İş görusmesi hakkinda

Keyiflipandaaa

Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2020
458
664
18
36
Merhaba Kk ,iyi haftasonlari dilerim öncelikle,ben iş.gorusmelerim hakkında deneyimlerimi ve görüşlerinizi merak ediyorum, ya da sizin katıldığınız görüşmelerde de şu tarz sorular soruyorlar mi? Ya da doldurduğunuz formda oluyor mu?
1.sigara kullanıyor musunuz?
2.icra takibiniz var mı?
3.Devam eden davanız var mı?
Bu kadar özel hayatımızın en dibine kadar detay istemeleri bana çok garip geliyor. Açıkçası bunlar da şu an benim hayatımda olunca formda neyi isaretleyecegimi şaşırıyorum,ya da açıklama yapmak zorunda hissediyorum kendimi,dünkü görüşmem de de bu tarz sorular vardı,su an bulunduğum şehirde şartları buraya göre iyi ,büyük bir firma olmasını istiyorum,karar artık onlara kalmış,ben herşeyimi net bir şekilde anlattım,sigara binada hiç kimse içmiyor, biz içilmesini istemiyoruz dedi,ben de Tek tük içenlerdenim, içmesem de olur ama insanın molasindayken sigara içmiş,kahve içmiş,çay icmis,isini aksatmadan içiyorsa moladayken,bundaki sorun ney ?Bu kadar özelimize kadar girip,bu kadar detay istemeleri sizce normal mi?sanki beni nüfuslarına alacaklar ,evlilikte daha büyük sehirdeydim, hiç kimse görüşmede bu kadar detay sormuyordu,şimdi doğup büyüdüğüm şehire geri dönünce daha küçük oraya göre, artık bu kadar özelime kadar girmeleri garip geliyor,sizce?Dünki görüşmeden sonra biraz kafama taktım,olur mu olmaz diye ,sizin görüşlerinizi merak ediyorum.

Bence sorulması normal. Sigara içmek için 5 dkda bir tuvalete gidip işini gevşetiyorlar. Sonra içmeyenler bizim suçumuz ne moduna giriyor. Tuvalet leş gibi sigara kokuyor vs. Herkes molada kimseyi rahatsız etmeden içeyim demiyor.

Dava da bence önemli. Hırsızlık mı yaptın, dolandırıcılık mı ya da taciz davan mı var diğer çalışanları da düşünerek sorgulamalılar.

Merhaba Kk ,iyi haftasonlari dilerim öncelikle,ben iş.gorusmelerim hakkında deneyimlerimi ve görüşlerinizi merak ediyorum, ya da sizin katıldığınız görüşmelerde de şu tarz sorular soruyorlar mi? Ya da doldurduğunuz formda oluyor mu?
2.icra takibiniz var mı?
Bu kadar özel hayatımızın en dibine kadar detay istemeleri bana çok garip geliyor. Açıkçası bunlar da şu an benim hayatımda olunca formda neyi isaretleyecegimi şaşırıyorum,ya da açıklama yapmak zorunda hissediyorum kendimi,dünkü görüşmem de de bu tarz sorular vardı,su an bulunduğum şehirde şartları buraya göre iyi ,büyük bir firma olmasını istiyorum,karar artık onlara kalmış,ben herşeyimi net bir şekilde anlattım,sigara binada hiç kimse içmiyor, biz içilmesini istemiyoruz dedi,ben de Tek tük içenlerdenim, içmesem de olur ama insanın molasindayken sigara içmiş,kahve içmiş,çay icmis,isini aksatmadan içiyorsa moladayken,bundaki sorun ney ?Bu kadar özelimize kadar girip,bu kadar detay istemeleri sizce normal mi?sanki beni nüfuslarına alacaklar ,evlilikte daha büyük sehirdeydim, hiç kimse görüşmede bu kadar detay sormuyordu,şimdi doğup büyüdüğüm şehire geri dönünce daha küçük oraya göre, artık bu kadar özelime kadar girmeleri garip geliyor,sizce?Dünki görüşmeden sonra biraz kafama taktım,olur mu olmaz diye ,sizin görüşlerinizi merak ediyorum.
Bence sorulması normal. Sigara içmek için 5 dkda bir tuvalete gidip işini gevşetiyorlar. Sonra içmeyenler bizim suçumuz ne moduna giriyor. Tuvalet leş gibi sigara kokuyor vs. Herkes molada kimseyi rahatsız etmeden içeyim demiyor.

