inşallah öyle olur Pelin hanım.Zaten yıllar önce çalıştığım iş yerinin mülakatında maaş beklentimi 1500 demiştim 1750 tl den başlatmışlardı.Bende şimdiki bu iş yerinin aynı sizin anlattığınız şekilde yapacağını düşünüyordum.Ancak ik uzmanı bayan öyle bir ses tonu ile konutu ki maaş beklentimden çok ne kadar düşebileceğimi anlamaya çalışıyor gibiydi.En düşük diye söyediğim benim tecrübemdeki birinin alacağı maaş değil.İnşallah hakkaniyete uygun bir teklif alırım.Bizim ik ile finans ve ilgili bolumun yoneeticileri toplanip pozisyon icin maasi belirliyorlar, atiyorum 4000 tl ise belirlenen maas, siz 1700 tl de isteseniz, 5000 tl de isteseniz bu maaa teklifini aliyorsunuz, eger beklentiniz, belirlenen maastan cok yuksekse maas teklifi sunulmuyor yani eleniyorsunuz.
evet haklısınız buda güzel bir yöntem.Çok akıllıca bir fikirÇağırırlarsa o meblayı kabul etmeyin,yada yıl sonuna kadar(yada zam ne zaman yapılıyorsa o zamana kadar) kabul edin,sonrasında 3.750 almak istediğinizi o şartla kabul ettiğinizi söyleyin. Zam dönemine kadar deneme süresi gibi olur iki taraf içinde. Belki bu tarz kurtarabilirsiniz durumu. Baştan sağlam pazarlık yapmak iyidir zira sonraki zamları genelde işveren belirliyor
okadar güzel ifade etmişsiniz ki.İyi ki buraya yazmışım.Sizin ve diğer arkadaşlarımın tavsiyelerine uygun olarak pazarlık yapacağım.Duyduğuma göre aynı işi yapan iki arkadaş arasında 1500 tl ye varan fark varmış.Eski bir arkadaşım söyledi.Çok çakallardır dedi.Okadar hazırlanmama rağmen bunu batırmş gibi hissettim.Ancak sizin ifadelerinize başvuracağım teklif ederlerse.İse kabul edilir maaş az gelirse pazarlığa oturursunuz.
Şu an ki söylediğiniz düşük fiyat üzerinden anlaşmayın, insanları maaş konusunda iş görüşmelerinde sıkıştırarak strese sokarak ağızlarından düşük maaş ücreti duymak istemeleri taktiği artık sökmüyor.
Size ilk görüşmede .... Maası talep etmiştiniz derlerse kurumsal bı şekilde yapacağım iş + tecrübem+ profesyonellik + yabancı dil + iş yapabilirlik kapasiteme ait maaş talebim budur dersiniz.
Bir ay sonra aynı pozisyonda çalıştığınız arkadaşınızla maaşınızı arasındaki uçurum maaş farkını duyunca ki demotive inanın paha biçilmez olur.
İş tecrübem çok fazla kurumsal firmada o kadar uzun yıllar çalıştım ki ciğerlerini bilirim.okadar güzel ifade etmişsiniz ki.İyi ki buraya yazmışım.Sizin ve diğer arkadaşlarımın tavsiyelerine uygun olarak pazarlık yapacağım.Duyduğuma göre aynı işi yapan iki arkadaş arasında 1500 tl ye varan fark varmış.Eski bir arkadaşım söyledi.Çok çakallardır dedi.Okadar hazırlanmama rağmen bunu batırmş gibi hissettim.Ancak sizin ifadelerinize başvuracağım teklif ederlerse.
