İş görüşmesi esnasında yaptığım büyük aptallık!!!

Kurumsal bir firma ise zaten sizin belirttiğiniz ücretin onlar için herhangi bir anlamı olmaz ki.
Onların ortalama rakamları oluyor zaten. Düşük belirttiniz diye düşük ücret teklif etmezler yani.
insallah oyle olur

2 sene ara verdim bebekten dolayi devam etseydim maas 4500lere cikacakti.Simdi ise ihtiyacim olunca mecbur dusuk tuttum ama ik ci kadin agzimdan 3000 tl lafini alarak beni alt etti

Ben kurumsal firmaların görüşmeye gelenlerin maaş beklentilerine göre maaş verdiklerini sanmıyorum; bi arkadaşta yazmış, eğer beklenti onların öngördüğünün çok üstündeyse direkt eleme yapıyorlardır, onun dışında küçük firmalar gibi “iyi bunun beklentisi düşük ben en minimumu vereyim” diyeceklerini sanmam.

Hakkınızda hayırlısı olur inşallah

Kurumsal bir firma ise, yani gerçekten kurumsalsa, pozisyonların maaşları bellidir. Sizin söylediğiniz tutar üzerinden teklif yapılmaz.
O sorular genellikle sizin pozisyonun değeri hakkında ne kadar fikriniz olduğunu görmek için soruluyor. Bir de o pozisyona aynı deneyim ve eğitime sahip kişiler için 3000-3200TL aralığında maaş veriliyorsa mesela, size 3200 değil de 3000 verirler. 4000 verecekken siz 3000 dediniz diye 3000'e düşmez.
Bu durum ancak ücret politikası oturmamış, adayın pazarlık gücüne bağlı maaş belirlenen patron şirketlerinde yaşanır.

Evet kotu olmus. Ama kurumsal isyerlerinde zaten belli pozisyonlar icin verilecek maaslar aday ile gorusmeden once belli olur. Mesela ben kendi meslek grubumdan ornek vereyim, is gorusmesi yapacagim 3 kategori eleman olurdu. 1. Kategori yeni mezun eleman kategorisi 2750 lira maas alir,2. Kategori 2-5 yil deneyimli eleman olur maasi 3500 lira,3. Kategori 5-10 yil deneyimli eleman olur buna da 5500 lira maas verirdik. Ben gorusecegim elemanlari kategorilerine gore cagirirdim. 2. Kategori icin cagirdigim eleman 2500 lira isterim dese dahi 3500 liradan ise baslardi. Yani eger gercekten kurumsalsa gorustugunuz yer zaten onlarin aklindaki maas bellidir ve siz bunun altini da soylemis olsaniz yine de yuksekten baslarsiniz.

Okurken gerildim, en gıcık olduğum soru. Bende pazarlıktan anlamam ve bu soruda hep aaaaaa, şeyy hımmm oluyorum en başta. Ayrıca ben de riskli gebelik ve bebekten dolayı işi bıraktım, bebiş 7.5 aylık, kreşlik olunca işe başlamayı planlıyorum ve aynı durumla karşılacağım. Son maaşı isteyemem, 2 yıl falan olacak. Takipte kalıyorum bu başlığa, teşekkür ederim böyle konu açtığın için

İşi merak ettim nasıl bir iş.

Yabanci dil agirlikli hukuki islemlerin yapildigi bir is.

Evet maaş aralıkları var ama o maaş aralıkları çok açık. Yani arasında 1500 liraya kadar fark olabiliyor. Bu arkadaşa 3000 teklif edip yanındakini 4500 liraya çalıştırmaya devam ederler. Bu arada zaten fiyatı düşürmek için ik cinin ciddi bir çabası olmuş.

Kıyamam uzulme boşuna. Sana teklif gelirse bu paraya mümkün değil der geri çevirirsin. Bu seninle görüşen ik uzmanı için de iyi bir ders olur.

Kıyamam uzulme boşuna. Sana teklif gelirse bu paraya mümkün değil der geri çevirirsin. Bu seninle görüşen ik uzmanı için de iyi bir ders olur.
onun umrunda olmazda beni ise almak isteyen mudur ile konusurum.Olmazsa vardir bir hayir derim.

Olur tatlım olur. Sen teklifi para yüzünden reddettiğini söylediğinde e istediği para bu değil miydi diye soracaklar ona.
İstedigim para 3750 benim gonlumden gecen bu dedim ama kadin en dusuk kac tlye calisacagimi didik didikk ettiginden bende onun tuzagina dustum.Bu konuya gelene dek 3 saate takin normalken para konusuna gelince cok sert konusmaya basladi.Bende hic para pazarligi yapmayi bilmem.Birde cekindim o an.Galiba istedikletide buydu.
Yinede hic belli olmaz belli bir maas skalasi ustunden taleptede nulunabilirler.Ben ucreti begenmezsem yaptihim id konusundaki tecrubelerim ve riskli bir is yapacagimdan bahsedip benim soyleyecegim ucret uzerinden ik muduru ile tekrar gorusmelerini isteyecegim.insallah olurda icim rahatlar.

Maaş konuşmalarını bilmiyorum da görüşmeye çağırırlar da sizin dediğiniz 3000 tl teklif ederlerse siz de üzerimde o zaman sunum baskısı vardı, düşündüm, o paraya geçinemeyeceğime karar verdim istediğim ücret şu dersiniz..

oyle soyleyecegim.kesinlikle.

Hayir niye stres yapiyorsunuz?O zaman gergindim.Sunum,mulakat falan ama benim istesigim maas bu. İs zor vs. dersiniz.Ölum yok ya ucunda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…