Dava da bence önemli. Hırsızlık mı yaptın, dolandırıcılık mı ya da taciz davan mı var diğer çalışanları da düşünerek sorgulamalılar.
yok öle değil,devam eden boşanma davam var ,sigarada öle 5dk bir krizi tutup içenlerden değilim,wcde zaten içilmez, açık havada mola saatleri içinde bunu da zaten açık bir şekilde soledim

Bana özel hayata aşırı müdahele geldi

Diyelim ki boşanma davan var, miras davan var, darp eden birine karşı davan var mağdursun ama söylemek istemiyorsun

Yuz kizartici suc davalari zaten temiz kagidinda cikiyor ama icra davasi varsa mesela kime ne, size ne kardesim icralik olmak yuz kizartici suc degil ki sivil davalara giriyor

Sigara işinin bu kadar didiklenmesi de saçma bence herkes sorumluluğunu bildikten sonra molada sigara ya da kahve ne fark eder ... ben de kahve seviyorum her saatbaşı kalkar içerim işimi adam gibi yaptıktan sonra kime ne?

Zaten bunun icin adlyeden sabika kaydi isteniyor. Siddet, darp, yuz kizartici suc yapan birini ise almasinlar tabi ki. Ama bosanma davasi, miras davasi ya da baska sivil davalar isvereni hic mi hic ilgilendirmez. Kisisel verilerin korunmasi kanununu da, ozel hayata saygi kanununu da ayrica cigniyorlar bu sekilde. Hic kimsenin, isverenin bile senin tapu,miras ya da icra davan var mi demeye hakki yok. Ozel hayatin ishayatina bu denli karismasi asla dogru degil. Herkes gelir, isini saat 6ya kadar adam gibi yapar, parasini alir sonra cikar gider bu kadar.

evet özle hayata müdahale

ancak işveren de o davayı muhtemelen 15 Temmuz sonrasındaki süreç için soruyor

adli sicil kaydında devam eden davalar görülmüyor adam belki ağır suçlardan yargılanıyor ama adli sicil kaydı temiz

evet masumiyet karinesi var, kimse sadece yargılandığı için suçlu kabul edilemez ama işverendeki zihniyet bundan uzak

icra takibini de maaştan kesinti yapıp ödeme vs yapmakla uğraşmaktan bıktıkları için soruyor olabiliyor

aynı adama 5 takip geliyor sıraya koy kes vs özel sektör işvereni neden uğraşayım eleman mı yok diyor

lakin sigara en çok ilgilendiren

fiziki şartları bilmiyorum ama örneğin benim ofis 10. katta

bahçe vs yok ana yol kenarında

şimdi sigara içen sekreterim nerede içecek

bu durumda sigara içmeyen birisini tercih ederim kendim de içmediğim için

yani mola vereyim sigara içeyim çoğu işin şartlarına uymayabilir

zaten denetimde de ofiste içilirse örneğin ceza yer işveren bunu da istemez

fabrika vs olunca da kapı önünde onlarca işçi sigara içiyor o da çirkin hoş olmayan ortam izlenimi veriyor

bu nedenle mümkünse içmeyin mesai saatleri ile başlayıp tüm hayatınızdan çıkarın

Zaten bunun icin adlyeden sabika kaydi isteniyor. Siddet, darp, yuz kizartici suc yapan birini ise almasinlar tabi ki. Ama bosanma davasi, miras davasi ya da baska sivil davalar isvereni hic mi hic ilgilendirmez. Kisisel verilerin korunmasi kanununu da, ozel hayata saygi kanununu da ayrica cigniyorlar bu sekilde. Hic kimsenin, isverenin bile senin tapu,miras ya da icra davan var mi demeye hakki yok. Ozel hayatin ishayatina bu denli karismasi asla dogru degil. Herkes gelir, isini saat 6ya kadar adam gibi yapar, parasini alir sonra cikar gider bu kadar.
Eski konularımda da bilirsiniz belki ya da var eski konularımda, evlilikte kalan borç var ,bunun için icra takibi başlatmışlar, ben yok dedim formda, tazminat alınca o eş kişisinden kapatacam zaten ,ya da boş durmuyorum ona güvenip iş bakıyorum,maaşım yatınca ise girince 4 te birine el.koyup zaten ödenecek bi şekilde sadece bunu açıklamadım,açıklama gereği duymadım,yoksa çok şükür yüz kızartıcı bi suçum yok .,diğer konularımdan boşanma sürecimden filan bahsettim,dürüst oldum yani ben,onların kararı artık.