Kızlar bugün kurumsal bir firma ile mülakatım oldu.3 saat boyunca sürdü.Bir İngilizce konuştum bir Türkçe.Sunum yaptım falan derken sordukları tüm mesleki sorulara doğru yanıt vermeme rağmen maaş konusunda büyük aptallık ettim.Maaş beklentim 3750 TL oldu.Bir kaç senedir çalışmadığım için bu yönde talep ettim.İşe devam etseydim 4500lere varan bir maaşım olurdu.Her neyse kadın beni sıkıştırdı.Bunun altında bir rakama çalışamam diyor musunuz?Hayır bunu diyemem dedim.Peki sizce en az nekadaa bu iş yapılır diye sordu.3000 TL nin altında yapılmaz dedim.Yani 3000 tl altında çalışmam demiş oldum.Ama bin pişman oldum bukadar düşük bir ücret söylediğime.Ya bana bu rakam üstünden teklif yaparlarsa diye içim içimi yiyor.Çok üzgünüm.İş zor bir iş.Deneyim gerektiren bir iş.Bende deneyim var ama pazarlık gibi bir akıl yok..Ah aptal kafam ah.
9 sene tecrübeli insan ingilizce sunum yaptırıyorlar ve 3.750 istemişsiniz. Yeni mezun pozisyonları bu fiyatlarda ne yapıyorsunuz. Yeni mezun adam nasıl iş bulacak nasıl öğrenecek. Yapmayın allah aşkına yazık gerçekten.Öyle değil ,çok spesifik bir görev tanımı ve bu işi yapan firma az.
9 sene kurumsal tecrübem var zaten ne bileyim.
inşallah öyle olur Pelin hanım.Zaten yıllar önce çalıştığım iş yerinin mülakatında maaş beklentimi 1500 demiştim 1750 tl den başlatmışlardı.Bende şimdiki bu iş yerinin aynı sizin anlattığınız şekilde yapacağını düşünüyordum.Ancak ik uzmanı bayan öyle bir ses tonu ile konutu ki maaş beklentimden çok ne kadar düşebileceğimi anlamaya çalışıyor gibiydi.En düşük diye söyediğim benim tecrübemdeki birinin alacağı maaş değil.İnşallah hakkaniyete uygun bir teklif alırım.
Peki sizce bana teklif yaptıklarında bu ücret bana yetersiz benim tecrübeme göre en az şukadar olması gerekir desem itici mi olurum?
Bir defa zaten karşı tarafın ilgili pozisyon için belirlediği bir rakam vardır tabii eğer kurumsal bir firmaysa. Bu durumda siz 3000 TL deseniz bile, onlar pozisyon için 3500 TL vermeyi uygun buluyorlarsa verirler, ama pozisyon için düşündükleri rakam 2500 TL ise ve siz 3000 TL'nin altına çalışmam derseniz de sizi aramazlar. Kurumsal bir firma değilse zaten hiç kafaya takmaya bile değmez ama benim size tavsiyem, çalışmayı çok istediğiniz bir yer ise, maaş konusunda katı bir kuralım dersiniz ama en son şu kadar alıyorum deyip yumuşakca beklentinizi de belli edersiniz.Kızlar bugün kurumsal bir firma ile mülakatım oldu.3 saat boyunca sürdü.Bir İngilizce konuştum bir Türkçe.Sunum yaptım falan derken sordukları tüm mesleki sorulara doğru yanıt vermeme rağmen maaş konusunda büyük aptallık ettim.Maaş beklentim 3750 TL oldu.Bir kaç senedir çalışmadığım için bu yönde talep ettim.İşe devam etseydim 4500lere varan bir maaşım olurdu.Her neyse kadın beni sıkıştırdı.Bunun altında bir rakama çalışamam diyor musunuz?Hayır bunu diyemem dedim.Peki sizce en az nekadaa bu iş yapılır diye sordu.3000 TL nin altında yapılmaz dedim.Yani 3000 tl altında çalışmam demiş oldum.Ama bin pişman oldum bukadar düşük bir ücret söylediğime.Ya bana bu rakam üstünden teklif yaparlarsa diye içim içimi yiyor.Çok üzgünüm.İş zor bir iş.Deneyim gerektiren bir iş.Bende deneyim var ama pazarlık gibi bir akıl yok..Ah aptal kafam ah.
esimde ayni seyi soyluyor 3000 derlerse 3750 talep etmistim dersin diyormaaş beklentim 3750 demişsiniz neticede
daha düşük bir teklifte bulunurlarsa kabul edemem dersiniz
sonuçta kabul edip etmemek size kalmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?