insallah oyle olurKurumsal bir firma ise zaten sizin belirttiğiniz ücretin onlar için herhangi bir anlamı olmaz ki.
Onların ortalama rakamları oluyor zaten. Düşük belirttiniz diye düşük ücret teklif etmezler yani.
2 sene ara verdim bebekten dolayi devam etseydim maas 4500lere cikacakti.Simdi ise ihtiyacim olunca mecbur dusuk tuttum ama ik ci kadin agzimdan 3000 tl lafini alarak beni alt etti9 sene tecrübeli insan ingilizce sunum yaptırıyorlar ve 3.750 istemişsiniz. Yeni mezun pozisyonları bu fiyatlarda ne yapıyorsunuz. Yeni mezun adam nasıl iş bulacak nasıl öğrenecek. Yapmayın allah aşkına yazık gerçekten.
Kurumsal bir firma ise, yani gerçekten kurumsalsa, pozisyonların maaşları bellidir. Sizin söylediğiniz tutar üzerinden teklif yapılmaz.Kızlar bugün kurumsal bir firma ile mülakatım oldu.3 saat boyunca sürdü.Bir İngilizce konuştum bir Türkçe.Sunum yaptım falan derken sordukları tüm mesleki sorulara doğru yanıt vermeme rağmen maaş konusunda büyük aptallık ettim.Maaş beklentim 3750 TL oldu.Bir kaç senedir çalışmadığım için bu yönde talep ettim.İşe devam etseydim 4500lere varan bir maaşım olurdu.Her neyse kadın beni sıkıştırdı.Bunun altında bir rakama çalışamam diyor musunuz?Hayır bunu diyemem dedim.Peki sizce en az nekadaa bu iş yapılır diye sordu.3000 TL nin altında yapılmaz dedim.Yani 3000 tl altında çalışmam demiş oldum.Ama bin pişman oldum bukadar düşük bir ücret söylediğime.Ya bana bu rakam üstünden teklif yaparlarsa diye içim içimi yiyor.Çok üzgünüm.İş zor bir iş.Deneyim gerektiren bir iş.Bende deneyim var ama pazarlık gibi bir akıl yok..Ah aptal kafam ah.
İşi merak ettim nasıl bir iş.Kadının ses tonu sanki bunun altında çalışmazmısın olmazmı yani tarzındaydı.Eee karşısında esnek olmayan biri görürlerse bu olumsuz bir izlenim bırakır diye düşünüp öyle dedim.Ama 3000 kesinlikle yapacağım işin yakınından geçmiyor.2 sene önce bıraktığım işten 3600 tl alıyordum.Başım ağrıyor,üzgünüm.
Evet maaş aralıkları var ama o maaş aralıkları çok açık. Yani arasında 1500 liraya kadar fark olabiliyor. Bu arkadaşa 3000 teklif edip yanındakini 4500 liraya çalıştırmaya devam ederler. Bu arada zaten fiyatı düşürmek için ik cinin ciddi bir çabası olmuş.Ben kurumsal firmaların görüşmeye gelenlerin maaş beklentilerine göre maaş verdiklerini sanmıyorum; bi arkadaşta yazmış, eğer beklenti onların öngördüğünün çok üstündeyse direkt eleme yapıyorlardır, onun dışında küçük firmalar gibi “iyi bunun beklentisi düşük ben en minimumu vereyim” diyeceklerini sanmam.
Hakkınızda hayırlısı olur inşallah
Kıyamam uzulme boşuna. Sana teklif gelirse bu paraya mümkün değil der geri çevirirsin. Bu seninle görüşen ik uzmanı için de iyi bir ders olur.Kadının ses tonu sanki bunun altında çalışmazmısın olmazmı yani tarzındaydı.Eee karşısında esnek olmayan biri görürlerse bu olumsuz bir izlenim bırakır diye düşünüp öyle dedim.Ama 3000 kesinlikle yapacağım işin yakınından geçmiyor.2 sene önce bıraktığım işten 3600 tl alıyordum.Başım ağrıyor,üzgünüm.
onun umrunda olmazda beni ise almak isteyen mudur ile konusurum.Olmazsa vardir bir hayir derim.Kıyamam uzulme boşuna. Sana teklif gelirse bu paraya mümkün değil der geri çevirirsin. Bu seninle görüşen ik uzmanı için de iyi bir ders olur.
Olur tatlım olur. Sen teklifi para yüzünden reddettiğini söylediğinde e istediği para bu değil miydi diye soracaklar ona.onun umrunda olmazda beni ise almak isteyen mudur ile konusurum.Olmazsa vardir bir hayir derim.
İstedigim para 3750 benim gonlumden gecen bu dedim ama kadin en dusuk kac tlye calisacagimi didik didikk ettiginden bende onun tuzagina dustum.Bu konuya gelene dek 3 saate takin normalken para konusuna gelince cok sert konusmaya basladi.Bende hic para pazarligi yapmayi bilmem.Birde cekindim o an.Galiba istedikletide buydu.Olur tatlım olur. Sen teklifi para yüzünden reddettiğini söylediğinde e istediği para bu değil miydi diye soracaklar ona.
oyle soyleyecegim.kesinlikle.Maaş konuşmalarını bilmiyorum da görüşmeye çağırırlar da sizin dediğiniz 3000 tl teklif ederlerse siz de üzerimde o zaman sunum baskısı vardı, düşündüm, o paraya geçinemeyeceğime karar verdim istediğim ücret şu dersiniz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?