2.icra takibiniz var mı?
1. Soruyu hepsi sorar formlardada yer alir bir anormallik yok
2. Ve 3. Soru son 5,6 yildir mecburi zorunluluk oldu cunku insan kaynaklari muhasebe gibi birimlere ekstra yuk yukluyor.
İcralik oldugunuz durum varsa maastan kesinti yapiliyor ve sizin o maasinizin kesintisi icin isverenler ilgili kuruma bildirim yapiyor yazi yaziyor vs
O kurumda bi sikinti olunca isverene donuyor donup bir daha ugrasiyorlar

İsveren ugrasmak istemiyor haklilar bir yerde duz maas hesabina maasi neyse yatirip gecmek istiyorlar

Bu arada konuya yazan herkesin nicki Panda sanirim, cevap yazdigim yorumcu uye de konu sahibesi de:KK51: kim ne yorumcu mu ne kafam karisti :bicak: Konu sahibesi keyifli olan pandaydi di mi, isverenler keyfini bozmuslar
Evet keyifli panda konu sahibesi benim😉ya normalda eğlenmeyi, hayattan keyif almayı seven biriyimdir, son 1 yıldır yaşadığım keyifsiz durumlar hariç,o nedenle keyifli panda bir nick olsun demistim😂😍

evet özle hayata müdahale

ancak işveren de o davayı muhtemelen 15 Temmuz sonrasındaki süreç için soruyor

adli sicil kaydında devam eden davalar görülmüyor adam belki ağır suçlardan yargılanıyor ama adli sicil kaydı temiz

evet masumiyet karinesi var, kimse sadece yargılandığı için suçlu kabul edilemez ama işverendeki zihniyet bundan uzak

icra takibini de maaştan kesinti yapıp ödeme vs yapmakla uğraşmaktan bıktıkları için soruyor olabiliyor

aynı adama 5 takip geliyor sıraya koy kes vs özel sektör işvereni neden uğraşayım eleman mı yok diyor

lakin sigara en çok ilgilendiren

fiziki şartları bilmiyorum ama örneğin benim ofis 10. katta

bahçe vs yok ana yol kenarında

şimdi sigara içen sekreterim nerede içecek

bu durumda sigara içmeyen birisini tercih ederim kendim de içmediğim için

yani mola vereyim sigara içeyim çoğu işin şartlarına uymayabilir

zaten denetimde de ofiste içilirse örneğin ceza yer işveren bunu da istemez

fabrika vs olunca da kapı önünde onlarca işçi sigara içiyor o da çirkin hoş olmayan ortam izlenimi veriyor

bu nedenle mümkünse içmeyin mesai saatleri ile başlayıp tüm hayatınızdan çıkarın
Zaten içmesem de olur, tiryaki değilim,bu şekilde de belirttim zaten,seçerler mi bilmiyorum,görüşmeye gelen benim haricinde 3 Bayan daha vardı hayırlısı

Cok normal..sigara icen insanlar olur olmaz mola verip yerini birine birakabiliyor ...devam eden davaniz var mi diye sorulmasi da cok cok normal

2.icra takibiniz var mı?

benim bir görüşmemde sigarayı bırakmayı düşünüyor musunuz diye sormuşlardı, şu an için düşünmüyorum hayır demiştim. görüşmeyi yapan genel müdürdü ve çok tatlı bi insandı. Her konuda dürüst oldum ve aldım işi.

bana da normal gelmiyor, belki bir sapığım var onunla uğraşıyorum, belki boşanıyorum, belki ailemle aramda dava var, neden açıklamak zorunda kalayım? devleti ilgilendirir bu, çalıştığım yere yansıtmadıktan sonra onlara ne?
icrayı da neticede ben ödicem onlara ne?
sigarada haklılar.

bana da normal gelmiyor, belki bir sapığım var onunla uğraşıyorum, belki boşanıyorum, belki ailemle aramda dava var, neden açıklamak zorunda kalayım? devleti ilgilendirir bu, çalıştığım yere yansıtmadıktan sonra onlara ne?
icrayı da neticede ben ödicem onlara ne?
sigarada haklılar.
Sigara konusunda bencede Haklılar, bend de tiryaki olmadigim için içmesem de olur ,tek tük içtiğimi belirttim, o konular olunca işte dava filan özel HAYATİNİ biraz dökmek zorunda kalıyorsun. Bakalım hayırlısı takdir onların ,ben dürüst oldum ,sorunlarına net cevaplar verdim

Back
X