.

Allahım ingilizce konuşmalar sunumlar şunlar bunlar. Çok yazık olmuş. 3 bin lira nedir yani. 550 dolar.

İk ci uyanık ve edepsiz. Şimdi arayın diyin ki ben eşim ile gelip konuştum. Yaşam şartlarımızı da tekrar bir değerlendirerek 4500 lira dan düşük gelen teklifleri kabul etmeme kararı verdim. Bu noktada bugün ku görüşmemiz benim açımdan olumlu geçti. Umarım sizin açınızdan da olumlu geçmiştir. Lakin 4500 altında gelecek bir teklif malesef kabul edebileceğimiz bir teklif olmayacak. O yüzden beklentim ücreti güncellemenizi rica ederim.

Ya da teklif geldiğin de diyeceksin ki ben bir kaç gün düşünmek istiyorum. Açıkçası ben burada çalışmak istiyorum ancak bugün başka bir yerden de teklif geldi bu önerdiğinizin neredeyse 2 katı kadar. Hani çok istememe rağmen maddi sıkıntılar ile ne kadar burada verimli ve keyifli çalışabilirim bilemiyorum. Sizin bu teklifi güncelleme imkanınız var mı gibi gibi

Öyle değil ,çok spesifik bir görev tanımı ve bu işi yapan firma az.
9 sene kurumsal tecrübem var zaten ne bileyim.
9 sene tecrübeli insan ingilizce sunum yaptırıyorlar ve 3.750 istemişsiniz. Yeni mezun pozisyonları bu fiyatlarda ne yapıyorsunuz. Yeni mezun adam nasıl iş bulacak nasıl öğrenecek. Yapmayın allah aşkına yazık gerçekten.

İtici olmazsiniz ama tutarsiz davranmis olursunuz, zaten size planlananin altinda bir teklif sunulacagini zannetmiyorum. Uymazsa pazarlik yapabilirsiniz.

az teklif ederlerse bir dahaki zam dönemine kadar olabileceğini daha sonra mutlaka bir performans değerlendirmesi beklediğini çünkü tecrübe ve bilginin daha iyi bir maaşı hakettiğini belirtirsin.

tabi orada çalışıp teklifi kabul etmek istiyorsan.. bazı kurumsal firmalarda haziran ve ocak gibi iki zam ayı oluyor mesela yaza kadar ya da 1 yıl sonrası için...

Bir defa zaten karşı tarafın ilgili pozisyon için belirlediği bir rakam vardır tabii eğer kurumsal bir firmaysa. Bu durumda siz 3000 TL deseniz bile, onlar pozisyon için 3500 TL vermeyi uygun buluyorlarsa verirler, ama pozisyon için düşündükleri rakam 2500 TL ise ve siz 3000 TL'nin altına çalışmam derseniz de sizi aramazlar. Kurumsal bir firma değilse zaten hiç kafaya takmaya bile değmez ama benim size tavsiyem, çalışmayı çok istediğiniz bir yer ise, maaş konusunda katı bir kuralım dersiniz ama en son şu kadar alıyorum deyip yumuşakca beklentinizi de belli edersiniz.

aptallik degil pazarlik sikintisi. bir daha boyle biseyle karsilasirsan bu isin belli bir makasi vardir. teklifinizi degerlendiririm ama benim beklentim bu sekilde dersin. onlar zaten sana belli bir teklifle geleceklerdir.

Çağrıldıktan sonra fiyatı yükselt diyen zihniyetleri anlayamadım ,kurumsal bi firmada zaten senin maaşını diğer çalışanlarla aynı verirler

Kurumsal bir firma ise zaten sizin belirttiğiniz ücretin onlar için herhangi bir anlamı olmaz ki.
Onların ortalama rakamları oluyor zaten. Düşük belirttiniz diye düşük ücret teklif etmezler yani.

maaş beklentim 3750 demişsiniz neticede
daha düşük bir teklifte bulunurlarsa kabul edemem dersiniz
sonuçta kabul edip etmemek size kalmış

maaş beklentim 3750 demişsiniz neticede
daha düşük bir teklifte bulunurlarsa kabul edemem dersiniz
sonuçta kabul edip etmemek size kalmış
esimde ayni seyi soyluyor 3000 derlerse 3750 talep etmistim dersin diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…